Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 183
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Oto czego się dowiedziałam: Bajka to psota na maxa. Kradnie buty lub po prostu je zjada ;).

Sorki za taką sobie jakość fotek... fonem pstrykane :P

[IMG]http://republika.pl/blog_qc_552970/1009329/tr/zdjecie035_2_.jpg[/IMG]

[IMG]http://republika.pl/blog_qc_552970/1009329/tr/zdjecie052.jpg[/IMG]

[IMG]http://republika.pl/blog_qc_552970/1009329/tr/zdjecie057.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='gallegro']Makuuu, czy sunia jest czepiana na łańcuch?
Pytam, ponieważ na drugiej fotce widać niewielką budę...[/quote]Też się nad tym zastanawiałam....:shake: Poza tym, ona chyba nie jest sterylizowana, jak ci ludzie mają zamiar to rozwiązać?

Posted

Makuu, znasz dobrze tych ludzi? Szkoda, że nie wypytałaś wcześniej o takie rzeczy. Żeby broń Boże nie była psem łańcuchowym i rozmnażającym się co cieczka...

Posted

[quote name='red']Makuu, znasz dobrze tych ludzi? Szkoda, że nie wypytałaś wcześniej o takie rzeczy. Żeby broń Boże nie była psem łańcuchowym i rozmnażającym się co cieczka...[/quote]

Tych ludzi znam mniej więcej. Bajkę wybrała mama tej dziewczyny, która była u nas na wolontariacie, ona sama chciała psa, ale jej tata się nie zgodził i jakoś tak dalej było. Dziewczyna jest koleżanką z klasy Magdy, która ma tymczasie husky, także można ewentualnie kontrolować, wypytywać, itp
Ja sama także ją zapytam jak to z tą Bajeczką w końcu jest i czy zamierzają przeprowadzić jej sterylkę.

Jeżeli chodzi o samą adopcję, ja i Kasia przyszłyśmy pod sam koniec, kiedy spisywane były dane, myślałam, że już wszystko wiadomo...

Posted

[quote name='Makuuu']ta budka (bo inaczej tego nazwać nie można należy chyba do drugiego psa alla pekińczyk o imieniu Brutal...[/quote]

Dokładnie o tym samym pomyślałem. Nie wiem, czy Bajka zmieściłaby sie w niej, nie mówiąc o zrobieniu nawrotu, bez potrzeby demontażu tego przybytku ;)
Tak czy inaczej, czekamy na jakieś dokładniejsze info...

Posted

[quote name='gallegro']
Tak czy inaczej, czekamy na jakieś dokładniejsze info...[/quote]

A więc proszę ;)
Jej właścicielka odpisała mi, że:
Bajka nie jest psem na łańcuchu, biega po całym podwórzu (ogrodzone jest), niebawem będzie sterylizowana gdyż jej właściciele nie chcą aby miała potomstwo, ma budę, ale taką wielką coś w rodzaju duuużego boksu.

Chyba można odetchnąć ;)

Posted

[quote name='Makuuu']...Chyba można odetchnąć ;)[/quote]

Myślę, że tak... Nauczony jednak smutnym doświadczeniem, poproszę Cię o pilotowanie kwestii sterylki. Mam na myśli wiercenie dziury w brzuchu, aż do momentu zabiegu ;)

Posted

[quote name='red']Hm............ a ja myślałam, że to na 100 proc. dobry domek.[/quote]

A ja dostałam zapewnienie ze schroniska, że nie są wydawane niewysterylizowane suki szczególnie na wieś... nie bardzo wierzę, że ludzie wysterylizują Bajkę... obym się myliła...

No cóż priorytetem w schronisku stała się... kastracja psów... bo to szybciej i łatwiej a do statystyki szybki numerek...

Posted

No właśnie, to jest sposób na ograniczenie bezdomności psów...:lol: Chyba nigdy tego nie doczekamy. Radom i okolice są ogromnie zapsione, nie ogarniemy tego problemu inaczej tylko sterylki i jeszcze raz sterylki.

Posted

[quote name='D O R K A']nie bardzo wierzę, że ludzie wysterylizują Bajkę... obym się myliła...
[/quote]

tak jak obiecałam będę wypytywać :cool3: aż do samego zabiegu

Posted

Ja jestem włąsnie ta Magda k, mam huskiego na tymczasie i byłam przy wydawaniu Bajki.
Rozmawiałam teraz z Anetą i napisała tak:
[B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=plum]Bajka ma boks(teraz tymczasowy) taki kojec(pod dachem) i tam ma go wyłozonego słoma, a jak tylko ziemia odmarznie to tata zrobi jej taki boks juz na stale. A ta buda to jest mojego drugiego psa.[/COLOR][/FONT][/B]
[B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=#dda0dd]A jeśli chodzi osterlizację, to bedzie miała na pewno, tylko jeszcze nie wiem kiedy.[/COLOR][/FONT][/B]
[FONT=Arial][COLOR=black]To są słowa Anety.[/COLOR][/FONT]

Posted

ale o sterylkę (jeżeli ludkom nie będzie się spieszyło) swoją drogą można też męczyć...

Właścicielka Bajki pisze także, że po zabiegu psina będzie przez jakiś czas w domu...

A tak na marginesie Bajka strasznie spragniona jest głaskania i pieszczot. Cóż, trudno się jej dziwić... od szczeniaka nic tylko schron, schron, schron gdzie nie ma czasu na dłuższe "miziania" :P