Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Kasia&Max']Aj...wszystko wskazuje na to, że zaniedbałam jego wagę:([/quote]

nie, wszystko jest w porządku, naprawdę. tylko lepiej będzie, jak odstawisz słodycze i ograniczysz przekąski - to po prostu niezdrowe.

• Replies 200
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Może powielę w tej chwili opinie innych Dogomaniaków, ale z całą stanowczością stwierdzam, że to forum, że Wy wszyscy, którzy wymieniacie między sobą doświadzczenia z Yorkami, udzielacie niedoświadczonym właścicielom piesków takim jak ja porad , jesteście o milion razy lepszymi weterynarzami niż Ci, którzy siedzą w budynkch z wywieszkami typu "lecznica dla zwierząt. Bardzo dziękuję Wam wszystkim, że tu jesteście, a Tobie Positive Thought szczególnie, na Ciebie zawsze można liczyć, od początku udzielałaś mi wielu porad, dziękuję! Cieszę się, że takie forum istnieje. Pozdrawiam!!!

Posted

[QUOTE]Ja mam pytanie:
Ile powinien ważyć 3 miesięczny york??[/QUOTE]

Wydaje mi się, że nie ma czegoś takiego jak POWINIEN ważyć tyle i tyle.
Jest duży rozrzut wagowy dorosłych yorków, więc i szczenięta będą rosły i przybierały na wadze w zależności od tego jak duże będą w przyszłości i w zależności od osobniczych uwarunkowań (miotowe rodzeństwo może rosnąć zupełnie w różnym tempie).

Najważniejsze żeby maluchy rosły zdrowo i nie były za chude albo za grube.

Posted

ee tam zaszczycona...zasłużyłaś i tyle, wierz mi, że gdy się po raz pierwszy ma psa i to jeszcze tak wymagającego jak york to kontakt z taką osobą, jak Ty, która doradzi nawet, gdy problem jest błahy to tak, jakby mieć osobistego psiego lekarza, psychologa i doświadczonego psiego "rodzica":)Pozdrawiam!

Posted

witam moj kiki 2 lipca skonczy 3 miesiace i wazy 1.26kg
[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images23.fotosik.pl/11/d4ee4837d2fb3ad8.jpg[/IMG][/URL]
[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images27.fotosik.pl/11/163caf96f910bf07.jpg[/IMG][/URL]

Posted

[quote name='locatio']witam moj kiki 2 lipca skonczy 3 miesiace i wazy 1.26kg
[/quote]

Ojej! On jest w tym samym wieku co Fionka od Agi. Też 2 lipca kończy 3 miechy:razz: Może rodzeństwo?

Śliczny psiak

Posted

Kasiu, tak naprawdę wystarczy, że będziesz go kochać, poświęcisz mu czas, uwagę, a okaże się, że wszystkie problemy łatwo rozwiązać. szybko nauczysz się, jak o niego dbać, równie szybko, jak go pokochałaś i przywiązałaś się do jego mokrego noska. a potem okaże się, że nie możecie bez siebie żyć i rozumiecie się jak nikt inny. i to jest piękne, dla tego warto żyć.
pozdrawiam, wymiziaj pychola :calus:

Madźka, Modzie jeden, nie wtrącaj się :evil_lol:

Posted

[quote name='Magda_Miki']Ojej! On jest w tym samym wieku co Fionka od Agi. Też 2 lipca kończy 3 miechy:razz: Może rodzeństwo?

[/quote]

i Koralik też 2 lipca - 3miechy :lol:

Posted

[quote name='PositiveThought']Kasiu, tak naprawdę wystarczy, że będziesz go kochać, poświęcisz mu czas, uwagę, a okaże się, że wszystkie problemy łatwo rozwiązać. szybko nauczysz się, jak o niego dbać, równie szybko, jak go pokochałaś i przywiązałaś się do jego mokrego noska. a potem okaże się, że nie możecie bez siebie żyć i rozumiecie się jak nikt inny. i to jest piękne, dla tego warto żyć.
pozdrawiam, wymiziaj pychola :calus:

Madźka, Modzie jeden, nie wtrącaj się :evil_lol:[/quote]

Oj wiesz...My to już życ bez siebe nie możemy...mój chłopak chwilami bywa wręcz zazdrosny:evil_lol: 7 lipca wyjeżdzamy na tydzień na wakacje do Augustowa no i oczywiście Max jedzie ze mną, mimo, że w domu i rodzice i rodzenstwo zostają...Max za bardzo tęskni...nie wiem czy Ci mówiłam ale Max przez okres studiów mieszka ze mną w akademiku:) Pozdrawiam!!!

Posted

[QUOTE]nie wiem czy Ci mówiłam ale Max przez okres studiów mieszka ze mną w akademiku:smile:[/QUOTE]

Moja Di też mieszka ze mną w akademiku :) A na wakacje w góry jedziemy w niedzielę.
A reszta psiurów zostaje w domu...taka przewaga małego yorka :)

Posted

Moja Megi wazy 2,7kg. Mało? Mysle ze nie.. A na dworze wszyscy mowia ze jest mianiaturka, bardzo zminiaturyzowana.. Zobaczcie jaka jest przy 1,5l. butelce wody. Mała, duża?

[IMG]http://img329.imageshack.us/img329/4584/megulamk0.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='Megula']Moja Megi wazy 2,7kg. Mało? Mysle ze nie.. A na dworze wszyscy mowia ze jest mianiaturka, bardzo zminiaturyzowana.. Zobaczcie jaka jest przy 1,5l. butelce wody. Mała, duża?

[/quote]

hehe fajny wzorzec wielkości yorka wymyśliłaś ;)
muszę też to wypróbować, jak mi się uda zrobić takie zdjęcie, to je tu umieszczę
mnie się wydaje, że ta waga to raczej jest bardzo wzorcowa :cool3:

Posted

[quote name='Megula']Moja Megi wazy 2,7kg. Mało? Mysle ze nie.. A na dworze wszyscy mowia ze jest mianiaturka, bardzo zminiaturyzowana.. Zobaczcie jaka jest przy 1,5l. butelce wody. Mała, duża?

[url]http://img329.imageshack.us/img329/4584/megulamk0.jpg[/url]
[/quote]
jak dla mnie to normalna :razz: Aiduś...
[IMG]http://i52.photobucket.com/albums/g10/ultrafioletowo0/Aidufek/czerwiec/tn_PICT0016-2.jpg[/IMG]

na niego wszyscy mówią 'gigant' i zadają znienawidzone przeze mnie pytanie 'ale to nie z tych miniaturek?'.