Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

myslę i myślę, oprócz tego mam pytania czy ze względu na wpółdzikość suni nie bedzie z nia problemu w podróży,gdyby miała jechać osoba niedoświadczona?Czy ona wybierze się w podróż prosto ze schroniska? Kiedy jest mozliwe jej zabranie w podróż?i podajcie chociaż większe miasto ,w okolice którego ma jechać.

• Replies 162
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Problemu nie będzie ;) Sunieczka jest bardzo grzeczna i łagodna. Czasem nawet zamacha ogonem:loveu: Ona jak się gdzieś położy to leży bez ruchu i śpi. Jedyny problem taki że słabo chodzi na smyczy < kładzie się>.

Ja już wyjeżdżam. Reszta pytań do Koperka ;)

Posted

Myśl Poker myśl bo to jedyna szansa dla podhalanki , to bardzo grzeczna psinka tylko bardzo przestraszona i ze strachu kładzie się , ale jeszcze nigdy nie pokazała ząbków jest łagodna jak baranek więc w podróży nie będzie z nią problemu .

Posted

Kto bedzie jechac do, lub przez poludniowe NIemcy????? Moze byc Stuttgart, Freiburg, Karlsruhe, lub cos kolo tych miast. Rowniez jezeli ktos by jechal do Szwajcarji, lub do poludniowej Francji, to tez musi tedy przejechac. Ja psinke wezme, poswiecej jej czas, i jestem przekonana ze za pare tygodni bedzie to zupelnie inny piesek!!!:multi:

Posted

Jeszcze się do neta dorwałam w między czasie.... ech uzaleznienie:shake: Osoba która ma zabrać sunię mieszka w Ödenbach. To podobno gdzies w okolicach Freiburga. Także idealnie byłoby gdzyby sie dało aż tam ale myślę, że do Ulm, Stuttgart czy Karlsruhe też da radę ;) Lub w te okolice to juz do uzgodnienia. Pani także deklarowała, że oczywiście kawałek też moze po nie podjechać. Poker jak masz jakiś pomysł pisz odrazu i tu i do Reksiu21<ona ją zabiera :)>... napisz, ze w sprawie transportu podhalanki i juz. To naprawdę bardzo wazne :placz: :placz: Ja od jutro nie bedę miała neta no chyba że kawiarenke dorwę ;) Ale błagam róbcie co sie da... bo naprawdę warto ją ratować!!

Posted

zrobię wszystko co w mojej mocy.Ogólnie jest duża szansa tylko nie wiem kiedy.Na pewno nie natychmiast.Trzymam rękę na pulsie,a własciwie na pulsach.A Wy trzymajcie kciuki.

Posted

Boże byłoby cuuuudownie!!!!!!!!!! Ja niestety jestem cały lipiec nad jeziorkiem ale Reksiu21, Koperek i Agnieszka(Visenna> będą monitorować całą akcję :multi: :multi: :multi:

Posted

Trzymam ręke na pulsie,ale oczywiście będę się cieszyć dopiero jak sunia pojedzie.Niestety, nie potrafię na razie podać nawet orientacyjnego terminu.Ale w lecie z pewnością.Nie da się jej załatwić chociaż DT?

Posted

Odpisalam przed chwilą Pokerowi, ale widzę, że już wszystko się dowiedziałaś...:eviltong: SORRY DZIEWCZYNY, ale wyjechałam na dwa dni- w pole bez mediów:roll:

Jakby rzeczywiście była sytuacja na" ostrzu noża" to najwyżej przyjedzie do mnie i będzie siedzieć na ogrodzie- nie mam budy, ale jest cieplo i chyba nic by jej się nie stało.

Reksiu i Negri uratowały ją spod strzykawki to trzeba POMÓC, aby cała akcja zakończyła się tak jak powinna, nie??;) Jutro będę w schronie to się postaram dowiedzieć ile faktycznie czasu mogą jej dać...

Posted

Koperku,pewnie,ze nic jej nie będzie,byle trochę cienia i daszku nad głową miała w razie deszczu.W koncu 10 lat żyła w ZOO,a nie na salonach.

Posted

Poszukiwany transport dla suni - południowe Niemcy miejscowość docelowa Odenbach lub okolice: Freiburg, Ulm, Stuttgart, Karlsruhe.

Posted

[quote name='Odi']Poszukiwany transport dla suni - południowe Niemcy miejscowość docelowa Odenbach lub okolice: Freiburg, Ulm, Stuttgart, Karlsruhe.

Ponawiam apel! KTO MOŻE POMÓC W TRANSPORCIE- BARDZO PILNE!!!

Posted

chyba mam transport podhalanki do Niemiec!!!!POtrzebjna jest natychmiast info kiedy będą gotowe dokumenty do,przewiezienia jej i ile kilometrów mogłaby podjechac po nią dziewczyna na terenie Niemiec.Jechałaby z Wrocławia z panem ,który pracuje w Goerlitz.Sprawa piiiiilna!!!!!!

Posted

przekopiowuje swoj apel, ktory napisalam na inne fora nie orientujace sie w sprawie:

Potrzebny transport dla Podhalanki..

..w promieniu 30 km od Wrocławia.

Z racji swojego wieku nie ma ona szans na adopcję na terenie Wrocławia, co wiecej znalezienie domu na terenie calej Polski jest rowniez watpliwe. (9l, niezsocjalizowana, nie zna podstawowych norm zachowań).Znalazla sie wspaniala osoba z Niemiec, ktora zechciala przyjac suczke do siebie.Niestety, nie jest w stanie podjechac po nia osobiscie.Orientacyjnie zostal zalatwiony transport - mezczyzna jedzie do Szwajcarii, przez Niemcy z konmi.. moglby zabrac nasza Podhalanke.Niestety, nie wiadomo, czy bedzie w stanie przeciac Wroclaw.Mozliwe, ze trzeba mu bedzie podwiezc sunie w promieniu 30, a moze i wiekszej ilosci km od Wroclawia.

Szukamy osob dobrej woli, ktore dysponuja samochodem i moglyby nam w tym pomoc.

Mezczyzna bedzie w naszych okolicach wstepnie jutro ok. godz 16-17.

To dla naszej suni szansa na normalna, godna psia przyszlosc.

Posted

Aga- napisz dokladnie w którą stronę trzeba tą suczkę podwieźć!!!

Tzn. 30 km od Wrocka, ale jaką trasą, na co się kierować????

Cholera, żebym ja mogla coś wykombinować...:placz: :placz: :placz: :angryy: :angryy: :angryy:

Posted

przykro mi :placz:,ale sprawa nieaktualna, :shake:ponieważ pan wiezie konie do Szwajcarii i nie może przekoroczyć czasu podróży powyżej 12 godz.Jedzie ze Szczecina i przejazd przez Wrocław przedłużyłby drogę o ok .4 godziny.Wię szukamy nadal mozliwości transporu.