eria Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 ale cudna!!!!!!!!!!!!!!!:crazyeye::crazyeye::crazyeye: kurde jakby misiocyst był suką to bym Cię poprosiła o uszycie nam takiej :loveu: Quote
Od-Nowa Posted October 24, 2008 Author Posted October 24, 2008 dzięki! teraz zabieram się za szycie sprzętu do skijoringu. pasa i lin z amortyzatorkiem i szelek. a jak będzie czas to i stonogę zrobię :diabloti: Quote
groszek83 Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 Jak skończysz szyć to będą jakieś zdjęcia?:cool3::evil_lol: Quote
Inkaa Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 Zajebiste obroże. I adresówka też niczego sobie. :cool3: Normalnie druga Taks. Ja osobiście sama, jeśli chodzi o szycie, umiem przyszyć guzik. Tylko. Wszystko inne jest zbyt skomplikowane. :lol: Quote
betel Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 Obrózka całkiem całkiem, może uszyjesz więcej i bazarek zrobisz???:lol:Pozdrówka dla liska i tygryska i dla ich panci:lol: Quote
Od-Nowa Posted October 24, 2008 Author Posted October 24, 2008 szyć nauczyłam się sama i w sumie to całkiem nieźle bo naszyłam już sporo ubrań. Najpierw z wykrojów a potem łączyłam kilka ze sobą a od roku już bez wykrojów z czego najbardziej się cieszę ;) tylko moja maszyna delikatna i takich grubych rzeczy jak przy tych obrożach nie łapie i trzeba ręcznie wykańczać :roll: :cool1: jak uda mi się uszyć kolekcję "zaprzęgową" to się pochwalę ... sama jestem ciekawa efektu... :razz: a dziś z powodu mrozu - czyli wolny spacerek odpada :cool3: zrobiłyśmy sobie krótki trening. Dziś biegałam z dwoma naraz. Od kilku dni tak ćwiczymy bo jest z Tajgulem mały problem. Gdy biegnie razem z Lirą strasznie się ekscytuje, podgryza, szczeka, zaczepia. No i Lira się denerwuje bo ona szanuje swoją przestrzeń :evil_lol: dlatego biegam z 2 żeby opanować kontrolę nad Tajgą w czasie biegu. Dziś było świetnie!! biegły równo i z wielką chęcią!! :multi::multi: ale powiem Wam ,że mam cykora przed tą chwilą która pewnie niedługo nastąpi tj próby już z biegówkami! Tajga ma taką siłę,że chyba będę za nimi frunęła nie jechała :diabloti: chyba,że się wgryzę zębami w podłoże :diabloti::diabloti::diabloti: ale jeszcze do zimy trochę czasu, mam nadzieję,że wszystko dopracujemy i będzie dobrze :p Quote
Mudik Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 Obroże piękne:loveu::loveu:, a gdzie dokładnie mieszka Misia ?? Quote
groszek83 Posted October 25, 2008 Posted October 25, 2008 Hmmm ........bieganie:roll: :evil_lol: a ile przebiegniesz??:razz: Quote
Od-Nowa Posted October 25, 2008 Author Posted October 25, 2008 [B]Mudik[/B] - dziękuję :loveu: a co do Misi to nie wiem dokładnie gdzie. Mogę zapytać się o ulicę jej własicieli bo mają wątek na dogo ;) [B]groszek83[/B] - malutko! oj za malutko :evil_lol: ale z psami nie mam wyboru! jakbym przestała ruszać nogami to po mnie! nie mamy opanowanej komendy zwolnij :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Bartiśkowa_ Posted October 25, 2008 Posted October 25, 2008 jej jakie piękne obróżki :loveu: normalnie bomba A gdzie będziecie biegać ?? :multi: Quote
Dobcia Posted October 25, 2008 Posted October 25, 2008 Lirusia podobna do mamusi:loveu: Obróżki extra!!! Fajnie tak samemu szyć obróżki, ja to jestem zupełnie pozbawiona talentu do robótek ręcznych, a szkoda...;) Quote
*zaba* Posted October 25, 2008 Posted October 25, 2008 Ale Lirut do mamy podobna :crazyeye: a czarakterki jak?Tez takie same? Podziwiam talent,obrozki sliczne,szyj i otwieraj bazar.Kasy bedzie,ze hoho!!! Ciekawa jestem najnowszego Twojego dziela. A figurke po tych biegach bedziesz miala,ze tylko pozostanie zazdroscic. Niech Ci TZ-et zrobi zdjecie jak wgyziesz sie zebami w podloze :diabloti: Quote
wiq Posted October 25, 2008 Posted October 25, 2008 strasznie jestem ciekawa tej extremy z biegówkami:evil_lol: sama kiedyś o tym myślałam, ale wielokrotnie lekcje fruwania z roweru mój zapał nieco ostudziły..:evil_lol::evil_lol: Quote
betel Posted October 25, 2008 Posted October 25, 2008 No OdNówka ,rzeczywiscie przy tych przyszłych biegach musisz uwazać , żebys nie odfrunęła. A tak zupełnie serio, pamietaj, że nie należy owijać smyczy wokół reki , ani broń boże przywiązywać się do psa. Pozdrówka:lol: Quote
Od-Nowa Posted October 25, 2008 Author Posted October 25, 2008 [B]anitaaa i bartis - [/B]biegać na początek bedziemy w mieście. Mam już upatrzone dwa miejsca które się świetnie do tego celu nadają - tj nie ma drzew. Wpaść można jedynie z żywopłot albo na glebę :diabloti: a jak będzie szło lepiej to dalsze wyprawy w kotlinę Jeleniogórską mile widziane ;) [B] Dobcia - [/B]Lirut do mamy podobny w pewnych minach jak dwie krople wody. Do perfekcji obie opanowały proszenie w wydaniu aniołka :diabloti: szycie fajna sprawa. nigdy nie jest na nie za późno! [B]*zaba*[/B] - charakterki inne bo Misia to przylepa a Lirutek wielki cykor do ludzi. Chociaż w niektórych sprawach na pewno. Nie mam możliwości porównać. Ale marzy mi się takie spotkanie Misi z Lirą... ciekawe czy się poznają...;) co do bazarku to pisałam już kiedyś,że nie jest to możliwe. z wielu powodów zresztą... [B]wiq [/B]- zdecydowanie z biegówek jest bliżej do ziemi i mniej Cie przygniecie jak upadniesz :evil_lol: może się wkręcisz znowu? pośmigamy razem;) będzie race race!! :evil_lol: [B]betel[/B] - taak, ręki na pewno nie owinę, i psa do siebie nie przywiążę.... przypnę do pasa za to 3 linami :diabloti: będę na począku na kopnym śniegu trenować,żeby nie miały tak łatwo :evil_lol: ale cykorka mam mam... trzeba się będzie porządnie znieczulić Quote
Od-Nowa Posted October 26, 2008 Author Posted October 26, 2008 lecimy dziś na wycieczkę do lasu :Dog_run::multi: jak ktoś będzie przechodził obok naszej galerii wieczorną porą zapraszamy na zdjęcia :cool3: miłego dnia :bye: Quote
ariss Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 ja Ci powiem,że jak moja znajoma zaczeła śmigać z psem na biegówkach to bardzo urosła w tych psich oczach,jakoś tak trudno było ją dogonić i spacer był męczący...podobno to świetna sprawa!!!! Quote
Od-Nowa Posted October 26, 2008 Author Posted October 26, 2008 takie mam marzenie,żeby to pogłębiło więź z Tajgusią. W oczach Liruta nie wiem czy mogę urosnąć, bo już jestem większa niż cały świat :lol::loveu: ale w oczach Tajgusi by się przydało. a poza tym Lira ma już swoje pasje. Najwyższa pora stworzyć Tajgusi możliwość odnalezienia swojej :p zwłaszcza,że ciągle coś staje na przeszkodzie. Przez pierwsze 2 miesiące pobytu zupełnie nie kontaktowała. Jak już się otworzyła to zaczęła się cieczka, więc znowu odlot. po cieczce chwila spokoju a teraz urojona :diabloti: jak już się to wszystko skończy przyjdzie doskonały czas na aktywny sezon zimowy :lol: tylko muszę jakoś sterylke zaplanować... może jednak na początku grudnia... muszę się skonsultować z wetem. a z jakim psem Twoja znajoma biega? Quote
ariss Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 [quote name='Od-Nowa']takie mam marzenie,żeby to pogłębiło więź z Tajgusią. W oczach Liruta nie wiem czy mogę urosnąć, bo już jestem większa niż cały świat :lol::loveu: ale w oczach Tajgusi by się przydało. a poza tym Lira ma już swoje pasje. Najwyższa pora stworzyć Tajgusi możliwość odnalezienia swojej :p zwłaszcza,że ciągle coś staje na przeszkodzie. Przez pierwsze 2 miesiące pobytu zupełnie nie kontaktowała. Jak już się otworzyła to zaczęła się cieczka, więc znowu odlot. po cieczce chwila spokoju a teraz urojona :diabloti: jak już się to wszystko skończy przyjdzie doskonały czas na aktywny sezon zimowy :lol: tylko muszę jakoś sterylke zaplanować... może jednak na początku grudnia... muszę się skonsultować z wetem. a z jakim psem Twoja znajoma biega?[/quote] ja naszczęście też już chyba dla gassuli jestem całym światem:multi:ale zawsze moge się nauczyć śmigać na tych biegówkach,a co:evil_lol: z jakim psem:diabloti:a jak myślisz...........................................:diabloti: sznaucer średni czarny(samiec):evil_lol:;):diabloti: Quote
groszek83 Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 No to ja przejde w pobliżu wieczorkiem;) Quote
Od-Nowa Posted October 26, 2008 Author Posted October 26, 2008 ooo, ze sznaucerkiem :crazyeye: super! ( no tak, zadałam głupie pytanie .... przecież tylko jedna rasa istnieje :evil_lol: ) to ciekawy temat biegania z psami które nia mają tego w "genach" od razu załapał, czy kosztowało to dużo pracy? co do bycia całym światem to myślę, że i Lira i Gasska są dla nas całym światem również :lol::diabloti: groszku83 (:cool3:) serdecznie zapraszamy! Quote
ariss Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 [quote name='Od-Nowa']ooo, ze sznaucerkiem :crazyeye: super! ( no tak, zadałam głupie pytanie .... przecież tylko jedna rasa istnieje :evil_lol: ) to ciekawy temat biegania z psami które nia mają tego w "genach" od razu załapał, czy kosztowało to dużo pracy? co do bycia całym światem to myślę, że i Lira i Gasska są dla nas całym światem również :lol::diabloti: [/quote] dużo pracy:crazyeye:hahaha...jak on tylko zobaczył,że paniusia śmiga tak szybko i nie może jej dogonić to mu się spodabało:multi:nauczył się dosłownie w 3 sekundy:evil_lol: Quote
Od-Nowa Posted October 26, 2008 Author Posted October 26, 2008 no ale jak z cięgnieciem?jak z komendami prawo lewo zwolnij itd? Tajga lepiej biegnie za kimś nie w parze ale z kolei Lira na czołowego się nie nadaje. Więc będą obok siebie. Komendy na skręcanie ćwiczymy też na spacerach zwykłych. Na razie nie jest najlepiej :cool3: no dobra, obiad zjedzony. lecimy do lasu :multi: Quote
ewelinka_m Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 obróżki bombaaaa:loveu::loveu::loveu: czekam na leśne foty:cool3: Quote
*zaba* Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 Spacer,las... a u nas leje,wiatrzysko takie,ze rowery poprzewracane leza,no pogoda nsuper :mad: Quote
Recommended Posts