Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

asty każdemu się podobają bo mają normalne ryjki a bulki to jednak bulki ;) bulka nie zamieniłabym na żadną inną rasę no może kiedyś dorzuciłabym uśmiechniętego staffika :)

Posted

[quote name='agutka']asty każdemu się podobają bo mają normalne ryjki a bulki to jednak bulki ;) bulka nie zamieniłabym na żadną inną rasę no może kiedyś dorzuciłabym uśmiechniętego staffika :)[/QUOTE]

bule fajne maja mordy wlasnie ale te wiecznie poobdzierane nosy :shake:, choc kto wie moze i na bulka za czas jakis sie zdecyduje :D czyli za jakies 10 lat heheh

Posted

dobry, dobry Madziu :)

qmu-tak to fakt obdarte ryjki to codzienność , Leda jest sporadycznie obstukiwana bo nie ma zapędów do aportów czy latanie po krzakach... jedynie przez krzaki czasem przeleci i obdrapane ma tylko cycki ;)
ale co się dziwić że ryj ciągle zarysowany jak im te czoło tak odstaje ;)

Posted

Patryk jakby nie miał tyle futra, to by wracał pocharatany do krwi za każdym razem :cool3: jego podróż za piłką przez ostre krzaki, żywopłoty, kolczaste, suche krzewy to po prostu samobójstwo.

dziś TŻ się z nim ganiał na Skałkach, chował się, wyskakiwał znienacka a ten dureń dostał głupawki i ganiał TŻ-ta z głośnym GRRRRR WRRR aż się echo niosło :loveu: co tam, że się potknął, stoczył z górki aż gruchnęło, trzeba wstać i dalej ganiać :D

Posted

a wezcie nic nie mowcie o zadrapaniach Negra wyglada jak idz stad nie wracaj cale poobdzierana futro powyrywane na grzbiecie i bokach malymi kepkami, wyysone place na udch i boku ehhh

Juz widze jak by wygladalo ogloszenie gdyby sie zgubila:
"Mloda suka w typie amstaffa do adopcji ...
... liczne blizny i zadrapania na ciele swiadcza o nieciekawej przeszlosci tego psa...." hahaha

Posted

qmu- ha,ha :D ale trzeba byłoby dodać jeszcze że z racji łagodnego usposobienia musiała być workiem treningowym dla walczących psów, świadczy iż ma tyle blizn :diabloti:
taka prawda człowiek ocenia wizualnie psa, samochód czy inne rzeczy a nikt nie dąży do stanu faktycznego ;)

Posted

o tez dobre by bylo, szczerze mowiac czasem jak widze rozne ogloszenia i czytam takie teksty to mi sie deko smiac chce bo wszystkie pisane najedno kopyto, jakby jeden od drugiego kopiowal.. jak nie nieciakawa przeszlosc, to do adopcjii bo dzieci nagle alergie maja, albo wlasciciele wyjerzdzaja ehhh

Posted

taaa alergia i wyjazd za granice to teraz na topie jest ;) ja na prawdę nie wiem jakie trzeba by było zmiany wprowadzić aby zredukować pseudo właścicieli którzy masowo lubią oddawać zwierzaki w dodatku mam kilku sąsiadów gdzie nowy pies potrafi się dwa razy do roku przewinąć ...
zawsze jakaś kosmiczna wymówka, to wpadł pod auto ,to ktoś go otruł to oddali , to sprzedali , to piszczał no masakra.!!!!! Dziwne jest to że ich psy ktoś niby truł a wilk jest prawie 9 lat i jeszcze żyje ;)

Posted

[quote name='agutka']taaa alergia i wyjazd za granice to teraz na topie jest ;) ja na prawdę nie wiem jakie trzeba by było zmiany wprowadzić aby zredukować pseudo właścicieli którzy masowo lubią oddawać zwierzaki w dodatku mam kilku sąsiadów gdzie nowy pies potrafi się dwa razy do roku przewinąć ...
zawsze jakaś kosmiczna wymówka, to wpadł pod auto ,to ktoś go otruł to oddali , to sprzedali , to piszczał no masakra.!!!!! Dziwne jest to że ich psy ktoś niby truł [B]a wilk jest prawie 9 lat i jeszcze żyje[/B] ;)[/QUOTE]

A może to Ty trujesz i dlatego wilk żyje :diabloti:

Posted

o jeszcze mi sie przypomnialo nie wiem jak tam u was ale u nas w toruniu i okoliczach ogloszeniodawcy pisaza tez ze kupili dwa czy trzy szczeniaki dla swoich dzieci ale te nie potrafia sie psami zajac wiec szukaja nowych domow dla pieskow na ogol sa to yorki shitzu czy jak to sie tampisze albo shorkie i yorkitzu, no przeciez Yorexy sa na topie.
Wczoraj tez jakas pipa mi sie centralnie przed nosem do gabinetu wbila bo jej pieseczek rodzi -jak by mnie to obchodzilo po 1,5 godziny siedzenia w poczekalni, ale nim zdazyli zamknac drzwi od gabinetu zdazylam juz wyczaic ze co to bylo ?? oczywiscie York!

Posted

o tak yoreczki są wypaśnie:diabloti::loveu: wszędzie pierwszeństwo .... niedawno stałąm z Ledą do weta i powiedziałam yorkowej babce że ja jestem ostatnia i czekam na dworze bo biała ryczeć będzie i co ? baba sobie weszła nie mówiąc nic mi a poprzedni pacjenci wyszli bez pieska (jakiś zabieg) a ja nie zakumałam że to on :roll: znajomi mają też shi tsu i yorka to takie ceregiele robią że masakra, można być zakochanym psiarzem ale bez przesady ...

Posted

Hahahah dzisiaj stwierdziłam to samo o Waldku : wyraźne oznaki trwałego głodzenia i znęcania się , niedozywiony, pokaleczony, łapy w krwiakach i otarciach wyraźnie od uwięzi...:evil_lol: Nie wspominam już o tym jak panicznie boi się otrzepywanych materiałów typu szmata czy ubrania które wieszam na sznurku :diabloti:

Posted

[quote name='agutka']asty każdemu się podobają bo mają normalne ryjki a bulki to jednak bulki ;) bulka nie zamieniłabym na żadną inną rasę no może kiedyś dorzuciłabym uśmiechniętego staffika :)[/QUOTE]

Oj tak, staffikowy uśmiech to tysiąc $ :loveu:
I tak w ogóle to dzień dobry kochani! :)

Posted

witaj phase :)
Majka - to ty zmień stosunek do psa:diabloti::eviltong:

a oto mój zmęczony pies po krótkim spacerze ,tarzaniu się na chodniku i przeciąganiu się liną-troszkę:evil_lol:
ja nigdy tak przemęczonego psa nierobieniem nic nie spotkałam ;)

[IMG]http://oi62.tinypic.com/2qatukw.jpg[/IMG][IMG]http://oi62.tinypic.com/10shmb4.jpg[/IMG]

Posted

ciotki, opisy psów złapanych po ucieczce to hit :D
u mnie byłoby "kochany piesek, strasznie zagłodzony - rzuca się na jedzenie, więc musiał strasznie głodować (o czym świadczą wystające żebra) - musiał być też bity, bo czasem pokazuje zęby, na pewno ze strachu. ma skórę w strasznym stanie, pewnie nigdy nie był u weterynarza...bardzo od niego śmierdzi, więc kąpany też pewnie nigdy nie był..." :diabloti:

Posted

diament- witamy,witamy ;)

Majka- o chodnik przycinane... o chodnik ;)

PP- hmm to i może ja dam recenzje moim do "adopcji"
Sagat - skrajnie wychudzony,brak witamin sierść wypadająca całym rokiem, bojaźliwy prawdopodobnie często bity, nie nadaje się do dzieci -ucieka czasem zęba pokarze - dziecko musiało go męczyć. Nie lubiący mężczyzn :diabloti:

Leda- pies kojcowy / łańcuchowy nie potrafi chodzić na smyczy, agresywny -inne zwierzęta w domu wykluczone, były właściciel chciał poderżnąć gardło, nie leczona grzybica, stan zapalny oczu.... sierść błyszcząca i dupka przytyła (brak żeber) to już by nie pasowało ;)

Posted

[quote name='agutka']

PP- hmm to i może ja dam recenzje moim do "adopcji"
Sagat - skrajnie wychudzony,brak witamin sierść wypadająca całym rokiem, bojaźliwy prawdopodobnie często bity, nie nadaje się do dzieci -ucieka czasem zęba pokarze - dziecko musiało go męczyć. Nie lubiący mężczyzn :diabloti:

Leda- pies kojcowy / łańcuchowy nie potrafi chodzić na smyczy, agresywny -inne zwierzęta w domu wykluczone, były właściciel chciał poderżnąć gardło, nie leczona grzybica, stan zapalny oczu.... sierść błyszcząca i dupka przytyła (brak żeber) to już by nie pasowało ;)[/QUOTE]

no nie mogę :grin: u mnie jeszcze byłoby, że "pies za najmniejszy skrawek pożywienia pokazuje szereg sztuczek z błaganiem w oczach, musiał być terroryzowany, głodzony i w ten sposób uczony sztuczek, jak pies w cyrku, który wie, że jedyną opcją na jakikolwiek posiłek w ciągu doby jest upodlenie się i mechaniczne powtarzanie bezsensownych czynności... "