wroobelterrorystka Posted May 18, 2007 Author Posted May 18, 2007 sunia nadal chora, nie chciała jeść karmy, zjadła tylko porcję rosołową ja jej nie widze codziennie bo jak ona przychodzi jak ja jestem w szkole to sąsiadka ją karmi Quote
justynavege Posted May 18, 2007 Posted May 18, 2007 wroobel wyslij mi pa pw nr komorki swojej umowimy sie to dam Ci tabletki Quote
*Gajowa* Posted May 19, 2007 Posted May 19, 2007 Właśnie przeczytałam wątek... sunia bardzo potrzebuje pomocy - ona długo faktycznie nie wytrzyma. Wroobelterrorystka koniecznie zmień tytuł wątku dodając mix Owczarka Belgijskiego wtedy wiecej osób zajrzy. Poproś moderatora o przeniesienie wątku do działu "psy znalezione/do adopcji" tam wchodzi więcej osób i pomoc może byc większa. Sunię trzeba zabrać jak najszybciej do weta żeby stwierdził czy jej choroba jest zaraźliwa. Jeżeli nie to tymczas się znajdzie - to chyba piękna sunia i szybko znajdzie dom . Quote
wroobelterrorystka Posted May 20, 2007 Author Posted May 20, 2007 zmieniłam, napisałam do moderatora :) sunia jest prześliczna i bardzo inteligentna ale zawsze przychodzi wtedy kiedy mnie nie ma w domu i sąsiadka ją karmi bo zostawiłam jej jedzenie ja niestety chodzę jeszcze do szkoły :( Quote
*Gajowa* Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 Super że zmieniłas tytuł , teraz czekamy na przeniesienie wątku. W jakim mieście jest suczka ? Może nadamy jej imię zeby już nie była anonimowa ? Czy w pobliżu jest jakaś dobra klinika, gdzie mozna byłoby umieścić ją na kilka dni i zdiagnozować ? Najważniejsze , żeby rozpocząć leczenie, odrobaczyc, odpchlić, wyjać kleszcze i ew. zrobić podstawowe badnie krwi. Jeżeli to nic zaraźliwego szukamy DT. Quote
wroobelterrorystka Posted May 20, 2007 Author Posted May 20, 2007 a jakieś propozycje z imionami ? Suczka jest w Dzierżoniowie, chyba nie ma żadnej takiej kliniki i ja nie mam na to pieniędzy, żeby ją tam umieścić ;( Quote
justynavege Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 najblizsza klinika to chyba Wrocław?? kto sie orientuje jakie koszty??? Quote
ulvhedinn Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 Może by sie ją udało umieścić u Niedzielskich.... wiem, że mają zpchane, ale tam by miała świetna opiekę, tylko kurcze to kosztuje:-( chociaż i tak takie "sierotki" liczą taniej... Quote
Poker Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 no,nie jestem taka pewna co do Niedzielskich.Ostatnio skasowali mnie za kotke znajdę za 3 dni pobytu i leczenie + badania na 330 zł i nie odczułam,żeby to było z jakąś ulgą.Opłata za dobę w szpitaliku to 20 zł +koszt karmy.Ciężko chorą kotkę,z objawami neurologicznymi odrobaczyli .Może ich krzywdzę, bo są mili i owszem,ale mam wątpliwości co do fachowości w tym przypadku.Jest jeszcze lecznica na Januszowickiej,25 za dobę. Quote
*Gajowa* Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 Czy może ktoś napisac o suni na Forum Belgów ? Quote
*Gajowa* Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 Podnosze sunię, ktora pilnie potrzebuje pomocy . Może nazwijmy ją KENIA. Od 7 miesięcy mam pod opieką starszą sunię właśnie mix belga Afrę i takie czarnulki kojarzę z Afryką. "Moja" Afra ma nowotwór płuc i zostanie do końca. Quote
Poker Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 dzielna jesteś,trzymajcie się wiem,wiem co to znaczy chory pies i ta bezradność :shake::placz: Quote
*Gajowa* Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 Żrobiłam rozeznanie na SGGW w Warszawie - koszt pobytu w klinice ze zniżką /psy z Fundacji i Stowarzyszeń/ to 20 zł za dobę + leczenie oczywiście. Tylko czy byłaby mozliwość przywiezienia suczki do W-wy ? Czy byliby sponsorzy leczenia ? U mnie z finansami krucho... Poprosiłam Ambrę o umieszczenie tematu na forum belgowym . Quote
wroobelterrorystka Posted May 21, 2007 Author Posted May 21, 2007 ja do warszawy psa zawieść nie mogę i nie stać mnie na opłacenie hotelu, ledwo teraz mam na lepszą karmę...:placz: Quote
*Gajowa* Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 [quote name='wroobelterrorystka']ja do warszawy psa zawieść nie mogę i nie stać mnie na opłacenie hotelu, ledwo teraz mam na lepszą karmę...:placz:[/quote] To zrozumiałe... ale taką opcje też można rozważyć. Jak sunia się trzyma ? Czy są inne propozycje imienia ? Quote
justynavege Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 wroobelku to co dasz jej na imie Kenia?? łądnie i jakos optymistycznie dzis dalam wrooblowej tabletki na odrobaczenie suni i z tego bazarku co wroobelek wystawil na Uciecow poszlo na jedzonko dla biednej suni Gajowa dziekujemy za pomoc niestety jestesmy bezradne zero mozliwosci i finansowych i jakichkolwiek innych :shake: Quote
wroobelterrorystka Posted May 21, 2007 Author Posted May 21, 2007 może być Kenia :) Suni dzisiaj nie widziałam, jak zobaczę to dam tabletki :) a te pieniądze to były za to co wylicytowałam laleczki i przypinki uśmiechy :) jesteśmy bardzo bezradne ;( jutro rozwieszę plakaty z Lisią w szkole jak mi pozwolą Dobranoc Cioteczki :) Quote
*Gajowa* Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 A czy mogłabyś zrobić Kenii lepsze fotki, żeby ją było widać całą ? Stale myślę jak suni pomóc... szkoda, że tak mało osób tu zagląda :-( . Quote
wroobelterrorystka Posted May 21, 2007 Author Posted May 21, 2007 Po pierwszej i ostatniej sesji wieczornej suczka nie chciała przychodzić bała się mnie, pewnie bardzo się wystraszyła, ale kiedy ją zobaczę postaram się zrobić zdjęcia np. z okna, żeby była cała i się nie wystraszyła, tylko nie wiem czy moim szajsem coś wyjdzie :P Quote
Recommended Posts