Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mam prośbę - jakby sie pokazała w schronisku taka sunia albo gdyby ktoś gdzieś znalazł informację o takiej suni dajcie znać - na podany nr tel albo do mnie.

ZAGINĘŁA SUCZKA

Dnia 13.11.2010 w okolicy ul. Zwierzynieckiej w Tychach zaginęła suczka Murzynka. Sunia jest czarna – podpalana i ma białą krawatkę. Jest niewielkim, krągłych kształtów pieskiem sięgającym do połowy łydki. Suczka miała na sobie obróżkę.

Murzynka jest starszym pieskiem i wymaga troskliwej opieki.

Znalazca lub osoby, które ją widziały są proszone o pilny kontakt pod nr

tel.501 637 680

NAGRODA!

• 2 weeks later...
Posted

Proszę wszystkich o pomoc!!!

Wczoraj wieczorem zaginął Ibo, jest to nasz adopcyjny pies. W nowej rodzinie byl raptem tydzień.
Pobiegł za sarną przebiegł przez ulicę, przestraszył się hamującego samochodu odbił w druga stronę i przepadł! Pani która prowadziła samochód mówiła że lekko go tyrpnęła ale nic mu się nie stało.Właściciele szukali go prawie całą noc i dziś od rana. Dog nie igła musi gdzies być!
Pies zaginął w Katowicach -Piotrowicach.

Proszę pomóżcie rozpuszczać wici!!

[IMG]http://lh6.ggpht.com/_5IKJ3cgHUAA/TOlSjSFDYvI/AAAAAAAACi0/fHopu-zkR5g/PICT0022.jpg[/IMG]

[B][SIZE=5]722 394 983 lub 504 292 591[/SIZE][/B]

Posted

- PRZEKOPIOWANE -

W godzinach rannych dog był widziany na śmietniku - budynki przy ul. Jankego!
Osoby mieszkające na Ochojcu popatrzcie może gdzieś się błąka, jest tak zimno, a dogi nie mają podszerstka!!!!

Gdyby osoby tam mieszkające mogły się za nim rozejrzeć, pies jest lękliwy ale nie jest agresywny

[U]Zginął z Barcelońskiej, widziano go na Żurawiej[/U]

Posted

[INDENT] [INDENT] [INDENT] [B]Znaleziono psiaka na trasie Tychy-Bielsko:[/B]

[IMG]http://img641.imageshack.us/img641/24/gordon0011.jpg[/IMG]

[IMG]http://img80.imageshack.us/img80/7307/gordon0022.jpg[/IMG]

Piesek czarny podpalany, młody, bez jednego oczka. Waży 12 kg, na krępych nóżkach. W sprawie psiaka kontaktować się:[B] [FONT=Arial][COLOR=red][SIZE=2]501 637 680[/SIZE][/COLOR][/FONT][/B] [/INDENT] [/INDENT] [/INDENT]

Posted

[quote name='JOMA']- PRZEKOPIOWANE -

W godzinach rannych dog był widziany na śmietniku - budynki przy ul. Jankego!
Osoby mieszkające na Ochojcu popatrzcie może gdzieś się błąka, jest tak zimno, a dogi nie mają podszerstka!!!!

Gdyby osoby tam mieszkające mogły się za nim rozejrzeć, pies jest lękliwy ale nie jest agresywny

Zginął z Barcelońskiej, widziano go na Żurawiej
Znaczy trzyma się swojego terenu, bo Barcelońska i Żurawia przylegają do Jankego i są blisko siebie. Byłam wczoraj wieczorem w tamtej okolicy ale może psiak zaszył się gdzieś na noc, bo to po 22 było i żadne futro nie latało luzem

Posted

Szukamy transportu do domuy stałego dla jamnika z naszego schroniska! Za zwrotem kosztów i za fatygę, nawet opłatę na noc w hotelu...

trasa: TYCHY - SOPOT!

może być transport łączony.

Niewidomy jamniczek wpadł do studzienki ściekowej, skąd wyciągnęła go Straż Miejska i 24.07.2010r. przywiozła do schroniska.
Na szczęście ślepota nie przeszkadza psiakowi, nieźle sobie radzi w terenie, chociaż w miejscu którego nie zna musi na początku chodzić na smyczy. Niestety piesek nie został odebrany przez właściciela, nikt się nim nie interesuje... Jamniczek jest starszym, ok. 10 letnim pieskiem. Jest przerażliwie SMUTNY.

Niestety adopcje starszych piesków są tak żadkie, że ten smutek jest uzasadniony. Może jakiś wielbiciel tej rasy zlituje się nad tą biedą i podaruje dom, gdzie jamniczek wreszcie zamerda ogonem.

Posted

[quote name='kaja555']Szukamy transportu do domuy stałego dla jamnika z naszego schroniska! Za zwrotem kosztów i za fatygę, nawet opłatę na noc w hotelu...

trasa: TYCHY - SOPOT!

może być transport łączony.

Niewidomy jamniczek wpadł do studzienki ściekowej, skąd wyciągnęła go Straż Miejska i 24.07.2010r. przywiozła do schroniska.
Na szczęście ślepota nie przeszkadza psiakowi, nieźle sobie radzi w terenie, chociaż w miejscu którego nie zna musi na początku chodzić na smyczy. Niestety piesek nie został odebrany przez właściciela, nikt się nim nie interesuje... Jamniczek jest starszym, ok. 10 letnim pieskiem. Jest przerażliwie SMUTNY.

Niestety adopcje starszych piesków są tak żadkie, że ten smutek jest uzasadniony. Może jakiś wielbiciel tej rasy zlituje się nad tą biedą i podaruje dom, gdzie jamniczek wreszcie zamerda ogonem.

to niesamowite, ja nie spie po nocach przez tego jamniola:-(
jest domek stały?

dołoże sie dokosztów transportu!

http://bezdomnepsy.pl/?p=978

ogłoszę tez na Face booku, że szukamy transportu!!!

• 2 months later...
Posted

Typowo onkowa 5-letnia sunia szuka domku - ma 2 tygodnie !

Właściciel chce ją uśpić , ponoć 2x chwyciła dziecko ale powiedział też, że dzieci sąsiadów często ją drażnią no i okazało się, że właściciel chce wyjechać. Na oddanie do schroniska właściciel się nie godzi, samodzielnym szukaniem domku też nie jest zainteresowany.

Sunia mieszka w bloku w Tychach ale mogłaby też mieszkać na dworze.

Ja jej nie widziałam ale osoba, która mi przekazała informację ( wiarygodny zaprzyjaźniony wet ) powiedziała, że przemiła i piękna sunia, regularnie odwiedza weta.

Właściciel zgodził się na 2 tygodnie życia a potem uśpienie.

Nie wiem za bardzo co mam zrobić z tą informacją - zdjęcia raczej nie będzie - ewentualna wizyta u pana wchodzi w grę.

Nie wiem jak można patrzeć tej suni w oczy i odliczać dni do uśpienia :-(

Byłabym wdzięczna gdyby ktoś mógł pchnąć tą informację dalej :oops:

Posted

[quote name='JOMA']Typowo onkowa 5-letnia sunia szuka domku - ma 2 tygodnie !

Właściciel chce ją uśpić , ponoć 2x chwyciła dziecko ale powiedział też, że dzieci sąsiadów często ją drażnią no i okazało się, że właściciel chce wyjechać. Na oddanie do schroniska właściciel się nie godzi, samodzielnym szukaniem domku też nie jest zainteresowany.

Sunia mieszka w bloku w Tychach ale mogłaby też mieszkać na dworze.

Ja jej nie widziałam ale osoba, która mi przekazała informację ( wiarygodny zaprzyjaźniony wet ) powiedziała, że przemiła i piękna sunia, regularnie odwiedza weta.

Właściciel zgodził się na 2 tygodnie życia a potem uśpienie.

Nie wiem za bardzo co mam zrobić z tą informacją - zdjęcia raczej nie będzie - ewentualna wizyta u pana wchodzi w grę.

Nie wiem jak można patrzeć tej suni w oczy i odliczać dni do uśpienia :-(

Byłabym wdzięczna gdyby ktoś mógł pchnąć tą informację dalej :oops:
ciężka sprawa:-( Nie mamy jak ogłosic psa bo nie mamy zdjęć a to jest podstawa:-( Jedyna rada to szukać organizacji , która weźmie sunie pod swoja opiekę i umieści w DT.
Ze swej strony moge dać info na FB na już. Nasze Stowarzyszenie obecnie jest zapsione w DT, cos małego to jeszcze by sie upchnęło;-)
Jedno jest pewne, nie można pozwolić umrzec tej suni:-(
Może kontakt z Emirem np na Śląsku? Jest na dogo J_ulia, kocha wilczurki i działa w Emirze;-)
Mam jeszcze jedno rozwiązanie super awaryjne ale to na telefon, Joma zadzwoń do mnie jakby co 601 495 949.

Posted

czasu i tak mamy bardzo mało:-( Co to za człowiek?:-( jak tak można traktować członka rodziny? To nie jest mebel, który mozna porabac na kawałki i spalić :-(