PositiveThought Posted June 28, 2007 Posted June 28, 2007 [quote name='Kasia&Max']Aj...wszystko wskazuje na to, że zaniedbałam jego wagę:([/quote] nie, wszystko jest w porządku, naprawdę. tylko lepiej będzie, jak odstawisz słodycze i ograniczysz przekąski - to po prostu niezdrowe. Quote
Kasia&Max Posted June 28, 2007 Posted June 28, 2007 Od jutra zero słodyczy, bardzo Ci dziękuje PossitiveThought!!! Quote
PositiveThought Posted June 28, 2007 Posted June 28, 2007 nie za ma co (; możesz zamiast tego kupić mu zwykłe ciacha dla psów lub wędzone ucho/łapki. będzie mógł jeść przekąski w tym samym czasie co wy. ^^ Quote
Kasia&Max Posted June 28, 2007 Posted June 28, 2007 Może powielę w tej chwili opinie innych Dogomaniaków, ale z całą stanowczością stwierdzam, że to forum, że Wy wszyscy, którzy wymieniacie między sobą doświadzczenia z Yorkami, udzielacie niedoświadczonym właścicielom piesków takim jak ja porad , jesteście o milion razy lepszymi weterynarzami niż Ci, którzy siedzą w budynkch z wywieszkami typu "lecznica dla zwierząt. Bardzo dziękuję Wam wszystkim, że tu jesteście, a Tobie Positive Thought szczególnie, na Ciebie zawsze można liczyć, od początku udzielałaś mi wielu porad, dziękuję! Cieszę się, że takie forum istnieje. Pozdrawiam!!! Quote
Kaladan Posted June 28, 2007 Posted June 28, 2007 [QUOTE]Ja mam pytanie: Ile powinien ważyć 3 miesięczny york??[/QUOTE] Wydaje mi się, że nie ma czegoś takiego jak POWINIEN ważyć tyle i tyle. Jest duży rozrzut wagowy dorosłych yorków, więc i szczenięta będą rosły i przybierały na wadze w zależności od tego jak duże będą w przyszłości i w zależności od osobniczych uwarunkowań (miotowe rodzeństwo może rosnąć zupełnie w różnym tempie). Najważniejsze żeby maluchy rosły zdrowo i nie były za chude albo za grube. Quote
Kasia&Max Posted June 28, 2007 Posted June 28, 2007 Popieram Cie Kaladanie, to tak jakby zapytac ile powinno wazyć 3-miesięczne niemowlę... Quote
PositiveThought Posted June 28, 2007 Posted June 28, 2007 Kasiu, też tak uważam, trudno znaleźć dobrego weta :shake: no i czuję się zaszczycona :megagrin: Quote
Kasia&Max Posted June 28, 2007 Posted June 28, 2007 ee tam zaszczycona...zasłużyłaś i tyle, wierz mi, że gdy się po raz pierwszy ma psa i to jeszcze tak wymagającego jak york to kontakt z taką osobą, jak Ty, która doradzi nawet, gdy problem jest błahy to tak, jakby mieć osobistego psiego lekarza, psychologa i doświadczonego psiego "rodzica":)Pozdrawiam! Quote
locatio Posted June 28, 2007 Author Posted June 28, 2007 witam moj kiki 2 lipca skonczy 3 miesiace i wazy 1.26kg [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images23.fotosik.pl/11/d4ee4837d2fb3ad8.jpg[/IMG][/URL] [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images27.fotosik.pl/11/163caf96f910bf07.jpg[/IMG][/URL] Quote
Magda Posted June 28, 2007 Posted June 28, 2007 BE tylko się nie rozpłyń od tych pochwał:evil_lol: Quote
Magda Posted June 28, 2007 Posted June 28, 2007 [quote name='locatio']witam moj kiki 2 lipca skonczy 3 miesiace i wazy 1.26kg [/quote] Ojej! On jest w tym samym wieku co Fionka od Agi. Też 2 lipca kończy 3 miechy:razz: Może rodzeństwo? Śliczny psiak Quote
Kasia&Max Posted June 28, 2007 Posted June 28, 2007 Zgadzam sie z Magdą, śliczny i słodki psiak, mój Max jest tylko 2 razy starszy ale czasami chciałabym, żeby miał znowu 3 m-ce... Quote
PositiveThought Posted June 28, 2007 Posted June 28, 2007 Kasiu, tak naprawdę wystarczy, że będziesz go kochać, poświęcisz mu czas, uwagę, a okaże się, że wszystkie problemy łatwo rozwiązać. szybko nauczysz się, jak o niego dbać, równie szybko, jak go pokochałaś i przywiązałaś się do jego mokrego noska. a potem okaże się, że nie możecie bez siebie żyć i rozumiecie się jak nikt inny. i to jest piękne, dla tego warto żyć. pozdrawiam, wymiziaj pychola :calus: Madźka, Modzie jeden, nie wtrącaj się :evil_lol: Quote
PositiveThought Posted June 28, 2007 Posted June 28, 2007 [B]locatio[/B]! śliczny psiak Ci wyrósł! jak sobie radzisz? Quote
danani Posted June 28, 2007 Posted June 28, 2007 [quote name='Magda_Miki']Ojej! On jest w tym samym wieku co Fionka od Agi. Też 2 lipca kończy 3 miechy:razz: Może rodzeństwo? [/quote] i Koralik też 2 lipca - 3miechy :lol: Quote
Kasia&Max Posted June 28, 2007 Posted June 28, 2007 [quote name='PositiveThought']Kasiu, tak naprawdę wystarczy, że będziesz go kochać, poświęcisz mu czas, uwagę, a okaże się, że wszystkie problemy łatwo rozwiązać. szybko nauczysz się, jak o niego dbać, równie szybko, jak go pokochałaś i przywiązałaś się do jego mokrego noska. a potem okaże się, że nie możecie bez siebie żyć i rozumiecie się jak nikt inny. i to jest piękne, dla tego warto żyć. pozdrawiam, wymiziaj pychola :calus: Madźka, Modzie jeden, nie wtrącaj się :evil_lol:[/quote] Oj wiesz...My to już życ bez siebe nie możemy...mój chłopak chwilami bywa wręcz zazdrosny:evil_lol: 7 lipca wyjeżdzamy na tydzień na wakacje do Augustowa no i oczywiście Max jedzie ze mną, mimo, że w domu i rodzice i rodzenstwo zostają...Max za bardzo tęskni...nie wiem czy Ci mówiłam ale Max przez okres studiów mieszka ze mną w akademiku:) Pozdrawiam!!! Quote
PositiveThought Posted June 28, 2007 Posted June 28, 2007 skąd my to znamy :evil_lol: zazdrość wyrażana jest najczęściej złośliwymi uwagami... ale wiem, że to nie jest nasmiewanie się. Aiduś też jedzie ze mną na wakacje, wyjeżdżamy pojutrze... Quote
Kasia&Max Posted June 28, 2007 Posted June 28, 2007 złośliwe uwagi...znam je dobrze...a dokąd wyruszacie? Quote
PositiveThought Posted June 28, 2007 Posted June 28, 2007 do Pobierowa. nasza miejscówka :evil_lol: możemy troszkę jeszcze pogadać, tylko chodźmy na OFFa, bo Mod nas zje! (; Quote
Kaladan Posted June 28, 2007 Posted June 28, 2007 [QUOTE]nie wiem czy Ci mówiłam ale Max przez okres studiów mieszka ze mną w akademiku:smile:[/QUOTE] Moja Di też mieszka ze mną w akademiku :) A na wakacje w góry jedziemy w niedzielę. A reszta psiurów zostaje w domu...taka przewaga małego yorka :) Quote
Megula Posted June 29, 2007 Posted June 29, 2007 Moja Megi wazy 2,7kg. Mało? Mysle ze nie.. A na dworze wszyscy mowia ze jest mianiaturka, bardzo zminiaturyzowana.. Zobaczcie jaka jest przy 1,5l. butelce wody. Mała, duża? [IMG]http://img329.imageshack.us/img329/4584/megulamk0.jpg[/IMG] Quote
danani Posted June 29, 2007 Posted June 29, 2007 [quote name='Megula']Moja Megi wazy 2,7kg. Mało? Mysle ze nie.. A na dworze wszyscy mowia ze jest mianiaturka, bardzo zminiaturyzowana.. Zobaczcie jaka jest przy 1,5l. butelce wody. Mała, duża? [/quote] hehe fajny wzorzec wielkości yorka wymyśliłaś ;) muszę też to wypróbować, jak mi się uda zrobić takie zdjęcie, to je tu umieszczę mnie się wydaje, że ta waga to raczej jest bardzo wzorcowa :cool3: Quote
PositiveThought Posted June 29, 2007 Posted June 29, 2007 [quote name='Megula']Moja Megi wazy 2,7kg. Mało? Mysle ze nie.. A na dworze wszyscy mowia ze jest mianiaturka, bardzo zminiaturyzowana.. Zobaczcie jaka jest przy 1,5l. butelce wody. Mała, duża? [url]http://img329.imageshack.us/img329/4584/megulamk0.jpg[/url] [/quote] jak dla mnie to normalna :razz: Aiduś... [IMG]http://i52.photobucket.com/albums/g10/ultrafioletowo0/Aidufek/czerwiec/tn_PICT0016-2.jpg[/IMG] na niego wszyscy mówią 'gigant' i zadają znienawidzone przeze mnie pytanie 'ale to nie z tych miniaturek?'. Quote
Aga76 Posted June 29, 2007 Posted June 29, 2007 Be, nie przejmuj się... powiedz, że Duś jest z tych wielgaturek :evil_lol: Quote
Recommended Posts