miska29 Posted September 15, 2013 Posted September 15, 2013 (edited) Witajcie. Zostałam przez moją znajoma poproszona o pomoc w poszukiwaniu domku dla około rocznej małej suni, która do niedawna mieszkała w rowie, całą jesień tam spędziła i zimę... Biedna walczyła o przetrwanie każdego dnia, teraz chcemy to zmienić... Było swiatelko w tunelu bo ludzie dwa razy oferowali domek , ale gdy znajoma napominała o umowie przed adpocyjnej to się wycofywali :( Przeczytajcie całą historię: [COLOR=#333333][FONT=lucida grande]Od dłuższego czasu dokarmiam bezdomną suczkę mieszka w rowach przy drodze Siczki- Jedlnia Letnisk (niedaleko Radomia). Latem nie jest jeszcze tak źle, przyjeżdża trochę letników, widzę że ją dokarmiają i czasem wystawiają wodę. Najgorzej jest zimą, piesek chodzi po ulicy, nie ma się gdzie schować i co zjeść. Boję się też żeby nie wpadł pod samochód, bo "mieszka" przy samej ulicy. Mam nadzieje, że biedakowi w końcu się poszczęści [/FONT][/COLOR][COLOR=#333333][FONT=lucida grande][/FONT][/COLOR][COLOR=#333333][FONT=lucida grande], bardzo się do Misi- bo tak ją nazwałam przywiązałam. Sama nie mogę go wziąć do siebie, bo mam już trzy psiaki też z ulicy Kontakt do mnie Ewa Kulig tel. 510 684 276[/FONT][/COLOR] Sunia obecnie jest umieszczona w małym kojcu, ale tęskni za swoim człowiekiem, płacze, próbuje się wydostać...Jest bardzo sympatyczna , uwielbia mizianki... Potrzebujemy porady cioteczki co dalej, moze powinnysmy wykupic malej jakies ogloszenia ?? Podpowiedzcie nam prosimy... To są zdjęcia suni : [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images61.fotosik.pl/174/93f341ce4ac7287dmed.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images65.fotosik.pl/174/5ecc23f204cd0e78med.jpg[/IMG] [/URL][URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images61.fotosik.pl/174/8dd20b685a58ca78med.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images64.fotosik.pl/174/20ef888751600622med.jpg[/IMG][/URL] Edited October 29, 2013 by miska29 Quote
miska29 Posted September 16, 2013 Author Posted September 16, 2013 Dziewczyny pomozecie nam poszukac domku stałego? Bardzo Was prosimy ... Sunia ma dopiero rok :((( Quote
malagos Posted September 20, 2013 Posted September 20, 2013 A ile waży ta sunia? Moze mikropsy zainteresować nią? Tu jest bazarek ogłoszeniowy [B]do dziś [/B]: [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/246943-OG%C5%81OSZENIOWY-na-budow%C4%99-boksu!-10-og%C5%82osze%C5%84-tylko-2z%C5%82!-Do-20-09[/url] Zajrzę póżniej, bo wracam do pracy. Quote
miska29 Posted September 23, 2013 Author Posted September 23, 2013 Dzięki za odpowiedz... Oczywiscie dzis po pracy odezwe sie do osob ktore prowadza watki bazarkowe z ogloszeniami. O wage zapytam osoby ktora opiekuje sie sunią :) Czy moglabys mi dac kilka wskazowek jak sformulowac ogloszenie suni? Jeszcze raz Ci dziękuję za pomoc. Quote
malagos Posted September 23, 2013 Posted September 23, 2013 Ważny jest tytuł i słowa kluczowe: mała, śliczna, mądra, urocza, kochana (któreś z nich radzę zawrzec w tytule) A tekst - różne są szkoły. Czasem są to opisy poetyckie, czasem nawet wierszyk, czasem suche fakty. Ale zawsze musi być konkert: waga, wiek, charakter, sterylizacja (na dogomanii suczek bez sterylki nie wydajemy!), szczepienia, jeśli ma. I jakiego domu się szuka - np. bez dzieci, kotów, albo własnie: sunia dla rodziny z dziećmi, z innym zwierzętami itp. I kontakt do osoby, która o psie wie wszystko, telefon i mejl. Quote
Nutusia Posted September 23, 2013 Posted September 23, 2013 Zapisuję sobie, malagosie, ale włączyć się np. w napisanie tekstu mogę dopiero pod koniec tygodnia :( Quote
miska29 Posted September 23, 2013 Author Posted September 23, 2013 Dzieki wielkie dziewczyny, Nutusia do konca tygodnia postaram sie zebrac wszystkie informacje, o suni, sunia na razie nie jest wysterylizowana, ale osoba ktora sie nia zajmuje Ewa - zalatwila dofinansowanie w gminie na sterylke i jesli tylko pozwoli na to weterynarz to sunia bedzie sterylizowana. W takim razie biore sie za zbieranie wszystkich danych suni i ogloszenia pojda pod koniec tygodnia :) .. Jeszcze raz dzieki dziewczyny. Quote
mestudio Posted September 23, 2013 Posted September 23, 2013 Znowu okolice pięknego Radomia. Sunia chce wyjść z kojca bo była do tej pory wolna, a jeśli siedzi w kojcu ciągle to tym bardziej. Napisałaś, że sunia ma około roku i spędziła tam zimę, czy to oznacza, że jako szczeniak już się błąkała i nikt maluchowi nie pomógł? Od kiedy siedzi w kojcu? Quote
miska29 Posted September 23, 2013 Author Posted September 23, 2013 [quote name='mestudio']Znowu okolice pięknego Radomia. Sunia chce wyjść z kojca bo była do tej pory wolna, a jeśli siedzi w kojcu ciągle to tym bardziej. Napisałaś, że sunia ma około roku i spędziła tam zimę, czy to oznacza, że jako szczeniak już się błąkała i nikt maluchowi nie pomógł? Od kiedy siedzi w kojcu?[/QUOTE] Tak ustalil weterynarz ze sunia bd miala okolo roku... W kojcu siedzi okolo 2 tygodni... miala juz jechac do domku ale potencjalni wlasciciele sie wycofywali bo Ewa chciala z nimi podpisywac umowy adopcyjne... Wyglada na to ze nikt tej mlodej psinie nie pomogl, Ewa zaczela ja regularnie dokarmiac a pozniej zgarnela z tej ulicy, wychodzi z nia na spacery ale tez pracuje i nie moze poswiecic jej za duzo czasu, szukamy domku bo idzie zima i nie chcemy zeby sunia siedziala w tym kojcu.. Quote
mestudio Posted September 23, 2013 Posted September 23, 2013 No tak, a Jedlnia Letnisko to takie fajne miejsce,szkoda że nie dla psów. Trzeba zrobić ładne zdjęcia dziewczynce, poobserwować jak się zachowuje, no i wysterylizować koniecznie. Ile za sterylkę? Quote
malagos Posted September 23, 2013 Posted September 23, 2013 O, fajnie Was widzieć :) Zaraz optymizmem powiało :) Quote
miska29 Posted September 23, 2013 Author Posted September 23, 2013 [quote name='malagos']O, fajnie Was widzieć :) Zaraz optymizmem powiało :)[/QUOTE] Tak tak miło Was wszystkich widzieć... :)))) Co kilka głów to nie jedna :)) Dziekujemy!!! Za sterylkę 150 zł, ale gmina obiecała sfinansować... Może i nie fajne miejsce dla psów, ale jest nadzieja, bo ludzie tacy jak Ewa próbują pomóc bezdominakom... Ja mieszkam w Świętokrzyskim i tu tez tragedia...ciemnota i zacofanie !! Quote
miska29 Posted September 30, 2013 Author Posted September 30, 2013 Podnoszę wątek :) Sunia jutro jedzie na sterylkę. Zebrałam kilka informacji o Czarnulce. Jest bardzo przyjazna , uwielbia sie przytulac, to wielka pieszczocha, pozytywnie nastawiona do wszystkich i wszystkiego oprócz kotów na które szczeka i chce gonic, bardzo lubi dzieci, jest czysciutka w sensie zachowywania czystosci wokół siebie bo nigdy nie zalatwi sie w kojcu w ktorym obecnie przebywa tylko czeka na spacerek, takze uwazamy ze odnalazłaby się w domku, bardzo ladnie jeździ samochodem. Ładnie chodzi na smyczy, ale jak zobaczy kota lub wiewiórkę to szaleje. Jest mlodziutka ma rok wiec mozna ja wszystkiego jeszcze nauczyc . Posiada ksiazeczke zdrowia, jest zaszczepiona , odrobaczona, odpchlona, we wtorek sterylka. :) Dziewczynki pomozecie sklecic tekst ogloszenia ? :)))) Quote
Nutusia Posted October 3, 2013 Posted October 3, 2013 Zgodnie z deklaracją: Misia ma dość psiej samotności „Nieśmiało trąca nosem nasze ręce… Ten piękny pies, przepełniony uczuciem, daje nam znać, że jest gotowy na miłość” Misia jest gotowa na miłość i okazuje to na każdym kroku. Bardzo łaknie kontaktu z człowiekiem, uwielbia być głaskana, zabiega o każdą chwilę uwagi. Lubi dzieci. Potrafi chodzić na smyczy, zachowuje czystość, grzecznie jeździ autem. Ma około roku i chyba nigdy nie miała domu z prawdziwego zdarzenia. Najpierw „mieszkała” w przydrożnym rowie, potem trafiła do gminnego kojca. Suczka jest zdrowa, zaszczepiona, odrobaczona i wysterylizowana (ma książeczkę zdrowia). Szukamy dobrego, odpowiedzialnego domu dla Misi (bez kotów). Ludzi, którzy zapewniliby jej bezpieczeństwo i wynagrodzili stracone psie dzieciństwo. Warunkiem adopcji jest wyrażenie zgody na wizytę wolontariusza oraz podpisanie umowy adopcyjnej. Kontakt: Ewa Kulig - 510 684 276 Quote
miska29 Posted October 4, 2013 Author Posted October 4, 2013 [quote name='malagos']a jak się po sterylce czuje?[/QUOTE] Dziewczyny bardzo dziekuje za pomoc :) Ogłoszenie super , bardzo nam się podoba, wielkie dzięki :))))) Misi sterylka zostala przełożona, weterynarz się rozchorował... Ale na pewno bedzie w najblizszym czasie sterylizowana, tak jak pisalam, gmina finansuje zabieg, bez sterylki jej nie wydamy :))) Quote
Nutusia Posted October 4, 2013 Posted October 4, 2013 Weterynarz też człowiek ;) Byleby mała rujki nie dostała... Trzymam kciuki za "całokształt" ;) Quote
miska29 Posted October 4, 2013 Author Posted October 4, 2013 [quote name='Nutusia']Weterynarz też człowiek ;) Byleby mała rujki nie dostała... Trzymam kciuki za "całokształt" ;)[/QUOTE] Wierzymy że nam się uda, znaczy Misi :)))) Quote
Monday Posted October 7, 2013 Posted October 7, 2013 Dziewczyny, a może na oczyszczalni scieków spytać. Tam rezyduje jeden psiak Kajtek, a skoro sunia wysterylizowana to nie ma obawy, że będzie się rozmnażać. Albo albo....jest sporo domów budowanych w jedlni (w tej części nowej jedlni, tzn od głównej drogi po prawo). Może przejść z sunią i popytać kto chce psiaka do domu??? Quote
Monday Posted October 7, 2013 Posted October 7, 2013 [quote name='Nutusia']Zgodnie z deklaracją: Misia ma dość psiej samotności „Nieśmiało trąca nosem nasze ręce… Ten piękny pies, przepełniony uczuciem, daje nam znać, że jest gotowy na miłość” Misia jest gotowa na miłość i okazuje to na każdym kroku. Bardzo łaknie kontaktu z człowiekiem, uwielbia być głaskana, zabiega o każdą chwilę uwagi. Lubi dzieci. Potrafi chodzić na smyczy, zachowuje czystość, grzecznie jeździ autem. Ma około roku i chyba nigdy nie miała domu z prawdziwego zdarzenia. Najpierw „mieszkała” w przydrożnym rowie, potem trafiła do gminnego kojca. Suczka jest zdrowa, zaszczepiona, odrobaczona i wysterylizowana (ma książeczkę zdrowia). Szukamy dobrego, odpowiedzialnego domu dla Misi (bez kotów). Ludzi, którzy zapewniliby jej bezpieczeństwo i wynagrodzili stracone psie dzieciństwo. Warunkiem adopcji jest wyrażenie zgody na wizytę wolontariusza oraz podpisanie umowy adopcyjnej. Kontakt: Ewa Kulig - 510 684 276[/QUOTE] Miska, ogromna prośba - wstaw ten tekst do pierwszego postu. Łatwiej będzie znaleźć jak będę ogłoszenia zamawiac. Quote
Laraine Posted October 17, 2013 Posted October 17, 2013 Ona wygląda jak moja Nuka [*]... trzymam kciuki za cudną! Quote
Nutusia Posted October 24, 2013 Posted October 24, 2013 Halo, jest tu kto? Misia nadal szuka domu?... Quote
Recommended Posts