Majkowska Posted November 11, 2013 Author Posted November 11, 2013 ta smycz kupiłam w sklepie na moim starym osiedlu, była jedna i tam generalnie mają takie pojedyncze sztuki czesto więc nie wiem czy warto tam pędzić. Ale klęłam jak szewc bo przepłaciłam za nią soldnie - na wystawie są różne wzory i kolory (i grubości) przynajmniej o połowę taniej. Generalnie ja za nią nie przepadam jakoś, ale prowadza się na niej całkiem nieźle. Napewno grubość powoduje to że się dobrze trzyma, gdyby była cienka to pewnie by ręce obcierała. Żadnna smycz nie obciera sama z siebie rąk, dopiero na końxu musi być dziko szarpiący się delikwent...Ja uznaję zwykłe proste cienkie taśmowe smyczki i takich od lat używam. Pucharów jest tylko kilka, reszta jest u mojej mamy. Quote
Paulina_mickey Posted November 11, 2013 Posted November 11, 2013 Ależ macie piękną pogodę :loveu: Quote
Majkowska Posted November 11, 2013 Author Posted November 11, 2013 Pogoda już dziś się popsuła :( moja hodowczyni też ma takie smycze tylko że grubsze - ktoś kiedyś śmiał się że ma smycze jak na jakieś wściekłe amstaffy :D Quote
Buńka Posted November 11, 2013 Posted November 11, 2013 Miałam kiedyś taką smyczkę i byłam zadowolona:) A kupiłam w chińskim centrum bodajże za 10 zł :D W ogóle ja jestem zbieraczem takich rzeczy. Moje psy mają zazwyczaj spacery w polach, łąkach i lasach na totalnym odludziu więc smyczy rzadko używam. A w domu mam chyba z 7...:oops: Miałam też fają dopinaną rączkę z amortyzatorem. Ale wygrałam ją w konkursie i mi przysłali różową:D No a wtedy jeszcze nie miałam Leokadii i wydałam dziewczyną do hoteliku:) Kocham smyczki i obróżki:loveu: Czym bardziej wyszukany wzór tym lepiej... ale jednak do co dnia najzwyklejsze najlepsze;) no i ukochane kolce:diabloti::loveu: Właśnie zamiaruje kupić Leokadii:evil_lol: Quote
Majkowska Posted November 11, 2013 Author Posted November 11, 2013 Teee jak Leośkę skrzywdzisz to ja Waldemarowi też kupię! Właściwie to ja mam. A jeszcze dokładniej miałam, i to dwie pary, ale obydwie wywiozłam do mamy żeby miała w razie jakby trzeba jej było Waldemara wyprowadzić. No i obydwie przepadły... I niech je rdza pochłonie :diabloti: Za to zastanawiam się nad zakupem dławika i chyba kupię, ale materiałowy (też miałam i też zgubiłam:D) bo od metalowych Waldek zaraz na szyi czarniutki aż go domyć nie mogę. Quote
Majkowska Posted November 11, 2013 Author Posted November 11, 2013 Profesor , proszę : [url]http://www.karusek.com.pl/produkt.php?prod_id=3012&cat=137[/url] Jedziemy ? ;) Quote
Pani Profesor Posted November 11, 2013 Posted November 11, 2013 to jest na pewno taka sama? :cool3: bo ta wygląda na taką 'zbitą', twardszą, jakby z innego materiału, a ta Twoja i Neski jest mięciutka, ale ciężka - super rzecz. możemy skoczyć na dniach, ale ja jutro zasuwam do weta :roll: Patryk leży w depresji, autentycznie wygląda na smutnego, mniej się drapie, ale zmarnowany jak nie wiem co...myślicie, że to po sterydowym zastrzyku? Jest serio nie do życia, inny pies... Quote
Baton Posted November 11, 2013 Posted November 11, 2013 [quote name='Pani Profesor'] możemy skoczyć na dniach, ale ja jutro zasuwam do weta :roll: Patryk leży w depresji, autentycznie wygląda na smutnego, mniej się drapie, ale zmarnowany jak nie wiem co...myślicie, że to po sterydowym zastrzyku? Jest serio nie do życia, inny pies...[/QUOTE] Bardzo możliwe, moja też tak reaguje na sterydy ;) Quote
Pani Profesor Posted November 11, 2013 Posted November 11, 2013 szkoda tylko, że nic nie pomogły a pies dalej idzie jak paralityk, co 2 metry liżąc sobie okolice doopki :roll: oszaleję ze zmartwienia dzisiaj chyba... nawet piłka go nie cieszy :placz: Quote
Majkowska Posted November 11, 2013 Author Posted November 11, 2013 Moja też była twarda, ale po pewnym czasie się zmiękcza. A Neca chyba ma jeszcze inną. są 2 rodzaje - delikatniejsze i twardsze. Ja tam też mam "małą" listę zakupową, bo przecież tyle rzeczy mojemu pieskowi jest potrzebnych :evil_lol: Ale narazie niech Pat wyzdrowieje, pojedziemy ;) Quote
Pani Profesor Posted November 11, 2013 Posted November 11, 2013 u nas fizjolog i długa, przepinana smycz jest na liście, bo na [I]fajną [/I]obróżkę zapoluję później, teraz kasa potrzebna na leczenie, czuję, że duuużo pochłonie... ...pocieszcie, ciotki, które mają atopowca, że to NIE JEST taka żmudna walka, jak mi się wydaje :placz: na razie jest błysk nadziei, bo z pół godziny już nie lizał pachwiny... Quote
Majkowska Posted November 11, 2013 Author Posted November 11, 2013 :glaszcze::glaszcze: Nie martw się na zapas bo Ci się zmarszczki porobią. Ja też fizjologa chcem - a tam mają i możliwe że jak zmierzę 100 to jeden będzie na pointera pasować ;) I linę muszę sobie kupić, tak z 40 metrów na biedę :evil_lol: I dławik, i mnóstwo innych rzeczy... A najpierw to muszę zamowić karmę, bo Waldek już od kilku dni zżera mięcho i gotowane i zaraz się mu znudzi, zaprotestuje i coekawe co wtedy zrobię :D Quote
Pani Profesor Posted November 11, 2013 Posted November 11, 2013 Patryk 13kg tego samego żarcia - dzień w dzień - akceptuje z taką samą radością :D no, może nie dzisiaj :roll: ale już łazi po domu i węszy, więc będzie żył :diabloti: a zmarszczek trochę by się przydało, bo mimo 23 lat na karku, jak do tej pory, najwięcej "na oko" dostałam 18 :diabloti: znajomy mamy zobaczył zdjęcie (które robiłam do dyplomu) i zapytał w której jestem klasie :roll: Quote
Whisky1 Posted November 11, 2013 Posted November 11, 2013 [quote name='Pani Profesor']Patryk 13kg tego samego żarcia - dzień w dzień - akceptuje z taką samą radością :D no, może nie dzisiaj :roll: ale już łazi po domu i węszy, więc będzie żył :diabloti: a zmarszczek trochę by się przydało, bo mimo 23 lat na karku, jak do tej pory, najwięcej "na oko" dostałam 18 :diabloti: znajomy mamy zobaczył zdjęcie (które robiłam do dyplomu) i zapytał w której jestem klasie :roll:[/QUOTE] ciesz się :) bo mi wciąż zawyżają ale to przez mój ,,bagaż" życiowy w tak młodym wieku haha Quote
katasza1 Posted November 11, 2013 Posted November 11, 2013 Waldemarek jest przesliczny. Ostatnio moja mama rozwiazywala krzyzowke icos tam bylo 'pies mysliwski z typowym nosem', no cos w tym stylu. I ja jej mowie - pointer! A ona do mnie ze przeciez wie, chcieli takiego kupic jak bylam mala, ale jamnik przewazyl tylko rozmiarem. Nie wiedzialam ze moja mama ponad 15 lat temu byla tak zorientowana w rasach :P Quote
Pani Profesor Posted November 11, 2013 Posted November 11, 2013 [quote name='Whisky1']ciesz się :) bo mi wciąż zawyżają ale to przez mój ,,bagaż" życiowy w tak młodym wieku haha[/QUOTE] ja mam 160cm i drobną posturę, a do tego [I]babyface [/I]:roll: i jeśli zostanie mi to do 40-tki, to może będę się cieszyć, na razie to raczej utrapienie, bo lubię sobie zwrócić uwagę, kiedy mi się coś nie podoba (ostatnio nafukałam na pana w sklepie, który mi się wtrynił w kolejkę), a dostaję w nagrodę beszt pt. "odwal się gówniaro" :diabloti: [quote name='katasza1']Waldemarek jest przesliczny. Ostatnio moja mama rozwiazywala krzyzowke icos tam bylo 'pies mysliwski z typowym nosem', no cos w tym stylu. I ja jej mowie - pointer! A ona do mnie ze przeciez wie, chcieli takiego kupic jak bylam mala, ale jamnik przewazyl tylko rozmiarem. Nie wiedzialam ze moja mama ponad 15 lat temu byla tak zorientowana w rasach :P[/QUOTE] grono miłośników Waldka rośnie :loveu: a co do ras, to to chyba pierwsza główna rozrywka dzieci zainteresowanych tematem - ja łykałam różne 'psie encyklopedie' na kilogramy, a potem była wielka błazenada pt. "a powiedz co to za rasa", no a ja - szczęśliwa - opowiadałam o munsterlanderach i tollerach ciociom, które potakiwały myśląc pewnie, że 'dzieciak sobie zmyśla' :loveu: przez to mamie też się [I]przyswoiło [/I]troszkę, do tej pory rozpoznaje 'dziwacze' rasy typu shar-pei czy seter gordon :cool3: a nie każdy laik tak umie :cool3: Quote
agutka Posted November 11, 2013 Posted November 11, 2013 och jaki on przystojny [url]https://lh6.googleusercontent.com/-aHX8mcJUhyE/UoACV5DWZzI/AAAAAAAAP_Q/3Z2tyHikG9U/s576/kass%20062.jpg[/url] nic dziwnego że pucharów tyle otrzymał ;) Quote
katasza1 Posted November 11, 2013 Posted November 11, 2013 Pani Profesor, no ja tez wchlanialam emcyklopedie psow, ale moi rodzice kupowali psa jak mialam 5 lat i sami wybierali rase, nie pytali mnie o zdanie. Wiec musieli sami pogrzebac :) zreszta ja chcialam dalmatynczyka ( chyba wiadomo dlaczego :P ) i moi rodzice zaprowadzili mnie do dalmata mieszkajacego niedaleko nas, ktory ciagnal na smyczy jak popaprany, skakal na ludzi i wogole byl strasznie nieogarniety. Dalam rodzicom spokoj z dalmatynczykiem :P Quote
Pani Profesor Posted November 11, 2013 Posted November 11, 2013 oczywiście, że wiem dlaczego dalmatyńczyk, bo sama zmusiłam babcię do wzięcia takiego pulpeta ze schroniska :evil_lol: źle się to skończyło, pisałam gdzieś u siebie na wątku, że pomysł [I]umiarkowanie [/I]wypalił, nie wiem, kto się bardziej męczył - młody czy babcia ;) Quote
Majkowska Posted November 11, 2013 Author Posted November 11, 2013 [quote name='katasza1']Waldemarek jest przesliczny. Ostatnio moja mama rozwiazywala krzyzowke icos tam bylo 'pies mysliwski z typowym nosem', no cos w tym stylu. I ja jej mowie - pointer! A ona do mnie ze przeciez wie, chcieli takiego kupic jak bylam mala, ale jamnik przewazyl tylko rozmiarem. Nie wiedzialam ze moja mama ponad 15 lat temu byla tak zorientowana w rasach :P[/QUOTE] Witamy :) Ooo, przeważnie w krzyżówkach jest seter jak o psa myśliwskiego chodzi. Ale ja i tak wpisuję pointer :eviltong: No, muszę powiedzieć że dawniej pointery były znane, a teraz jakoś tak znikły. Może dlatego że mają takie wymagania i mało kto chce takiego uciążliwca :evil_lol:Ale ja się bardzo często spotykam ze starszymi ludźmi - najczęściej to są tak 80 letni panowie , którzy doskonale wiedzą co to za pies, do czego służy, a nawet często chwalą się że takiego mieli. Dawniej były chyba dość popularną rasą. [quote name='Pani Profesor']ja mam 160cm i drobną posturę, a do tego [I]babyface [/I]:roll: i jeśli zostanie mi to do 40-tki, to może będę się cieszyć, na razie to raczej utrapienie, bo lubię sobie zwrócić uwagę, kiedy mi się coś nie podoba (ostatnio nafukałam na pana w sklepie, który mi się wtrynił w kolejkę), a dostaję w nagrodę beszt pt. "odwal się gówniaro" :diabloti: grono miłośników Waldka rośnie :loveu: a co do ras, to to chyba pierwsza główna rozrywka dzieci zainteresowanych tematem - ja łykałam różne 'psie encyklopedie' na kilogramy, a potem była wielka błazenada pt. "a powiedz co to za rasa", no a ja - szczęśliwa - opowiadałam o munsterlanderach i tollerach ciociom, które potakiwały myśląc pewnie, że 'dzieciak sobie zmyśla' :loveu: przez to mamie też się [I]przyswoiło [/I]troszkę, do tej pory rozpoznaje 'dziwacze' rasy typu shar-pei czy seter gordon :cool3: a nie każdy laik tak umie :cool3:[/QUOTE] Też mam ten problem. Ostatnio kupowałam Reddsa i ...babka poporosiła mnie o dowód... Ja dawniej też chłonęłam, psy , psia psychika, psie szkolenie, rasy. Ba, nawet wchłaniałam wzorce bo szykowałam się na sędziego... Teraz patrzę na psa i wiem jakiej jest rasy, ale np nazwy nie pamiętam :D Starość nie radość :D Dalmatyńczyka też chciałam, ale poduważyłam że są dość agresywne i mi się odechciało. Za to bull mi nigdy nie minął. Był jeszcze grzywacz - ale jak oglądałam miot i podpytałam o wszystko to stwierdziłamm że jednak nie. A nim kupiliśmy Amorka to miałam mieć ...jamnika króliczego. Do tej pory dziękuję Bogu że go nie wzięliśmy : kosztowałby nas znacznie więcej niż Wald, a jego mamusia interchampionka wyglądała jak rozjechany szczur. Nie przepadam za jamnikami, ale jak jest łądny to docenię, ten akurat nie miał z urodą nic wspólnego... Potem pojawił się Amorek - i to był najlepszy wybór. Potem moja mama chciała nam dobrać jeszcze shih tzu ale ...rozmyśliła się. Quote
katasza1 Posted November 11, 2013 Posted November 11, 2013 A to fakt, ze chyba byly dosc popularne. Nawet moja ciotka kojarzy a ona mimo ze psy kocha to nie odroznia buldoga od mopsa, i kompletnie nie moze zrouzmiec jaka widze roznice miedzy bostonem a francuzem :P Mnie sie strasznie pointery, wegry, weimary podobaja. Ale to sobie sprawie kiedys jak bede mieszkala w poblizu pol i ...bedzie mnie stac na zarcie dla takiego pieska :P bo charakter mnie wcale nie odstrasza. Ale ja to i staffika i amstafa i wyzla bym chciala. Lubie roznorodnosc :P Quote
Pani Profesor Posted November 11, 2013 Posted November 11, 2013 [quote name='Majkowska']Witamy :) Ooo, przeważnie w krzyżówkach jest seter jak o psa myśliwskiego chodzi. Ale ja i tak wpisuję pointer :eviltong: No, muszę powiedzieć że dawniej pointery były znane, a teraz jakoś tak znikły. Może dlatego że mają takie wymagania i mało kto chce takiego uciążliwca :evil_lol:Ale ja się bardzo często spotykam ze starszymi ludźmi - najczęściej to są tak 80 letni panowie , którzy doskonale wiedzą co to za pies, do czego służy, a nawet często chwalą się że takiego mieli. Dawniej były chyba dość popularną rasą. Też mam ten problem. Ostatnio kupowałam Reddsa i ...babka poporosiła mnie o dowód... Ja dawniej też chłonęłam, psy , psia psychika, psie szkolenie, rasy. Ba, nawet wchłaniałam wzorce bo szykowałam się na sędziego... Teraz patrzę na psa i wiem jakiej jest rasy, ale np nazwy nie pamiętam :D Starość nie radość :D Dalmatyńczyka też chciałam, ale poduważyłam że są dość agresywne i mi się odechciało. Za to bull mi nigdy nie minął. Był jeszcze grzywacz - ale jak oglądałam miot i podpytałam o wszystko to stwierdziłamm że jednak nie. A nim kupiliśmy Amorka to miałam mieć ...jamnika króliczego. Do tej pory dziękuję Bogu że go nie wzięliśmy : kosztowałby nas znacznie więcej niż Wald, a jego mamusia interchampionka wyglądała jak rozjechany szczur. Nie przepadam za jamnikami, ale jak jest łądny to docenię, ten akurat nie miał z urodą nic wspólnego... Potem pojawił się Amorek - i to był najlepszy wybór. Potem moja mama chciała nam dobrać jeszcze shih tzu ale ...rozmyśliła się.[/QUOTE] noooo, cioci Majkowskiej też spokojnie z piątaka odjąć można :lol: ale wózek z Kinią z powrotem dodaje lat :diabloti: [quote name='katasza1']A to fakt, ze chyba byly dosc popularne. Nawet moja ciotka kojarzy a ona mimo ze psy kocha to nie odroznia buldoga od mopsa, i kompletnie nie moze zrouzmiec jaka widze roznice miedzy bostonem a francuzem :P Mnie sie strasznie pointery, wegry, weimary podobaja. Ale to sobie sprawie kiedys jak bede mieszkala w poblizu pol i ...bedzie mnie stac na zarcie dla takiego pieska :P bo charakter mnie wcale nie odstrasza. Ale ja to i staffika i amstafa i wyzla bym chciala. Lubie roznorodnosc :P[/QUOTE] ja bym chciała asta albo bullka, chociaż staffikiem bym nie pogardziła :D ale wiem, że jeszcze nieprędko, najpierw odchowam szarą mendę ;) Quote
Majkowska Posted November 11, 2013 Author Posted November 11, 2013 Moi rodzice też nie odróżniają. Kiedyś weszliśmy z tatą do zologa i tata coś opowiada ze " te psy tej rasy...." coś tam... więc postanowiłam mu wstydu narobić i mówię " a powiedz panu jakiej rasy jest nasz piesek " :D Na to mój tata "yyyyy.... eeee....yyyy..... noooo.... wyżeł.... wyżeł pa...po...pointer angielski..." To było takie kochane , mina mu zrzedła w momencie. :lol: Zawsze zastanawiam się jak ludzie godzą wymagania kilku skrajnie różnych psów. Jakiego wyżła sobie chcesz sprawić? W pobliżu pól sobie nie wyobrażam mieszkać z takim farfoclem :D. Jezu przecież Waldkowi by chcyba nos odpadł. Wystarczy że na wsi mieszkamy pod lasem i on stale pracuje i łowi zapachy. Quote
Majkowska Posted November 11, 2013 Author Posted November 11, 2013 [quote name='Pani Profesor']noooo, cioci Majkowskiej też spokojnie z piątaka odjąć można :lol: ale wózek z Kinią z powrotem dodaje lat :diabloti: ja bym chciała asta albo bullka, chociaż staffikiem bym nie pogardziła :D ale wiem, że jeszcze nieprędko, najpierw odchowam szarą mendę ;)[/QUOTE] Jak się umaluję to dość poważna się robię. Ale przeważnie jak z psem chodzę - widziałaś. Jak nie podmaluje choć tuszem rzęs to mam 2 latka i brak wyrazu :D ee. może ludzie myślą że siostrzyczkę wożę :D A ja ostatnio kręcę się myślami wkoło drugiego pieska :D Ale nie, póki Kinia nie podrośnie, póki na swoim twardo nie staniemy to nie. Jakby mnie korciło to zawsze mamusi mogę sprawić :diabloti: Quote
Recommended Posts