*Gajowa* Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 No i mam dylemat. Chciałam dziś zrobić Kenii USG ale powiedziano mi gabinecie wet. że jeżeli macica nie jest powiększona /tzn.sunia szczenna/ to badnie to najprawdopodobniej nic nie wykaże. To samo mówiła mi "moja" wetka. Teraz nie wiem co robić... najlepiej byłoby poczekać do cieczki ale Kenia coraz bardziej się przyzwyczaja a u mnie zostać na stałe nie może :shake: . Trzeba zacząć szukać domku. Zdrojka zorganizuj spacerek przecież to zapoznanie do niczego nie zobowiązuje.... Quote
justynavege Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 zdrojeczko bedzie spacerek?? prosimy o wsparcie dla Gajowej na sterylkę Kenii Gajowa czyli usg nie wykaze czy miala sterylkę ? Quote
yewcia1 Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 Zdrojka macie jakieś w-wskie portale gdzie za free można zamieścić ogłoszenie i fotkę np wawa.pl czy coś takiego?? Quote
zdrojka Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 Może, zobaczymy, muszę pogadać z rodzicami. Mama chce psa tak ogólnie, ale tata jeszcze się waha... Quote
justynavege Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 zdrojeczko wiadomo nic na siłę ale po prostu jak mozesz spraw by poznali Keniuchnę pokochają od razu :loveu: Quote
zdrojka Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 Mamie się spodobała już na zdjęciach i filmiku, ale tata strasznie przeżył śmierć Migacza, zobaczymy. I koniecznie muszę sprawdzić, co Kenia i Mała na siebie powiedzą, bo to jest podstawa rozmyślania na ten temat. Może w przyszłym tygodniu się uda, zobaczymy. Quote
*Gajowa* Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 Spotkamy się odrazu na neutralnym terenie. Kenia agresorem nie jest napewno, spotykaliśmy już psy w lesie - często nawet nie podchodzi, żeby sie powąchać. Kenii nie sposób nie pokochać... Quote
zdrojka Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 Małą ciągnie do większych psów, ale sama wiesz, że z suniami bywa różnie, mogą się od razu polubić, albo dokładnie odwrotnie. Zobaczymy. Przyjedziemy pewnie najpierw z samą Małą. Quote
*Gajowa* Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 Zapraszam. Są fajne miejsca do spacerów sporo ludzi przyjeżdża z W-wy. Quote
justynavege Posted August 17, 2007 Posted August 17, 2007 Bardzo jestem ciekawa co z tego spotkania wyniknie...... Quote
*Gajowa* Posted August 17, 2007 Posted August 17, 2007 Ja też... Kenia jest niesamowita bardzo trudno ją zmęczyć nawet w upał. Na spacerach rzucam piłkę kilkadziesiąt razy a on jest niezmordowana w aportowaniu. Zauważyłam że stara się położyć piłeczke w dołku o ile taki jest a nawet na trawniku w ogródku wykopała mi dołek :angryy: i starała się tam piłkę ułożyć . Bardzo się na nią gniewałam :mad: . Quote
zdrojka Posted August 17, 2007 Posted August 17, 2007 Z tym kopaniem to mogą być problemy... Mama tak wychuchała ogródek, że... Quote
*Gajowa* Posted August 17, 2007 Posted August 17, 2007 Keniusi zdarzyło się to tylko raz. Bardzo się na nią gniewałam i ona to chyba zrozumiała bo juz wiecej nie kopie. To jest wyjatkowo mądra sunia. Quote
zdrojka Posted August 17, 2007 Posted August 17, 2007 Zobaczymy, co to z tego wyjdzie. Jeśli uda mi się przed wyjazdem to zorganizować... Quote
yewcia1 Posted August 18, 2007 Posted August 18, 2007 Jutro wstawię mała na psy pl i poszukam gdzie jeszcze się prost ogłasza - dziś po całym tygodniu nadrabiam zaległości wątkowe. Zdrojka a jest u Ciebie jeszcze jakieś żarełko Molosowe? Jak tak to może po powrocie bedzie jeszcze można podrzucić co nieco Keni? Quote
uxmal Posted August 18, 2007 Posted August 18, 2007 Hej,:) chciłabym wystawić Kenie na allegro, zamiast Rybaczka (chłopak ma domek). Czy wystawiać ? A jeśli tak, to do kogo dać kontakt ? Wcześniej wrzuce tu text żebyście ew. zatwierdziły czy może być. Quote
justynavege Posted August 18, 2007 Posted August 18, 2007 Gajowa moze byc kontakt do Ciebie?? ux ma szczesliwą reke mowilam juz przy Forescie o tym a teraz sie potwierdza :multi: ux dziękuję :loveu: Quote
*Gajowa* Posted August 18, 2007 Posted August 18, 2007 Tak oczywiście 0-604400598 i 0-227540205. W domu mam słaby zasięg i przez komórkę trudno sie dogadać więc stacjonarny numer podaj jako pierwszy. Dziś Gaja z Kenią niestety sie pokłóciły. Całe szczęście że w pobliżu kranu z wodą bo zaraz polałam wężem i sunie sie rozeszły. Kenii rzucałam piłkę jak zwykle a Gaja pogoniła za Kenia i na nia napadła. Jestem przekonana, że zrobiła to z zazdrości - Kenii poswiecam dużo czasu zwłaszcza na zabawę. Moja Gaja nigdy nie bawiła się żadnymi zabawkami i wogóle nie umie sie bawić mimo, ze wielokrotnie starałam sie ją wciągnąc do zabawy ... Quote
uxmal Posted August 18, 2007 Posted August 18, 2007 Dzię za szybkie info, mail dam swój jakby co to sie dogadamy. Dopiero jestem na 8 zakładce w czytaniu:( Czy Kenia jest zdrowa? czy ma nadał jakies problemy? Quote
justynavege Posted August 18, 2007 Posted August 18, 2007 Gajowa dobrze ze dziewczyny nie zrobily sobie nic zlego woda z weza dziala wiele ( wiem cos o tym ;) ) oj Keniucha badz grzeczna bo cioteczka Gajowa i tak ma wiele na glowie........... Quote
*Gajowa* Posted August 18, 2007 Posted August 18, 2007 [quote name='uxmal']Dzię za szybkie info, mail dam swój jakby co to sie dogadamy. Dopiero jestem na 8 zakładce w czytaniu:( Czy Kenia jest zdrowa? czy ma nadał jakies problemy?[/quote] Kenia jest zdrowa poza tym, że ma na grzbiecie brodawkę do usunięcia. Quote
*Gajowa* Posted August 18, 2007 Posted August 18, 2007 [quote name='justynavege']Gajowa dobrze ze dziewczyny nie zrobily sobie nic zlego woda z weza dziala wiele ( wiem cos o tym ;) ) oj Keniucha badz grzeczna bo cioteczka Gajowa i tak ma wiele na glowie...........[/quote] To Gaja na nią napadła...:mad: a jeszcze rano na spacerze goniły razem dwie sarny. Quote
justynavege Posted August 18, 2007 Posted August 18, 2007 Gajowa Gaja nic nie winna do tej pory byla jedyna czy Gaja jest typem Alfa? jesli tak to moze Gaji okazać pierwszenstwo?? podczas pracy w chronisku zaobserwowalam ze psy (I pies i suka) zyjace w zgodzie ze soba w boksie podczas okazywania im czulosci potrafia napasć na siebie calkiem powaznie wlasnie wtedy uzyty byl waz z wodą moze Gaja czuje się zagrozona i stara sie bronic swej pozycji w stadzie?? Quote
uxmal Posted August 18, 2007 Posted August 18, 2007 To tak na początek.. Kenia-piękna dama, o lsiącej czarnej sierści. Przypomina owczarka belgijskiego. To dostojna sunia o nienagannym zachowaniu. Los jej nie oszczędzał. Często chodziła głodna i zrezygnowana po ulicach Dzierżoniowa. Ale ten sam los odkrył jej rąbek swojego uśmiechu. Dzięki Dogomaniakom ich wytrwałośi i cierpliwości sunia przebywa w Domu Tymczasowym w Warszawie. Kenia- ma ok 3 lat. Ma piękną, lsiącą sierść. Uwielbia aportować i zabawy ze swoimi psimi przyjaciółmi. tu dam filmik Jeśli chcesz wiedzieć więcej o Pięknej Kenii zadzwoń : lub napisz..... Prosze tylko -nie obserwuj, wzbudzasz tylko fałszywą nadzeję. Quote
uxmal Posted August 18, 2007 Posted August 18, 2007 Przepraszam, że dałam ten wiek, Wiem że ktoś prosił żeby tego nie dawać. Ale ludzie na to patrzą-niestety. :( Quote
Recommended Posts