Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tak zawsze jest... znam to doskonale.

Jak się ganiają :D

Posted

Karola, wydając do adopcji kociaki, nowe rodziny podpisują, że mają okna zabezpieczone? - z reguły TOZ przy adopcjach tego wymaga. Na widok tego zdjęcia ciarki mi przeszły po grzbiecie.

Tylko nie mów, że na fb też to zdjęcie pokazałaś  reklama dla naszego TOZu super  :lookarou: .

• Upvote 1
Posted

Karola, nie pozwalaj jej tam chodzić. Szersza balustrada nie jest rozwiązaniem - z takiej też spadnie. A  upadek z pierwszego piętra jest często tragiczniejszy w skutkach niż z większych wysokości - kot nie ma czasu przyjąć odpowiedniej pozycji.

Jasne, że najlepszym rozwiązaniem jest zabezpieczenie balkonu, ale póki go nie ma, przynajmniej nie zachęcaj jej do włażenia tam gdzie nie trzeba. 

Moje dwa burasy tez kiedyś rwały się do łażenia po balustradzie, ale od samego początku miały jasno powiedziane, że tam się nie chodzi,balkon jest dla nich ale balustrada już nie. I się wyuczyły. 

Ja wiem, że to jest Twój kot, ale to nie znaczy, że możesz go narażać na niebezpieczeństwo. Nie piszę tego, żeby Ci robić na złość, tylko po prostu boję się o kota. Posłuchaj czasami rady trochę starszych, plisss. 

• Upvote 1
Posted

Przepraszam gdzie znioslam? Kocica sama się wspiela

A Ty zamiast natychmiast ją zabrać, robiłaś jej sesję zdjęciową?

Widzę, że moje posty na fejsie systematycznie usuwasz, niestety dogo to nie fb, nie da się zamieść pod dywan.

Obiecałam sobie kiedyś, że się nie będę odzywać, bo będzie, że znów się czepiam. Ale czasami nie wytrzymuję. Już milczę.

• Upvote 1
Posted

Na fejsie usnięte są komentarze to prawda. Mnie razi po prostu hipokryzja. Mnie wiele osób zarzuca, że mam wychodzące koty, a już kot chodzący na wysokości 1 piętra po balustradzie w tozowskiej rodzinie nie razi... No tak, bo nic mu się nie stanie. Sorry, Karola, ale to w ogóle nie świadczy o Twojej odpowiedzialności.

No, ale rób co chcesz. Tylko potem nie płacz, że Shili coś sie stało...

• Upvote 1