Lida Posted July 2, 2017 Posted July 2, 2017 No widać rzeczywiście, ze Kofi się postarzał. Szkoda, że z wiekiem nie zmienia mu się charakter ;-) Dzieki za opiekę i wielką cierpliwośc do tego zbója Quote
hop! Posted July 5, 2017 Author Posted July 5, 2017 Dnia 2.07.2017 o 18:54, Lida napisał: No widać rzeczywiście, ze Kofi się postarzał. Szkoda, że z wiekiem nie zmienia mu się charakter ;-) Dzieki za opiekę i wielką cierpliwośc do tego zbója Najważniejsze, że zbój zdrowy i przeze mnie lubiany. :-) Łatwo nie jest, ale to wyjątkowy, mądry pies. Tobie też ciężko w pełni finansować Kofiego. Przydałby się dobry, wyrozumiały dom... Chyba możemy tylko o tym pomarzyć. ;-) Laki dostał rozwolnienia, więc z badaniami trzeba poczekać. Jest bardzo żarłoczny i niestety, niedyspozycje się zdarzają. Kolejnego ataku padaczki nie było. 1 Quote
hop! Posted July 27, 2017 Author Posted July 27, 2017 W tym tygodniu Laki był u weterynarza. Badania wyszły bardzo dobrze. :-) Dzisiaj były szczepienia przeciwko wściekliźnie - ucierpieli ;-) Karis i Bastek. Quote
hop! Posted August 4, 2017 Author Posted August 4, 2017 Upały bardzo męczą. Psy klapnięte i ziejące, szukają chłodu. Ożywiają się wieczorem i rano. Każda pora roku ma plusy i minusy. Trzeba jakoś przeżyć to upalne lato. Hiltonek jest już u nas dwa miesiące. Za wygląd i zdrowie dostaje 5 gwiazdek, za charakter 3 gwiazdki, a za zachowanie 2 gwiazdki. ;-) Skoro nabrał już odwagi, trzeba się solidnie zabrać za jego wychowanie. :-) Dzisiaj wieczorem przyjechał nowy pies. Dostał imię Parys. Miał mieć dom, ale jak to w życiu bywa, coś nie wyszło. Chłopak jest nieobyty. Za to już widać, że bystry i będzie się szybko uczył. Bardzo łagodny, miły. Moim zdaniem z wyglądu jest nietuzinkowy. Taki smukły wilk. ;-) Zjadł, napił się. Kupa zdarzyła się w domu, ale siku na zewnątrz. Kąpiel braliśmy wspólnie. Jutro się czeszemy i obcinamy dłuuugie pazury. ;-) Jak już będzie wyszykowany, to go pokażę. 1 Quote
hop! Posted August 5, 2017 Author Posted August 5, 2017 Parys w nocy był spokojny i cichy. Dzisiaj rano były męki... ;-)) czyli czesanie i obcinanie pazurów. W nagrodę Parys dostał dzień luzu. :-) Zwiedzał ogródek, zaglądał do psich kryjówek. Jutro obejrzy dom i pozna inne psy. Mądry jest, uczy się w mig. Waży około 22 kg. Po wyczesaniu widać, że za chudy. Musi się zregenerować po długim pobycie w schronisku. Quote
hop! Posted August 10, 2017 Author Posted August 10, 2017 Parys jest bardzo przyjazny i towarzyski. Typ psiego dyplomaty. Świetnie odnajduje się w grupie psów. Zaprzyjaźnił się z Lakim i Kofim. To nie żart! To szczera prawda! :-) Nie ma to jak męska przyjaźń. :-)) Nawet burzę Kofi zniósł odrobinę lepiej, chociaż była strasznie straszna. Zauważyłam u Parysa niedużą przepuklinę pępkową. Pokazałam wetce. Nie ma potrzeby zabiegu - przynajmniej na razie. Jutro przygotuję fotki, zrobię opis i ogłoszenia. Może chłopak będzie miał szczęście i znajdzie dom. Karisek dostał nowe posłanie. Teraz ma dwa - stare i nowe. ;-) Cieszy się bardzo. W starym śpią zabawki, w nowym on. :-)) Quote
Lida Posted August 11, 2017 Posted August 11, 2017 Czytam i nie wierzę :-) Jak czytałam o burzy u Was, to już wyobrażałam sobie, co tam Kofi wyczynia. Trzymam kciuki za dom dla Parysa i dalsza przyjaźń z Lakim i Kofim :-) 1 Quote
hop! Posted August 11, 2017 Author Posted August 11, 2017 12 godzin temu, Lida napisał: Czytam i nie wierzę :-) Jak czytałam o burzy u Was, to już wyobrażałam sobie, co tam Kofi wyczynia. Trzymam kciuki za dom dla Parysa i dalsza przyjaźń z Lakim i Kofim :-) Kofi potrafi zaskakiwać - pozytywnie też. :-) Mimo zwariowanej i ciężkiej pogody, ma teraz lepszy okres. Dzisiaj rozpoczęłam nowy worek karmy. Wygląda zupełnie inaczej, niż ta poprzednia. Ma twardsze, jaśniejsze granulki, ale Kofiemu smakuje. I to najważniejsze. :-) Quote
hop! Posted August 13, 2017 Author Posted August 13, 2017 Dzięki Lidka. :-) Miło widzieć zadbanego, cudnego Nemo. Cieszę się, że dobrze trafił. :-) Quote
Lida Posted August 26, 2017 Posted August 26, 2017 Nemo pozdrawia z wakacji w Bieszczadach. Co prawda na pierwszym planie jest Tosia, która niedawno dołączyła do rodziny, ale widać na zdjęciu zadowolonego Nemusia Quote
hop! Posted August 26, 2017 Author Posted August 26, 2017 Nemuś zadowolony i blisko człowieka. Podobnym typem psa jak Nemo jest Parys. :-) Tak mi się wydaje, że relacje Nemo z Tosią są poprawne, ale miłości nie ma. Quote
hop! Posted August 26, 2017 Author Posted August 26, 2017 Ostatnio jest trochę kłopotów związanych ze zdrowiem Lakiego. Przy tej fatalnej pogodzie i zmianach ciśnienia wystąpiła seria ataków. Opieka nad psem z padaczką i to dużym, bywa bardzo trudna, a nawet niebezpieczna, bo po atakach psy zachowują się różnie. To paskudna, podstępna, okropna, nieuleczalna choroba. Dopóki leki działają i nie ma ataków, jest w porządku. Laki po ostatniej serii ataków jest osłabiony i bardzo powoli odzyskuje sprawność umysłową. Ma zwiększoną dawkę leku, kolejnych ataków nie ma. Kofi ma dobry okres. Gdybym ogłosiła konkurs na najposłuszniejszego, najmądrzejszego i najmilszego psa w hotelu, to Kofi by go chyba wygrał. Ostatnio kupiona karma różni się od wcześniejszej Josery. Jakaś dziwna, jakby z większą ilością kukurydzy. Kofiemu smakuje, ale kupy gorsze. Zmiana na języku nie rośnie, może nawet zmalała. Czyli póki co, przycięcie jęzora Kofiemu nie grozi. :-) Parysek bardzo chce być grzeczny, ale nie zawsze mu się udaje. Po każdej psocie jest zawstydzony i obiecuje poprawę. Słowny to on nie jest. Za to bardzo miły i bystry. Karisek wiedzie życie pogodnego, sprawnego emeryta. Nie pojawiły się nowe zmiany na skórze i niech się nigdy nie pojawią. Majka ma nową, ulubioną zabawkę - róg bawoli, który stawia opór jej "stalowym" zębom. Hiltonek bardzo chciał taki mieć i ma, ale trochę mniejszy. I tak jest bardzo zadowolony 1 Quote
hop! Posted September 9, 2017 Author Posted September 9, 2017 W pierwszych dniach września przyjechał Karo. Czekał na miejsce u mnie dość długo, ale w końcu się doczekał. Karo jest spokojnym, grzecznym psem. Wczoraj miał zabieg (usunięte dwa siekacze i brodawkę). Czuje się dobrze, cierpliwie znosi ból. To pacjent idealny w przeciwieństwie do Hiltonka, który w czwartek miał kastrację i nie może się z tym pogodzić. ;-) Karo... 1 Quote
Lida Posted September 9, 2017 Posted September 9, 2017 Czytam wieści o Kofim i oczom nie wierzę :-) Oby tak dobrze było jak najdłużej. Ta Josera, którą ma teraz Kofi jest z innego sklepu (zooart). Porównywałam skład z tą z zooplusa i był taki sam. Myślę, ze producent jest inny, bo i opakowania się trochę różniły. Wrócę do tej z zooplusa. Może kupić worek tej drugiej i mieszałabyś? Tylko nie wiem, czy to dobry pomysł Quote
hop! Posted September 9, 2017 Author Posted September 9, 2017 3 godziny temu, Lida napisał: Czytam wieści o Kofim i oczom nie wierzę :-) Oby tak dobrze było jak najdłużej. Ta Josera, którą ma teraz Kofi jest z innego sklepu (zooart). Porównywałam skład z tą z zooplusa i był taki sam. Myślę, ze producent jest inny, bo i opakowania się trochę różniły. Wrócę do tej z zooplusa. Może kupić worek tej drugiej i mieszałabyś? Tylko nie wiem, czy to dobry pomysł Kofiemu trafili się teraz fajni koledzy. Karo też zaakceptował. Można powiedzieć, że dobry okres u Kofiego trwa. Było trochę okazjonalnych zawirowań, ale nie ma co wchodzić w szczegóły. ;-) Nie dokupuj karmy. Kofi je tą bez problemu, ale jest taka kukurydziana. To chyba jakaś podróbka. Quote
hop! Posted September 16, 2017 Author Posted September 16, 2017 Wprowadziłam trochę zmian w domu/hotelu. Może powinnam napisać "w domu psów" (takiego określenia użyła dziewczynka, która przyjechała z rodzicami adoptować psiaka). Było przemeblowanie i przeprowadzki niektórych psiaków. Na razie wszyscy zadowoleni. :-) 1 Quote
hop! Posted September 19, 2017 Author Posted September 19, 2017 Hiltonek... Więcej zdjęć i opis na FB: KLIKNIJ Quote
hop! Posted September 19, 2017 Author Posted September 19, 2017 Karo, mniej urodziwy, niż Hiltonek, ale ze wspaniałym charakterem i zachowaniem (KLIKNIJ). Quote
hop! Posted September 27, 2017 Author Posted September 27, 2017 Dzisiaj będzie sprawdzany dom dla... Niech to na razie zostanie tajemnicą. ;-) 1 Quote
hop! Posted September 28, 2017 Author Posted September 28, 2017 Dnia 27.09.2017 o 08:48, hop! napisał: Dzisiaj będzie sprawdzany dom dla... Niech to na razie zostanie tajemnicą. ;-) Wczoraj był sprawdzony dom, a dzisiaj przyjechali ludzie w 100% przygotowani do adopcji Karo. Karo ich zaakceptował, ludzie szczęśliwi! Super adopcja! Takie lubię! Jestem spokojna i zadowolona! :-) Karo czekał w schronisku 5 lat, a u mnie był niecały miesiąc. Na zdjęciu z wczoraj z naszą babulą Lulu... 2 Quote
Lida Posted September 28, 2017 Posted September 28, 2017 Ale dobra wiadomość :-) Karo szczęciarz Quote
Recommended Posts