Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 262
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A to zdjęcia Apacza podpatrzone w galerii jego koleżanek, wrzucone przez Anetę i Wiktora:

Nasze dziewczyny i Apacz w upalne dni tak się bawią w domku, bo na powietrzu straszny upał

Dziewczyny na łóżkach a Apacz koło nich

Dziewczyny górą a Apacz poszedł położyć się, gdzie indziej

Baja, Luna i Apacz nie chcą być długo na podwórku, w domku chłodniej

Posted

Oto co dziś Aneta i Wiktor napisali na forum:

Apacz przyszedł do nas pełen lęków .... miło jest patrzeć na niego, jak się zmienia.

1. Apacz już wie, że ręka człowieka nie bije a głaszcze i to jest miłe – Apacz uwielbia mizianki .
2. Apacz już nie boi się mężczyzn – z nimi można się przecież fajnie bawić.
3. Uwielbia zabawę z naszymi psiaczkami – ma niespożyte pokłady energii, tak jakby chciał nadrobić stracony czas.
4. Wie, że miska dwa razy dziennie mu się należy – Api uwielbia jeść. Nauczył się od naszych dziewczyn pięknie prosić.
5. Nie boi się szczotki do zamiatania lub mopa – kiedy sprzątam nie ruszy się z miejsca, gdzie leży - na początku, kiedy wzięłam do ręki szczotkę lub mopa uciekał i chował się w najdalszy zakątek.
6. Kiedy wracamy z pracy wita nas uśmiechem i merdającym ogonkiem.

Ponadto Apacz :
- zachowuje czystość w domku (pomimo, że nie był psem domowym),
- pozostawiony sam niczego nie niszczy ani nie gryzie,
- uwielbia chodzić na spacerki, ładnie chodzi na smyczy,
- lubi zabawę z pieskami,
- dobrze dogaduje się z naszymi dziewczynami, do suczek to psi dżentelmen, z samcami różnie to bywa (czasem lubi sobie podyskutować)....
- lubi zabawę z dziećmi oraz jak go miziają małe rączki,
- od naszej Bajki nauczył się „stróżowania”,
- w domu pozostawiony sam nie szczeka,
- rozumie „zostań”, kiedy wychodzimy z domu – już się nie przepycha, tylko siedzi i patrzy się, jak wychodzimy do pracy,
- nauczył się wpychania głowy pod rękę i podbijania łokcia w celu wymuszenia głaskanek ,
- bardzo delikatnie bierze smakołyki z ręki,

Api jeszcze nie wie, co to : „siad”, „daj łapę” – na tym musimy popracować...
Nauczył nas nie zostawiania na blacie kuchennym produktów (kanapek, ciasta, itp.), niestety jak nikt nie widzi potrafi ściągnąć i zjeść (choć zdarza mu się to już stosunkowo rzadko).

Apacz to wspaniały, fantastyczny piesek. Kochający człowieka, wpatrzony w niego – to on jest dla niego najważniejszy.
Ktoś kto go adoptuje zyska psiego przyjaciela – oddanego i bezgranicznie kochającego.

Posted

Oto zdjęcia wrzucone dziś przez Anetę i Wiktora:

To prawda, Apacz jest po prostu piękny ...

Taki jestem rozkoszny

taki ze mnie wesoły piesek

tak wyglądam po zabawie z Luną

Posted

Aneta i Wiktor wrzucili nowe zdjęcia Apacza:

Apacz nie boi się mężczyzn, a wręcz przeciwnie wymusza na nich głaskanki i mizianki
Oto dowód, tak Apacz wymusza przytulanki na Wiktorze

do gości przychodzących do nas przychodzi na głaskanki.

Api to pieszczoch

Posted

Nie wiedziałam,ze Apacz ma wątek/nieładnie Marysiu,że nie poinformowałaś:cool3:/. Ogłaszałam Apacza na FB,rozmawiałam z wieloma osobami...fundacją pasterzy,ale widzę,że psiak ma się dobrze,trafił na wspaniałe DT:multi:

Posted

Dziewczyny, tytuł nie zmieniony :mad: (Apacz to entlik)
Ogólnie Apacz jest już gotowy do adopcji, ma już trochę ogłoszeń i były już zapytania o niego.
Mam nadzieję, że szybko trafi na odpowiednich ludzi, bo mając już (wątłe-ale jednak...) doświadczenie z entlami to jego przywiązanie do tymczasowej rodziny będzie z każdym dniem przybierało na wadze.

Posted

Aneta i Wiktor wrzucili dziś zdjęcia:

Apacz uwielbia dzieci i zabawę z nimi. Nasza trzyletnia Daria nauczyła go nawet dawać buziaka.
Niestety nie udało mi się zrobić zdjęcia.

Tak Api bawi się z Darią

Posted

Widać,że Api bardzo zaprzyjaźnił się z Luną,może i nowym domku będzie miał psowatego do igraszek -jak nie współdomownika,to koleżkę z zasiedztwa