Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 138
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Uwaga, uwaga spieszę donieść, że miałam dzisiaj telefon i... Wiola i Robert zdecydowali się na adopcję Gapci:multi: Właściciel mieszkania wyraził zgodę na obecność psa. We wtorek po południu zawiozę Gapcię do Ząbek no i zrobię wizytę pa (choć jeśli mnie intuicja nie myli to będzie to tylko formalność):) Mam nadzieję, że wszystko pójdzie zgodnie z planem i mała będzie miała cudowny dom.

A dzisiaj Gapcia była ze mną w mieście, zdała perfekcyjnie egzamin na dzieci (chciała być pogłaskana przez każde, które znalazło się w zasięgu wzroku:lol:), jechała windą i poznała psiaki moich dziadków z którymi bez problemu się zaprzyjaźniła. Kiedy się czuje niepewnie kładzie się na ziemi i nie chce iść na smyczy ale przy pomocy smaczków łatwo można ją przekonać do kontynuowania spaceru:)

Posted

No patrzcie jak szybko znajdzie dom pies, który ma fajne zdjęcia. Miałam Gapcię na swojej tablicy w dwóch odsłonach:
1 zdjęcia z lecznicy jako smutna Gabi
2.zdjęcia Marysi z imieniem Gapcia

Oczywiście Państwo odezwali się z ogłoszeń ze zdjęciami Marysi :-).
Super się cieszę, (Marysiu, a umowę masz ok).

Posted

[quote name='mestudio']No patrzcie jak szybko znajdzie dom pies, który ma fajne zdjęcia. Miałam Gapcię na swojej tablicy w dwóch odsłonach:
1 zdjęcia z lecznicy jako smutna Gabi
2.zdjęcia Marysi z imieniem Gapcia

Oczywiście Państwo odezwali się z ogłoszeń ze zdjęciami Marysi :-).
Super się cieszę, (Marysiu, a umowę masz ok).[/QUOTE]

To prawda, ludzie w pierwszej kolejności patrzą na zdjęcia więc im lepiej prezentuje się na nich pies tym łatwiej znajduje dom. Dziękuję, że spojrzałaś na umowę:)

Posted

[quote name='AnnaA']Bardzo się cieszę i trzymam kciuki, żeby Gapci było jaknajlepiej. Ineczka też napewno domek znajdzie.[/QUOTE]

Dziękuję Anno:) Odnośnie Inki to może, że żeby Cię odciążyć mogłaby trafić do mnie na miejsce Gapci. Karma dla szczeniaka jest, miejsce jest. Napisz co o tym myślisz:)

Posted

Bardzo Ci dziękuję i będę wdzięczna jeżeli zechcesz pomóc Ince. Ja mogłabym wtedy pomóc pewnemu szczeniakowi, który takiej pomocy potrzebuje.
Robisz świetne zdjęcia a mnie to niestety nie wychodzi. Inka została zaczipowana i czip jest narazie na mnie. Inka jest b.grzeczna, myślę, że jest nawet spokojniejsza niż Gapcia no i Inka to połowa Gapci. W obecnej chwili waży tylko 6 kg.
Narazie o Inkę nikt nie pytał, pomimo ogłoszeń. Ostatnio zaszczepiłam Inkę na wirusy tak, że ma komplet szczepień.

Posted

[quote name='AnnaA']Bardzo Ci dziękuję i będę wdzięczna jeżeli zechcesz pomóc Ince. Ja mogłabym wtedy pomóc pewnemu szczeniakowi, który takiej pomocy potrzebuje.
Robisz świetne zdjęcia a mnie to niestety nie wychodzi. Inka została zaczipowana i czip jest narazie na mnie. Inka jest b.grzeczna, myślę, że jest nawet spokojniejsza niż Gapcia no i Inka to połowa Gapci. W obecnej chwili waży tylko 6 kg.
Narazie o Inkę nikt nie pytał, pomimo ogłoszeń. Ostatnio zaszczepiłam Inkę na wirusy tak, że ma komplet szczepień.[/QUOTE]

Zaraz napiszę pw:)

Posted

Cudne wiadomosci!!! Bardzo sie ciesze! I z powodu Gapci i z powodu Inki, ktora miejmy nadzieje, obfocona przez Marysie zaraz powedruje do domku :)

Marysiu, moze sie wybierzesz do mestudio i obfocisz jej nieadopcyjne tymczasy?:diabloti:

Posted

[quote name='Mattilu']Cudne wiadomosci!!! Bardzo sie ciesze! I z powodu Gapci i z powodu Inki, ktora miejmy nadzieje, obfocona przez Marysie zaraz powedruje do domku :)

Marysiu, moze sie wybierzesz do mestudio i obfocisz jej nieadopcyjne tymczasy?:diabloti:[/QUOTE]

Obawiam się, że to nie kwestia moich zdjęć a odrobiny szczęścia i przede wszystkim wieku Gapci:roll:
A skoro mowa o tymczasach mestudio to Panna Fąfel jest niesamowicie podobna do mojej Borówki, ma tylko więcej białych elementów. I jeśli chodzi o charakter chyba też są podobne (nieuleczalne ADHD):evil_lol:

Posted

[quote name='Marysia O.']Obawiam się, że to nie kwestia moich zdjęć a odrobiny szczęścia i przede wszystkim wieku Gapci:roll:
[B]A skoro mowa o tymczasach mestudio to Panna Fąfel jest niesamowicie podobna do mojej Borówki, ma tylko więcej białych elementów. I jeśli chodzi o charakter chyba też są podobne (nieuleczalne ADHD):evil_lol:[/B][/QUOTE]

Też na to podobieństwo zwróciłam uwagę, panna Fąfel pomimo swoich wielu wad ma fantastyczną zaletę, jest ufnym i kochającym ludzi oraz inne zwierzaki psem. Trudno jej znaleźć dom bo muszę otwarcie mówić, że przygarnięcie jej jest równoznaczne z kilkoma miesiącami pracy z psem w nowym domu. Nie mogę dać gwarancji, że nie pożre całej biblioteczki np. pod nieobecność człowieka.

Posted

[quote name='Marysia O.']Uwaga, uwaga spieszę donieść, że miałam dzisiaj telefon i... Wiola i Robert zdecydowali się na adopcję Gapci:multi: Właściciel mieszkania wyraził zgodę na obecność psa. We wtorek po południu zawiozę Gapcię do Ząbek no i zrobię wizytę pa (choć jeśli mnie intuicja nie myli to będzie to tylko formalność):) Mam nadzieję, że wszystko pójdzie zgodnie z planem i mała będzie miała cudowny dom.

A dzisiaj Gapcia była ze mną w mieście, zdała perfekcyjnie egzamin na dzieci (chciała być pogłaskana przez każde, które znalazło się w zasięgu wzroku:lol:), jechała windą i poznała psiaki moich dziadków z którymi bez problemu się zaprzyjaźniła. Kiedy się czuje niepewnie kładzie się na ziemi i nie chce iść na smyczy ale przy pomocy smaczków łatwo można ją przekonać do kontynuowania spaceru:)[/QUOTE]

Gapciu, trzymam kciuki za twoj domek:)

Posted

Naprawdę, zdjęcia są niezmiernie ważne przy szukaniu domków dla naszych podopiecznych. Przekonałam się o tym nie raz. Oastatnio to się sprawdziło jak szukałam domku dla Dosi. Wydawało sie, że sprawa jest beznadziejna a nowe zdjęcia sprawiły, że Dosia znalazła b.dobry dom w Toruniu.

Posted

[quote name='mestudio']Też na to podobieństwo zwróciłam uwagę, panna Fąfel pomimo swoich wielu wad ma fantastyczną zaletę, jest ufnym i kochającym ludzi oraz inne zwierzaki psem. Trudno jej znaleźć dom bo muszę otwarcie mówić, że przygarnięcie jej jest równoznaczne z kilkoma miesiącami pracy z psem w nowym domu. Nie mogę dać gwarancji, że nie pożre całej biblioteczki np. pod nieobecność człowieka.[/QUOTE]

No moja Borówa nie do końca ma tą zaletę ponieważ uwielbia straszyć obcych, którzy wejdą na jej teren. Nigdy nikogo nie ugryzła ale przy gościach musi występować w kagańcu. Szybko jej przechodzi i zaczyna traktować gości jak swoich ale początki są bardzo nieprzyjemne. Natomiast w stosunku do domowników jest aniołem w psiej skórze. Co ciekawe zupełnie bezstresowo przyjmuje na swoim terenie obce psy.
Na pocieszenie mogę tylko powiedzieć, że w wiekiem jej ADHD trochę zelżało;) W tej chwili ma 7lat i już nie jest tak szalona jak była kiedy miała rok:evil_lol:
[quote name='Nutusia']Ale super wieści na początek nowego tygodnia! A o te "magiczne" zdjęcia to chyba i ja Marysię poproszę - może wpadnie po sąsiedzku ;)[/QUOTE]

Gdyby moje zdjęcia faktycznie miały magiczne zdolności nie odmówiłabym ale nie chcę nikogo rozczarować;)

Posted

Marysiu - nie odmawiaj! Obiecuję, że nie będę składała ŻADNYCH zażaleń :)
A przy okazji, serdecznie Cię zapraszam (i innych chętnych oczywiście też) do siebie 6 i 10 sierpnia na dogomaniacki mini-zlot ;) Zawsze to fajnie poznać się w realu i bezkarnie pogadać o psach, o psach i o... psach :)
Daty są dwie, bo nie wszystkim pasuje wtorek, a tylko wtedy może do mnie wpaść w odwiedziny "moja" Hopka. Ale chętnych zapraszam dwukrotnie, celem przeniesienia znajomości wirtualnych do realu :)

Posted

[quote name='Nutusia']Marysiu - nie odmawiaj! Obiecuję, że nie będę składała ŻADNYCH zażaleń :)
A przy okazji, serdecznie Cię zapraszam (i innych chętnych oczywiście też) do siebie 6 i 10 sierpnia na dogomaniacki mini-zlot ;) Zawsze to fajnie poznać się w realu i bezkarnie pogadać o psach, o psach i o... psach :)
Daty są dwie, bo nie wszystkim pasuje wtorek, a tylko wtedy może do mnie wpaść w odwiedziny "moja" Hopka. Ale chętnych zapraszam dwukrotnie, celem przeniesienia znajomości wirtualnych do realu :)[/QUOTE]

Dziękuję za zaproszenie mam nadzieję, że uda mi się skorzystać:)
Co do zdjęć zobaczymy co się da zrobić;)

Posted

Też mam nadzieję, że będziesz mogła do nas dołączyć. Gdybyś nie miała jak dotrzeć - dawaj znać, podjadę po Ciebie ;)

A to już dziś wielki dzień dla Gapci - Gapiszonku, trzymam kciuki :)

Posted

[quote name='Nutusia']Też mam nadzieję, że będziesz mogła do nas dołączyć. Gdybyś nie miała jak dotrzeć - dawaj znać, podjadę po Ciebie ;)

A to już dziś wielki dzień dla Gapci - Gapiszonku, trzymam kciuki :)[/QUOTE]

Na upartego to i na piechotę dojdę;)
Dziękujemy za kciuki:)
Gapcia była u mnie raptem 11 dni a ja i tak zdążyłam się do niej przywiązać, będę tęsknić za tym dzieciakiem:sadCyber:

Posted

Gapcia została w swoim domu:multi::multi: Bardzo się cieszę bo jestem pewna, że będzie tam miała dobrze i będzie kochana. Gapcia zamieszkała na spokojnym zamkniętym osiedlu, w mieszkaniu na pierwszym piętrze. Czekał już na nią kocyk, miseczka z wodą, węzełek do szarpania i pyszny patyczek do gryzienia:) Gapcia bez problemu weszła na klatkę i wdrapała się po schodach na pierwsze piętro. Już w mieszkaniu puściłam ją więc pobiegła obejrzeć nowe lokum, zwiedziła balkon i... namierzyła zostawiony dla niej na stoliku patyczek więc postanowiła sobie go wziąć;) Kiedy już go dostała położyła się z nim na dywaniku i zajęła się gryzieniem. Kiedy wychodziłam nawet się nie podniosła, patyczek okazał się bardziej interesujący niż ja;) Mam obiecane wieści i zdjęcia więc będę się nimi z wami dzielić.
A tu parę zdjęć zrobionych w czasie wizyty:
[IMG]http://imageshack.us/a/img191/6105/jpyq.jpg[/IMG]

[IMG]http://imageshack.us/a/img203/1324/9j3w.jpg[/IMG]

[IMG]http://imageshack.us/a/img607/8199/3rg.jpg[/IMG]

[IMG]http://imageshack.us/a/img854/5848/8bgs.jpg[/IMG]

A i jeszcze jedno Gapcia zostanie Gapcią;)