Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

[CENTER][B][COLOR=#0000ff][SIZE=3]Nie wiem czy taki pies kiedykolwiek znajdzie dom, ale musiałam coś zrobić,
żeby nie pojechał do schroniska mordowni.
Trafił do punktu dwa dni temu mały, ślepy, kuśtykający na trzech łapkach.
Miał zawiązaną sznurówkę na szyi.
Ktoś go widział jak na środku drogi lizał asfalt z pragnienia :([/SIZE][/COLOR][/B][B][COLOR=#0000ff][SIZE=3]
Ubłagałam w Punkcie , żeby go nie wywozili do schroniska, tam to by się nie zastanawiali tylko pewnie by uśpili.
Ma szansę na domowy hotelik - koszt 300 zł miesięcznie.
Zbieramy deklarację , żeby psiak miał godne życie.
Marzy mi się dom stały dla niego ...

Kubuś jest od wczoraj w DT we Wrocławiu.
[/SIZE][/COLOR][/B]
[B][COLOR=#0000ff][SIZE=3]Trzeba go porządnie przebadać, sprawdzić co da się zrobić z tą łapką.[/SIZE][/COLOR][/B]

[/CENTER]
[SIZE=3][B][COLOR=#ff0000]
Wpłat na nasze psiaki można dokonywać na :

Stowarzyszenie Przyjaciół Zwierząt Dużych i Małych " Cztery Łapy"
[/COLOR][/B][/SIZE]
[SIZE=3][B][COLOR=#ff0000]ul. Wyzwolenia 124
Jastrzębie Zdrój 44-337

NIP 633-21-65-846
REGON 240776418
KRS 0000291970

Koniecznie z dopiskiem :
"Darowizna na działalność statutową - Psidomek" , dla Kubusia
[/COLOR][/B][/SIZE]
[SIZE=3][B][COLOR=#ff0000]SWIFT INGB PL PW
IBAN PL

ING Bank Śląski : 70 1050 1605 1000 0023 4086 1638.

Bardzo dziękujemy za wszelką pomoc[/COLOR][/B][/SIZE][B][SIZE=3].

A to właśnie Pan Kubuś vel Duszek :)

[/SIZE][/B][IMG]https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/1157671_691426497539319_733793746_n.jpg[/IMG][B][SIZE=3]

[/SIZE][/B][B]Byłam dzisiaj w siedzibie Stowarzyszenia i uzupełniam wszystkie wpłaty.
Wpiszę dla lepszego rozeznania wszystkie od początku:

Karina J. 50 zł
Agnieszka J. 100 zł
Danuta G. 25 zł
Krystyna T. 50 zł
Basia O. - 20 zł
Joanna Z. - 362 zł
Anna M. - 100 zł
Jakub M. - 30 zł
Jan R. - 100 zł
Ewa K. - 20 zł
Maria K. - 50 zł
Anna F-D.- 250 zł

Paypal :

Anetta L. 20 zł
Jolanta A. 169, 40 zł
Monika R. 50 zł
Mariola N. 55 zł
Agnieszka S. 48,30 zł
Bazarek ( Halszka) 162,60 zł

Razem 1662,30 zł

---------------------------
Wydatki :

DT - 300 zł
Badania - 122 zł
Okulistyczne badanie - 120 zł
------------------------------------

542 zł

Zostało nam 1080,30 zł (z dnia 28. 08.2013 rok)

[U]
[COLOR=#ff0000]Wpłaty wrzesień: [/COLOR][/U][/B]
[B]Agnieszka S. ( 10,50 GBP), w przeliczeniu : 52, 30 zł
Nadzieja K. - 5 zł[/B]

[B] Jeżeli kogoś pominęłam w rozliczeniu bardzo proszę o upomnienie, mogło nam coś umknąć

Bardzo dziękuję za wszystkie wpłaty dla Kubusia .
Oczywiście szukamy domu !!!!!!!!!!
Najlepszego ![/B]

Edited by szafra
  • Replies 204
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='halszka']Melduję się u Kubusia :) Wielkie brawa za szybką akcję![/QUOTE]
Witaj Halszko :loveu:. Dzięki, że jesteś u śleputka naszego. Akcja szybka, a ja dziękuję Cioteczkom jamniczym za tą akcję - to dzięki nim Kubuś pojechał do DT do Wrocławia.

Posted

Zapisuję watek. Na razie chłopak ma rozwolnienie cały czas. Poczekamy bo po różnych przygodach musi się to unormować. Jak nie bedzie poprawy to trzeba będzie szukać przyczyny. Chłopak jest cudownie miziasty i radosny.

Posted

[quote name='LILUtosi']Zapisuję watek. Na razie chłopak ma rozwolnienie cały czas. Poczekamy bo po różnych przygodach musi się to unormować. Jak nie bedzie poprawy to trzeba będzie szukać przyczyny. Chłopak jest cudownie miziasty i radosny.[/QUOTE]
Witaj LILUtosi - to rozwolnienie może być po odrobaczeniu? Przed wyjazdem dostał tabletę ...

Posted (edited)

Łapa to stare złamanie, źle zrośnięte. Oczy są białe a to raczej nie rokuje na widzenie.
Oczywiście chłopak potrzebuje złotówki aby mógł być zdiagnozowany, dlatego zapraszam do wpłat.

Parę fot na szybko
[IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-DNFHX5gf1LI/UgfstjiZy_I/AAAAAAAARxc/-o0EWI0-o9A/s720/IMG_7770.JPG[/IMG]

[IMG]https://lh5.googleusercontent.com/--ovbFzDYv2w/Ugfs1beUVPI/AAAAAAAARxw/sP7AG-Q8h-s/s720/IMG_7774.JPG[/IMG]

[IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-tN_VXzO29Zc/Ugfs9FFMO9I/AAAAAAAARx4/0J7HWPtEQDI/s720/IMG_7784.JPG[/IMG]

tu widać masakrę jaką ma z tą lapą:
[IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-2V2uMyr0P1I/UgftC5RT-5I/AAAAAAAARyA/a0pvye7KxKY/s512/IMG_7792.JPG[/IMG]

Edited by LILUtosi
Posted

Moje słoneczko, ogonek jak u zajączka :p a jaki szczęśliwy, ze na trawce !
Ta łapa koszmarnie wygląda jak się na niej opiera :shake:. Kilka wpłat już jest, mam nadzieję, że będzie więcej !!!

Dzięki za zdjęcia.

Posted

kochane jeśli uda się uzbierać jakąś kwotę, to chyba warto byłoby tę łapinkę skonsultować z lekarzem;
pewnie wiele z Was pamięta wątek Mariana, On miał stare złamanie i końcówkę łapki (w sensie stopę), odwróconą o 45 stopni stare złamanie ..... koniec końców udało się zrobić operację i Marianowi jest teraz lepiej;

Posted

Witajcie Cioteczki :p. Jak najbardziej jestem ZA i pewnie konsultacja się odbędzie. Teraz trzeba chyba z biegunką powalczyć i z tym sikaniem :shake:.
Wpłaty już płyną na dziadulka, mam nadzieję, że jeszcze trochę grosza wpadnie.

Posted

[quote name='zachary']Szafra, a można jeszcze uzyskać nazwę siedziby Stowarzyszenia na konto którego można wpłacać kaskę na Duszka.[/QUOTE]

Jasne!
Stowarzyszenie Przyjaciół Zwierząt Dużych i Małych " Cztery Łapy" ul. Wyzwolenia 124, 44-337 Jastrzębie Zdrój.
Czy o to chodziło Zachary ?