Juldan Posted July 30, 2013 Author Posted July 30, 2013 Póki co z ogłoszeń miałam jeden telefon- Pan z Warszawy. Wydawał się bardzo rzeczowy i konkretny- zgodził się na wizytę przedadopcyjną... ale niestety nie przysłał dresu i już się nie odezwał. A u Borysa wszystko ok. Dni płynął, chłopak nabiera pomału ciałka i czeka na domek... Quote
phase Posted July 30, 2013 Posted July 30, 2013 Przynajmniej wiadomo, ze ludzie widza Boryska. Widocznie to nie byl te Pan.. Quote
Juldan Posted July 31, 2013 Author Posted July 31, 2013 [quote name='Nutusia']No cóż - Pana strata ;)[/QUOTE] Fakt- jeszcze tego pożałuje ;) Ale dziś był kolejny telefon- Pan ze śląska. Bardzo ciepło mówił o swoim 12letnim boksiu- Oskarze, który niedawno odszedł. Jego boksio był pręgowany ale ponoć bardzo podobny do Borysa. Gdyby to była tylko Jego decyzja to już wsiadałby do auta i jechał choćby poznać się z Borysem. Jednak Pan nie podejmie decyzji bez aprobaty córek- a córki wyjechały do Włoch i wrócą pod koniec miesiąca... Pan jednak się nie poddaje- pytał nawet czy nie pogadałabym z nimi przez skype'a. Zgodziłam się. Czekam na kolejny telefon od Pana. P.S. to typowy Ślązak z dziada pradziada- kurcze jak ja lubię słuchać ich godania Quote
BORYSboxer Posted July 31, 2013 Posted July 31, 2013 [quote name='Juldan']Fakt- jeszcze tego pożałuje ;) Ale dziś był kolejny telefon- Pan ze śląska. Bardzo ciepło mówił o swoim 12letnim boksiu- Oskarze, który niedawno odszedł. Jego boksio był pręgowany ale ponoć bardzo podobny do Borysa. Gdyby to była tylko Jego decyzja to już wsiadałby do auta i jechał choćby poznać się z Borysem. Jednak Pan nie podejmie decyzji bez aprobaty córek- a córki wyjechały do Włoch i wrócą pod koniec miesiąca... Pan jednak się nie poddaje- pytał nawet czy nie pogadałabym z nimi przez skype'a. Zgodziłam się. Czekam na kolejny telefon od Pana. P.S. to typowy Ślązak z dziada pradziada- kurcze jak ja lubię słuchać ich godania[/QUOTE] Ooo,to może z tego coś będzie... Quote
Pyrdka Posted August 1, 2013 Posted August 1, 2013 fajni, jakby się udało :) a może w międzyczasie skołować już kogoś do wizyty przedadopcyjnej? bo nawet jeśli córki nie zaakceptują Borysa (w co wątpię), to wówczas SOS Bokserom mogłoby Panu jakiegoś pręguska zaproponować i już by przynajmniej było wiadomo, czy domek jest ok. A swoją drogą - myślę, że córki zaakceptują Pana wybór. W końcu Borys jest śliczny :) A my do końca miesiąca przynajmniej wykastrujemy chłopaka. Quote
Nutusia Posted August 1, 2013 Posted August 1, 2013 Super wiadomości. Ja mam na Śląsku trzy "moje" psiaki i są to domki z najwyższej półki :) Trzymam kciuki!!! I w pełni rozumiem Pana, że bez boksia żyć nie może ;) Quote
Juldan Posted August 1, 2013 Author Posted August 1, 2013 Mimo, że córki jeszcze nie podjęły decyzji Pan w sobotę przyjeżdża poznać Borysa- dzwonił dziś rano. Pan wie, że Go nie dostanie- jednak chce Go zabrać na spacer :multi: nawet nie wiecie jak się cieszę :) Pan jest z Świętochłowic- więc kawałek przejedzie by pójść na spacer, mam nadzieję ze swoim psem :) Quote
Juldan Posted August 1, 2013 Author Posted August 1, 2013 Zapraszam na kolejny bazarek ogłoszeniowy dla Majki i Kory, koleżanek Borysa z tego samego hoteliku- link w moim podpisie Quote
Pyrdka Posted August 2, 2013 Posted August 2, 2013 Ale wieści, Ewka - ale się cieszymy :) I trzymamy oczywiście kciuki za domek, choć sam przyjazd mówi już dużo :) My też mamy jednego boksia na śląsku - Lolka :) Domek super się mu trafił, oj super :) Quote
Pyrdka Posted August 8, 2013 Posted August 8, 2013 Juldanowa wszystko trzyma w tajemnicy... więc ja uchylę rąbka tajemnicy ;) Dzisiaj odbyła się wizyta przedadopcyjna u Pana ze Śląska, przeprowadzona przez fajną i konkretną osobę i.... :multi::multi::multi: a resztą nowinek niech się podzieli Juldanowa, a co :evil_lol::evil_lol::lol: Quote
Juldan Posted August 8, 2013 Author Posted August 8, 2013 [quote name='Pyrdka']Juldanowa wszystko trzyma w tajemnicy... więc ja uchylę rąbka tajemnicy ;) Dzisiaj odbyła się wizyta przedadopcyjna u Pana ze Śląska, przeprowadzona przez fajną i konkretną osobę i.... :multi::multi::multi: a resztą nowinek niech się podzieli Juldanowa, a co :evil_lol::evil_lol::lol:[/QUOTE] Teraz to Juldanowa strzela focha i nic nie napisze ;) Tylko zbiera d... w troki i jedzie się żegnać z Borysem... bo jutro przy p. Piotrze głupio będzie mi beczeć ;) Quote
BORYSboxer Posted August 8, 2013 Posted August 8, 2013 Wiedziałam,że taki ładny pies nie będzie długo czekał na domek,oby to był naprawdę dobry i kochający dom...Jak macie jakieś fotki dziewczyny to wrzućcie... Quote
Boni-Bobo Posted August 9, 2013 Posted August 9, 2013 [quote name='Juldan']Teraz to Juldanowa strzela focha i nic nie napisze ;) Tylko zbiera d... w troki i jedzie się żegnać z Borysem... bo jutro przy p. Piotrze głupio będzie mi beczeć ;)[/QUOTE] Nie głupio, nie głupio....Delikatnie łzy ocieram :multi::multi:Juldanowej i nich z takiego powodu tylko w życiu płacze:loveu: Quote
Juldan Posted August 9, 2013 Author Posted August 9, 2013 Borys będzie mieszkał na śląsku. Mam kontakt z panem od prawie dwóch tygodni. Pan miał odwiedzić chłopaka w zeszłą sobotę, jednak po rozmowie z Alą z SOS Bokserom zdecydował się jednak najpierw na wizytę p/a. Wizyta odbyła się wczoraj, zrobił ja nam Irek, z którego usług korzystaliśmy już wielokrotnie i jesteśmy bardzo zadowoleni (Ala stwierdziła że On zachowuje się na wizytach jak CBŚ- więc to chyba dobrze:evil_lol:) Wczoraj jak byliśmy w hoteliku to zdjęć za dużo nie zrobiłam- była już szarówka i wychodziły kiepskie- ale mam filmiki ;) zaraz je zaczną wrzucać. Borys baardzo zaprzyjaźnił się z Emilem- podopiecznym łódzkiego TOZ-u. Chłopaki tak się skumplowali, że zamieszkali razem- teraz Emil będzie pewnie troch tęsknił... zobaczycie zresztą jak fantastycznie się razem zachowywali na wybiegu. Mam już fakturę za Boryska- wystawiona jest na 230zł ale trzeba od niej w rozliczeniu odjąć 15zł za tablety na robale dla Kory. Borys ma komplet szczepień, jest odrobaczony, zaczipowany, miał robione badanie krwi i usg- na to jest ta faktura. Waży 22,8kg, jest jeszcze chudy i dlatego nie został przez nas wykastrowany. Zostanie wydany Panu Piotrowi na umowę o DT do czasu wykonania kastracji (3miesiące). Później na wizycie p/a, kiedy będzie już wykastrowany, podpiszemy umowę adopcyjną. Quote
Juldan Posted August 9, 2013 Author Posted August 9, 2013 Filmik numer 1 (z zeszłego tygodnia): [video=youtube_share;rgv9wZmOSog]http://youtu.be/rgv9wZmOSog[/video] Quote
Juldan Posted August 9, 2013 Author Posted August 9, 2013 [video=youtube_share;jtoBHsEzOsE]http://youtu.be/jtoBHsEzOsE[/video] Quote
Juldan Posted August 10, 2013 Author Posted August 10, 2013 No i pojechał:) Co prawda Pan Piotr miał podróż z dużymi przygodami- zabłądził... ale widok Borysa osłodził mu siedmiogodzinną podróż ze śląska do centrum :) Chłopak będzie miał cudownego Opiekuna :) Na Borysa czekały nowiuśkie szelki do jazdy samochodem i pas. Poszliśmy na spacer, zapakowaliśmy psa w szelki i do auta. Pan przyjechał po Borysa półciężarówka, więc pies był w siódmym niebie :) podpisaliśmy dokumenty i wyruszyliśmy w drogę do domu... ale oczywiście zapomniałam oddać karmy którą dostaliśmy od SOSBokserom- więc zatrzymaliśmy się na stacji benzynowej- wtedy już Borys leżał na kolanach u swojego Pana :) Dzisiaj rano miałam telefon od Państwa, że wszystko jest w porządku, że Borys jest cudny. Na spacerach i w domu jest ok. Ma apetyt, chętnie gra z Panem w piłkę. Jak wrócą z wakacji córki Państwa dostanę zdjęcia to się podzielę. Póki co jeszcze jeden filmik z czwartku [video=youtube;cTHa1coEmsU]http://www.youtube.com/watch?v=cTHa1coEmsU&feature=share&list=UUJURE2riH_ tuQNXnP7TBqQA[/video] Quote
Pyrdka Posted August 11, 2013 Posted August 11, 2013 wieści super :) ale fajnie, że chudzina znalazła tak wspaniały nowy domek :) powodzenia Borysku :) i trzymaj kciuki za nasze kolejne podopieczne chude ogony. Quote
Pyrdka Posted August 12, 2013 Posted August 12, 2013 [SIZE=3] Na konto Borysa wpłynęły pieniążki w kwocie: 79,55 zł z zakończonego bazarku z psimi książkami: [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/245495-Psie-ksi%C4%85%C5%BCki-nowe-na-podopiecznych-SPZ-%C5%81APA-do-26-07-2013-do-godz-21-00?p=21099286[/url][/SIZE] Quote
Boni-Bobo Posted August 12, 2013 Posted August 12, 2013 Borysku samych dobrych, radosnych dni. Niech cię ludzie kochają. Quote
Kapsel Posted August 12, 2013 Posted August 12, 2013 Bardzo się cieszę, że faflaczkowi się udało i ma taki suuuuuuuper domek :laugh2_2::laugh2_2::laugh2_2: Quote
phase Posted August 12, 2013 Posted August 12, 2013 Straaaaasznie sie ciesze ze chlopakowi sie udalo. Powodzenia!! Quote
Recommended Posts