Od-Nowa Posted July 31, 2009 Author Posted July 31, 2009 [B]ewelinka_m[/B] - wierność różowym świnkom :evil_lol: ale jak się zużyją następne będą błękitne ;) [B]Kinia [/B]- raz jeden jedyny rzucałam eurablendami na seminarium i bardzo mi się podobały, co prawda jakoś są ciężkie do rzucania jak dla mnie ale latają stabilnie. a cenowo zupełnie się nie orientuję jak stoją. [B]Mudik [/B]- napiszę Ci na pw ;) Lira robi flipy też na prawo (moje prawo;) )ale to nie dlatego,że nie umie na drugą, tylko mi tak było wygodniej i już zostało. Z takich podstawowych elementów to chyba robimy już wszystkie tylko w każdym oczywiście dużo do poprawienia :evil_lol: mamy 2 voulciaki, overów niezliczoną ilość bo skacze przez wszystko, zig-zag, dookoła świata ( tu musimy popracować bo na razie robiłyśmy takie z niskimi rzutami,żeby ładnie kreśliła okrąg a teraz chcę z rzutami wyżej,żeby wyskakiwała), flipy, passingi (normalne i miedzy nogami), rock & roll, dog catch na 2 sposoby i pewnie jeszcze coś ale nie pamiętam. Za to zupełnie nie robimy overów ... jakby to powiedzieć "od tyłu" ani voultów od pleców ani nic co wymaga od Liry bycia za mną !! Lira po prostu musi mieć cały czas kontakt wzrokowy ze mną i koniec. Ale jakoś natrętnie nad tym nie pracowałyśmy więc nie narzekam :lol: jeszcze przyjdzie na to czas a i "zepsuły" nam się multi coś tam... wcześniej Lira ładnie stała,siedziała w miejscu i łapała a teraz napiera na mnie. Pewnie za wolno rzucałam. Teraz ćwiczymy te segmenty na kanapie w domu :evil_lol: A co do voultów to nam Melissa Heeter na seminarium powiedziała,że by w ogóle nie robiła voultów z Lirą, bo ona jest tak skoczna,że z miejsca przeskakuje nade mną (174cm :cool1:) i to jest widowiskowe. A jeżeli już voulty to spróbować się potrudzić nad takimi płaskimi ale bardzo rozciągniętymi - ponoć przy takim psie właśnie to byłoby wyzwaniem. Raz próbowałyśmy to zrobić....ale powiem Ci masakra... trzeba by dysk wyciepać ok 3-4 metry od siebie,żeby lecąca płacko Lira go wyłapała. jakieś to za trune na razie, ale będziemy kombinować ;) Quote
Kinia Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 Sporo umiecie! Jak wygląda rock & roll? Pierwszy raz coś takiego czytam... Ja wymyśliłam sobie fajny over, ale narazie próbuje się nauczyć dobrze rzucać żeby pies dobrze przeskoczył, a nie przewracał mnie...:roll: Quote
Mudik Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 Jak mam rozumieć zig-zag bo nie pojmuję jak to ma wyglądać? I Co nazywasz zwykłym pasingiem , ja mam jeden jak pies od tyłu przebiega między moimi nogami i łapie dysk który rzucam przed siebie , mamy skok na plecy ,ale nie umiem tak rzucić by wyszedł z tego voult od pleców. Quote
Od-Nowa Posted July 31, 2009 Author Posted July 31, 2009 [B]Kinia[/B] - to jako team movement - człowiek i pies robią obrót najpierw w jedną potem w drugą stronę ;) czyli człowiek w swoje prawo, pies swoje lewo i potem odwrotnie tylko ja mam komendy na to "kółeczko" ( prawo) i "rolka" (lewo) :evil_lol: [B]Mudik [/B]- no normalny zig-zag, nie wiem jak to się jeszcze nazywa... ciepiesz 4 dyskami po liniach litery "Z". to na zawodach było zamiennie z dookoła świata bo w tej samej kategorii punktowej normalny passing rozumiem jako: pies przebiega koło ciebie z prawej albo lewej strony. A my robimy też taki między nogami,że raz rzucam przodem raz tyłem. oo, skoku na plecy zazdroszczę :p Quote
Kinia Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 Aaaa dzięki:) Ja mam kółeczko (w prawo) i square (w lewo). :lol: jak można mieć na obrót komende kwadrat:evil_lol: Quote
Od-Nowa Posted July 31, 2009 Author Posted July 31, 2009 [quote]Aaaa dzięki:smile: Ja mam kółeczko (w prawo) i square (w lewo). :lol: jak można mieć na obrót komende kwadrat:evil_lol:[/quote]dobre :diabloti: jak można tak psu wodę z mózgu robić :evil_lol::lol: edit: koleżanka uczy teraz swoją suczkę stania na plecach zgodnie z radami tego chłopaka [url]http://www.youtube.com/watch?v=EOUzhZUIQ9E&feature=channel[/url] muszę się dowiedzieć jak im idzie :-) Quote
Kinia Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 [quote name='Od-Nowa']dobre :diabloti: jak można tak psu wodę z mózgu robić :evil_lol::lol:[/QUOTE] :evil_lol: Jak widać można:lol:. Ostatnio pies mi robi kółeczka tyłem-za dużo ćwiczeń na świadomość zadu:lol:. I musze go poprawiać żeby robił normalnie:evil_lol: Quote
Mudik Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 Też tak mam czasem jak a blisko siebie pokażę na obrót , to Delik wjeżdza zadkiem pomiędzy moim nogami:evil_lol::evil_lol:, zamiast się obrócić przede mną :evil_lol: Quote
Od-Nowa Posted July 31, 2009 Author Posted July 31, 2009 my "zadu nieświadome" wiec wychodzi normalnie :diabloti::diabloti::diabloti::lol::lol::lol: edit: a co do tych umiejętności, to żeby nie było tak różowo - rzuty wciąż do kitu i zupełny brak talentu do połączenia sekwencji z różnych elementów :shake: więc jakikolwiek freestyle przerasta moje możliwości :evil_lol: Quote
Olusia Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 [quote name='Od-Nowa'] [B]Mudik [/B]- napiszę Ci na pw ;) [/quote] Też mogę prosić namiary na Hero Xtra taniej? :cool3: Ja właśnie zdałam sobie sprawę, że wcale nie tak łatwo wymyślić dobry freestyle :roll: Przecież to wszystko musi ze sobą grać i jakoś łączyć się w całość... :shake: Quote
Kinia Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 [quote name='Mudik']Też tak mam czasem jak a blisko siebie pokażę na obrót , to Delik wjeżdza zadkiem pomiędzy moim nogami:evil_lol::evil_lol:, zamiast się obrócić przede mną :evil_lol:[/QUOTE] eM nie wjeżdża tylko kręci się tyłem:lol::lol::lol: Ja też poprosze o namiary na Hero Xtra;) Quote
gusia1972 Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 o dokupywałam Hero Xtra od Marceli 78 [url]http://www.dogomania.pl/forum/f914/linkownia-sklepy-czyli-gdzie-kupic-frisbee-74266/index3.html[/url] w tej samej cenie mnie to wyszło co z naszego mistrzowskiego źródła :) napiszcie do niej może jeszcze coś ma ? Quote
wiq Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 chyba trzeba się koło niej zakręcić ;) a eurablendy ktoś ma? dziś po szmacie weszłyśmy znów na dyski - 5 talerzy o fakturze durszlaka, pokrytych różową pianą :placz: ale za to wpychanych do ręki :evil_lol: Quote
*zaba* Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 To ja sie tylko odmelduje,ze jestem,bo do tych dyskusji niestety nie mam z czym dolaczyc :shake: Quote
gusia1972 Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 [quote name='wiq'] a eurablendy ktoś ma? [/quote] jedyne jakie udało mi się namierzyć są na e-bayu u gościa w Niemczech i wychodzą z przesyłką za 80 zł :( chyba żeby zamówić większą ilość i się z nim dogadać to spuści ? ale ja nie pogadam :( ja tylko Polish .... :( Quote
BellaLab Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 Witamy się tu po raz pierwszy;) Jak ja się ciesze ze moje psisko nie dziurawi :loveu: A wymyślenie jako takiego freestylu na miarę naszych możliwości mnie przerasta... :roll: Quote
Kinia Posted August 1, 2009 Posted August 1, 2009 [quote name='gusia1972']jedyne jakie udało mi się namierzyć są na e-bayu u gościa w Niemczech i wychodzą z przesyłką za 80 zł :( chyba żeby zamówić większą ilość i się z nim dogadać to spuści ? ale ja nie pogadam :( ja tylko Polish .... :([/QUOTE] Ja troszke deutscha znam:D Ale jak spuści to pewnie i tak drogo wyjdzie:roll: Quote
wiq Posted August 1, 2009 Posted August 1, 2009 a Od-Now poszła nam w tany :evil_lol: główka boli? :evil_lol: Quote
Od-Nowa Posted August 1, 2009 Author Posted August 1, 2009 eee nie boli wcale, grzeczne dziewczynki były :evil_lol: :eviltong: dyskusja o dyskach zażarta! nie spodziewałam się,że te eurablendy takie drogaśne :crazyeye::crazyeye::crazyeye: szok jeżeli chodzi o kontakt na dyski to nasz jest na większe ilości, jeżeli chcecie 1-kilka to lepiej skorzystać z podanego przez Gusie ;) *zaba* - witam serdecznie ;) można się w tym pogubić ;) Bellalab - czekam na dogodny termin :cool3: [B]a jutro ekipo galeriowa trzymamy kciuki za Gusie i Magde[/B] od beardedki (której zdjęcia tu się pojawiały!)[B] bo dziewczyny jadą do Brna złoić skórę Europie w zawodach flyballowych[/B] :diabloti::diabloti::diabloti: :Poland::Poland::Poland::terazpol::terazpol::terazpol: Quote
wiq Posted August 1, 2009 Posted August 1, 2009 no patrz, co tak dobrze działa, 2KC? :evil_lol: mnie by się przydało co najmniej 10-15 dysków, ale skąd brać kasę na to wszystko? :evil_lol: do roboty, do roboty :evil_lol: trzymamy kciuki za wrocławską ekipę :thumbs: :mdrmed: Quote
weszka Posted August 2, 2009 Posted August 2, 2009 Fajnie że macie nareszcie zdjęcia jak latacie - znaczy Lira jak lata ;) Do dyskusji nie wtrącę nic a nic bo zupełnie czuję się obrażona jej fachowością ;) Quote
BellaLab Posted August 2, 2009 Posted August 2, 2009 Eurablendy strasznie drogie:crazyeye: Kciuki trzymałam cały długi dzień, aż mnie bolą teraz!:evil_lol::eviltong: [quote name='*zaba*']Jak poszlo naszym ???[/quote] oj bardzo ciekawa jestem... Quote
gusia1972 Posted August 3, 2009 Posted August 3, 2009 [quote name='*zaba*']Jak poszlo naszym ???[/quote] jestem jestem :) jeszcze nietomna, bo odsypiam :) ale za to wieści mam super :) Woof w Brnie w swojej dywizji zajął 3 miejsce !!!! :multi::multi::multi: a pojechaliśmy przeca potrenować jeno :evil_lol: Quote
Recommended Posts