Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cholera zjadlo mi polowe poprzedniego posta.
Dziewczyny czy ktoras wie cos wiecej o tej suni o ktora pytal [B]Kamil 16[/B]???

Oni sa nia zainteresowani. To bardzo dobry dom, zprawdzony przez dziewczyny z dogo. MAja juz jednego ONka 9 letniego adoptowanego z Łodzi i chca mu towarzystwo sprawic. Maja duzy dom i ogrod 2000m ogrodzony do dyspozycji psiakow. Miszkaja niedaleko Pabianic. Chcieli by jeszcze pare info o suni. Zlitujcie sie i cos napiszcie. Bo to bylby dla niej swietny domek!!!

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

bo wszyscy jak narazie to tylko obiecuja a my na ludzi :angryy:wychodzimy a mi jest szkoda naszego szypera a i bida by domek miala pozdrawiam mama :lol:

Posted

[quote name='graynew']Cholera zjadlo mi polowe poprzedniego posta.
Dziewczyny czy ktoras wie cos wiecej o tej suni o ktora pytal [B]Kamil 16[/B]???

Oni sa nia zainteresowani. To bardzo dobry dom, zprawdzony przez dziewczyny z dogo. MAja juz jednego ONka 9 letniego adoptowanego z Łodzi i chca mu towarzystwo sprawic. Maja duzy dom i ogrod 2000m ogrodzony do dyspozycji psiakow. Miszkaja niedaleko Pabianic. Chcieli by jeszcze pare info o suni. Zlitujcie sie i cos napiszcie. Bo to bylby dla niej swietny domek!!![/quote] :lol:dziekuje pani michalinko /

Posted

[B]Kamil16[/B],
czego dokladnie mamy sie dowiedziec o suczce? Sprawdzic koty, mezczyzn, kobiety, cos jeszcze ? Ona jest jeszcze na kwarantannie. Doadopcji moze isc po sterylizacji.

[img]http://www.mielec.bezdomne.com/galeria/DSC02036.JPG[/img]

Posted

[quote name='kamil16']bo wszyscy jak narazie to tylko obiecuja a my na ludzi :angryy:wychodzimy a mi jest szkoda naszego szypera a i bida by domek miala pozdrawiam mama :lol:[/quote]

Już wysłałam zapytanie o charakter suni. Czekamy na mail ze schroniska :p.

Posted

1/ czy sunia jest zdrowa bo bedzie wiekszosc czasu przebywac na dworze czy nie jest agresywna do innych zwierzat bo my mamy domowe jeszcze dwie suczki czy bedzie mozliwy transport bo jak nie to ja nie mam takie mozliwosci zeby po pieska jechac tak daleko to podstawa ;)

Posted

[quote name='kamil16']1/ czy sunia jest zdrowa bo bedzie wiekszosc czasu przebywac na dworze czy nie jest agresywna do innych zwierzat bo my mamy domowe jeszcze dwie suczki czy bedzie mozliwy transport bo jak nie to ja nie mam takie mozliwosci zeby po pieska jechac tak daleko to podstawa ;)[/quote]

Z transportem zawsze jest problem. Generalnie ŻADNE schronisko nie dowozi psów do domu. Czasami udaje się znaleźc transport okazyjny, ale na tej trasie to praktycznie sie nie zdarza. Czasami udaje się znaleźc płatny transport, pytanie czy jesteście w stanie ewentualnie pokryc jego koszty?

Posted

[quote name='kamil16']i tu jest wlasnie problem prawie kazdy liczy sobie 1 zl za km razy w dwie strony to juz sa spore koszty :crazyeye:[/quote]

Niestety. W obie strony to ponad 500km.

Posted

[quote name='kamil16']no na taki koszty za pieska mnie nie stac a wiec dziekuje za dobre checi :shake:[/quote]

Kamilu, o suczkę podpytamy. Może jakoś uda się i jakiś transport załatwic. I to nie taki za 500zł ;). Potzrebujemy chwili czasu. A jeśli Wam się spieszy to zachęcam do podrążenia sprawy łódzkiej suni. Jest o wieeele bliżej.

Posted

no tak ale ja was bede zatrzymywac a potem sie okaze ze jednak sa koszty chyba tak bedzie lepiej glowy nie zawracac sunia praktycznie potrzebna na juz a u was jeszcze sterlka to dla mnie za dlugo bo mi szyper na klamke skacze do ksiezyca wyje i piszczy my do niego po 5 razy dziennie wychodzimy a jemu i tak sie samemu nudzi przepraszam za klopot :oops:

Posted

Sluchajcie dziewczyny wlasnie dostalam pw od kolezanki z Lublina ktora mi troche przyslog "wisi" i zawsze jak sie pytala jak ona sie odwdzieczy to mowilam ze znajdzie dom dla Hugona.
No i dzis dostaje info, ze jest dom chce ONka do pilnowania. I ze ona ma sie zajac znalezieniem. Wiec narazie jest jedyny kandydat HUGON :p
Pies ma mieszkac w kojcu ale oczywiscie byc wypuszczany na teren nie wiem jeszcze jak z domem. No ale chyba tez tam bedzie chodzil bo jest jeden jedyny warunek NIE JESC KOTOW. Pani ma podobno kilka.
Wiec ogromna prosba o sesje w kociarni!!!!!!!!
No i oczywiscie jakies nowe fotki jakby sie udalo zrobic chociaz ze 3.
Pani jest lekarzem i znajoma szefa SdZ w Lublinie. WIecej info narazie nie mam.
Moge liczyc na jakies szybkie ruszenie w sprawie fotek z kociarni i jakiegos dodatkowego info o Hugonie.
:modla::modla::modla::modla:

Posted

[quote name='graynew']Moge liczyc na jakies szybkie ruszenie w sprawie fotek z kociarni i jakiegos dodatkowego info o Hugonie.
:modla::modla::modla::modla:[/quote]
Jak bedzie P.Iza i P.Zbyszek to zdjecia z kociarni beda. A jak ich nie ma na zmianach dziennych, to nie bedzie tak szybko. My mamy za daleko, zeby podjechac do schroniska i zeby jeszcze zlapac dzień.

Reno, piszesz w tej sprawie do Kiero? Czy ja mam to zrobic?

Posted

Tak domek wie o tym. Ma byc duzy i dobrze wygladac tak zeby sam widok odstraszal a nie zeby pies to musial robic. Pani jest lekarzem i ma ciagly dostep do wolontariuszy z SdZ wiec nie jest przerazona wiekiem chce pomoc jakiejs biedzie schroniskowej.
A ze tak jak pisalam moja kupela ma "dlug u mnie" i wie ze pierwszy i jedyny ONek do adopcji to Hugon to ona dokladnie wie w jakim wieku jest pies i wszystko co bylo na stronie o nim.
Podobno Pani to akceptuje tylko chce zdjecia z kociarni. I wtedy zobaczy reszte zdjec bo narazie odbyla sie z nia tylko rozmowa telefoniczna czyli ma obraz Hugona i info slowne.
Ale mi galimatias wyszedl mam nadzieje, ze sie pokapujecie co chcialam napisac :oops:

Posted

[B]halciu[/B], może Ty będąc w schronisku podjęłabys sprawę Hugona, podpytała o niego? Ciężko nam kurczę wysyłac tonę maili do Kiero, wiedząc, że do połowy marca ma na głowie na prawdę ogrom spraw. Przeleccie po wątkach: ONki, Antoś, Sabinka, Biała Łapka ... a to tylko psy z dogo. Kiero do odpowiedania na maile jest SAM.

Posted

Dlatego tez nie pisalam do schronu bo tak myslalam ze tam wszyscy zalatani.
Sadzilam, ze tutaj moze ktos cos o Hugonie wiecej wie bo akurat byl i sie czegos dowiedzial.

No ale wierze w was ze wszystko co bedzie mozliwe do wyciagniecia to sie dowiemy :)

Tak mi strasznie zalezy zeby to Hugon dostal domek:roll:

No nic trzymam kciuki, grzecznie czekam i juz nie zapeszam!!!

Posted

[quote name='halcia']Ulka,jutro moge na pół godz.wpasc do schr.Jakies 2-3 pilne sprawy mozecie mi zlecic.Moze mi sie uda.[/quote]
Halciu, prosimy tak jak pisala Reno o sprawdzenie Hugona. Znajdziesz go w galerii pod tym imieniem. Jakby Ci sie udalo ze Zbyszkiem zrobic zdjecia w kociarni, byloby super. Im wiecej zdjec, tym lepiej.
[QUOTE] Sadzilam, ze tutaj moze ktos cos o Hugonie wiecej wie bo akurat byl i sie czegos dowiedzial. [/QUOTE]
Prawie kazdy wolontariusz mieleckiego schroniska ma do Mielca kilkadziesiat km. Nie bylo wczesniej zapytan ws. Hugona, wiec nie robilismy wywiadu.

Posted

A rozumiem. No co za ludzie takie cudo i nikt o niego nie pytal!!!!
No mam nadzieje, ze sie nam teraz uda.
I bylby pod stala kontrola ludzi ze SdZ z Lublina.
Czekam i kciuki mnie juz bola:p

Posted

[quote name='graynew']A rozumiem. No co za ludzie takie cudo i nikt o niego nie pytal!!!![/quote]
Ile innych pieknych psiakow czeka w schronisku i nikt sie o nie nie pyta.
Zajrzyj Greynew do galerii (link w moim podpisie), to nie uwierzysz ile cudeniek na 4 lapach czeka na domy.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...