Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

upsss.... beton, beton, beton.... a ja miałam nadzieję na rozstawienie małego namiotu i choć godzinny sen przed wystawą (będę chyba jako pierwsza na wystawie, bo o 4 nad ranem już w Gdańsku będziemy.....

• Replies 111
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Don_Vito']Słyszałam, że ma być wyłożone jakimś "trawnikiem" ..[/QUOTE]
Oby, chociaz ponizsze cytaty jakos zadaja kłam temu, co napisałas...

[quote name='AgataP']dzwoniłam do sopockiego oddziału związku i dowiedziałam się, że wystawa będzie na betonie :/ nie dość, że psy będą biegały po nagrzanej powierzchni, to i namiotu nie będzie gdzie przymocować...[/QUOTE]
I Organizatorzy uważają, że wsio będzie OK jak psy będa biegały po nagrzanym betonie, tak?

[quote name='panbazyl']upsss.... beton, beton, beton.... a ja miałam nadzieję na rozstawienie małego namiotu i choć godzinny sen przed wystawą (będę chyba jako pierwsza na wystawie, bo o 4 nad ranem już w Gdańsku będziemy.....[/QUOTE]
Tylko pewnie z obsługi wystawy nikogo nie bedzie... Ale to możesz sobie w samochodzie pospać lub rozłożyc namiocik gdzieś niedaleko, gdzie będzie TRAWA, hahaha...

pzdr.

Posted

Asiaczku - ja samochodu nie mam..... więc nie pośpię sobie w nim. Mam za to namiot (teraz mały wezmę, nie ten wystawowy) i miejscówkę w 1 klasie PKP dla siebie i nadzieję, że o 4 rano Gdańsk będzie piękny jak przyjedziemy.
Dziś dostałam pocztą potwierdzenie i nr startowy (jejku - mamy ring koło onkowego..... )

Posted

Ja wczoraj dostałam potwierdzenie:)

W takim razie - milych porannych wrażeń. O 4 rano to jeszcze troche ciemnawo jest. Wiem, bo ostatnio w te upalne dni, to własnie o ok. 4 rano zaczynam moje spacery z psami... W poludnie nie idzie pospacerowac:(

pzdr.

Posted

ja tam kocham upały :p mój pies z którym bedę też kocha słońce (opala się dzień w dzień na podwórku) a o tej godzinie czyli w okolicach wschodu słońca jest piekne światło do robienia zdjęć. I mam nadzieję na fajne plenery w Gdańsku

Posted

raczej z miasta, bo na wystawie zdjęć robić nie będę (ciężko biegać z psem i pykać foty jednocześnie a łazić z psem po wystawie aby innym robić zdjęcia jest dla mnie bez sensu)

Posted

[quote name='panbazyl']ja tam kocham upały :p mój pies z którym bedę też kocha słońce (opala się dzień w dzień na podwórku) a o tej godzinie czyli w okolicach wschodu słońca jest piekne światło do robienia zdjęć. I mam nadzieję na fajne plenery w Gdańsku[/QUOTE]

Ze stadionu na plażę w Brzeźnie nie jest daleko,więc plenery powinny być:-)

Posted

[quote name='daśka']Ze stadionu na plażę w Brzeźnie nie jest daleko,więc plenery powinny być:-)[/QUOTE]
o dzięki :) to może się zdrzemniemy na plaży? i mała kąpiel w morzu przed wystawą? (ja bo pies średnio wodny) o tej wrednej godzinie to raczej tylko wykrywacze metalu w używaniu na plażach....

Posted

[quote name='panbazyl']o dzięki :) to może się zdrzemniemy na plaży? i mała kąpiel w morzu przed wystawą? (ja bo pies średnio wodny) o tej wrednej godzinie to raczej tylko wykrywacze metalu w używaniu na plażach....[/QUOTE]

Szkoda,że mam w tej chwili do Gdańska kawałek drogi,bo zgarnęłabym Was do siebie na drzemkę i spacer:-) Z jakim psiakiem będziesz? Pytam bo my też jedziemy w sobotę z naszą mastifką:-)

Posted

[quote name='daśka']Szkoda,że mam w tej chwili do Gdańska kawałek drogi,bo zgarnęłabym Was do siebie na drzemkę i spacer:-) Z jakim psiakiem będziesz? Pytam bo my też jedziemy w sobotę z naszą mastifką:-)[/QUOTE]

dzięki. jadę z ogarem polskim - na niedzielę.

a co do noclegów - jesli komuś po drodze przez Lublin(okolice) na wystawę gdzieś dalej to z chęcią kogoś zanocujemy w zamian za wspólną dalszą trasę na wystawę (oczywiście koszty paliwa też) - tylko abyśmy wcześniej wiedzieli to sie zgłosimy a jak wystawa nie będzie nam pasować to za dobre słowo :)

a powiedzcie ile jest tak plus minus od PKP Gdańsk Główny do PGE Arena? Czy kolejka gdzieś podjeżdża w pobliże - i jaka stacja?

Posted

[quote name='Don_Vito']Nie :) Psy jeżdżą za darmo, ale muszą być w kagańcu oraz na smyczy i muszą mieć aktualne szczepienie przeciw wściekliźnie :)[/QUOTE]
dzięki za info. On i tak wszystko to ma, koleją się telepiemy wcześniej....

Posted

Dzwoniłam do Sopotu,to mój związek i wystawa faktycznie na terenie utwardzonym.Trochę się uśmiałam,bo Pani powiedziała,że jak się namiot postawi,to będzie stał (nie będzie gdzie wbijać śledzi),ja na to,że a jak się przewróci to będzie leżał:-):-) No cóż kochani kamieni ze sobą pozabierajcie do obciążania;-)

Posted

Ze strony oddziału ...

"[FONT=Verdana][SIZE=2][COLOR=#FF0000][B]UWAGA - ZMIANA SĘDZIEGO ![/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Verdana][SIZE=1][COLOR=#000000]
[/COLOR][/SIZE][/FONT][COLOR=#000000][FONT=verdana][/FONT][/COLOR][FONT=Verdana][COLOR=#000000]Z przyczyn niezależnych od organizatorów nastąpiła zmiana sędziego.
Zamiast p. Bogusławy Szydłowicz-Polańczyk w [B]sobotę na ringu nr 4 [/B]sędziować będzie p. [B]Ewa Szeliga-Szeremeta[/B],
natomiast w [B]niedzielę na ringu nr 10 [/B]sędziować będzie p. [B]Zofia Konderla[/B]."[/COLOR][/FONT]

Posted

[quote name='musia']ja z pytaniem "lokalizacyjnym".

czy w pobliżu dworca Gdańsk Główny jest jakiś bankomat " [B]PKO BP[/B] " ?[/QUOTE]

Przy samym dworcu niestety nie ma pko bp.Najbliższy od dworca jest koło LOT-u i o to trzeba pytać.Na dworcu jest euronet,wbk i jeszcze jakiś jeden,po drugiej stronie dworca jest pko s.a.

Posted

[quote name='Don_Vito']W sobotę o 18 na PGE Arenie odbywa się mecz piłki nożnej Lechia - Cracovia[/QUOTE]
dzięki, czyli jeszcze ok. Bo na czerwcowej w Lublinie też był po sąsiedzku, doslownie za miedzą na stadionie obok mecz tzw "podwyższonego ryzyka" tyle, że w czasie wystawy.... BISy swoją drogą a petardy, wyjce, policja i testosteron swoją....