kindzia Posted July 18, 2015 Posted July 18, 2015 Gdyby zwolniło się miejsce, bardzo proszę o info. :( Quote
hop! Posted July 19, 2015 Author Posted July 19, 2015 Gdyby zwolniło się miejsce, bardzo proszę o info. :( Trzeba próbować psiaka (ma jakieś imię?) ogłaszać nawet z tymi zdjęciami, które masz. Prześlij mi w prywatnej wiadomości link do ogłoszenia, które zrobiłaś lub treść ogłoszenia i dane kontaktowe. Zdjęcia ściągnę z wątku. Quote
hop! Posted July 24, 2015 Author Posted July 24, 2015 Przyjechała do nas na BDT spanielka z chorymi oczami i uszami - https://www.facebook.com/1423136914616058/photos/a.1423262151270201.1073741828.1423136914616058/1592670224329392/?type=1&theater. Loczka! Lila! ;) Wielkie dzięki za 200zł. Bardzo się przyda na leczenie spanielki. Bardzo! Quote
Loczka Posted July 24, 2015 Posted July 24, 2015 Cała przyjemność po naszej stronie. Będziemy zaglądać do spanielki. Lejdi - fajne imię. Quote
hop! Posted July 24, 2015 Author Posted July 24, 2015 Cała przyjemność po naszej stronie. Będziemy zaglądać do spanielki. Lejdi - fajne imię. Imię mi się bardzo nie podoba i nie pasuje do tej małej, ruchliwej istotki. ;) Wątek Lejdi: http://www.dogomania.com/forum/topic/147731-lejdicudna-cocker-spanielka/ Suczka jest już po kąpieli. Leki dostała. Panikowała przy grzebaniu w uszach, ale z przemywaniem i zakraplaniem oczu nie ma problemu. Chuda jest. Trzeba zrobić badania m.in. cukier. W poniedziałek fryzjer. Quote
hop! Posted July 24, 2015 Author Posted July 24, 2015 Dzięki MikAga i Loczka jest 270zł w skarbonce. Hura! Kochane kobiety! :) Quote
hop! Posted July 27, 2015 Author Posted July 27, 2015 Kofi przeszedł chyba cudowną przemianę - oby na stałe. Ostatnio jest przykładnie grzeczny. Nic nie zniszczył. Nemo też. Jejku, jak fajnie! Maja też prawie wcale nie psoci. Skupia się na piłeczkach, które trzaskają (piłeczka jest w całości nawet przez kilkanaście dni). Zrobiłam zapas piłeczek, bo są teraz tanie w zooplusie. :) Quote
hop! Posted July 28, 2015 Author Posted July 28, 2015 Cytuję z wątku Lejdi... Co myślicie o imieniu Fruzia? Jakoś tak mi do małej pasuje. :) Wczoraj byłyśmy u fryzjerek. Troszkę poprawek, tu podcięte, tam podcięte i od razu lepiej. Zdjęcia zrobię wkrótce. Teraz uszy umazane, oczęta w trakcie leczenia, więc nie ma sensu. Lejdi/Fruzia ma apetyt, nie zauważyłam u niej niepokojących objawów. Kupa się unormowała (na początku były wielkie stolce). Trochę może niepokoić niedowaga i odwodnienie. Oczy wyglądają trochę lepiej, uszy też. W gorszym uchu jest trudny dostęp do kanału słuchowego, są zrosty. Jutro pójdę do swojego weta, żeby małą obejrzał i ustalę, jakie badania ewentualnie trzeba zrobić. Quote
hop! Posted August 3, 2015 Author Posted August 3, 2015 Dziękuję bardzo za wszystkie wpłaty. Leczenie Fruzi jest kosztowne. Wizyta kontrolna w piątek, a co dalej, zobaczymy. Na pewno czeka ją okulista, który dokładnie zbada oczy. W skarbonce jest 114zł. :)Dziękuję w imieniu psiaków za wszystkie wpłaty. :) Wpłaty: 100zł - MikAga 10 funtów (58zł) 200zł - Loczka 81zł - Lida ------------------- 439zł Wydatki: 30zł - fryzjer Olo 58zł - obroże przeciwko pchłom i kleszczom dla Bastka, Lakiego, Natki i Karisa oraz miska spowalniająca jedzenie dla Lakiego http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9b11599943aa.jpg ------------- 88zł Wydatki na Lejdi/Fruzię: 20zł - fryzjer 16zł - odrobaczenie 130zł - wizyta i leki - KLIKNIJ 35zł - krople Maxitrol KLIKNIJ 36zł - antybiotyk KLIKNIJ ------------------------ 237zł Quote
hop! Posted August 6, 2015 Author Posted August 6, 2015 Jak to dobrze, że Olo ma na fejsie fanki, które przesyłają mu prezenty... :) Mimo upałów staruszek się trzyma. :) Quote
Loczka Posted August 7, 2015 Posted August 7, 2015 Olo ma nie tylko facebookowe fanki, ale też super fajne poduszki w trójkąty. Podobają mi się. Quote
hop! Posted August 7, 2015 Author Posted August 7, 2015 Olo ma nie tylko facebookowe fanki, ale też super fajne poduszki w trójkąty. Podobają mi się. Poduszki kupione w sklepie JYSK. Prezentują się dobrze, a były taniutkie. :) Jak wypadła wizyta kontrolna Fruzi? Cytuję samą siebie z wątku Fruzi... ;) "Dokupiłam dzisiaj antybiotyk i Aurizon, bo jeszcze przez tydzień trzeba pociągnąć leczenie. Dalej kropelki do oczu i grzebanie w uszach. Jest znacznie lepiej, ale trzeba porządnie doleczyć uszyska. W przyszły piątek wizyta kontrolna. Fruzia przytyła z 11,5 na 12,5kg. Zaklepałam wizytę u okulisty na 17 sierpnia, bo trzeba porządnie zbadać oczy. Fruzia faktycznie niedowidzi, chociaż dzięki super węchowi radzi sobie dobrze. Potrafi wbiec w drzwi, wpaść w słupek..." Quote
hop! Posted August 8, 2015 Author Posted August 8, 2015 Fruzia... https://www.facebook.com/1423136914616058/photos/a.1423262151270201.1073741828.1423136914616058/1597712193825195/?type=1&theater Quote
hop! Posted August 8, 2015 Author Posted August 8, 2015 Kofi przeszedł chyba cudowną przemianę - oby na stałe. Ostatnio jest przykładnie grzeczny. Nic nie zniszczył. Nemo też. Jejku, jak fajnie! Niestety, cudowna przemiana Kofiego była czasowa, ale i tak jest przyzwoicie. :) Chłopaki jak to chłopaki... Mają dni lepsze i gorsze. Wszystko zniosę, ale błagam o nagrodę w postaci dobrego domu chociaż dla Nemulca. Toż to tyran, co budzi o świcie, a dźwięk jego basowego szczeku rozpiera moje domostwo. ;) Jak szybko nie wstanę, to jest kara - sprzątać muszę... Drzazgi, fragmenty różnorakie, czasem skapujące ze ścian płyny. ;) Wszystko ma być już i w tej chwili, bo Nemuś chce. Koniec kropka. ;) Quote
Loczka Posted August 10, 2015 Posted August 10, 2015 Niestety, cudowna przemiana Kofiego była czasowa, ale i tak jest przyzwoicie. :) Chłopaki jak to chłopaki... Mają dni lepsze i gorsze. Wszystko zniosę, ale błagam o nagrodę w postaci dobrego domu chociaż dla Nemulca. Toż to tyran, co budzi o świcie, a dźwięk jego basowego szczeku rozpiera moje domostwo. ;) Jak szybko nie wstanę, to jest kara - sprzątać muszę... Drzazgi, fragmenty różnorakie, czasem skapujące ze ścian płyny. ;) Wszystko ma być już i w tej chwili, bo Nemuś chce. Koniec kropka. ;) Masz świadomość, że potencjalny przyszły domek Nemulca pewnie przed ostateczną decyzją zabłądzi na Twój wątek? Takie szczere Twoje wpisy mogą nie zadziałać zachęcająco ;) Quote
hop! Posted August 10, 2015 Author Posted August 10, 2015 Masz świadomość, że potencjalny przyszły domek Nemulca pewnie przed ostateczną decyzją zabłądzi na Twój wątek? Takie szczere Twoje wpisy mogą nie zadziałać zachęcająco ;) No tak... Powinnam pisać o psach w samych superlatywach. ;) Potem jak w domu psiak pokaże, co potrafi, zawsze można zgrywać głupa i udawać zdziwienie. Niestety, nie tędy droga. Taka adopcja jest ryzykowna i grozi zwrotem. Nemo ma dużo zalet, ale ma też wady. To nic nadzwyczajnego. W DS, gdzie ludzie będą mogli mu poświęcić więcej czasu i uwagi, Nemo może wszystkich zaskoczyć i stać się ideałem. :) Quote
hop! Posted August 10, 2015 Author Posted August 10, 2015 Przez te upały psy ledwo żyją... Koszmar. Niech się w końcu ochłodzi. Quote
Loczka Posted August 10, 2015 Posted August 10, 2015 Pamiętam jak zimą myśleliśmy z utęsknieniem o letnim ciepełku, ale to już przegięcie..... Pewnie najbardziej cierpią futrzaki, ludzie mogą się skąpiej ubrać a zwierzaki futerka nie zrzucą. Widziałam w paru miejscach pojemniki z wodą dla bezdomnych psów i kotów. Dobre i to. Lila chwilowo do łóżka się już nam nie pakuje. Odkryła, że panele i kafle są chłodniejsze niż koldra. 1 Quote
hop! Posted August 11, 2015 Author Posted August 11, 2015 Pamiętam jak zimą myśleliśmy z utęsknieniem o letnim ciepełku, ale to już przegięcie..... Pewnie najbardziej cierpią futrzaki, ludzie mogą się skąpiej ubrać a zwierzaki futerka nie zrzucą. Widziałam w paru miejscach pojemniki z wodą dla bezdomnych psów i kotów. Dobre i to. Lila chwilowo do łóżka się już nam nie pakuje. Odkryła, że panele i kafle są chłodniejsze niż koldra. Lubię umiarkowane temperatury. W słoneczne, gorące dni mam złe samopoczucie. Za to lubię letnie ulewy i burze - odżywam, nabieram mocy. ;) Takich upałów jak teraz chyba nigdy wcześniej w Polsce nie było. Lila jest zaradna. Zawsze coś wymyśli, żeby jej było lepiej. ;) Quote
Juldan Posted August 11, 2015 Posted August 11, 2015 Za to ja mam "nienormalne" psy. Gufi leży w najgorszą spiekotę w pełnym słońcu. Zuza musi być na podwórku bo nadzoruje budowę naprzeciwko ;) tylko Maniek chowa się w cień, ale do domu wchodzi niechętnie... Quote
hop! Posted August 11, 2015 Author Posted August 11, 2015 Za to ja mam "nienormalne" psy. Gufi leży w najgorszą spiekotę w pełnym słońcu. Zuza musi być na podwórku bo nadzoruje budowę naprzeciwko ;) tylko Maniek chowa się w cień, ale do domu wchodzi niechętnie... Faktycznie nietypowe psy. ;) Nawet nasza słoneczkolubna Kiku chowa się w cieniu, a Maja nie ma ochoty na biegi. Psy dyszą, jęzory wiszą... ;) Quote
hop! Posted August 13, 2015 Author Posted August 13, 2015 Kupiłam dla wszystkich psiaków Drontal Plus. Jutro profilaktyczne odrobaczanie. http://naforum.zapod...8f74ee0310d.jpg http://naforum.zapod...58ae99c331b.jpg Quote
hop! Posted August 14, 2015 Author Posted August 14, 2015 Dzisiaj Fruzia była u weta. Waży już 13kg (przytyła 1,5kg). Antybiotyk przedłużony, uszy nadal leczymy... :( W poniedziałek wizyta u okulisty. Wydatki na Lejdi/Fruzię: 20zł - fryzjer 16zł - odrobaczenie 130zł - wizyta i leki - KLIKNIJ 35zł - krople Maxitrol KLIKNIJ 36zł - antybiotyk KLIKNIJ 94zł - wizyta i leki KLIKNIJ 99zł - wizyta i leki KLIKNIJ ------------------------ 430zł Do dyspozycji miałam 351zł (70zł od MikAga, 200zł wpłaciła Loczka i 81zł Lida). Czyli jesteśmy na minusie 79zł. Quote
Recommended Posts