Marysia R. Posted July 6, 2013 Author Posted July 6, 2013 Gapcia dziękuje wszystkim za odwiedziny i kciuki:) Quote
Marysia R. Posted July 7, 2013 Author Posted July 7, 2013 Uwaga, uwaga spieszę donieść, że miałam dzisiaj telefon i... Wiola i Robert zdecydowali się na adopcję Gapci:multi: Właściciel mieszkania wyraził zgodę na obecność psa. We wtorek po południu zawiozę Gapcię do Ząbek no i zrobię wizytę pa (choć jeśli mnie intuicja nie myli to będzie to tylko formalność):) Mam nadzieję, że wszystko pójdzie zgodnie z planem i mała będzie miała cudowny dom. A dzisiaj Gapcia była ze mną w mieście, zdała perfekcyjnie egzamin na dzieci (chciała być pogłaskana przez każde, które znalazło się w zasięgu wzroku:lol:), jechała windą i poznała psiaki moich dziadków z którymi bez problemu się zaprzyjaźniła. Kiedy się czuje niepewnie kładzie się na ziemi i nie chce iść na smyczy ale przy pomocy smaczków łatwo można ją przekonać do kontynuowania spaceru:) Quote
mestudio Posted July 7, 2013 Posted July 7, 2013 No patrzcie jak szybko znajdzie dom pies, który ma fajne zdjęcia. Miałam Gapcię na swojej tablicy w dwóch odsłonach: 1 zdjęcia z lecznicy jako smutna Gabi 2.zdjęcia Marysi z imieniem Gapcia Oczywiście Państwo odezwali się z ogłoszeń ze zdjęciami Marysi :-). Super się cieszę, (Marysiu, a umowę masz ok). Quote
Marysia R. Posted July 7, 2013 Author Posted July 7, 2013 [quote name='mestudio']No patrzcie jak szybko znajdzie dom pies, który ma fajne zdjęcia. Miałam Gapcię na swojej tablicy w dwóch odsłonach: 1 zdjęcia z lecznicy jako smutna Gabi 2.zdjęcia Marysi z imieniem Gapcia Oczywiście Państwo odezwali się z ogłoszeń ze zdjęciami Marysi :-). Super się cieszę, (Marysiu, a umowę masz ok).[/QUOTE] To prawda, ludzie w pierwszej kolejności patrzą na zdjęcia więc im lepiej prezentuje się na nich pies tym łatwiej znajduje dom. Dziękuję, że spojrzałaś na umowę:) Quote
AnnaA Posted July 7, 2013 Posted July 7, 2013 Bardzo się cieszę i trzymam kciuki, żeby Gapci było jaknajlepiej. Ineczka też napewno domek znajdzie. Quote
Marysia R. Posted July 7, 2013 Author Posted July 7, 2013 [quote name='AnnaA']Bardzo się cieszę i trzymam kciuki, żeby Gapci było jaknajlepiej. Ineczka też napewno domek znajdzie.[/QUOTE] Dziękuję Anno:) Odnośnie Inki to może, że żeby Cię odciążyć mogłaby trafić do mnie na miejsce Gapci. Karma dla szczeniaka jest, miejsce jest. Napisz co o tym myślisz:) Quote
AnnaA Posted July 7, 2013 Posted July 7, 2013 Bardzo Ci dziękuję i będę wdzięczna jeżeli zechcesz pomóc Ince. Ja mogłabym wtedy pomóc pewnemu szczeniakowi, który takiej pomocy potrzebuje. Robisz świetne zdjęcia a mnie to niestety nie wychodzi. Inka została zaczipowana i czip jest narazie na mnie. Inka jest b.grzeczna, myślę, że jest nawet spokojniejsza niż Gapcia no i Inka to połowa Gapci. W obecnej chwili waży tylko 6 kg. Narazie o Inkę nikt nie pytał, pomimo ogłoszeń. Ostatnio zaszczepiłam Inkę na wirusy tak, że ma komplet szczepień. Quote
Marysia R. Posted July 7, 2013 Author Posted July 7, 2013 [quote name='AnnaA']Bardzo Ci dziękuję i będę wdzięczna jeżeli zechcesz pomóc Ince. Ja mogłabym wtedy pomóc pewnemu szczeniakowi, który takiej pomocy potrzebuje. Robisz świetne zdjęcia a mnie to niestety nie wychodzi. Inka została zaczipowana i czip jest narazie na mnie. Inka jest b.grzeczna, myślę, że jest nawet spokojniejsza niż Gapcia no i Inka to połowa Gapci. W obecnej chwili waży tylko 6 kg. Narazie o Inkę nikt nie pytał, pomimo ogłoszeń. Ostatnio zaszczepiłam Inkę na wirusy tak, że ma komplet szczepień.[/QUOTE] Zaraz napiszę pw:) Quote
Mattilu Posted July 7, 2013 Posted July 7, 2013 Cudne wiadomosci!!! Bardzo sie ciesze! I z powodu Gapci i z powodu Inki, ktora miejmy nadzieje, obfocona przez Marysie zaraz powedruje do domku :) Marysiu, moze sie wybierzesz do mestudio i obfocisz jej nieadopcyjne tymczasy?:diabloti: Quote
Marysia R. Posted July 7, 2013 Author Posted July 7, 2013 [quote name='Mattilu']Cudne wiadomosci!!! Bardzo sie ciesze! I z powodu Gapci i z powodu Inki, ktora miejmy nadzieje, obfocona przez Marysie zaraz powedruje do domku :) Marysiu, moze sie wybierzesz do mestudio i obfocisz jej nieadopcyjne tymczasy?:diabloti:[/QUOTE] Obawiam się, że to nie kwestia moich zdjęć a odrobiny szczęścia i przede wszystkim wieku Gapci:roll: A skoro mowa o tymczasach mestudio to Panna Fąfel jest niesamowicie podobna do mojej Borówki, ma tylko więcej białych elementów. I jeśli chodzi o charakter chyba też są podobne (nieuleczalne ADHD):evil_lol: Quote
mestudio Posted July 8, 2013 Posted July 8, 2013 [quote name='Marysia O.']Obawiam się, że to nie kwestia moich zdjęć a odrobiny szczęścia i przede wszystkim wieku Gapci:roll: [B]A skoro mowa o tymczasach mestudio to Panna Fąfel jest niesamowicie podobna do mojej Borówki, ma tylko więcej białych elementów. I jeśli chodzi o charakter chyba też są podobne (nieuleczalne ADHD):evil_lol:[/B][/QUOTE] Też na to podobieństwo zwróciłam uwagę, panna Fąfel pomimo swoich wielu wad ma fantastyczną zaletę, jest ufnym i kochającym ludzi oraz inne zwierzaki psem. Trudno jej znaleźć dom bo muszę otwarcie mówić, że przygarnięcie jej jest równoznaczne z kilkoma miesiącami pracy z psem w nowym domu. Nie mogę dać gwarancji, że nie pożre całej biblioteczki np. pod nieobecność człowieka. Quote
Ellig Posted July 8, 2013 Posted July 8, 2013 [quote name='Marysia O.']Uwaga, uwaga spieszę donieść, że miałam dzisiaj telefon i... Wiola i Robert zdecydowali się na adopcję Gapci:multi: Właściciel mieszkania wyraził zgodę na obecność psa. We wtorek po południu zawiozę Gapcię do Ząbek no i zrobię wizytę pa (choć jeśli mnie intuicja nie myli to będzie to tylko formalność):) Mam nadzieję, że wszystko pójdzie zgodnie z planem i mała będzie miała cudowny dom. A dzisiaj Gapcia była ze mną w mieście, zdała perfekcyjnie egzamin na dzieci (chciała być pogłaskana przez każde, które znalazło się w zasięgu wzroku:lol:), jechała windą i poznała psiaki moich dziadków z którymi bez problemu się zaprzyjaźniła. Kiedy się czuje niepewnie kładzie się na ziemi i nie chce iść na smyczy ale przy pomocy smaczków łatwo można ją przekonać do kontynuowania spaceru:)[/QUOTE] Gapciu, trzymam kciuki za twoj domek:) Quote
Nutusia Posted July 8, 2013 Posted July 8, 2013 Ale super wieści na początek nowego tygodnia! A o te "magiczne" zdjęcia to chyba i ja Marysię poproszę - może wpadnie po sąsiedzku ;) Quote
AnnaA Posted July 9, 2013 Posted July 9, 2013 Naprawdę, zdjęcia są niezmiernie ważne przy szukaniu domków dla naszych podopiecznych. Przekonałam się o tym nie raz. Oastatnio to się sprawdziło jak szukałam domku dla Dosi. Wydawało sie, że sprawa jest beznadziejna a nowe zdjęcia sprawiły, że Dosia znalazła b.dobry dom w Toruniu. Quote
Marysia R. Posted July 9, 2013 Author Posted July 9, 2013 [quote name='mestudio']Też na to podobieństwo zwróciłam uwagę, panna Fąfel pomimo swoich wielu wad ma fantastyczną zaletę, jest ufnym i kochającym ludzi oraz inne zwierzaki psem. Trudno jej znaleźć dom bo muszę otwarcie mówić, że przygarnięcie jej jest równoznaczne z kilkoma miesiącami pracy z psem w nowym domu. Nie mogę dać gwarancji, że nie pożre całej biblioteczki np. pod nieobecność człowieka.[/QUOTE] No moja Borówa nie do końca ma tą zaletę ponieważ uwielbia straszyć obcych, którzy wejdą na jej teren. Nigdy nikogo nie ugryzła ale przy gościach musi występować w kagańcu. Szybko jej przechodzi i zaczyna traktować gości jak swoich ale początki są bardzo nieprzyjemne. Natomiast w stosunku do domowników jest aniołem w psiej skórze. Co ciekawe zupełnie bezstresowo przyjmuje na swoim terenie obce psy. Na pocieszenie mogę tylko powiedzieć, że w wiekiem jej ADHD trochę zelżało;) W tej chwili ma 7lat i już nie jest tak szalona jak była kiedy miała rok:evil_lol: [quote name='Nutusia']Ale super wieści na początek nowego tygodnia! A o te "magiczne" zdjęcia to chyba i ja Marysię poproszę - może wpadnie po sąsiedzku ;)[/QUOTE] Gdyby moje zdjęcia faktycznie miały magiczne zdolności nie odmówiłabym ale nie chcę nikogo rozczarować;) Quote
Nutusia Posted July 9, 2013 Posted July 9, 2013 Marysiu - nie odmawiaj! Obiecuję, że nie będę składała ŻADNYCH zażaleń :) A przy okazji, serdecznie Cię zapraszam (i innych chętnych oczywiście też) do siebie 6 i 10 sierpnia na dogomaniacki mini-zlot ;) Zawsze to fajnie poznać się w realu i bezkarnie pogadać o psach, o psach i o... psach :) Daty są dwie, bo nie wszystkim pasuje wtorek, a tylko wtedy może do mnie wpaść w odwiedziny "moja" Hopka. Ale chętnych zapraszam dwukrotnie, celem przeniesienia znajomości wirtualnych do realu :) Quote
Marysia R. Posted July 9, 2013 Author Posted July 9, 2013 [quote name='Nutusia']Marysiu - nie odmawiaj! Obiecuję, że nie będę składała ŻADNYCH zażaleń :) A przy okazji, serdecznie Cię zapraszam (i innych chętnych oczywiście też) do siebie 6 i 10 sierpnia na dogomaniacki mini-zlot ;) Zawsze to fajnie poznać się w realu i bezkarnie pogadać o psach, o psach i o... psach :) Daty są dwie, bo nie wszystkim pasuje wtorek, a tylko wtedy może do mnie wpaść w odwiedziny "moja" Hopka. Ale chętnych zapraszam dwukrotnie, celem przeniesienia znajomości wirtualnych do realu :)[/QUOTE] Dziękuję za zaproszenie mam nadzieję, że uda mi się skorzystać:) Co do zdjęć zobaczymy co się da zrobić;) Quote
Nutusia Posted July 9, 2013 Posted July 9, 2013 Też mam nadzieję, że będziesz mogła do nas dołączyć. Gdybyś nie miała jak dotrzeć - dawaj znać, podjadę po Ciebie ;) A to już dziś wielki dzień dla Gapci - Gapiszonku, trzymam kciuki :) Quote
Marysia R. Posted July 9, 2013 Author Posted July 9, 2013 [quote name='Nutusia']Też mam nadzieję, że będziesz mogła do nas dołączyć. Gdybyś nie miała jak dotrzeć - dawaj znać, podjadę po Ciebie ;) A to już dziś wielki dzień dla Gapci - Gapiszonku, trzymam kciuki :)[/QUOTE] Na upartego to i na piechotę dojdę;) Dziękujemy za kciuki:) Gapcia była u mnie raptem 11 dni a ja i tak zdążyłam się do niej przywiązać, będę tęsknić za tym dzieciakiem:sadCyber: Quote
Nutusia Posted July 9, 2013 Posted July 9, 2013 A już rowerkiem to ino mig! :) Trochę potęsknić trzeba... Ale potem będzie kolejny tymczas i super relacje z DS Gapciowego i życie potoczy się dalej ;) Quote
mestudio Posted July 9, 2013 Posted July 9, 2013 Ja też czekam na relację jak tam będzie w nowym domku i zazdroszczę tak szybkiego znalezienia tego domku. Quote
Marysia R. Posted July 9, 2013 Author Posted July 9, 2013 Na wieści trzeba będzie jeszcze chwilkę poczekać bo do Ząbek jedziemy na 18.00:) Quote
Nutusia Posted July 9, 2013 Posted July 9, 2013 Choć cierpliwości mamy permanentny niedobór - tym razem SPOKOJNIE poczekamy ;) Quote
Marysia R. Posted July 9, 2013 Author Posted July 9, 2013 Gapcia została w swoim domu:multi::multi: Bardzo się cieszę bo jestem pewna, że będzie tam miała dobrze i będzie kochana. Gapcia zamieszkała na spokojnym zamkniętym osiedlu, w mieszkaniu na pierwszym piętrze. Czekał już na nią kocyk, miseczka z wodą, węzełek do szarpania i pyszny patyczek do gryzienia:) Gapcia bez problemu weszła na klatkę i wdrapała się po schodach na pierwsze piętro. Już w mieszkaniu puściłam ją więc pobiegła obejrzeć nowe lokum, zwiedziła balkon i... namierzyła zostawiony dla niej na stoliku patyczek więc postanowiła sobie go wziąć;) Kiedy już go dostała położyła się z nim na dywaniku i zajęła się gryzieniem. Kiedy wychodziłam nawet się nie podniosła, patyczek okazał się bardziej interesujący niż ja;) Mam obiecane wieści i zdjęcia więc będę się nimi z wami dzielić. A tu parę zdjęć zrobionych w czasie wizyty: [IMG]http://imageshack.us/a/img191/6105/jpyq.jpg[/IMG] [IMG]http://imageshack.us/a/img203/1324/9j3w.jpg[/IMG] [IMG]http://imageshack.us/a/img607/8199/3rg.jpg[/IMG] [IMG]http://imageshack.us/a/img854/5848/8bgs.jpg[/IMG] A i jeszcze jedno Gapcia zostanie Gapcią;) Quote
Recommended Posts