asiuniab Posted August 21, 2013 Posted August 21, 2013 Nitro napisał(a):Podnoszę Romana, czy wiemy co u niego słychać? no ja też chciałabym wiedzieć czy ktoś monituje Jego poczynania??? Quote
beataczl Posted August 25, 2013 Posted August 25, 2013 zapisuje Malucha ... beda jakies wiesci? Quote
Maruda666 Posted August 25, 2013 Posted August 25, 2013 SBD uprzedzała, że na jakiś czas wyjeżdża. Może balbina 51 ma jakieś nowe wieści? Na pierwszą warto chłopaka podrzucić :multi: Quote
asiuniab Posted August 25, 2013 Posted August 25, 2013 Maruda666 napisał(a):SBD uprzedzała, że na jakiś czas wyjeżdża. Może balbina 51 ma jakieś nowe wieści? Na pierwszą warto chłopaka podrzucić :multi: właśnie balbina 51 ma wrócić jakoś pod koniec sierpnia; ale Ona i tak chyba nie jest na miejscu, tylko kto inny "zna" psiaka; Quote
Nitro Posted August 26, 2013 Posted August 26, 2013 balbina 51 ma do niego najbliżej, żeby podjechać i zobaczyć co u niego słychać, więc czekamy na wieści od balbiny Quote
asiuniab Posted August 26, 2013 Posted August 26, 2013 Nitro napisał(a):balbina 51 ma do niego najbliżej, żeby podjechać i zobaczyć co u niego słychać, więc czekamy na wieści od balbiny ok. to musimy czekać, dużo czasu upłynęło, ciekawe czy miskie pisiek będzie?? Quote
balbina51 Posted August 29, 2013 Posted August 29, 2013 Witam dawno się nie odzywałam bo mam dużo spraw na głowie dom Przytulisko i jeszcze prowadzę firmę więc nie mam za dużo wolnego czasu jedynie co mogę zrobić dla Romana to tam podjechać i zrobić mu parę fotek i liczyć że go tam zastanę trudno jest trafić na psiaka który chodzi własnymi drogami może uda mi się załatwić trochę suchej karmy dla niego ale nic nie mogę obiecać na pewno musicie mnie zrozumieć że oprócz Romana też są tutaj inne psiaki które potrzebują pomocy a ja jestem sama.Próbujcie może uda mu się znajezć jakiś dom będę mu kibicować pozdrawiam. Quote
sleepingbyday Posted August 30, 2013 Author Posted August 30, 2013 jestem. czy oferta ogłoszeń jest aktualna? mogę przez weekend napisać tekst dla niego. oczywiście o dom nie będzie łatwo, bo to pies z ulicy, nic o nim nie wiadomo... balbina- jasna sprawa, że nie będziesz u romana codziennie ani nawt co drugi dzień. jesteś naszym jedynym łacnzikiem z psiakiem, więc jednak co jakis czas będziemy cię wypytywac, bo co nam pozostało.... a za bytnośc u niego i zdjęcia dziekujemy jak najbardziej :-) Quote
sleepingbyday Posted September 5, 2013 Author Posted September 5, 2013 asiuniab, czy oferta ogłoszeń aktualna, pisac tekst? Quote
asiuniab Posted September 5, 2013 Posted September 5, 2013 sleepingbyday napisał(a):asiuniab, czy oferta ogłoszeń aktualna, pisac tekst? moje ogłoszenia z pakietu zostały już wykorzystane, przykro mi, ale napisz tekst to ogłosimy chłopaka, bo bez tego nic nie ruszymy z miejsca; Quote
sleepingbyday Posted September 6, 2013 Author Posted September 6, 2013 co racja, to racja: Marzysz o psie? Twój wymarzony nie jest ani za mały, ani za duży, ma wesołe, kolorowe umaszczenie, piękne oczy i patrzy w ciebie, jak w obrazek? Marzą ci się wspólne spacery po lesie, drapanie psa za uchem, zimowe wieczory z ciepłym psem przy nogach? To się doskonale składa, bo Roman marzy o tym samym! Jesteście dla siebie stworzeni! Roman jest młodziutkim psiakiem, ma ok 1,5 roku, jest szczupły i waży kilkanaście kilo. Romanek jest brązowo-biały, ma piękny, kolorowy pysk i niesamowite oczy! Bardzo lubi ludzi, łasi się do każdego, ale też troszkę się boi, że ktoś go może skrzywdzić. Bo tak już się zdarzało. Romanek mieszka na ulicy, w małym miasteczku pod Łowiczem, gdzie dobre dusze go dokarmiają. Ale są tacy, którzy uważają, ze bezdomność Romana to jego wina i nie szczędzą mu kamieni. A Roman wciąż marzy o spacerach z tobą. Odezwij się prędko, twój wymarzony pies czeka, a zbliża się zima! Kontakt w sprawie adopcji - 507 47 62 39. Pomożemy w transporcie, jeśli nie mieszkasz w okolicy. Quote
sleepingbyday Posted September 10, 2013 Author Posted September 10, 2013 mam dla romana sponsora na hotelikowanie! Quote
mdk8 Posted September 10, 2013 Posted September 10, 2013 bardzo się cieszę. Macie już h. czy szukacie? Quote
azalia Posted September 10, 2013 Posted September 10, 2013 Wspaniale,że jest sponsor dla Romcia. Quote
mdk8 Posted September 10, 2013 Posted September 10, 2013 kochane ciotki potrzebny transport Warszawa-Poznań dla psa z tego wątku http://www.dogomania.pl/forum/threads/246527-Sympatyczny-ale-starszy-Rudi-wyw%C3%B3z-do-R-Jest-miejsce-potrzebny-transport!!!?p=21291056#post21291056 Quote
asiuniab Posted September 10, 2013 Posted September 10, 2013 sleepingbyday napisał(a):mam dla romana sponsora na hotelikowanie! ale wiadomość, dla takich wiadomości warto wejść na dogomanię, też chciałabym wiedzieć czy już jakieś miejsce jest upatrzone?? Quote
sleepingbyday Posted September 11, 2013 Author Posted September 11, 2013 kolejkujemy sie u murki (najpierw dziadek zamojski, żeby - o ile się uda - wykorzystac fakt, że moja mama tam jeszcze jest). ale jeśli macie na mysli jakis porządny hotelik, to dajcie znać. koleżanka zobowiązała się do transportu romana. balbina, jak roman już będzie miał miejsce w hoteliku i zgram daty transportu (dziewczyna nie może codziennie, wiadomo), to pomożecie w wyłapaniu? jesli trzeba będzie, to macie go gdzie przetrzymać chociaż nic albo kilka godzin, zaeżnie od sytuacji? to będzie chirurgiczna operacja, bo nie możemy liczyc na to, że akurat jak jola tam pojedzie, to on bedzie. trzeba to będzie ogarnąć, żeby skuchy nie było. będziemy też zbierać kaskę na kastrację i p.wściekliznę - pomożecie? Quote
asiuniab Posted September 11, 2013 Posted September 11, 2013 sleepingbyday napisał(a):kolejkujemy sie u murki (najpierw dziadek zamojski, żeby - o ile się uda - wykorzystac fakt, że moja mama tam jeszcze jest). ale jeśli macie na mysli jakis porządny hotelik, to dajcie znać. koleżanka zobowiązała się do transportu romana. balbina, jak roman już będzie miał miejsce w hoteliku i zgram daty transportu (dziewczyna nie może codziennie, wiadomo), to pomożecie w wyłapaniu? jesli trzeba będzie, to macie go gdzie przetrzymać chociaż nic albo kilka godzin, zaeżnie od sytuacji? to będzie chirurgiczna operacja, bo nie możemy liczyc na to, że akurat jak jola tam pojedzie, to on bedzie. trzeba to będzie ogarnąć, żeby skuchy nie było. będziemy też zbierać kaskę na kastrację i p.wściekliznę - pomożecie? widzę tu przygotowania do złożonej operacji, trzymam kciuki; Quote
sleepingbyday Posted September 11, 2013 Author Posted September 11, 2013 trzymaj, trzymaj. aha, zapraszam na bazarek na dlug po nagłej chorobie niewidomej Malinki z klembowa: http://www.dogomania.pl/forum/threads/246991-KOOPA-KSI%C4%84%C5%BBEK-na-d%C5%82ug-po-leczeniu-niewidomej-Malinki-do-20-09-g-21-00 Quote
mdk8 Posted September 11, 2013 Posted September 11, 2013 [quote name='sleepingbyday']kolejkujemy sie u murki (najpierw dziadek zamojski, żeby - o ile się uda - wykorzystac fakt, że moja mama tam jeszcze jest). ale jeśli macie na mysli jakis porządny hotelik, to dajcie znać. koleżanka zobowiązała się do transportu romana. balbina, jak roman już będzie miał miejsce w hoteliku i zgram daty transportu (dziewczyna nie może codziennie, wiadomo), to pomożecie w wyłapaniu? jesli trzeba będzie, to macie go gdzie przetrzymać chociaż nic albo kilka godzin, zaeżnie od sytuacji? to będzie chirurgiczna operacja, bo nie możemy liczyc na to, że akurat jak jola tam pojedzie, to on bedzie. trzeba to będzie ogarnąć, żeby skuchy nie było. będziemy też zbierać kaskę na kastrację i p.wściekliznę - pomożecie? spróbuj u Amadorki może ma miejsce? http://www.dogomania.pl/forum/threads/226056-Hotel-dla-zwierz%C4%85t-4%C5%82apy Quote
balbina51 Posted September 11, 2013 Posted September 11, 2013 Postaram się wam pomóc ale musicie mieć pewność że wasz sponsor się nie wycofa bo hotelik kosztuje i żeby nie został Roman na lodzie.Rozmawiałam na jego temat w naszej gminie i powiedzieli że do póki nie ma na niego skarg i nie jest agresywny to nic nie zrobią.Dobrze by było żeby go obejrzał jakiś weterynarz bo jak go widziałam ostatnio to coś mu się stało że tak powiem delikatnie z "klejnotami"nie wiem czy ktoś mu zrobił jakąś krzywdę czy miał jakiś wypadek.My nie mamy tu na miejscu weta.tylko trzeba jechać 20 km za Drzewicę więc mam związane ręce a on nie przebywa ciągle w jednym miejscu raz go widzę tu raz w innej części Drzewicy. Quote
sleepingbyday Posted September 12, 2013 Author Posted September 12, 2013 co konkretnie z klejnotami ma? balbina, jedno jest pewne, nikt z 100km nie pojedzie, żeby go zawieźć do weta! więc albo pies to przezyje sam z siebie, albo nie, skoro wy na miejscu nie możecie pomóc. Rozumiem, że gmina mogłaby zobowiazać się zapłacic za weterynarza? Ja sama byłam w łowiczu, tam przy wyjazdówce, bo mi sie lisław zatruł. ale to była sobota, to musiałam jechać do łowicza, bo wet lokalny miał wizytę domową. w drzewicy jest weterynarz, to jest do zrobienia. Quote
balbina51 Posted September 12, 2013 Posted September 12, 2013 Nie wiem co mu konkretnie jest ale zauważyłam jak jechałam autem że ma chyba rozerwany ten woreczek w którym jest siusiak i ten siusiak mu dynda ale nie zauważyłam żeby mu to jakoś przeszkadzało nie znam się nie jestem wetem.A u nas w Drzewicy nie ma gabinetu wete. a czy gmina by zapłaciła za weta.tego nie wiem.Gmina ma podpisana umowę z gabinetem w Opocznie na usługi wet. a to jest jakieś 20 km od Drzewicy więc lipa.A nawet jeśli by na to się zgodzili to pewnie weterynarz założył by mu jakieś szwy i musiałby u kogoś być a ja nie mam nikogo kto by go wziął bo nie puszczę psa po zabiegu w miasto więc jest lipa.Wiem że chcecie mu pomóc i doceniam wasze starania ale ja naprawdę nie wiele mogę jestem tylko wolontariuszem i mam jeszcze inne psy którym też staram się pomóc a w gminie słyszę że się kasa kończy ogólnie jest ciężko:-( Quote
sleepingbyday Posted September 13, 2013 Author Posted September 13, 2013 rozmawiałam z tym wetem przecież :crazyeye:. jak ma rozerwany worek siusiakowy, to dobrze nie jest (roman, nie wet). zakażenie może go załatwić! rozmawiałaś z gmina na jego temat, poddaj sprawę weta dodatkowo - bo wet wiedząc, jaka jest sytuacja psa, może mu pomóc choćby silnymi antybiotykami. Quote
Recommended Posts