Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 303
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mysl mysl :diabloti: logo ma byc chwytliwe i proste i zawierać nazwe fundacji, która niestety została poteznie skrytykowana na forum marketingowców , ale z nazwa juz nic nie da sie zrobic:)

Posted

a co powiedziało forum marketingowców, czemu niedobra nazwa?

jak "przystań" to motyw wody mógłby być...albo może nazwa "szara przystan" w kształcie łódki, a na łódce prosty zarys psiej sylwetki

Posted

Bo szara przystań kojarzy im sie - ze smutkiem cierpieniem , śmiercią i hyclem ... :roll:

na propozycje w formie szkiców , grafik czekamy do 20.07
moze byc mailowo na adres [email protected]
w piatek prawdopodobnie bedzie spotkanie założycieli fundacji i bedziemy wybierac logo :)
dzis dzwoniłam do krs , papiery sa w porzadku , p.sedzina wróciła z urlopu i czekamy tylko na jej sakramentalne tak :)

Posted

Formica napisał(a):
Bo szara przystań kojarzy im sie - ze smutkiem cierpieniem , śmiercią i hyclem ... :roll:

Skoro z nazwą nic już nie da się zrobić, to niech może doradzą jak to teraz przekuć na sukces :cool3: Bo pewnie istnieje jakiś chitri sposób :evil_lol:
A połączenie działalności charytatywnej z gospodarczą (gdzie ta druga finansuje pierwszą) uważam za rewelacyjne - oby więcej takich inicjatyw!
A tak na marginesie, czy Szara Przystań ma coś wspólnego z Władcą?

Posted

Proxima napisał(a):
Skoro z nazwą nic już nie da się zrobić, to niech może doradzą jak to teraz przekuć na sukces :cool3: Bo pewnie istnieje jakiś chitri sposób :evil_lol:
A połączenie działalności charytatywnej z gospodarczą (gdzie ta druga finansuje pierwszą) uważam za rewelacyjne - oby więcej takich inicjatyw!
tak , zwłaszcza Pierścieni :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: a my to bedziemy elfy z długimi uszami:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

[quote name='Proxima']Skoro z nazwą nic już nie da się zrobić, to niech może doradzą jak to teraz przekuć na sukces :cool3: Bo pewnie istnieje jakiś chitri sposób :evil_lol:

Nazwa jest typowo tolkienowska:)
to tekst na pierwsza strone wyjasniajacy nazwe:
Nazwa tej strony wzięła się z twórczości J.R.R. Tolkiena.
Szarą Przystanią było miejsce, z którego elfy wyruszały do swojego prawdziwego domu. Do krainy zwanej Valinor - gdzie miały żyć wiecznie i szczęśliwie. Opuszczały świat zagrażający im postępującą cywilizacją, nietolerancyjnymi ludźmi.
Opuszczały świat, w którym czuły się niechciane i do którego nie pasowały.
Zwierzęta ,które zobaczysz na tej stronie są właśnie takimi elfami...
Świat im nie sprzyjał, nie miały szczęścia, nie doznały miłości, niektóre z nich zostały bardzo skrzywdzone przez ludzi... Niektóre były po prostu niechciane i wyrzucone lub oddane do schroniska, bo człowiek traktował je jak nic nie czujące istoty , postępował lekkomyślnie i nie liczył się z konsekwencjami...
Wszystkie szukają swojego szczęśliwego miejsca na ziemi , wszystkie chcą poczuć się w końcu bezpiecznie , chcą wreszcie zaufać i pokochać człowieka, który odwdzięczy się im tym samym , a nie głodem i biciem.
One są naszymi elfami, a my ich Szarą Przystanią ,do której przybywają by się uchronić od strasznej schroniskowej lub ulicznej rzeczywistości, aby odzyskać siły na podróż do swojego prawdziwego domu. Gdzie czeka je szczęście i miłość, pełna miska i własne miejsce , aż po kres ich dni...
Pamiętaj adoptując bierzesz na siebie odpowiedzialność za jego życie, musisz być jego opiekunem i Panem, musisz je kochać bez względu na wszystko , musisz chcieć mu pomóc. Zwierzę nie ma spełniać Twoich oczekiwań i zachcianek , ono jest jakie jest i Ty musisz to zaakceptować.
Ono nie jest zabawką ,a na pewno nie może być fanaberią.

W piatek robimy zebranie zarzadu i rady fundacji i chciałysmy miedzy innymi wybrac logo. jest pare róznych propozycji stworzonych przez dwie osoby wiec monotematyczne.

Stad cały czas szukamy kogos kto chciałby jeszcze coś dorzucic:)

Na forum marketingowców, tylko doradzają , ale wykonac nikt nie zechciał. Bł jeden Pan co miał mi cos podesłąc ale mu się nie udało.

Ja od poczatku chciałam cos takiego stworzyc ( działalnośc gospodarcza) a nie opierać się tylko i wyłacznie na sponsorach.

Posted

Bardzo piękny tekst.
Ja mam ew. pomysły na logo tylko w głowie, bo jak rozdawali zdolności plastyczne to stałam w jakiejś innej kolejce....:roll:

Posted

KAm jeśi masz jakis pomysł to opisz go chociaz słownie i przeslij na maila. Jesli pomysł się spodoba znajdziemy grafika który go zrealizuje:)

Posted

Kam napisał(a):
Bardzo piękny tekst.
Ja mam ew. pomysły na logo tylko w głowie, bo jak rozdawali zdolności plastyczne to stałam w jakiejś innej kolejce....:roll:

A moje zdolności wyczerpały się w podstawówce:evil_lol:
Po burzy mózgu :stormy-sad: i przeanalizowaniu motywów, które mogłyby się pojawić na takim logo (nie ukrywam - głównie morskich) podjęłam ostateczną decyzję :flaming: Pomysły przystani, łódki, okrętu, koła ratunkowego oraz człowieka przygarniającego psa i kota zostały odrzucone, ze względu na brak kompetencji w wizualizacji "objawienia" :niewiem: Ale żeby już nie wyjść na całkowitą pustynię twórczą :PROXY5: pozwoliłam sobie przesłać propozycję opartą na motywie latarni morskiej - uważaj zatem Formico otwierając skrzynkę, bo to może być traumatyczne przeżycie:eek2:

Posted

Formico poszedł do Ciebie mail z propozycją(robioną po nocy więc nie jest zadziwiająco piękna ;)) Jak czasu starczy zrobie jeszcze 2 projekt, bo plan mam ;)

Posted

tajemnice :diabloti: nietajemnice
zataniawiałysmy sie nad tym , ale zrezygnowałysmy z pomysły wyboru logo przez dogomaniaków.
A osoby które zechca wstawić propozycje tu nie mam nic przeciwko, niech zrobia to same:)

Posted

dlaczego nie chcesz byc jedyna? wstydzisz sie? :p
ja osobiście podziwiam wszystkich projektodawców, bo sama w życiu bym czegos takiego nie stworzyła ;)
pochwalcie sie noo :) jestem strasznie ciekawa co wymyśliliście :lol:

Posted

Ja wymyśliłam coś takiego (wiem,ze okropne,ale nie mam pojęcia jak może wyglądać takie logo:eviltong: ..) Zresztą i tak nie decydujemy my tylko dziewczyny:roll: ...może i dobrze:diabloti: ...

Tylko mi się nie śmiać proszę:mad: ....

To tylko projekt-napis i obróbka do omówienia...