Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 205
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

nie wiem. nie umiem odowiedziec na twoje pytanie. nie mam pojecia jakie beda zwyczaje twojego szczeniaka jesli chodzi o defekacje. to jest kwestia indywidualna i rozpoznawania potrzeb wlasnego sa trzeba sie po prostu nauczyc.

Posted

gdzie najlepiej postawić klatke?
mam kilka opcji: duży pokój, sypialnia, kuchnia lub dość obszerny przedpokój-nad którym się najbardziej zastanawiam bo mam właśnie taką ,,wnękę" w której by idealnie pasowała klatka jako schron we wnęce. Ale jest to jakby naprzeciw drzwi wejściowych więc obawiam sie że każdy chodzący na klatce mogłby psine denerwować choć ogólnie mało słychać NASZYM ludzkim uchem:)
W salonie by stał jako kolejny mebel pośród innych mebli, w sypialni miałby najciszej ale kurcze jakoś intymnoć w nocy z mężem mi tu nie pasuje:), Kuchnia ?hmmm... nie bardzo.
Gdzie ten schron postawić?

Posted

Rozmawiając z przyjaciółmi którzy mają psa i czytając w necie o najczęstszych problemach okazało się że jest to ciągniecie na smyczy i np skakanie na właściciela czy gości w radości psa. Czy takie zachowania można od początku wychowywania jakoś zniwelować by nawet nie powsatły? z ciagnięciem czytałam metody że sie zatrzymuje i czekam na uspokojenie psa a ze skakaniem?
niektórzy piszą że setera ,,nie można" nauczyc chodzic poprawnie na smyczy/przy nodze...jak jest u Ciebie?

Posted

szczeniak sam z siebie nie ciagnie na smyczy ani nie skacze przy powitaniu. ja tam lubie sie z moimi psami czule przywitac. nietety tylko jedna wykazuje ku temu zapedy.
setera mozna nauczyc ABSOLUTNIE WSZYSTKIEGO.

Posted

no fakt:)) niektore pytania sa glupie:)))
moze umow sie z kims sensownym na wspolny spacer z psem. najlepiej z kims, kto ma setera.
przejedz sie do hodowcy, ktorego wybralas-zwykle nie ma problemu, zeby wpasc w odwiedziny. z nami na spacerze bylo juz kilka osob, ktore w przyszlosci planuja wyzla.
zacznij czytac o psach itd.

Posted

ja bym ci radzila jednak przejechac sie do hodowcy, zobaczyc jak wyglada spacer z seterem, co to znaczy posluszny seter, zobaczyc jak psy pracuja na gwizdy itd.

nie wiem, skad jestescie, ale moze kolo was mieszka ktos, kto ma takie psy.

Posted

bledow przy pierwszym wyzle nie da sie uniknac:))))

ja napisalam o tym, zebyscie poszli na wystawe porozmawiac z hodowcami i wlascicielami seterow skoro nie znacie zadnego setera, a nie chce wam sie odwiedzic hodowli, a nie, zebyscie poszli na obojetnie jaka wystawe obojetnie w jaki dzien.

Posted

zadna hodowla gordonow z warminsko-mazurskiego nie przychodzi mi do glowy. rudych, owszem.
moze zarejstruj sie na legawcach i zapytaj, czy ktos by sie z toba nie umowil.
tylko legawce to nie dogomania, wiec pytania o czekanie na kupe na tamtym forum sobie odpusc:)))

ja naprawde polecam ci sie z kims spotkac, albo zadzwonic do jakiejs hodowli, ktora masz upatrzona, co trzymasz w tajemnicy, wiec nie powiemy ci, czy sa spoko czy nie i umowic sie na wspolny spacer, poprzebywac troche z seterami, bo moze sie okazac, ze to wcale nie sa psy dla ciebie.

Posted

"z tej hodowli" czyli z ktorej?
te hodowle, ktore wymienilam maja szczeniaki teraz.

watpie, czy ktos uzywa gwizdka z dzwiekiem "nieslyszalnym", bo takiego nie wolno uzywan na konkursach.
moje psy maja szelki. i to i guardy i norweskie:))))))

Posted

jeszcze na żadną, bo wszędzie każą zadzwonić w grudniu i pytać o kolejne szczeniaki. Kolejność wypisana niema znaczenia:
1. gordonkowy zakątek
2.ojcowska dolina
3. natolinskie wzgórza
4.black ivy
5.storm corner
6. kaladan
chyba ok co?