Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Właśnie przeczytałam wątek... sunia bardzo potrzebuje pomocy - ona długo faktycznie nie wytrzyma.
Wroobelterrorystka koniecznie zmień tytuł wątku dodając mix Owczarka
Belgijskiego wtedy wiecej osób zajrzy. Poproś moderatora o przeniesienie wątku do działu "psy znalezione/do adopcji" tam wchodzi więcej osób
i pomoc może byc większa.
Sunię trzeba zabrać jak najszybciej do weta żeby stwierdził czy jej choroba jest zaraźliwa. Jeżeli nie to tymczas się znajdzie - to chyba piękna sunia i szybko znajdzie dom .

Posted

Super że zmieniłas tytuł , teraz czekamy na przeniesienie wątku.
W jakim mieście jest suczka ? Może nadamy jej imię zeby już nie była anonimowa ?
Czy w pobliżu jest jakaś dobra klinika, gdzie mozna byłoby umieścić ją
na kilka dni i zdiagnozować ? Najważniejsze , żeby rozpocząć leczenie,
odrobaczyc, odpchlić, wyjać kleszcze i ew. zrobić podstawowe badnie
krwi. Jeżeli to nic zaraźliwego szukamy DT.

Posted

Może by sie ją udało umieścić u Niedzielskich.... wiem, że mają zpchane, ale tam by miała świetna opiekę, tylko kurcze to kosztuje:-( chociaż i tak takie "sierotki" liczą taniej...

Posted

no,nie jestem taka pewna co do Niedzielskich.Ostatnio skasowali mnie za kotke znajdę za 3 dni pobytu i leczenie + badania na 330 zł i nie odczułam,żeby to było z jakąś ulgą.Opłata za dobę w szpitaliku to 20 zł +koszt karmy.Ciężko chorą kotkę,z objawami neurologicznymi odrobaczyli .Może ich krzywdzę, bo są mili i owszem,ale mam wątpliwości co do fachowości w tym przypadku.Jest jeszcze lecznica na Januszowickiej,25 za dobę.

Posted

Podnosze sunię, ktora pilnie potrzebuje pomocy .
Może nazwijmy ją KENIA. Od 7 miesięcy mam pod opieką starszą sunię właśnie mix belga Afrę i takie czarnulki kojarzę z Afryką. "Moja" Afra ma nowotwór płuc i zostanie do końca.

Posted

Żrobiłam rozeznanie na SGGW w Warszawie - koszt pobytu w klinice ze zniżką /psy z Fundacji i Stowarzyszeń/ to 20 zł za dobę + leczenie oczywiście. Tylko czy byłaby mozliwość przywiezienia suczki do W-wy ?
Czy byliby sponsorzy leczenia ? U mnie z finansami krucho...
Poprosiłam Ambrę o umieszczenie tematu na forum belgowym .

Posted

[quote name='wroobelterrorystka']ja do warszawy psa zawieść nie mogę i nie stać mnie na opłacenie hotelu, ledwo teraz mam na lepszą karmę...:placz:[/quote]

To zrozumiałe... ale taką opcje też można rozważyć.
Jak sunia się trzyma ? Czy są inne propozycje imienia ?

Posted

wroobelku to co dasz jej na imie Kenia??
łądnie i jakos optymistycznie

dzis dalam wrooblowej tabletki na odrobaczenie suni

i z tego bazarku co wroobelek wystawil na Uciecow poszlo na jedzonko dla biednej suni

Gajowa dziekujemy za pomoc
niestety jestesmy bezradne

zero mozliwosci i finansowych i jakichkolwiek innych :shake:

Posted

może być Kenia :)
Suni dzisiaj nie widziałam, jak zobaczę to dam tabletki :)
a te pieniądze to były za to co wylicytowałam laleczki i przypinki uśmiechy :)
jesteśmy bardzo bezradne ;(
jutro rozwieszę plakaty z Lisią w szkole jak mi pozwolą
Dobranoc Cioteczki :)

Posted

Po pierwszej i ostatniej sesji wieczornej suczka nie chciała przychodzić bała się mnie, pewnie bardzo się wystraszyła, ale kiedy ją zobaczę postaram się zrobić zdjęcia np. z okna, żeby była cała i się nie wystraszyła, tylko nie wiem czy moim szajsem coś wyjdzie :P