Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ostatnio przeglądałam wyniki wystaw i wpadłam na fotki dwóch czarnulków- jak dla mnie bomba :wink: Nie mówię, że koniecznie te egzemplarze, ale ogólnie borzoj i do tego czaaarny... Wiem, że niektórzy wolą inne umaszczenia i na czarne marudzą, ale ... ;) Może macie gdzieś jakieś inne zdjęcia takich piechów?

wstawiam te dwa:

diamond.jpg

andrejka.jpg

• Replies 76
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

no tak...

gustuję w czarnych, ale nie takich jak to przedstawiła tutaj Tilja.

Uwielbiam czarne podpalane. Dla przykładu pokażę Wam takiego jednego:

Livny_BLACK_EAGLE.jpg

niestety tylko zdjęcie black&white.

niestety los nie jest dla mnie łaskawy i wciąż mnie obdarza białymi, kremowymi, żółtawymi i sraczkowatymi. no, ale nie kolor jest najważniejszy, aczkolwiek istotny. Osobiście zamierzam dążyć do tego, żeby mieć takie jak ten na zdjęciu (mam nadzieję, że będzie widoczny).

Posted

To co wkleił Amster jest po prostu piękne!

Nie znam się na borzojach, ale wydaje mi się, że są jeszcze abrdzo zróżnicowane w typie, kiedy patrze np. na górna linię grzbietu, na głowę, kątowanie itd.

Posted

I tu się Amster mogę z Tobą zgodzić, że jednak czarny borzoj nie powinien być taki cały czarny, bardziej elegancki jest z białym kolorem, bo u borzoja biały jest rzeczywiście biały - nawet śnieżnobiały. :lol: :lol: :lol:

Posted

sraczkowaty- to dopiero musi być elegancki pies ;) :lol:

poproszę o więcej zdjeć :) :)

Wirka- właśnie, a ostatnio w ZK oglądałąm zdjęcia CP- zupełnie różne rasy na zdjęciach ;) deery- też są zupełnie różne (mogę Ci powklejać przykłady)- w ogóle charty mam wrażenie mało jescze ujednolicona grupa (znaczy w poszczególnych rasach). Chociaż wzorzec deera np jest tak ogólnikowy, że nie wiem czy kiedyś się cos zmieni- co kraj, hodowca, sędzia to inna opinia.

Posted

ten na zdjęciu to GB.Ch. Livny BLACK EAGLE.

Dwukrotny Zwycięzca Crufta. Mój Tim byl imbredowany na niego właśnie. Niestety tak się nieszczęśliwie złożyło, że po nim u mnie nie urodziło się żadne zwierzę. Ale mam nadzieję jeszcze to naprawić.

Właśnie takie borzoje jak ten spędzają mi sen z powiek. i mam nadzieję, że kiedyś takie właśnie będą się u mnie rodziły.

Posted

Właśnie takie borzoje jak ten spędzają mi sen z powiek. i mam nadzieję, że kiedyś takie właśnie będą się u mnie rodziły.

Czego Ci Amster serdecznie życzę, a ja zajmę się rudzielcami, i będzie w czym wybierać, jeśli chodzi o kolory. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Posted

to suka z hodowli, w której uwielbiają deery i znają sie na rasie, ale zdjęcie fatalne (suka naprawdę nie jest taka zła!). Ona jest w starym typie, nie ma sierści na łapach, jest takich strochę, sporo w Czechach.

no dobra, jeśli chodzi o deery- najpierw SZATA:

gabriel.jpg

caroline.jpg

falmature.jpg

alex2.jpg

-co Wy na to?

Posted

Hej Wirka nasze chlopaki wlasnie przekraczaja czesko polska granice . Jednak beda jechac wolno , bo snieg . Podobno mala Sonia jest super i nie ma cietego ogona , co mnie bardzo cieszy . :D

Posted

Mam nadzieję, że ją zdążę zobaczyć.

No a przy okazji charciarze jest info: nasze chopy (bo my z bagi od dwóch dni jak te słomiane wdowy) właśnie wwożą do Polski sunię węgierskiego wyżła do kraju (będzie hodować je bagi)