Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='elik']Jak nam wszystkim, którzy stanęliśmy na głowie, żeby ją i pozostałe dwie również szczenne sunie zabrać z tamtych warunków. Jak wiadomo te dwie pozostałe, które udało się zabrać, w ciąży nie były, a w miejsce zaginionej, jedynej faktycznie szczennej suni, zabrano inną, także nie szczenną sunię. Naturalnie wszystkie psiaki we wszystkich schronach czekają na zabranie, ale tu mowa była o 3 szczennych suniach, które miały mieć na cito zrobione sterylizacje aborcyjne, żeby nie zwiększać ilości bezdomnych psiaków. Trzy sunie to mogło być 15, albo i więcej szczeniaków. Sprawę wałkowano bez żadnych widoków na realizację. Dlatego ja, choć na zdrowy rozsądek nie powinnam tego robić, zaproponowałam DT. Pani Marta także, ale obie z uwagi na ciąże suczek, które jak się okazało szczenne nie były. Czy ktoś lubi być robiony w balona ? Bo ja nie. Fundacja podjęła błyskawicznie w decyzję o pokryciu kosztów sterylizacji, bo suki ciężarne, a potem sie okazuje, że ciężarna zniknęła, żeby pojawić się po oszczenieniu, a zabrane zostały suki nie szczenne. Fundacja pomaga wszystkim potrzebującym psom, ale na jasnych zasadach.
Jeśli dla kogoś suczka szczenna, czy nie to, to samo, to jego sprawa, ale niech nie każe innym tak samo rozumować.
Nie będę więcej na ten temat zabierać głosu, bo to jak widać jest jak zawracanie kijem Wisły, a na to nie mam ani ochoty, ani czasu.

[B][U]Ajw oczywiście to nie pod Twoim adresem, przepraszam, że po Twoim poście[/U][/B] :buzi:[/QUOTE]

Elik nie przepraszaj;)
Przelałam dziś na Twoje konto kwotę 59,12 zł z bazarku na puszki. Będę wdzięczna za potwierdzenie jak dojdą pieniążki te i za wyróżnienie tablicy;)
I miałam zapytać jeszcze jak Sara dogaduje się z Twoimi zwierzakami? Pisałaś, że miałaś je poznać o ile dobrze zrozumiałam.
A jakiś odzew z ogłoszeń może??

Posted (edited)

[quote name='ajw']Elik nie przepraszaj;)
Przelałam dziś na Twoje konto kwotę 59,12 zł z bazarku na puszki. Będę wdzięczna za potwierdzenie jak dojdą pieniążki te i za wyróżnienie tablicy;)
I miałam zapytać jeszcze jak Sara dogaduje się z Twoimi zwierzakami? Pisałaś, że miałaś je poznać o ile dobrze zrozumiałam.
A jakiś odzew z ogłoszeń może??[/QUOTE]

Przykro mi, że taka cisza na wątku się zrobiła. No cóż, tak bywa.
Dziękuję za kasę :buzi: Niestety moje finanse są po pewnych inwestycjach w opłakanym stanie i obecnie nie mogę sobie pozwolić na dodatkowe wydatki.
Niestety mój Bingo nie zaaprobował nowego osobnika w stadzie. Warknął na Sarę, a ona do niego skoczyła z kłami. Na szczęście oba psy były na smyczach i nie doszło do starcia. Różnice wielkości są b. duże - bingo to sznaucer średni, 3 razy mniejszy niż Sara. Boję się dalszych prób, bo przez drzwi warczą na siebie. Muszę je izolować, co jest dość kłopotliwe.
Dotąd nie było ani jednego telefonu z zapytaniem o Sarę, ale nie tracę nadziei. To dopiero kilka dni :)
Syn znajomej chciał przygarnąć jakiegoś psa, ale Sara jest za duża dla niego :(
Za pomocą tablicy skleciłam plakat i porozklejałam go dzisiaj w Bochni. Może będzie jakieś zainteresowanie.

Edit

25 zetów za wyróżnienie ogłoszenia na tablicy wpłynęło na moje konto 3.09. Bardzo dziękuję :)
Zaraz potwierdzę to na bazarku.
Czy ustalone zostało na czyje konto wpłynie kasa z bazarku ?

Edited by elik
Posted

[quote name='elik']Przykro mi, że taka cisza na wątku się zrobiła. No cóż, tak bywa.
Dziękuję za kasę :buzi: Niestety moje finanse są po pewnych inwestycjach w opłakanym stanie i obecnie nie mogę sobie pozwolić na dodatkowe wydatki.
Niestety mój Bingo nie zaaprobował nowego osobnika w stadzie. Warknął na Sarę, a ona do niego skoczyła z kłami. Na szczęście oba psy były na smyczach i nie doszło do starcia. Różnice wielkości są b. duże - bingo to sznaucer średni, 3 razy mniejszy niż Sara. Boję się dalszych prób, bo przez drzwi warczą na siebie. Muszę je izolować, co jest dość kłopotliwe.
Dotąd nie było ani jednego telefonu z zapytaniem o Sarę, ale nie tracę nadziei. To dopiero kilka dni :)
Syn znajomej chciał przygarnąć jakiegoś psa, ale Sara jest za duża dla niego :(
Za pomocą tablicy skleciłam plakat i porozklejałam go dzisiaj w Bochni. Może będzie jakieś zainteresowanie.

Edit

25 zetów za wyróżnienie ogłoszenia na tablicy wpłynęło na moje konto 3.09. Bardzo dziękuję :)
Zaraz potwierdzę to na bazarku.
Czy ustalone zostało na czyje konto wpłynie kasa z bazarku ?[/QUOTE]

No właśnie, cisza straszna...:shake: nikt nie zagląda.
Czyli zapoznanie nieudane:shake:oby tylko znalazł się szybciutko domek dla Sary:kciuki: nie wiem też nic o Zorce i Toli...
Nie wiem do tej pory do kogo przesłać pieniądze z bazarku, czy to ma być hotelik, gdzie przebywają Zorka i Tola... nie wiem co mam zrobić... nie ma kierownika tego wszystkiego niestety.

Posted

ja założyłam wątek, ale na kierownika się nie nadaję, przepraszam :(
Jako szefa wątku widziałabym Panią Elę, jeśli się tylko zgodzi :oops:
Kurczę, z ogłoszeń nikt nie dzwoni, niedobrze...może trzeba by zrobić jeszcze jakieś wyroznione, tylko jakie?Może ktoś doradzi które wyróznione są najlepsze?Gratka, morusek?allegro?
hotelik jak pisałam 2 sunie mają u Pani Marty za darmo, ale może czegoś potrzebują:karmy, jakieś jeszcze ogłoszenia?Nie wiem, bo też nie mam wieści od suniek.

Posted

[quote name='Martika@Aischa']Dziewczynki a kto prowadzi finanse sunieczek ???[/QUOTE]

No właśnie niestety nikt. Ja z bazarku zbieram na swoje konto, ale jak juz pisałam nie dam rady prowadzić suniom finansów.

Posted

[quote name='temikotka']ja założyłam wątek, ale na kierownika się nie nadaję, przepraszam :(
Jako szefa wątku widziałabym Panią Elę, jeśli się tylko zgodzi :oops:
Kurczę, z ogłoszeń nikt nie dzwoni, niedobrze...może trzeba by zrobić jeszcze jakieś wyroznione, tylko jakie?Może ktoś doradzi które wyróznione są najlepsze?Gratka, morusek?allegro?
hotelik jak pisałam 2 sunie mają u Pani Marty za darmo, ale może czegoś potrzebują:karmy, jakieś jeszcze ogłoszenia?Nie wiem, bo też nie mam wieści od suniek.[/QUOTE]

Temikotka ale ja nie mam do Ciebie absolutnie pretensji;) a ile w ogóle sunie mają pieniędzy, które nie są na koncie fundacji? Te z mojego bazarku i 2 osoby deklarowały po 500 zł tak? Te pieniążki wpłacone już na konto fundacji? Pytam aby wiedzieć, ile nam zostanie na ewentualną karmę, ogłoszenia...

Posted (edited)

[quote name='ajw']Temikotka ale ja nie mam do Ciebie absolutnie pretensji;) a ile w ogóle sunie mają pieniędzy, które nie są na koncie fundacji? Te z mojego bazarku i 2 osoby deklarowały po 500 zł tak? Te pieniążki wpłacone już na konto fundacji? Pytam aby wiedzieć, ile nam zostanie na ewentualną karmę, ogłoszenia...[/QUOTE]

Skoro nie ma chętnego, to ja muszę. Nie kcem, ale muszem :evil_lol:

Na FB napisałam
[B]3.09.[/B]

[B]Na konto Fundacji, za pośrednictwem PayPal, na rzecz 3 suczek z Olkusza wpłynęło od Pani Elżbiety K. 500,00 zł. Po pobraniu prowizji na konto Fundacji wpłynęła kwota 484,70 zł.[/B]

4.09.
Wczoraj Iwona i Arkadiusz P. z Wodzisławia Śląskiego przysłali dla suniek 15,00 zł.

Niestety do dnia dzisiejszego kwota z PayPal nie wpłynęła na konto Fundacji. Dzisiaj dzwoniłam do opiekunki z ramienia PayPal, ale nie byłą w stanie powiedzieć z jakiego powodu jest taka zwłoka. Podała mi telefon do dz. obsługi klienta, ale nie mogę się dodzwonić.

Tak więc realnie na konto Fundacji wpłynęło dla suniek 15 zł.

Decyzja na jakie konto wpłacać należy do Was.

Dla tych, którzy chcą wpłacać na konto Fundacji

[SIZE=2][COLOR=#0000cd]Fundacja Pro Animals
ul. Stachiewicza 35 b/70, 31-328 Kraków
[/COLOR][COLOR=#0000cd]
Konto
PKO BP 24 1020 2384 0000 9502 0095 0717[/COLOR][/SIZE]

Tym, którzy chcą wpłacić na konto prywatne podam mój nr konta. W tym celu proszę napisać e-mail na adres [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL]

[CENTER][COLOR=#800080][B][SIZE=3]Wszystkim ofiarodawcom bardzo dziękujemy

[/SIZE][/B][/COLOR]:Rose::Rose::Rose:[COLOR=#800080][B][SIZE=3]
[/SIZE][/B][/COLOR]
[/CENTER]

Edited by elik
Posted

Zaglądam do dziewczynek.
Elu może się jakoś psiaki dogadają.
W zeszłym tygodniu miałam w domu Mefiego z Olkusza. Mefi warczał , moje psy szalały z wściekłości. Musiałam go chronić bo by było krucho...
Pączek nie poszedł na spacer , tylko się kładł na ulicy i ciągnął do domu.
Wczoraj znowu Mefi był u mnie i nagle wielka zmiana- wspólna zabawa, wspólne jedzenie o wzajemnych buziakach nie wspomnę.

Posted

Po wczorajszej rozmowie z Marta, wiem ze dla jednej z suniek, chyba dla mniejszej kroi sie domek, za wszystkie uslugi weta suk u Marty placi Fundacja, lacznie z odpchleniem i odrobaczeniem. Po otrzymaniu fa podamy koszty na watku. Jestem w kontakcie z Marta i jesli bedzie cos trzeba doplacic to my sie dogadamy.Wspolpracuje z Marta juz od 5 lat i wszystkim zycze takiej wspolpracy na wlasnych terenach i z wlasnymi hotelami.

Posted

Dzisiaj z konta Fundacji została zapłacona faktura za sterylizację, odpchlenie, odrobaczenie i zaszczepienie p/wściekliźnie Saruni - kwota 382 zł.
Szczepienie i odrobaczenie po zdjęciu szwów.

Sarunia ma sie coraz lepiej. Pycholek już jej się śmieje i obszczekuje sąsiadów.
Zaraz wkleję jej najnowsze zdjęcia.

Posted

[quote name='elik']Dzisiaj z konta Fundacji została zapłacona faktura za sterylizację, odpchlenie, odrobaczenie i zaszczepienie p/wściekliźnie Saruni - kwota 382 zł.
Szczepienie i odrobaczenie po zdjęciu szwów.

Sarunia ma sie coraz lepiej. Pycholek już jej się śmieje i obszczekuje sąsiadów.
Zaraz wkleję jej najnowsze zdjęcia.[/QUOTE]

super :) zatem czekamy na zdjęcia dziewczynki :)

Posted

[quote name='ewu']Zaglądam do dziewczynek.
Elu może się jakoś psiaki dogadają.
W zeszłym tygodniu miałam w domu Mefiego z Olkusza. Mefi warczał , moje psy szalały z wściekłości. Musiałam go chronić bo by było krucho...
Pączek nie poszedł na spacer , tylko się kładł na ulicy i ciągnął do domu.
Wczoraj znowu Mefi był u mnie i nagle wielka zmiana- wspólna zabawa, wspólne jedzenie o wzajemnych buziakach nie wspomnę.[/QUOTE]

Bardzo bym chciała Basiu, żeby się smoki dogadały, ale boję się zbytnio nalegać z uwagi na wielkość Sary.
Mam nadzieję, że jednak się dogadają. I mnie i im będzie wtedy łatwiej. Teraz wychodzą na podwórko na zamianę, a mogłyby być wszystkie przez cały dzień.

Posted (edited)

[quote name='Martika@Aischa']super [IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/smilies/icon_smile.gif[/IMG] zatem czekamy na zdjęcia dziewczynki [IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/smilies/icon_smile.gif[/IMG][/QUOTE]

Proszę bardzo :)
Sarunia

[IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-G2XZgLadbY0/UioITFT5gII/AAAAAAAAF8o/koCyXaJJRgw/w958-h719-no/20130906_103618.jpg[/IMG]

[IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-d7Crzyz6LOw/UioIe14wOTI/AAAAAAAAF9E/RIZECa1SnM0/w958-h719-no/20130906_103649.jpg[/IMG]

[IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-kqSuFhiwUmk/UioIhMn_tAI/AAAAAAAAF9M/sQRNK2pNGxE/w958-h719-no/PICT0030.JPG[/IMG]

[IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-SACV8B1n0P4/UioIjEeoJ2I/AAAAAAAAF9U/7vhSbPBwmJs/w958-h719-no/PICT0038.JPG[/IMG]

Codziennie szczotkuję ją i poleruję szmatką i efekt jest widoczny - sierść zaczyna się jej błyszczeć :)

Edited by elik
Posted

I te uszka:loveu: cudowne

Oby wypaliło z domkiem dla suni u p. Marty. Czekamy na wieści:lol:
Elik dziękuję za udostępnienie konta dla suniek;)

Posted (edited)

[quote name='Martika@Aischa']i jest uśmiechnięty pycholek :loveu:[/QUOTE]
[quote name='ajw']I te uszka:loveu: cudowne
Oby wypaliło z domkiem dla suni u p. Marty. Czekamy na wieści:lol:
Elik dziękuję za udostępnienie konta dla suniek;)[/QUOTE]
I pycholek uśmiechnięty i uszyska fantastyczne. Zapomniałam napisać, że Sarunia miała uszy albo mocno pogryzione przez pchły (miała ich sporo), albo początek choroby skórnej. Wet zaaplikował na podejrzane miejsca jakiś zielononiebieski płyn. Strupki jakby znikały. Będe to obserwować.

[quote name='ewu']Niesamowita:)
Na jednych fotkach -owczarek niemiecki , na innych doberman...
Może to mieszanka tych dwóch ras...
Piękna, dostojna:)[/QUOTE]

Też tak myślę, że to mix owczarka niemieckiego i dobermana z duszą słodkiego cielaczka :)

Edited by elik
Posted

[quote name='elik']I pycholek uśmiechnięty i uszyska fantastyczne. Zapomniałam napisać, że Sarunia miała uszy albo mocno pogryzione przez pchły (miała ich sporo), albo początek choroby skórnej. Wet zaaplikował na podejrzane miejsca jakiś zielononiebieski płyn. Strupki jakby znikały. Będe to obserwować.

Też tak myślę, że to mix owczarka niemieckiego i dobermana z duszą słodkiego cielaczka :)[/QUOTE]

Oj dobrze ta Sarcia trafiła, dobrze na ten tymczasik:lol:

Posted

[quote name='ajw']Oj dobrze ta Sarcia trafiła, dobrze na ten tymczasik:lol:[/QUOTE]
[B]Ajw[/B], myślę,. że każdy by ją pokochał, bo to taka słodka psina. Musi trafic do kogoś, kto odwzajemni jej uczucia. Nie ma takiej możliwości, żeby ktoś, kto ma serce nie pokochał jej.

[SIZE=3]Człeku z sercem pokaż się ! :) Sara czeka.[/SIZE]

Posted

[quote name='elik'][B]Ajw[/B], myślę,. że każdy by ją pokochał, bo to taka słodka psina. Musi trafic do kogoś, kto odwzajemni jej uczucia. Nie ma takiej możliwości, żeby ktoś, kto ma serce nie pokochał jej.

[SIZE=3][B]Człeku z sercem pokaż się ! :) Sara czeka[/B].[/SIZE][/QUOTE]

Otóż to:lol:

Posted

[quote name='temikotka']Sarunia pięknieje w oczach ;-)

i to mnie najbardziej boli :-([/QUOTE]
to jest nauczka dla nas, ze trzeba uwazac ktorej opiekunce nalezy pomagac a kogo nalezy omijac szerokim lukiem. Chca rozmnazac to niech same wyciagaja same kase zbieraja dla suk z szczeniakami, to ze pozostale beda konac w cierpieniach ich juz nie interesuje. Z tym ze wszystko jest do czasu, stare przyslowie mowi tak dlugo dzban wode nosil......a ja poczekam az sie ucho urwie.

Posted

Całkowicie się z Tobą Ada- jeje zgadzam. Też czuję się oszukana i bardzo żal mi tych szczeniaków, które pewnie kiedyś zasilą zagrody Wojtyszek albo budy Olkusza:mad:.[quote name='Ada-jeje']to jest nauczka dla nas, ze trzeba uwazac ktorej opiekunce nalezy pomagac a kogo nalezy omijac szerokim lukiem. Chca rozmnazac to niech same wyciagaja same kase zbieraja dla suk z szczeniakami, to ze pozostale beda konac w cierpieniach ich juz nie interesuje. Z tym ze wszystko jest do czasu, stare przyslowie mowi tak dlugo dzban wode nosil......a ja poczekam az sie ucho urwie.[/QUOTE]