:: FiGa :: Posted January 22, 2014 Posted January 22, 2014 Wiek to ok 4 lata, nie ma watku. Tazio to perelka, z kazdym wita sie jakby znali sie od zawsze, ciezko jest go "zajechac" i... w obecnym DT ma malo ruchu :( Podobno jak wracal od Was Dexterko to mial dola... :placz: Quote
dexterka Posted January 22, 2014 Author Posted January 22, 2014 [quote name=':: FiGa ::']Wiek to ok 4 lata, nie ma watku. Tazio to perelka, z kazdym wita sie jakby znali sie od zawsze, ciezko jest go "zajechac" i... w obecnym DT ma malo ruchu :( Podobno jak wracal od Was Dexterko to mial dola... :placz:[/QUOTE] Figo po przeczytaniu tego co napisałaś to teraz ja mam doła. Widac było,że Tazziemu brakuje ruchu i u nas z Alfem czuje się jak ryba w wodzie. Słuchajcie a może zrobimy wielkie poruszenie, założymy mu wątek na dogo i zaczniemy z całych sił domku szukać? Quote
gluchypies Posted January 22, 2014 Posted January 22, 2014 [quote name='dexterka']Figo po przeczytaniu tego co napisałaś to teraz ja mam doła. Widac było,że Tazziemu brakuje ruchu i u nas z Alfem czuje się jak ryba w wodzie. Słuchajcie a może zrobimy wielkie poruszenie, założymy mu wątek na dogo i zaczniemy z całych sił domku szukać?[/QUOTE] Zróbmy to! :) Jestem za! Piękny pies, a piszesz też że ułożony, to aż dziwne że jeszcze bez domku. Zrobię mu ogłoszenia, jak mi podacie jakieś namiary i więcej info/ tekst zdjęcia :) Quote
dexterka Posted January 22, 2014 Author Posted January 22, 2014 [quote name='gluchypies']Zróbmy to! :) Jestem za! Piękny pies, a piszesz też że ułożony, to aż dziwne że jeszcze bez domku. Zrobię mu ogłoszenia, jak mi podacie jakieś namiary i więcej info/ tekst zdjęcia :)[/QUOTE] Znalazłam ogłoszenie Tazziego: [url]http://ogloszenia.wp.pl/Dalmatynczyk_9334,3-letni-Tazzi-bialy-w-kropki-do-adopcji,35014752.html?ticaid=11211e[/url] Figo pomożesz z założeniem wątku?? Quote
piescofajnyjest Posted January 22, 2014 Posted January 22, 2014 piekny jest wyjatkowo:) Pan Kropek taki:):loveu: Quote
Nutusia Posted January 23, 2014 Posted January 23, 2014 Uroczy piegus! Taki prawie dalmat, co? ;) :) Quote
gluchypies Posted January 23, 2014 Posted January 23, 2014 [quote name='Nutusia']Uroczy piegus! Taki prawie dalmat, co? ;) :)[/QUOTE] właśnie się zastanawiam, bo jest ogłaszany jako dalmat i przez fundację sos dalmatyńczyków, a tu dziewczyny wcześniej pisały że to mixik amstaffka i dla mnie też bardziej jednak jak on wygląda. Więc nie wiem :) Ale dalej jestem za ogłaszaniem go i znalezieniem mu jak najszybciej domku :) Quote
dexterka Posted January 23, 2014 Author Posted January 23, 2014 Tazzi jest pod opieką fundacji Dalmatyńczyki w potrzebie. Mieszka w dt na śląsku ( chyba w Katowicach) , u mnie był tylko na okres świąteczno-noworoczny. Mnie też baardziej przypomina z charakteru i wyglądu amstaffa. Ja myślę, żeby spróbować poogłaszać go jako amstaffa i gdy będzie ktoś chętny go adoptować znaleźć osobę do pa znającą się na rasie. Co myślisz o tym Figa? Quote
Nutusia Posted January 23, 2014 Posted January 23, 2014 A nie lepiej go ogłaszać jako... psa w kropki? ;) Amstaffów często szukają "dziwni" ludzie, innych ta rasa odstrasza, a Tazzi jest po prostu przefajnym Panem Pieguskiem :) Quote
gluchypies Posted January 23, 2014 Posted January 23, 2014 [quote name='Nutusia']A nie lepiej go ogłaszać jako... psa w kropki? ;) Amstaffów często szukają "dziwni" ludzie, innych ta rasa odstrasza, a Tazzi jest po prostu przefajnym Panem Pieguskiem :)[/QUOTE] No ja nie wiem, jak lepiej go ogłaszać :) Grunt, żeby szybko ktoś dobry go zobaczył i pokochał ;) Quote
dexterka Posted January 23, 2014 Author Posted January 23, 2014 [quote name='Nutusia']A nie lepiej go ogłaszać jako... psa w kropki? ;) Amstaffów często szukają "dziwni" ludzie, innych ta rasa odstrasza, a Tazzi jest po prostu przefajnym Panem Pieguskiem :)[/QUOTE] Natusia problem w tym,że on jest już ogłaszany jako kropek , jako dalmatyńczyk i nic:( Quote
Nutusia Posted January 23, 2014 Posted January 23, 2014 No właśnie - a dalmatyńczykiem NIE JEST! Jak ktoś chce dalmatyńczyka, to chce dalmatyńczyka i nie ma zmiłuj. A tu ktoś musi chcieć Pana Pieguska ;) Quote
:: FiGa :: Posted January 23, 2014 Posted January 23, 2014 Myślicie ze watek to dobry pomysl? Powodem ogłaszania Tazzika jako dalmasia jest to iż asty nie cieszą się dobra opinia i moze to ludzi odstraszac - takie jest zdanie osobek z fundacji. Moim zdaniem to proba robienia z ludzi debili, ale wyklocac sie przeciez nie bede :diabloti: To co... kombinowac watek? ); Quote
dexterka Posted January 23, 2014 Author Posted January 23, 2014 [quote name=':: FiGa ::']Myślicie ze watek to dobry pomysl? Powodem ogłaszania Tazzika jako dalmasia jest to iż asty nie cieszą się dobra opinia i moze to ludzi odstraszac - takie jest zdanie osobek z fundacji. Moim zdaniem to proba robienia z ludzi debili, ale wyklocac sie przeciez nie bede :diabloti: To co... kombinowac watek? );[/QUOTE] Ja jestem jak najbardziej za tym, aby wątek założyć:) Już kilka zakochany w Tazziku cioteczek mamy. Natusia masz rację, więc może póki co będziemy go ogłaszali jako pana kropka, a jak żaden domek się nie pojawi to spróbujemy z amstaffami. Quote
Martika&Aischa Posted January 24, 2014 Posted January 24, 2014 Tazik jest cudny i te kropeczki z pewnością czynią go wyjątkowym :) nie mogę się napatrzec na chłopaka :lol: Quote
dexterka Posted January 27, 2014 Author Posted January 27, 2014 (edited) Dostaliśmy w prezencie od mojego taty własnoręcznie wykonane budy :loveu: Są bardzo cieplutkie - ściany, sufit podłoga docieplone grubym styropianem , musimy jedynie z zewnątrz obić dach papą. Zobaczcie jakie piękne:) [IMG]http://i43.tinypic.com/24eb3nd.jpg[/IMG] [IMG]http://i42.tinypic.com/doayaa.jpg[/IMG] Edited January 29, 2014 by dexterka Quote
BUDRYSEK Posted January 27, 2014 Posted January 27, 2014 czy było by miejsce w domowych warunkach? Quote
dexterka Posted January 27, 2014 Author Posted January 27, 2014 [quote name='BUDRYSEK']czy było by miejsce w domowych warunkach?[/QUOTE] Budrysku a co to za psiak i jak z innymi się dogaduje?? Quote
BUDRYSEK Posted January 27, 2014 Posted January 27, 2014 [quote name='dexterka']Budrysku a co to za psiak i jak z innymi się dogaduje??[/QUOTE] dogaduje sie z in. psami [URL]https://www.facebook.com/events/538663309574001/?ref_newsfeed_story_type=regular[/URL] Quote
beataczl Posted January 27, 2014 Posted January 27, 2014 tez o domowe pytam dla tego psiaczka; [h=1]: [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/221197-Starszy-Pan-Edzio-zbiera-na-hotel-i-diagnostyk%C4%99-Pom%C3%B3%C5%BC-Edziowi-warto%21%21%21%21/page61"]Starszy Pan Edzio zbiera na hotel i diagnostykę.Pomóż Edziowi - warto!!!![/URL][/h] Quote
dexterka Posted January 27, 2014 Author Posted January 27, 2014 [quote name='beataczl']tez o domowe pytam dla tego psiaczka; [B]: [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/221197-Starszy-Pan-Edzio-zbiera-na-hotel-i-diagnostykę-Pomóż-Edziowi-warto!!!!/page61"]Starszy Pan Edzio zbiera na hotel i diagnostykę.Pomóż Edziowi - warto!!!![/URL][/B] [/QUOTE] W tej chwili dysponuje ewentualnym miejscem domowym jedynie dla małego psiaka, dogadującego się z innymi samcami. Pisałam właśnie do Budryska ,że jesteśmy w trakcie tworzenia ogrzewanych boksów wewnętrznych, uwijamy się jak najszybciej możemy , mimo to tej zimy powstaną góra dwa takie boksy. Quote
piescofajnyjest Posted January 28, 2014 Posted January 28, 2014 a wlasnie tez mialam pytac o miejsce dla psiaka;) ale duzy jest:( Quote
Hope2 Posted January 28, 2014 Posted January 28, 2014 dexterko-ależ Ty masz zdolnego tatę! Pozazdrościć tylko można-budy przecudne :) Quote
Nutusia Posted January 28, 2014 Posted January 28, 2014 Dzieła sztuki, nie budy! I te... kwiatuszki!!!!! :) Pan Tata Artysta - brawo! Quote
wiewoira Posted January 28, 2014 Posted January 28, 2014 Pycha budeczki,pyszne :) Piekny prezent,tato to potrafi trafić w gust ;) Quote
Recommended Posts