Majkowska Posted July 4, 2014 Posted July 4, 2014 Mi w mięsnych zostawiali odpadki zawsze. U szubryta brałam darmo różne farfocle, z Tomexu też zdobywałam, a i w sklepiku gdzie kupujemy mięso dla nas mi dawali tylko że tam mają dostawę tylko raz w tyg bo to jakaś mała feremka i wszystko mają swoje od gospodarza, nie z masówki. Quote
agutka Posted July 4, 2014 Author Posted July 4, 2014 te od gospodarza jest całkiem inne mięso ;) Ja gdzie obecnie co kilka dni "dorabiam na karmę dla futer" mam takie dojście bo ci znajomi hodują tradycyjnie swoje krówki i baranki ;) świnki chude wręcz ,bardzo malutko tłuszczyku, wołowinka bez zrostów . Szczerze to na takim mięsie za bardzo nie utyje się ;) Ostatnio znajomej uzbierałam 10 uszu wieprza (surowe) w gratisie więc i postanowiłam moim czortom podać.... ach ile to było radości :) Leda pierwszy raz bawiła się tym a nie pożerała :loveu: Quote
Obama Posted July 5, 2014 Posted July 5, 2014 Ile nie ominęło tematów!Wow. :) Ciężko się ustosunkować do wcześniejszych dyskusji, za wiele ich, więc ....miłego dnia :D Quote
Pani Profesor Posted July 5, 2014 Posted July 5, 2014 a u nas się nieco chmuuurzyyy :cool3: cześć, agutka :) Quote
Małgonia Posted July 5, 2014 Posted July 5, 2014 [quote name='Pani Profesor']a u nas się nieco chmuuurzyyy :cool3: cześć, agutka :)[/QUOTE] U nas już 30st C... chyba pójdziemy z psem poszukac fajnego zejscia do rzeki, koło nas jedno fajne ale mułu pełno i pies potem wali jak... brudna rzeka. No wiec zejdziemy nizej, tam chyba są kamienie... Quote
Pani Profesor Posted July 5, 2014 Posted July 5, 2014 a nasze jedno jedyne zejście do wody zostało rozprute (tj. rozpieprzyli bramkę, można schodzić) ale z tż-tem wysnuliśmy smutny wniosek, że już wiemy, dlaczego była ta bramka... brzeg tego zejścia do wody wygląda jak wysypisko - dosłownie. nawalona kupa puszek i butelek po piwsku (zupełnie jakby każdy, kto piwkuje, dorzucał na tą kupę swoje śmieci, skoro już tam takowa leży), potłuczone szkło, papiery, odpady... koszmar, jeszcze rok temu ta woda i brzeg były lazurowe i przejrzyste, teraz zrobił się kanał z odpadami... Quote
agutka Posted July 5, 2014 Author Posted July 5, 2014 Cześć dziewczynki :: planowaliśmy wyjazd do naszych lasów ale ma być znowu załamanie pogody i chyba sobie pomarzę :mad: Quote
agutka Posted July 5, 2014 Author Posted July 5, 2014 Z racji że dziś styrana okrutnie jestem a pogoda powala na łopatencje postanowiłam do mojego mięsnego neseserka załadować 500 g mięsa i iść na obiegowy(czytaj ścieżki wokół naszych domków) spokojny spacerek z Ledosławem... i powiem szczerze że mięcho weszło jej mega w krew, szarpała co prawda i nakręcała się ale zarazem reagowała na jedno moje słowo , czasem musiałam lekko szarpnąć gdy było coś mega interesującego. Zacisk miała cały czas luźny , podbiegły dzieci pogłaskały biała była i tak wpatrzona we mnie że dopiero jak odbiegły to chciała do nich;) Przechodziłam przez płoty z jej ulubionymi burkami-zadymiarzami , bez większej szamotaniny sucz usiadła i pięknie się wpatrywała to na rękę to w oczy:loveu: aż ją utuliłam gdyż nie widziałam jej tak wyluzowanej przy wrogu:evil_lol: jest fajny yorek który szczeka chyba bo inni szczekają:grin: trochę przy nim z małą się kręciłam ale jeszcze Leda nie lubi kudłacza:mad: muszę się pochwalić takim kwiatkiem :p kwiatek zwany frezją mam ich ok 10 i każda rozkwita w innym kolorze pachną jak perfumy [IMG]http://oi61.tinypic.com/2s6awhv.jpg[/IMG] trochę kochanej padaczki:diabloti: [IMG]http://oi58.tinypic.com/b9g4r9.jpg[/IMG][IMG]http://oi61.tinypic.com/14e71ph.jpg[/IMG] [IMG]http://oi59.tinypic.com/2nls4yd.jpg[/IMG] Quote
*Magda* Posted July 5, 2014 Posted July 5, 2014 Frezje :loveu: Miałam bukiet z frezji i na cywilnym i na kościelnym ;) Quote
agutka Posted July 5, 2014 Author Posted July 5, 2014 a ja mam w ogrodzie:razz: swoje własne:eviltong: a jak nie zapomnę cebulek wkopać późną jesienią to i za rok będę miała ;) a tak poważnie to fajne są te kwiatki w dodatku zawsze widziałam je tylko w kwiaciarniach Quote
Małgonia Posted July 6, 2014 Posted July 6, 2014 Ja tez mam jakies kwiatki na ogródku małym, ale doniczkowe bo mnie TŻ nic nie skopał :mad: Chociaz może to i lepiej bo to i tak malutko miejsca, a w donicach zawsze mozna cos przestawic itp. Frezje piękne, moja teścowa bardzo lubi :) Ja wole żarcie w donicach, tzn pomidory :evil_lol: Quote
Majkowska Posted July 6, 2014 Posted July 6, 2014 Fresje piękne kwiaty, uwielbiam. Dużo ich masz? Łatwo się hoduje? Quote
agutka Posted July 6, 2014 Author Posted July 6, 2014 ha,ha w donicach mi wszystko wymiera:diabloti: warzyw nie hoduję , wystarczy że sąsiedzi zrobili sobie pola uprawne na tej skromnej powierzchni ;) Ja mam tylko krzaczek agrestu (tż uwielbia) i 3 krzaczki poziomek ;) no i wielką jabłoń , na jesień mam pyszne soczyste jabłka. Frezje zakupiłam w tesco jako cebulki chyba za 3 szt 2,99 wsadzam na wiosnę do ziemi i powinny być w połowie lipca ale było wczesnie ciepło i są szybciej ;) teraz widzę pąki koloru żółtego i białego ,jeszcze kilka jest malutkich ale jakiej barwy to nie wiem. Quote
Pani Profesor Posted July 6, 2014 Posted July 6, 2014 ja też jestem za ogródkiem jadalnym :evil_lol: my na balkonie mamy miętę, bazylię, oregano, szczypiorek i ostre papryczki, kwiatków mi się nie chce pielęgnować, a do żarcia to jakoś mam sentyment :eviltong: Quote
agutka Posted July 6, 2014 Author Posted July 6, 2014 Alicjo- możesz śmiało w donicę wsadzić ;) tylko kilka cebulek bo będzie efekt ;) 1 cebula =1kwiat ;) PP jakbym miała nieco więcej poletka to pewnie gdzieś by sobie warzywka rosły ale nie na tej małej powierzchni :) Quote
Pani Profesor Posted July 6, 2014 Posted July 6, 2014 no my mamy balkonik na którym są dwa klomby + doniczki, a i tak naupychaliśmy jedzenia ;) tzn. głównie zioła. jakbym miała ogródek, to byłaby uprawa na maxa, groszek cukrowy :loveu: Quote
Ty$ka Posted July 6, 2014 Posted July 6, 2014 Pamiętam jak kiedyś zapierałam się, że nie będę mieć ogrodu, a potem stwierdziłam, że to głupota, bo wolę żarcie własne niż te ze sklepu. Natomiast do kwiatków to ja jestem dooopa, poza tym nie ma z nich żadnego pożytku oprócz tego, że pachną 8). Jednak na zadbane lubię sobie popatrzeć ;p. [url]http://oi61.tinypic.com/14e71ph.jpg[/url] jakoś dziwnie wyszły jej palce :D Mój nie ma taaaak długich, więc może mnie tak dziwią. Sagacik jaki uśmiechnięty :loveu: Quote
agutka Posted July 6, 2014 Author Posted July 6, 2014 z kwiatami mniej afery typu ślimaki , chwasty itp ;) Tyska- nie dziwię się twoim zainteresowaniem jej palcami ;) ona ma strasznego platfusa a z kumpelą nazywamy ją Hobbitem:evil_lol: Quote
Ty$ka Posted July 6, 2014 Posted July 6, 2014 NO niby też prawda, ale ni to zjeść... ni nic :p A już myślałam, że jestem jakaś dziwna i widzę coś, czego nie ma :D Quote
Recommended Posts