Mysza2 Posted January 17, 2014 Author Posted January 17, 2014 [quote name='MagdaB']To czekamy i jesteśmy dobrej myśli.[/QUOTE] Dzięki Magduś:) A Majki kicha dalej jak z kropidła Quote
Marycha35 Posted January 20, 2014 Posted January 20, 2014 Smoku, wykuruj ty się wreszcie!!! Tak raz, dla odmiany;) Quote
agasz Posted January 21, 2014 Posted January 21, 2014 [quote name='Mysza2']Byłyśmy z Agusią u Dziaka. Tłumaczył nam co i jak odbarczył, co i jak pozszywał. Na efekt oczywiście trzeba poczekać (oby był). Dr Dziakowi nie podobają się wyniki ostatniego wymazu (nic na nim się nie wyhodowało). Majki ma teraz sporą przerwę w antybiotykach, więc w środę jak z Majkim pojedziemy to znowu pobierze wymaz i wyśle do Wrocławia. Agunia, jak coś więcej pamiętasz to napisz plizzz[/QUOTE] Dlaczego dr nie podoba się ,że nic nie wyszło z rozmazu? Brak bakterii to źle? Quote
Mysza2 Posted January 21, 2014 Author Posted January 21, 2014 [quote name='agasz']Dlaczego dr nie podoba się ,że nic nie wyszło z rozmazu? Brak bakterii to źle?[/QUOTE] On uważa że wyniki mogą być przekłamane (za mała przerwa od brania antybiotyków), a w tym świństwie które wykichuje coś powinno było wyjść. Quote
paula_t Posted January 22, 2014 Posted January 22, 2014 [quote name='Mysza2']On uważa że wyniki mogą być przekłamane (za mała przerwa od brania antybiotyków), a w tym świństwie które wykichuje coś powinno było wyjść.[/QUOTE] Eluś, czyli badania będą powtórzone za jakiś czas,tak? Quote
Mysza2 Posted January 22, 2014 Author Posted January 22, 2014 [quote name='paula_t']Eluś, czyli badania będą powtórzone za jakiś czas,tak?[/QUOTE] Paula, dzisiaj Majki był na kontroli. Szycie puściło oczywiście:( Dzisiaj Dr pobrał wymaz, który wysyła do Wrocławia. Wyniki mają być za ok 10 dni. Rozmawiałam z nim po południu przez tel (bo z Majkim był TZ Ewy wcześniej). Dr Dziak mówi, żeby powalczyć dalej antybiotykami, że gdyby się udało zlikwidować ten stan ropny to szansa na zrośnięcie byłaby, a jak jest bez przerwy stan ropny to uniemożliwia gojenie. Ja przekazuję to co mówił. Ja jeszcze się czepiam tego srebra, które bierze, że może się cud zdarzy i to zadziała. Quote
Mysza2 Posted January 22, 2014 Author Posted January 22, 2014 A tu są paragony z ostatnich wydatków: 70 zł - zabieg (szycie) - jak widzicie wszyscy nas już tylko po kosztach liczą 110 zł - za badanie wymazu (antybiogram) 20 - karma (bo teraz musiał jeść miękkie z puszki) [url]http://i43.tinypic.com/1kl54.jpg[/url] Quote
AgusiaP Posted January 22, 2014 Posted January 22, 2014 Ja już nawet nie wiem co pisać... Też bardzo liczę na to srebro. Quote
Perełka1 Posted January 22, 2014 Posted January 22, 2014 [quote name='Mysza2']Paula, dzisiaj Majki był na kontroli. Szycie puściło oczywiście:( Dzisiaj Dr pobrał wymaz, który wysyła do Wrocławia. Wyniki mają być za ok 10 dni. Rozmawiałam z nim po południu przez tel (bo z Majkim był TZ Ewy wcześniej). Dr Dziak mówi, żeby powalczyć dalej antybiotykami, że gdyby się udało zlikwidować ten stan ropny to szansa na zrośnięcie byłaby, a jak jest bez przerwy stan ropny to uniemożliwia gojenie. Ja przekazuję to co mówił. Ja jeszcze się czepiam tego srebra, które bierze, że może się cud zdarzy i to zadziała.[/QUOTE] Myszko2, moja teściowa była z pieskiem we Wrocławiu. Miał robioną plastykę podniebienia przez ludzkiego lekarza w asyście weterynarzy. Może dać Ci kontakt do niej Quote
Mysza2 Posted January 22, 2014 Author Posted January 22, 2014 [quote name='Katarzyna Starkiewicz']Myszko2, moja teściowa była z pieskiem we Wrocławiu. Miał robioną plastykę podniebienia przez ludzkiego lekarza w asyście weterynarzy. Może dać Ci kontakt do niej[/QUOTE] Daj Kasiu jeśli możesz, ale finansowo czarno to widzę. Quote
Marycha35 Posted January 22, 2014 Posted January 22, 2014 Cholera, jasna, ciągle pod górę, noooo!!!! Quote
andegawenka Posted January 22, 2014 Posted January 22, 2014 Ubytki w podniebieniu [url]http://www.vetpol.org.pl/www_old/ZW2007/2007-12%2004.pdf#page=1&zoom=auto,0,466[/url] Quote
Ada-Vebby Posted January 23, 2014 Posted January 23, 2014 zaglądam do bidulki ale nie wiem co powiedzieć..,wciąż pod górkę,trzymam kciuki,musi się wreszcie udać.. Quote
paula_t Posted January 23, 2014 Posted January 23, 2014 Czyli z tego co rozumiem, to kluczem do sukcesu (do tego, żeby podniebienie się zrosło) jest rozpoznanie tego paskudztwa, które w Majkim siedzi, bo wtedy będziemy wiedzieć jak to zwalczyć? :roll: Quote
AgusiaP Posted January 23, 2014 Posted January 23, 2014 poczekajmy na Elunię, ona rozmawiała z doktorem Dziakiem i najlepiej wszystko przekaże. Quote
Mysza2 Posted January 23, 2014 Author Posted January 23, 2014 [quote name='paula_t']Czyli z tego co rozumiem, to kluczem do sukcesu (do tego, żeby podniebienie się zrosło) jest rozpoznanie tego paskudztwa, które w Majkim siedzi, bo wtedy będziemy wiedzieć jak to zwalczyć? :roll:[/QUOTE] Paula, chaotyczne to wszystko trochę co piszemy, ale ja przekazuję co nam mówią w danym momencie. Z tego co na chwilę obecną mówią to to, że podstawą jest wyleczenie stanu ropnego. Bez tego ani nie ma co myśleć o następnym szyciu ani o rekonstrukcji podniebienia, bo się nie będzie goić. Rozmawiałam z panią, która robiła we Wrocławiu operację rekonstrukcji podniebienia i wszczepienia ubytków kości u swojego psa. (Kasiu bardzo dziękuję za kontakt) Powiedziała mi to samo co dr Dziak, że warunkiem u jej psa też było zlikwidowanie stanu ropnego przed zabiegiem. Jeżeli diagnoza dr Dziaka jest trafna że to Hespervirus, to ropoznanie paskudztwa (bakterii) jest trudne bo coraz to nowe atakują. On nam tłumaczył, że robi się antybiogram, leczy to co wyszło, a za tydzień już zupełnie inne bakterie mogą być, na które ten antybiotyk nie działa. Quote
Ada-Vebby Posted January 24, 2014 Posted January 24, 2014 Oby udało się jak najszybciej ten stan zapalny(ropny)wyleczyć. Quote
Marycha35 Posted January 24, 2014 Posted January 24, 2014 Majki, buzi w nosek kochany:) NIE CHORUJ JUŻ!!! Quote
Mysza2 Posted January 25, 2014 Author Posted January 25, 2014 Na konto Majkiego wpłynęło z bazarku [COLOR=#ff0000][B]590,75 [/B][/COLOR]zł. Bardzo dziękuję wszystkim kupującym :loveu::loveu::loveu: Quote
monika083 Posted January 25, 2014 Posted January 25, 2014 Myszo, hesper, czy herpesvirus? Bo tego hesper nie znalazlam, natomiast czytalam o naturalnych metodach lecz, herpesvirusa na niemieckich forach i czesto spotkalam sie z podawaniem propolisu (chyba syrop z propolisem) 2 xdziennie,to na odpormosc. Quote
Mysza2 Posted January 26, 2014 Author Posted January 26, 2014 Moniczko Herpesvirus (literówka:)). Dzięki za info, propolis na pewno nie zaszkodzi, poszukamy jakiegoś preparatu. Majki pije to srebro. Może podziała. Quote
Marycha35 Posted January 26, 2014 Posted January 26, 2014 Walcz tygrysku! Srebro, propolis, DogoPrzyjacióły, wszystko razem da zdrówko naszego kochanego Pana Kota:) Quote
Ada-Vebby Posted January 28, 2014 Posted January 28, 2014 ..zaglądam i podpisuję się pod tym co wyżej napisano :) Zdrówka Panie Kocie,Zdrówka!! Quote
MagdaB Posted January 28, 2014 Posted January 28, 2014 Co u mojego tygryska? Jestem ciekawa czy by mnie poznał bo takim czasie. Quote
Recommended Posts