Mada:) Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 Serdecznie Państwa zapraszamy na ostatnią, wakacyjną akcję adopcyjną, podczas której będzie można poznać i przygarnąć jednego z przecudownych psiaków lub kociaków.Mamy nadzieję, że dzięki akcji zmieni się świat dla kilku czworonogów. Akcja adopcyjna odbędzie się 28-29 sierpnia 2010r. od godz. 14.00, podczas szantowego festiwalu w parku miejskim w Tychach, na placu "Pod Żyrafą". Podczas akcji, będzie można porozmawiać z behawiorystą, będą też udzielane informacje na temat akcji sterylizacji bezpańskich kotów. Dlatego też zapraszamy tyskich, kocich karmicieli na festyn, podczas którego chętnie udzielimy szczegółowych informacji. Jeszcze raz serdecznie zapraszamy Państwa do zaprzyjaźnienia się z naszymi czworonogami. Bardzo prosimy Tyszan o wydrukowanie powyższego plakatu i rozwieszenie go w swojej okolicy... Quote
JOMA Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 Ale leje :shake: - jak tam tyskie schronisko się trzyma ? Quote
__Lara Posted September 11, 2010 Posted September 11, 2010 Dzisiaj w godzinach popołudniowych zaginęła sunia, którą rano wyadoptowałam z katowickiego schronu: Wabi się Mika, jest postury jamnika. Maleńka, do tego wobec obcych zachowuje respekt, może się bać, zwłaszcza nagłych dźwięków. Jakbyście ją dojrzeli w Waszym schronie lub gdzie indziej to dajcie mi znać, proszę: 506-493-005 Quote
JOMA Posted September 11, 2010 Posted September 11, 2010 _Lara - jeśli możesz napisz w jakiej dzielnicy - chociaż mi na PW Quote
__Lara Posted September 11, 2010 Posted September 11, 2010 Państwo mieszkają na ul. Kubicy. To jest niedaleko Lasów Kobiórskich... Quote
JOMA Posted September 11, 2010 Posted September 11, 2010 Dam znać tyskim dziewczynom, jutro Grażynka powinna jechać do schronu aktualizować stronę to też się porozgląda. Quote
__Lara Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 Mada:) napisał(a):Będziemy czujni. ;) Dzięki bardzo. Quote
kaja555 Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 Kobiór ma swój Punkt Przetrzymań, tam też może trafić Quote
__Lara Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 Mysłowickie schronisko ma swój wątek? Quote
invira Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 znalazłam : http://www.dogomania.pl/threads/110356-Schronisko-MYS%C5%81OWICE-pilne-DT-i-og%C5%82-oraz-psy-z-Jaworzna-od%C5%82owione-przez-SM!! Quote
Emiś Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 http://www.dogomania.pl/threads/193720-Szukam-ma%C5%82ej-czarnej-suczki-mo%C5%BCe-by%C4%87-w-nowym-domu.!!!!%C5%9AL%C4%84SK!!!!?p=15464892#post15464892 [quote name='Emiś']Szukam tej suczki Znalazłam ją kilka lat temu (ok. 4). Nie mogła u mnie zostać, ale znajomi rodziców zainteresowali się nią i zamieszkała u nich. Ok. miesiąc temu dostałam informację, że muszą znaleźć Zuzie nowy dom (pojawiła się alergia... :roll:). Zrobiłam jej zdjęcia i napisałam tekst do ogłoszeń, który im wysłałam razem z linkami do stron, gdzie można zamieszczać darmowe ogłoszenia (sama chwilowo nie mogłam tym się zająć). Suczka miała czekać u nich na nowy dom tyle, ile będzie trzeba. Miała wtedy zostać zaszczepiona na wirusówki. W między czasie w domu pojawiło się dziecko i dostałam informację, że pies musi natychmiast zniknąć. Zgodziłam się zabrać ją do siebie, (mimo, że ostatnio ze względów finansowych musiałam zawiesić mój DT). Niestety okazało się, że Zuzia nie była wysterylizowana (we wcześniejszych rozmowach mówili, że była), nie zaszczepiono jej na wirusówki, wymagała usunięcia kamienia nazębnego oraz zmiany diety (jadła parówki, zupy, puszki co odbiło się na stanie jej skóry i sierści). Nie byłam w stanie zapłacić za to, więc zaproponowałam, że mogę ją zabrać, ale sukcesywnie przed adopcją trzeba te braki w profilaktyce uzupełnić i że będą musieli uczestniczyć w kosztach. Na drugi dzień (22.09.2010) pies zniknął. Wg właścicieli oddali ją w "dobre ręce", ale wiem, że próbowali oddać ją tego dnia do schroniska w Katowicach, ale nie przyjęto jej ze wzgl. na rejon (Czeladź) i podano namiar na fundację SOS - nie skontaktowali się z nią. Obdzwoniłam wszystkie okoliczne schroniska: - Sosnowiec - Mysłowice - Chorzów - Zabrze - Tychy - Bytom Według pracowników tych schronisk taki pies do nich nie trafił. Tutaj ślad się urywa. Od właścicieli już nic więcej się nie dowiem. Niestety, te parę lat temu nie miałam pojęcia o umowach adopcyjnych, więc nie mam żadnej podstawy prawnej do dalszych kroków wobec nich :shake: Pozostaje mi tylko rozsyłać zdjęcie Zuzi i liczyć na to, że ktoś ją rozpozna i da mi znać. Jeśli faktycznie jest w nowym domu, u odpowiedzialnych ludzi, to chciałabym tylko o tym wiedzieć, żeby nie martwić się o jej los. Jeśli znajdzie się gdzieś i będzie potrzebowała pomocy, to zabiorę ją do siebie... Zuzia jest maleńka, waży ok. 4-5 kg. Jest czarna, ma siwą bródkę, lekko dłuższy włos, ok. 5 lat. Nie ma ogonka. Jest bardzo przytulasta, delikatna, rozdaje całuski. Lubi małe dzieci, koty, jest całkowicie pozbawiona agresji. Bardzo proszę dogomaniaków ze śląska (Czeladź, Sosnowiec, Będzin, Mysłowice, Katowice, Dąbrowa Górnicza, Bytom, Zabrze) o rozglądanie się, może zobaczycie ją na spacerze z tymi nowymi właścicielami, może znajdziecie ją w schronisku, do którego jeździcie... Jeśli tak się stanie, to bardzo proszę o kontakt 664 768 580, [email protected] Quote
Basia&Safi Posted October 3, 2010 Posted October 3, 2010 http://www.dogomania.pl/threads/193854-Straciły-pracę-i-trafiły-za-kraty-oto-ludzkie-podziękowanie dziewczyny dostałąm dzis PW wiem ze wy macie dojacie do schroniska moze uda sie wam co zrobic Quote
Mada:) Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 Emiś, pracownicy tyskiego schroniska dobrze Cię poinformowali - takiej suni nie było u nas. Jest mała, więc na pewno zostałaby rozpoznana, bo małych psiaków mało pojawia się w naszym schronie. Poza tym tyskie schronisko nie przyjmuje psów spoza rejonu. Biedactwo... :( Basia, już dostałam zawiadomienie o wątku. Zrobić nic nie możemy oprócz ogłaszania. Quote
kaja555 Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 zapraszam do bezdomnego Kaukaza: http://www.dogomania.pl/threads/195873-Kaukaz-koczuje-na-kopalni-w-Woli-k-Pszczyny.-Nie-da-się-złapać-w-strasznym-stanie.. Quote
doddy Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Błagamy schroniska, fundacje o rozglądanie się za skradzionym pitbullem red nose Lemonem. Temat i fotki Lemona: http://www.dogomania.pl/threads/196449-LEMON-skradziony-PITBULL-RED-NOSE-szukamy-go-w-ca%C5%82ej-PL Quote
Emiś Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 Koleżanka poprosiła o umieszczenie tego ogłoszenia: ZAGINĘŁA SUCZKA! Dnia 13.11.2010 w okolicy ul. Zwierzynieckiej w Tychach zaginęła suczka Murzynka. Sunia jest czarna – podpalana i ma białą krawatkę. Jest niewielkim, krągłych kształtów pieskiem sięgającym do połowy łydki. Suczka miała na sobie obróżkę. Murzynka jest starszym pieskiem i wymaga troskliwej opieki. Znalazca lub osoby, które ją widziały są proszone o pilny kontakt pod nr tel.507 05-24-57 NAGRODA! Quote
Mada:) Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 Będziemy się rozglądać. Dodam wiadomość na NK na profil schroniska. Warto umieścić ogłoszenie w lecznicy przy ul. Zwierzynieckiej. Quote
JOMA Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 Emiś - porobić ogłoszenia ze zdjęciem i wrzucić do wszystkich skrzynek na Zwierzynieckiej - można podesłać gotowca do wydruku do mnie , wydrukuję i powrzucam do skrzynek, trzeba to zrobić ekspresem zanim sobie gdzieś dalej pójdzie, koniecznie powiesić zdjęcie u weta i w sklepach - są tylko 3 w całej okolicy. Będę się rozglądać - to moja okolica. Quote
Emiś Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 Dzięki za odzew! Wersję do wydruku wysłałam już koleżance, nie wiem, czy są już porozwieszane, dowiem się. Joma jeśli podeślesz mi maila to wyślę też Tobie. Mam nadzieję, że sunia się szybko znajdzie. Na dworze coraz zimniej :( Quote
JOMA Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 [email protected] Podeślij mi proszę. Nr tel to do tej osoby czy do kogoś innego ? - wiesz jakiejś babci czy cioci ? Postaram się skontaktować to może się jakoś podzielimy rewirami. Moje dzieci wyoglądały już zdjęcia i też będą sie rozglądały - ogłoszenia konieczne bo taką małą psinkę ktoś może przygarnąć ale o ogłoszeniu znajdy nie pomyśli. Quote
Recommended Posts