Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 303
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dzień dobry... nazywam sie clockwork i przychodzę do Was po pomoc... poradę... pomysł, że sie tak wetne z tematem :evil_lol::evil_lol:

otóż... zgłosiła sie do mnie dziewczyna z Mysłowic (dlatego piszę do Was bo Wy bliżej;) ) której pomagałyśmy szukać domu dla znajdy ;) ale nie o tym chciałam pisać.....
dziś dziewczyna poprosiła mnie o pomoc dla 2 suczynek....

cytuję :
Madziu u nas mieszka taka pani,alkoholiczka odbrali jej dzieci-są w domu dziecka. mąz sie zapił a ona ma dwie suczki jedna ok roku a druga stara .Dzis w nocy jedna latała sklejona z psem cała noc bo ma cieczke i zaś młode.....tak ma co kazda cieczke .Mozna cos z tym zrobic?? odebrac jej te psy?? sa wychudzone i niekiedy nie wracaja do domu na noc bo ona jest na melinie .Tak bywało nawet w zimie.CO ROBIć???:placz::placz:
PATOLOGIA Totalna dzieci sa w domu dziecka:placz::placz: ona mieszka w bloku komunalnym dla exmitowanych .... wciąż pije, psy zaniedbane... co cieczka to młode :placz::placz: to małe kundelki ....

najgorsze tu jest to że jakby zgłosić to do TOZu czy gdzieś.. psy trafią do takiego samego piekła w schronie w Mysłowicach :placz::placz:

Posted

[quote name='clockwork']dzień dobry... nazywam sie clockwork i przychodzę do Was po pomoc... poradę... pomysł, że sie tak wetne z tematem :evil_lol::evil_lol:

otóż... zgłosiła sie do mnie dziewczyna z Mysłowic (dlatego piszę do Was bo Wy bliżej;) ) której pomagałyśmy szukać domu dla znajdy ;) ale nie o tym chciałam pisać.....
dziś dziewczyna poprosiła mnie o pomoc dla 2 suczynek....

cytuję :
Madziu u nas mieszka taka pani,alkoholiczka odbrali jej dzieci-są w domu dziecka. mąz sie zapił a ona ma dwie suczki jedna ok roku a druga stara .Dzis w nocy jedna latała sklejona z psem cała noc bo ma cieczke i zaś młode.....tak ma co kazda cieczke .Mozna cos z tym zrobic?? odebrac jej te psy?? sa wychudzone i niekiedy nie wracaja do domu na noc bo ona jest na melinie .Tak bywało nawet w zimie.CO ROBIć???:placz::placz:
PATOLOGIA Totalna dzieci sa w domu dziecka:placz::placz: ona mieszka w bloku komunalnym dla exmitowanych .... wciąż pije, psy zaniedbane... co cieczka to młode :placz::placz: to małe kundelki ....

najgorsze tu jest to że jakby zgłosić to do TOZu czy gdzieś.. psy trafią do takiego samego piekła w schronie w Mysłowicach :placz::placz:
prosze o kontakt gg 8320573 tel 516 831 013

Posted

halbina napisał(a):
widzę, że sprawą zajęła się już Tekilla 12... mamy ostatnio problemy z netem lub dogomanią, ale jakby co... to postaramy sie pomóc...

hej..skontaktowalam sie z osoba ktora prosila o pomoc clockwork'a ale nie uzyskalam konkretnych info...moze tobie sie uda...

Posted

[quote name='tekilla12']hej..skontaktowalam sie z osoba ktora prosila o pomoc clockwork'a ale nie uzyskalam konkretnych info...moze tobie sie uda...

o co konkretnie pytać???? mam z Agnieszką kontakt na gg, więc zapewnie odpowie ;)

• 1 month later...
  • 3 weeks later...
Posted

W chwili obecnej pod opieką naszych wolontariuszy jest
1. pod opieką Formicy - suczka ON Kama (osiem lat)

goldenka pod opieką Ani_w (sunia znajduje sie pod opieką Fundacji Aurea)

i całe stado kociąt szukających domków:
2. u Formicy - trzy z grzybkiem na leczeniu, jednego dzikuna na rekonwalescencji (złamanej nodze) trikolorke i dwa poddomowe, które szukają miejsca u jakiegoś odpowiedzialnego karmiciela, albo domku który da im szanse wychodzić i będzie oswajał dalej.
3. u Ani_w - roczna koteczka Bunia i biało czarny kocurek ma 13 tygodni; czarne (2 kotki+ 1 kocurek) 8 tygodni; preguska (kotka) 7 tygodni
4. u Ewy - dwuletnia kotka tri i kocięta: 2 szylkretki, 1 krówka, 3 bure pręgowane, 1 czarny kocurek
5. u Halbiny - 6 kociąt (2 7-dmio tyg. z piwnicy w Dąbrowie Górniczej i 4 4-ro tyg. ze schroniska w Sosnowcu)
6. u Gabrysi - dorosła kotka i 3 koteczki podrzucone do ogródka

Nasze zwierzaki na dogomanii:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=116875

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=117475

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=117402

http://www.dogomania.pl/forum/showth...110517&page=11