Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dadiii bardzo mi przykro... :( Ona była taka młodziutka...
[*]

A nie chciałabyś dać szansy jakiemuś kundelkowi? W schroniskach umiera tyle bezdomnych...
Pamiętaj, że śmierć Psotki może dać życie innej biednej istocie...

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

O Boże...Gdy zobaczyłam twój podpis to jedyne co zdołałam powiedzieć to "Nie...Nie...". Bardzo, bardzo mi przykro
[*]:-( Pewnie chciałabyś teraz cofnąć czas, wiem co czujesz...Ale niestety...Nie obwiniaj się, będzie dobrze...Czas, leczy rany, choć te kłucie w sercu, pozostanie...ale pamiętaj, Psocia zawsze będzie z tobą, w twoim sercu, trzymaj się! Jesteśmy z tobą :calus:

Posted

O Boże...Gdy zobaczyłam twój podpis to jedyne co zdołałam powiedzieć to "Nie...Nie...". Bardzo, bardzo mi przykro
[*]:-( Pewnie chciałabyś teraz cofnąć czas, wiem co czujesz...Ale niestety...Nie obwiniaj się, będzie dobrze...Czas, leczy rany, choć te kłucie w sercu, pozostanie...ale pamiętaj, Psocia zawsze będzie z tobą, w twoim sercu, trzymaj się! Jesteśmy z tobą :calus:

Posted

chyba raczej się nie znajdzie hodowla z westami poniżej prawda?
a czemu tata nie chce ze schronu ? można by poszukać jakieś schroniska kawałek dalej od Ciebie? może nawet westo podobne się coś znajdzie?

Posted

Dowiedziałam się teraz o tym co się stało...
Strasznie mi przykro... :-(
A skoro rodzice nie chcą się zgodzic na rodowodowego psa bo za dużo kosztuje to może warto poczekac parę miesięcy dłużej i uzbierac częśc pieniędzy na psa?

Posted

Szukałas Westa - patrz co znalazłam na ale.gratce - rodowodowe, za 850zł z możliwością dowozu pieska do domu! To na prawdę mało!!!!

Tu masz link, Mc już swoje zrobiła, teraz namawiaj tatusia :P

[URL]http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1353953_westy_po_rodowodowych_rodzicach.html[/URL]

Posted

[I]ojej!!!! :shock:[/I]

[I]dopiero teraz to przeczytałam !!! [/I]

[I]nie dociera to jeszcze do mnie !!! :placz::placz::placz:[/I]
[I]jejku bardzo mi przykro :-( :-([/I]
[I]jej.... :placz::placz::placz:[/I]

[I]mi się wydaje, że najlepszym rozwiązaniem byłby kundelek ze schroniska... no chyba, że czekać na dobrą okazję i znaleźć prawdziwego westa z dobrej ręki o niskiej cenie...[/I]

Posted

[quote name='dadiii']nie sa rodowodowe !!
sa po rodowodowych rodzicach[/quote]

Chyba nic nie rozumiesz - są rodowodowe, bo rodzice mają rodowody.
Kupując szczeniaka nie dostajesz do niego rodowodu - to musisz sobie opłacić i wyrobic sama, jesli zdecydujesz się do zarejestrować do związku i rozwijac jego karierę wystawową. W momencie zakupu oprócz wyprawki dostajesz do niego metryczkę, w której są jego wstepne dane i dane rodziców oraz hodowcy, wpisuje się tam wtedy dane nabywcy i tak wypełnioną metryke oddajesz do oddziału w swoim mieście.
Te szczeniaki są jak najbardziej wystawowe!!!!

Posted

ale nie kazdy wyrabia metryczki dla szczeniakow po rodzicach rodowodowych
a jesli jednak takowych metryk nie maja to ja moge je sama wyrobic np w zwiazku??

Posted

[quote name='dadiii']ale nie kazdy wyrabia metryczki dla szczeniakow po rodzicach rodowodowych
a jesli jednak takowych metryk nie maja to ja moge je sama wyrobic np w zwiazku??[/quote]

To nie tak każde szczenie dostaje metryczki jeśli jest po rodzicach które spełniają warunki hodowlane( suka min 3 oceny bardzo dobre, pies min 3 oceny doskonałe) wtedy miot jest zgłaszany do ZK i dostaje metryczki i tatuaże.

Bardzo mi przykro z powodu Psotki
[*] była taka młodziutka :(

Posted

[quote name='dadiii']ale nie kazdy wyrabia metryczki dla szczeniakow po rodzicach rodowodowych
a jesli jednak takowych metryk nie maja to ja moge je sama wyrobic np w zwiazku??[/quote]

Tak jak juz ktoś napisał - miot MUSI być zgłoszony, wtedy jest przegląd hodowlany i psiaki dostają metryczki, rodowód potem jak chcesz to wyrabiasz sobie sama.

Posted

To ja sie z wami narazie zegnam :eviltong:
bo jutro mam samolot :cool3:
i bede za 2 tyg. mam nadzieje ze bedziecie zagladac do nas :loveu:
TUNEZJO WITAJ :D:D:D :loveu::loveu: :loveu::loveu:

Posted

[quote name='dadiii']odbieram jutro zaraz przed wyjazdem na lotnisko :D
a co??[/quote]

no nic bo mowilas, ze dzisiaj wylot a jutro zakonczenie roku przeciez , no ale jesli dzis to spoko ^^ milej podrozy

Posted

jestem jakies 15 min temu weszlam do domku :D:D albe bylo super mozliwe ze niedlugo beda fotki jesli chcecie :D:D a z Westem narazie niewiem co bedzie rodzie sie zastanawiaja bo przeciesz taki psiak troszku kosztuje ale mysle ze sie zgodza bo mama sie juz nakrecila tylko niewem kiedy bedzie kupywamy :/ ale bede dobrej mysli ze nastapi to szybciutko :D
i dokladnie dzis mija juz 4 tydzien od kiedy niema Psoci (*)