Jump to content
Dogomania

Lira,Inka,Figa, Tajga - LIF-e galeria + T :-)

Recommended Posts

• Replies 7.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Zajebiste obroże. I adresówka też niczego sobie. :cool3:
Normalnie druga Taks.
Ja osobiście sama, jeśli chodzi o szycie, umiem przyszyć guzik. Tylko.
Wszystko inne jest zbyt skomplikowane. :lol:

Posted

szyć nauczyłam się sama i w sumie to całkiem nieźle bo naszyłam już sporo ubrań. Najpierw z wykrojów a potem łączyłam kilka ze sobą a od roku już bez wykrojów z czego najbardziej się cieszę ;)
tylko moja maszyna delikatna i takich grubych rzeczy jak przy tych obrożach nie łapie i trzeba ręcznie wykańczać :roll: :cool1:

jak uda mi się uszyć kolekcję "zaprzęgową" to się pochwalę ... sama jestem ciekawa efektu... :razz:

a dziś z powodu mrozu - czyli wolny spacerek odpada :cool3: zrobiłyśmy sobie krótki trening. Dziś biegałam z dwoma naraz. Od kilku dni tak ćwiczymy bo jest z Tajgulem mały problem. Gdy biegnie razem z Lirą strasznie się ekscytuje, podgryza, szczeka, zaczepia. No i Lira się denerwuje bo ona szanuje swoją przestrzeń :evil_lol:
dlatego biegam z 2 żeby opanować kontrolę nad Tajgą w czasie biegu.
Dziś było świetnie!! biegły równo i z wielką chęcią!! :multi::multi:

ale powiem Wam ,że mam cykora przed tą chwilą która pewnie niedługo nastąpi tj próby już z biegówkami! Tajga ma taką siłę,że chyba będę za nimi frunęła nie jechała :diabloti:
chyba,że się wgryzę zębami w podłoże :diabloti::diabloti::diabloti:

ale jeszcze do zimy trochę czasu, mam nadzieję,że wszystko dopracujemy i będzie dobrze :p

Posted

[B]Mudik[/B] - dziękuję :loveu: a co do Misi to nie wiem dokładnie gdzie. Mogę zapytać się o ulicę jej własicieli bo mają wątek na dogo ;)

[B]groszek83[/B] - malutko! oj za malutko :evil_lol: ale z psami nie mam wyboru! jakbym przestała ruszać nogami to po mnie! nie mamy opanowanej komendy zwolnij :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Lirusia podobna do mamusi:loveu:

Obróżki extra!!! Fajnie tak samemu szyć obróżki, ja to jestem zupełnie pozbawiona talentu do robótek ręcznych, a szkoda...;)

Posted

Ale Lirut do mamy podobna :crazyeye: a czarakterki jak?Tez takie same?
Podziwiam talent,obrozki sliczne,szyj i otwieraj bazar.Kasy bedzie,ze hoho!!!
Ciekawa jestem najnowszego Twojego dziela.
A figurke po tych biegach bedziesz miala,ze tylko pozostanie zazdroscic.

Niech Ci TZ-et zrobi zdjecie jak wgyziesz sie zebami w podloze :diabloti:

Posted

strasznie jestem ciekawa tej extremy z biegówkami:evil_lol:
sama kiedyś o tym myślałam, ale wielokrotnie lekcje fruwania z roweru mój zapał nieco ostudziły..:evil_lol::evil_lol:

Posted

No OdNówka ,rzeczywiscie przy tych przyszłych biegach musisz uwazać , żebys nie odfrunęła. A tak zupełnie serio, pamietaj, że nie należy owijać smyczy wokół reki , ani broń boże przywiązywać się do psa. Pozdrówka:lol:

Posted

[B]anitaaa i bartis - [/B]biegać na początek bedziemy w mieście. Mam już upatrzone dwa miejsca które się świetnie do tego celu nadają - tj nie ma drzew. Wpaść można jedynie z żywopłot albo na glebę :diabloti:
a jak będzie szło lepiej to dalsze wyprawy w kotlinę Jeleniogórską mile widziane ;)

[B] Dobcia - [/B]Lirut do mamy podobny w pewnych minach jak dwie krople wody. Do perfekcji obie opanowały proszenie w wydaniu aniołka :diabloti:
szycie fajna sprawa. nigdy nie jest na nie za późno!

[B]*zaba*[/B] - charakterki inne bo Misia to przylepa a Lirutek wielki cykor do ludzi. Chociaż w niektórych sprawach na pewno. Nie mam możliwości porównać. Ale marzy mi się takie spotkanie Misi z Lirą... ciekawe czy się poznają...;)
co do bazarku to pisałam już kiedyś,że nie jest to możliwe. z wielu powodów zresztą...

[B]wiq [/B]- zdecydowanie z biegówek jest bliżej do ziemi i mniej Cie przygniecie jak upadniesz :evil_lol: może się wkręcisz znowu? pośmigamy razem;)
będzie race race!! :evil_lol:

[B]betel[/B] - taak, ręki na pewno nie owinę, i psa do siebie nie przywiążę....
przypnę do pasa za to 3 linami :diabloti: będę na począku na kopnym śniegu trenować,żeby nie miały tak łatwo :evil_lol:

ale cykorka mam mam... trzeba się będzie porządnie znieczulić

Posted

lecimy dziś na wycieczkę do lasu :Dog_run::multi: jak ktoś będzie przechodził obok naszej galerii wieczorną porą zapraszamy na zdjęcia :cool3:

miłego dnia :bye:

Posted

ja Ci powiem,że jak moja znajoma zaczeła śmigać z psem na biegówkach to bardzo urosła w tych psich oczach,jakoś tak trudno było ją dogonić i spacer był męczący...podobno to świetna sprawa!!!!

Posted

takie mam marzenie,żeby to pogłębiło więź z Tajgusią. W oczach Liruta nie wiem czy mogę urosnąć, bo już jestem większa niż cały świat :lol::loveu:
ale w oczach Tajgusi by się przydało.
a poza tym Lira ma już swoje pasje. Najwyższa pora stworzyć Tajgusi możliwość odnalezienia swojej :p

zwłaszcza,że ciągle coś staje na przeszkodzie. Przez pierwsze 2 miesiące pobytu zupełnie nie kontaktowała. Jak już się otworzyła to zaczęła się cieczka, więc znowu odlot. po cieczce chwila spokoju a teraz urojona :diabloti:
jak już się to wszystko skończy przyjdzie doskonały czas na aktywny sezon zimowy :lol: tylko muszę jakoś sterylke zaplanować... może jednak na początku grudnia... muszę się skonsultować z wetem.

a z jakim psem Twoja znajoma biega?

Posted

[quote name='Od-Nowa']takie mam marzenie,żeby to pogłębiło więź z Tajgusią. W oczach Liruta nie wiem czy mogę urosnąć, bo już jestem większa niż cały świat :lol::loveu:
ale w oczach Tajgusi by się przydało.
a poza tym Lira ma już swoje pasje. Najwyższa pora stworzyć Tajgusi możliwość odnalezienia swojej :p

zwłaszcza,że ciągle coś staje na przeszkodzie. Przez pierwsze 2 miesiące pobytu zupełnie nie kontaktowała. Jak już się otworzyła to zaczęła się cieczka, więc znowu odlot. po cieczce chwila spokoju a teraz urojona :diabloti:
jak już się to wszystko skończy przyjdzie doskonały czas na aktywny sezon zimowy :lol: tylko muszę jakoś sterylke zaplanować... może jednak na początku grudnia... muszę się skonsultować z wetem.

a z jakim psem Twoja znajoma biega?[/quote]

ja naszczęście też już chyba dla gassuli jestem całym światem:multi:ale zawsze moge się nauczyć śmigać na tych biegówkach,a co:evil_lol:

z jakim psem:diabloti:a jak myślisz...........................................:diabloti:

sznaucer średni czarny(samiec):evil_lol:;):diabloti:

Posted

ooo, ze sznaucerkiem :crazyeye: super! ( no tak, zadałam głupie pytanie .... przecież tylko jedna rasa istnieje :evil_lol: )
to ciekawy temat biegania z psami które nia mają tego w "genach" od razu załapał, czy kosztowało to dużo pracy?

co do bycia całym światem to myślę, że i Lira i Gasska są dla nas całym światem również :lol::diabloti:

groszku83 (:cool3:) serdecznie zapraszamy!

Posted

[quote name='Od-Nowa']ooo, ze sznaucerkiem :crazyeye: super! ( no tak, zadałam głupie pytanie .... przecież tylko jedna rasa istnieje :evil_lol: )
to ciekawy temat biegania z psami które nia mają tego w "genach" od razu załapał, czy kosztowało to dużo pracy?

co do bycia całym światem to myślę, że i Lira i Gasska są dla nas całym światem również :lol::diabloti:

[/quote]

dużo pracy:crazyeye:hahaha...jak on tylko zobaczył,że paniusia śmiga tak szybko i nie może jej dogonić to mu się spodabało:multi:nauczył się dosłownie w 3 sekundy:evil_lol:

Posted

no ale jak z cięgnieciem?jak z komendami prawo lewo zwolnij itd?
Tajga lepiej biegnie za kimś nie w parze ale z kolei Lira na czołowego się nie nadaje. Więc będą obok siebie. Komendy na skręcanie ćwiczymy też na spacerach zwykłych. Na razie nie jest najlepiej :cool3:

no dobra, obiad zjedzony. lecimy do lasu :multi: