Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Melduję, iż Dzikunek dziś został wykastrowany... Kasiu, bardzo dziękujemy za pracę Twoją i Twojego TŻ!
gdyby ktoś chciał pomóc fundacji "szara Przystań", na której koszt odbyła sie ta kastracja, podaję numer konta...

Dane fundacji:
Fundacja Pomocy Zwierzętom Bezdomnym „Szara Przystań” z siedzibą w Zabrzu,
502311695, [email protected]
KRS : 0000288303, NIP: 648-264-54-76

IV od. PKO BP SA w Zabrzu
27 1020 2401 0000 0202 0240 5868

Formica zrobiła kilka fotek, potem wkleję...

• 2 weeks later...
  • Replies 303
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jestem głosem tych, które nie mówią.
Dzięki mnie będą mogły przemówić.
Aż uszy głuchego świata usłyszą.
O krzywdzie, jaka się dzieje słabym, którzy nie znają słów.
To ja jestem obrońcą mych braci.
I będę za nich walczyć.
I wymawiać słowa w imieniu zwierząt i ptaków.
Aż świat naprawi ten stan rzeczy.
(Ella Wheeler Wilcox)

Czy wiesz, Człowieku XXI wieku, co jest największą plagą naszych czasów?
Otóż samotność. W rzeczywistości, w jakiej przyszło nam żyć, nie mamy czasu na zakładanie rodzin czy pielęgnowanie przyjaźni. Dlatego tak często jesteśmy samotni. Lekarstwem na samotność mogłoby stać się towarzystwo zwierzęcia, ale i dla nich mamy coraz mniej czasu i serca. I one jak my cierpią, niejednokrotnie porzucone przez swoich ludzkich przyjaciół lub „humanitarnie” oddane do schroniska. A przecież podobno: Jesteś na zawsze odpowiedzialny za to, co oswoiłeś! Pamiętasz jeszcze te słowa?
Czy byłeś kiedyś, Człowieku XXI wieku, w stworzonym przez Ciebie miejscu, które jest piekłem na ziemi dla zwierząt, a które nazwałeś "schroniskiem"?
Widziałeś dziesiątki psów stłoczonych na małych wybiegach lub wciśniętych do boksów albo wręcz do klatek, gdzie walczyć muszą o każdy kęs i odrobinę miejsca dla siebie, gdzie narażone są na choroby i śmierć?
Zdajesz sobie sprawę, ile stworzeń ginie każdego dnia, każdej godziny nawet?
Wiem, nie masz czasu… Ale i Ty jesteś za to odpowiedzialny!
Jeśli to uznasz, jeśli się do tego przyznasz, spróbujesz pomóc.
Na tyle, na ile możesz… zaopiekujesz się jakimś bezdomnym zwierzęciem i staniecie się dla siebie wsparciem i towarzystwem… albo wysterylizujesz swoje zwierzę, by nie przyczyniać się do tego wielkiego nieszczęścia… albo wspomożesz naszą fundację, byśmy mogli pomagać tym najbardziej potrzebującym pomocy, tym, które nie potrafią prosić ani się skarżyć, choć potrzebują pomocy i cierpią…
A przecież: Kto ratuje jedno istnienie, ten ratuje cały świat!

Nasza Fundacja powstała właśnie po to, by pomagać zwierzętom w potrzebie… odrzucanym przez ludzi, porzucanym w nieszczęściu i chorobie, rannym… skazanym na poniewierkę i śmierć… Ale także po to, by zapobiegać dalszemu rozprzestrzenianiu się największej plagi XXI wieku – samotności i bezdomności niechcianych zwierząt. Przeprowadzamy akcje sterylizacji zwierząt do adopcji oraz tych wałęsających się po osiedlach i działkach, aby zmniejszyć ich populację i cierpienie…

[SIZE=3]Dane fundacji:
[SIZE=3]Fundacja Pomocy Zwierzętom Bezdomnym „Szara Przystań” z siedzibą w Zabrzu,

502311695, [email protected]
KRS : 0000288303, NIP: 648-264-54-76

Czy wiesz, Człowieku XXI wieku, co powiedziałoby Ci zwierzę nienarodzone jeszcze, a już skazane na samotność i bezdomność? Powiedziałoby, że przecież i ono odczuwa ból i lęk, ale także samotność i poczucie krzywdy… Powiedziałoby pewnie jeszcze to:

Proszę o przywilej nie przychodzenia na świat
...nie przychodzenia na świat póki nie zapewnisz mi
domu i pana, który się mną zaopiekuje,
i prawa do życia tak długo,
jak długo będę fizycznie zdolny do cieszenia się życiem
...nie przychodzenia na świat póki moje ciało nie będzie cenne,
a człowiek nie przestanie go maltretować, ponieważ jest bezwartościowe i liczne...

(oryginał znajduje się na stronie http://www.petconnectioninc.com/

I Ty możesz pomóc! Wpłacając nawet drobną sumę na konto Fundacji, pomagasz nam ratować kolejne zwierzęta.
IV od. PKO BP SA w Zabrzu
27 1020 2401 0000 0202 0240 5868

Fundacja poszukuje wolontariuszy, którzy chcieliby pełnić funkcję domu tymczasowego dla psów lub kotów. Nieraz by uratować życie zwierzakowi wystarczy odrobina dobrej woli i kawałek miejsca w łazience. Osoby zainteresowane tą lub jakąkolwiek inną formą pomocy prosimy o kontakt : [email protected]

Posted

A moze chcecie kilka moich? :oops: Nie są najpiekniejsze...oczywiście jesli macie jakieś życzenia - chętnie wykonam wszystko od filmików ) videoclipów do banerków itp. :roll:

EDIT: Banerki są ze zdjęciami z neta. Nie ma szans znaleźć autorów, więc robię nowe :) Zaraz wstawiam

Posted

[quote name='Marlena:)']A moze chcecie kilka moich? :oops: Nie są najpiekniejsze...oczywiście jesli macie jakieś życzenia - chętnie wykonam wszystko od filmików ) videoclipów do banerków itp. :roll:

Formica 14:35:19
Halbinka dopiero teraz zobaczyłam te śliczne banerki
Formica 14:35:27
wiem wiem straszna jestem
Formica 14:36:30
czy mogłabys się spytac tej osoby co je zrobiła ( chodzi mi o ten ostatni najwiekszy) czy można by go wykorzystać do grafiki na stronie
Formica 14:38:14
tylko ważne czy autor wykorzystanych zdjęc zgodzi się na ich wykorzystanie na stronie

I co Ty na to, Marlenko?... Jesteś autorem zdjęć?...

Posted

Nie jestem autorem,ale oczywiście jeśli będą inne fotki, zrobię banerki :)
Te są tylko przykładowe ;). Fotki są wykorzystywane wszędzie,nie sądzę więc,żebym znalazła prawdziwego autora :razz: , lepiej nie ryzykować. Dla pewności,lepiej usunę poprzednie banerki.

Zaraz zrobię banerki z fotkami ze znanego źródła :) Dajcie mi 5 minutek.

Posted

Ja 15:48:31
Ambro, czy mogę wykorzystać zdjęcia z wątku Platona dla stworzenia strony internetowej naszej fundacji?... Czy jesteś autorką tych zdjęć i czy wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie? http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=32488
Ambra 15:55:48
no prosze Cie! korzystaj ze wszystlkiego co oje;]
Ambra 15:55:50
moje
Ja 15:56:00
<kwiatek>
Ambra 15:56:40
:)

zdjęcia Ani_w

zdjęcia Czarnej hańczy

zdjęcia Mar_tiki

zdjęcia Formicy

moje z komórki...

Posted

Marlenko... to ja jeszcze proszę taki z Inką i logo fundacji ale wielkości 100 na 100 do avatarka...

albo wklej mi, proszę, logo na ten avatarek...
albo na oba... przepiękne są!!!