Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 62
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

yorlex napisał(a):
Można jakoś sprawdzić o której mniej/więcej godzinie wchodzi dana rasa? Przepraszam, ale na wystawie byłam około 4 lata temu, i specjalnie nie myślałam o konkretnej rasie :)
Mniej więcej samemu można policzyć. Przed nami 40 psów, ja zakładam, że na psa przypada minimum 3 minuty, a to nam daje 2 godziny. Z tym, że zawsze wolę przyjść wcześniej i czekać przy ringu, żeby nie przegapić swojej oceny :)

Posted

vpassione napisał(a):
Mniej więcej samemu można policzyć. Przed nami 40 psów, ja zakładam, że na psa przypada minimum 3 minuty, a to nam daje 2 godziny. Z tym, że zawsze wolę przyjść wcześniej i czekać przy ringu, żeby nie przegapić swojej oceny :)

Wchodzicie na ring tuż po nas, więc wybacz, że z ciekawości zapytam o której planujesz być ? :) Ja na skałkę mam pół godziny drogi piechotką i planuję z domu wyjść o 10. Przed 11 byłabym na wystawie. Ale wciąż siE obawiam czy to nie za późno :???:

Posted

Merrick napisał(a):
Wchodzicie na ring tuż po nas, więc wybacz, że z ciekawości zapytam o której planujesz być ? :) Ja na skałkę mam pół godziny drogi piechotką i planuję z domu wyjść o 10. Przed 11 byłabym na wystawie. Ale wciąż się obawiam czy to nie za późno :???:
Ja na Skałkę mam niecałe 10 minut autem, przed 11 planuje wyjść z domu. Myślę, że spokojnie się wyrobisz :)
3 minuty/psa to założenie wyjątkowo szybkiego oceniania (a jeszcze porównania trzeba doliczyć), ja się zastanawiam, czy ocena belgów zacznie się przed 13:00 ;)

Z ciekawości, w jakich okolicach mieszkasz? Kilka razy widziałam u nas w parku (na górze Redena) wilczaka i pod Kauflandem na Kościuszki.

Posted (edited)

vpassione napisał(a):
Ja na Skałkę mam niecałe 10 minut autem, przed 11 planuje wyjść z domu. Myślę, że spokojnie się wyrobisz :)
3 minuty/psa to założenie wyjątkowo szybkiego oceniania (a jeszcze porównania trzeba doliczyć), ja się zastanawiam, czy ocena belgów zacznie się przed 13:00 ;)

Z ciekawości, w jakich okolicach mieszkasz? Kilka razy widziałam u nas w parku (na górze Redena) wilczaka i pod Kauflandem na Kościuszki.

Dzięki, uspokoiłaś mnie :) Ja się zawszę na zapas boję :lol: Mieszkam na różance, rzadko wypuszczam się w tamte tereny, ale możliwe że widziałaś Astri lub Bannuka .
Życzę jutro powodzenia :)

Edited by Merrick
Posted

To był nasz dzień ;)
Moje owczarki australijskie i pochodzące z mojej hodowli:
Tanmark's Dreams Come True - BOB,BOG2
Showfarm Polish Vodka - BOB Junior
Showfarm Polish Showman - Zw.mł

Posted

vpassione napisał(a):
Gratulacje, ładnie się Dora i Maizy prezentowały! :)

Dziękuje, dziękuje :) Muszę przyznać,że oddział Chorzowski zaprosił super sędziów od pastuchów szczególnie aussie bo sędzina jest hodowczynią, a pan na BOG tworzył wzorzec FCI mojej rasy :)

Gdyby miał ktoś fotki aussików z finałów to poproszę :)

Posted

[FONT=lucida grande]Czy pamięta ktoś może jak nazywał się sklep/stoisko który sprzedawał zabawki dla psa w kształcie odgryzionej ręki? Może ktoś ma do nich namiar/ulotkę? Mieli też na stoisku jakąś karmę i żwacze itp Byłabym wdzięczna[/FONT]