Tilia Posted February 16, 2004 Posted February 16, 2004 ostatnio przeglądałam wyniki wystaw i wpadłam na fotki dwóch czarnulków- jak dla mnie bomba :wink: Nie mówię, że koniecznie te egzemplarze, ale ogólnie borzoj i do tego czaaarny... Wiem, że niektórzy wolą inne umaszczenia i na czarne marudzą, ale ... ;) Może macie gdzieś jakieś inne zdjęcia takich piechów? wstawiam te dwa: Quote
bagi Posted February 16, 2004 Posted February 16, 2004 Mam zdjecie takiego z Bratyslawy .Fajny. Quote
Tilia Posted February 16, 2004 Author Posted February 16, 2004 Bagi! to się nie chwal, tylko wstaw! :) :) albo podeślij mi mailem jak możesz :) Quote
Gocha Posted February 16, 2004 Posted February 16, 2004 W dawniejszym wzorcu borzoja, kolor czarny uważany był za niepożądany... Quote
Tilia Posted February 16, 2004 Author Posted February 16, 2004 (hihihi mówiłam, że będą marudzić :wink: :P ) Quote
bagi Posted February 16, 2004 Posted February 16, 2004 Musisz najpierw do mnie napisac , na maila , bo wyczyscilo mi ksiazke adresowa i nie mam niektorych adersow . :cry: To ci przesle to zdjecie . Quote
Tilia Posted February 16, 2004 Author Posted February 16, 2004 Bagi- mój mail jest w podpisie, pod zdjęciem Małej :) Ale jak wolisz- tonapiszę :) Quote
wirka Posted February 16, 2004 Posted February 16, 2004 Z tego co wiem, to Amster gustuje w czarnych... Mnie się to to na górze też bardzo podoba! Quote
Gocha Posted February 16, 2004 Posted February 16, 2004 Amster, chyba prawda, że gustujesz w czarnych borzojach, mnie się bardzo podobał moj Amadis, no i młody też, jednak wolę rudzielce.... Quote
amster Posted February 16, 2004 Posted February 16, 2004 no tak... gustuję w czarnych, ale nie takich jak to przedstawiła tutaj Tilja. Uwielbiam czarne podpalane. Dla przykładu pokażę Wam takiego jednego: niestety tylko zdjęcie black&white. niestety los nie jest dla mnie łaskawy i wciąż mnie obdarza białymi, kremowymi, żółtawymi i sraczkowatymi. no, ale nie kolor jest najważniejszy, aczkolwiek istotny. Osobiście zamierzam dążyć do tego, żeby mieć takie jak ten na zdjęciu (mam nadzieję, że będzie widoczny). Quote
wirka Posted February 16, 2004 Posted February 16, 2004 To co wkleił Amster jest po prostu piękne! Nie znam się na borzojach, ale wydaje mi się, że są jeszcze abrdzo zróżnicowane w typie, kiedy patrze np. na górna linię grzbietu, na głowę, kątowanie itd. Quote
Gocha Posted February 16, 2004 Posted February 16, 2004 I tu się Amster mogę z Tobą zgodzić, że jednak czarny borzoj nie powinien być taki cały czarny, bardziej elegancki jest z białym kolorem, bo u borzoja biały jest rzeczywiście biały - nawet śnieżnobiały. :lol: :lol: :lol: Quote
Tilia Posted February 16, 2004 Author Posted February 16, 2004 sraczkowaty- to dopiero musi być elegancki pies ;) :lol: poproszę o więcej zdjeć :) :) Wirka- właśnie, a ostatnio w ZK oglądałąm zdjęcia CP- zupełnie różne rasy na zdjęciach ;) deery- też są zupełnie różne (mogę Ci powklejać przykłady)- w ogóle charty mam wrażenie mało jescze ujednolicona grupa (znaczy w poszczególnych rasach). Chociaż wzorzec deera np jest tak ogólnikowy, że nie wiem czy kiedyś się cos zmieni- co kraj, hodowca, sędzia to inna opinia. Quote
bagi Posted February 16, 2004 Posted February 16, 2004 Tilia Napisz , bo outlook u mnie nie chodzi , wiec twoj adres mi sie nie otwiera . Quote
amster Posted February 16, 2004 Posted February 16, 2004 ten na zdjęciu to GB.Ch. Livny BLACK EAGLE. Dwukrotny Zwycięzca Crufta. Mój Tim byl imbredowany na niego właśnie. Niestety tak się nieszczęśliwie złożyło, że po nim u mnie nie urodziło się żadne zwierzę. Ale mam nadzieję jeszcze to naprawić. Właśnie takie borzoje jak ten spędzają mi sen z powiek. i mam nadzieję, że kiedyś takie właśnie będą się u mnie rodziły. Quote
Gocha Posted February 16, 2004 Posted February 16, 2004 Właśnie takie borzoje jak ten spędzają mi sen z powiek. i mam nadzieję, że kiedyś takie właśnie będą się u mnie rodziły. Czego Ci Amster serdecznie życzę, a ja zajmę się rudzielcami, i będzie w czym wybierać, jeśli chodzi o kolory. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Quote
wirka Posted February 16, 2004 Posted February 16, 2004 Tilia Wklejaj, wklejaj, bo to jest ciekawe... Ja tylko wstawie jedną fotkę, która mnie totalnie załamała, dodam tylko, że to będzie deerhound: Quote
Gocha Posted February 16, 2004 Posted February 16, 2004 Wirka nie znam się na rasie, ale jakiś taki dziwny ten deer, tełapy i grzbiet... :x Quote
wirka Posted February 16, 2004 Posted February 16, 2004 Gocha Ja też się nie znam (chciałabym, żeby Tilia się wypowiedziała), ale to coś przekracza wszelkie granice... Quote
Tilia Posted February 16, 2004 Author Posted February 16, 2004 to suka z hodowli, w której uwielbiają deery i znają sie na rasie, ale zdjęcie fatalne (suka naprawdę nie jest taka zła!). Ona jest w starym typie, nie ma sierści na łapach, jest takich strochę, sporo w Czechach. no dobra, jeśli chodzi o deery- najpierw SZATA: -co Wy na to? Quote
bagi Posted February 16, 2004 Posted February 16, 2004 Hej Wirka nasze chlopaki wlasnie przekraczaja czesko polska granice . Jednak beda jechac wolno , bo snieg . Podobno mala Sonia jest super i nie ma cietego ogona , co mnie bardzo cieszy . :D Quote
wirka Posted February 16, 2004 Posted February 16, 2004 No to fajowsko, na obiadek będą już w domku. Masz obiad dla swojego męża czy mam go nakarmionego wysłać do Grochowic? Quote
wirka Posted February 16, 2004 Posted February 16, 2004 Mam nadzieję, że ją zdążę zobaczyć. No a przy okazji charciarze jest info: nasze chopy (bo my z bagi od dwóch dni jak te słomiane wdowy) właśnie wwożą do Polski sunię węgierskiego wyżła do kraju (będzie hodować je bagi) Quote
wirka Posted February 16, 2004 Posted February 16, 2004 Tilia Foto 1 i 2 masakra! Na trzecim kojarzy mi się z wilczarzem, a na czwartym własnie z galgosem, a która jest poprawna? :o Quote
wirka Posted February 16, 2004 Posted February 16, 2004 Czy ten deer z fotki nr 1 się podniecił? Quote
Recommended Posts