piechcia15 Posted June 4, 2013 Posted June 4, 2013 ta pogoda to jakiś obłęd!! poszłam dziś do schronu z mocnym postanowieniem zrobienia choć kilku zdjęć...a gdzie tam, lało tak, że aparatu nie dało się wyjąć :( to jakaś masakra :( Quote
paula_t Posted June 4, 2013 Posted June 4, 2013 [quote name='piechcia15']ta pogoda to jakiś obłęd!! poszłam dziś do schronu z mocnym postanowieniem zrobienia choć kilku zdjęć...a gdzie tam, lało tak, że aparatu nie dało się wyjąć :( to jakaś masakra :([/QUOTE] No niestety, na pogodę już nic nie poradzimy :( Quote
ewu Posted June 4, 2013 Posted June 4, 2013 [quote name='Joven']Ale z drugiej strony w schronisku wiele psów jest wystraszonych i przez to nawet agresywnych...moja Lulu nie dała się dotknąć w boksie, gryzła na metr...trzęsła się ze strachu.... a już 2 godziny pobytu w domu się rozluźniła i przylepiła do mnie i tak już jej zostało...owszem boi się obcych, nie lubi jak ktoś obcy na nią zwraca uwagę, warczy wtedy, ale to dobrze, istnieje szansa, że nikt jej nie porwie ;) także te psiaki mogą być zupełnie inne, jak dostaną dobry, ciepły dom.[/QUOTE] Też tak myślę... Quote
kasia14 Posted June 4, 2013 Posted June 4, 2013 [quote name='ewu']Też tak myślę...[/QUOTE] Sprawa w toku, zobaczymy co z tego wyjdzie. Czarnulek ma zdecydowanie najwieksze powodzenie, bo o niego się rozchodzi Quote
modliszka84 Posted June 4, 2013 Posted June 4, 2013 [quote name='ewu']Też tak myślę...[/QUOTE] Dziewczyny, ale przecież wiadomo w jakich warunkach żyły te psy i czego się można spodziewać. Psy - które nie były wyprowadzane na zewnątrz, za przeproszeniem lały i srały w domu, nie chodziły na smyczy. To nie są psy, które są takie ze strachu i stresu z powoda schroniska. Nie mówię, że to nie jest do wypracowania, nawet w krótkim czasie, ale nie są to psy które po zabraniu do domu od razu staną się przylepami... Quote
piechcia15 Posted June 5, 2013 Posted June 5, 2013 mamy dom dla jednego czarnucha :D:D tego z białymi skarpetkami :) Ludzie z Warszawy. Na początku chcą go wziąć w formie dt bo coś tam im się rodzinni pokomplikowało i w ciągu miesiąc dadzą znać czy psiak z nimi zostaje czy szukamy domu. Ludzie fajni, mieli juz psa sikającego w domu więc to ich nie odstrasza, blok całkiem zapsiony więc ewentualne szczeki nikogo denerwować nie będą :) tylko poprosili o pomoc w transporcie. Mówiłam, że w czw jeździ dziewczyna, ale na jutrzejszy czw nie byli jeszcze naszykowani więc trochę im to za wcześnie. Psa już zarezerwowałam. czyli jeszcze tylko ...5 domów potrzebnych :) Quote
ewu Posted June 5, 2013 Posted June 5, 2013 [quote name='piechcia15']mamy dom dla jednego czarnucha :D:D tego z białymi skarpetkami :) Ludzie z Warszawy. Na początku chcą go wziąć w formie dt bo coś tam im się rodzinni pokomplikowało i w ciągu miesiąc dadzą znać czy psiak z nimi zostaje czy szukamy domu. Ludzie fajni, mieli juz psa sikającego w domu więc to ich nie odstrasza, blok całkiem zapsiony więc ewentualne szczeki nikogo denerwować nie będą :) tylko poprosili o pomoc w transporcie. Mówiłam, że w czw jeździ dziewczyna, ale na jutrzejszy czw nie byli jeszcze naszykowani więc trochę im to za wcześnie. Psa już zarezerwowałam. czyli jeszcze tylko ...5 domów potrzebnych :)[/QUOTE] Super:) :):) Quote
paula_t Posted June 5, 2013 Posted June 5, 2013 Wspaniała wiadomość! :) Oby i reszcie się tak poszczęściło! Udało się wyróżnić ogłoszenie? Quote
ewu Posted June 5, 2013 Posted June 5, 2013 [quote name='paula_t']Wspaniała wiadomość! :) Oby i reszcie się tak poszczęściło! Udało się wyróżnić ogłoszenie?[/QUOTE] Nie wiem, nie dostałam informacji:) Quote
modliszka84 Posted June 5, 2013 Posted June 5, 2013 [quote name='piechcia15']mamy dom dla jednego czarnucha :D:D tego z białymi skarpetkami :) Ludzie z Warszawy. Na początku chcą go wziąć w formie dt bo coś tam im się rodzinni pokomplikowało i w ciągu miesiąc dadzą znać czy psiak z nimi zostaje czy szukamy domu. Ludzie fajni, mieli juz psa sikającego w domu więc to ich nie odstrasza, blok całkiem zapsiony więc ewentualne szczeki nikogo denerwować nie będą :) tylko poprosili o pomoc w transporcie. Mówiłam, że w czw jeździ dziewczyna, ale na jutrzejszy czw nie byli jeszcze naszykowani więc trochę im to za wcześnie. Psa już zarezerwowałam. czyli jeszcze tylko ...5 domów potrzebnych :)[/QUOTE] No to trzeba Kaśce powiedzieć, bo ta dziewczyna z Poznania też chciała czarnego. Quote
kasia14 Posted June 5, 2013 Posted June 5, 2013 [quote name='modliszka84']No to trzeba Kaśce powiedzieć, bo ta dziewczyna z Poznania też chciała czarnego.[/QUOTE] Zgadałyśmy się już wcześniej :) Czarny pojedzie do domu w Warszawie a dziewczynie z Poznania pomogę szukać innego psiaka do adopcji, więc jak macie jakieś maluchy w typie czarnego które mogę polecić to piszcie. Podeślę też foty tych psiaków bo nie wiedziała wszystkich, może jeszcze któryś jej się spodoba. Wszyscy tylko czarnulka chcą.... Quote
ewu Posted June 5, 2013 Posted June 5, 2013 [quote name='kasia14']Zgadałyśmy się już wcześniej :) Czarny pojedzie do domu w Warszawie a dziewczynie z Poznania pomogę szukać innego psiaka do adopcji, więc jak macie jakieś maluchy w typie czarnego które mogę polecić to piszcie. Podeślę też foty tych psiaków bo nie wiedziała wszystkich, może jeszcze któryś jej się spodoba. Wszyscy tylko czarnulka chcą....[/QUOTE] Jest biedak , Radysy mu grożą... [URL]http://4.bp.blogspot.com/-WDG0hY8Y_bQ/UZ416oWE30I/AAAAAAAAOlU/zmq7vh9iQtQ/s400/IMG_5910.JPG[/URL] [URL]http://3.bp.blogspot.com/-5R9jAqr2N-A/UZ412yLHmfI/AAAAAAAAOlI/uRJZMkXwsJE/s400/IMG_5912.JPG[/URL] Nie umiem fotek wklejać...:oops::oops::oops::oops: Quote
kasia14 Posted June 5, 2013 Posted June 5, 2013 [quote name='ewu']Jest biedak , Radysy mu grożą... [URL]http://4.bp.blogspot.com/-WDG0hY8Y_bQ/UZ416oWE30I/AAAAAAAAOlU/zmq7vh9iQtQ/s400/IMG_5910.JPG[/URL] [URL]http://3.bp.blogspot.com/-5R9jAqr2N-A/UZ412yLHmfI/AAAAAAAAOlI/uRJZMkXwsJE/s400/IMG_5912.JPG[/URL] Nie umiem fotek wklejać...:oops::oops::oops::oops:[/QUOTE] Możesz coś więcej o nim napisać? Wiek, charakter, waga tak pi razy oko? Myślę, że mógłby się spodobać... :) Quote
ewu Posted June 5, 2013 Posted June 5, 2013 (edited) [quote name='kasia14']Możesz coś więcej o nim napisać? Wiek, charakter, waga tak pi razy oko? Myślę, że mógłby się spodobać... :)[/QUOTE] Piesek, niestety jest w przytulisku i niczego dokłanie o nim nie wiadomo.... Napisali, że ma 3 miesiące ale wg mnie jest starszy... Tu nie widać ale jest bardzo chudy.... Będzie średni. Edited June 6, 2013 by ewu Quote
ewu Posted June 5, 2013 Posted June 5, 2013 Taką informację zamieściły dziewczyny: Frodo - jeszcze podlotek, ok. 3 miesięcy, krótkowłosy, będzie średniej wielkości, raczej drobny - pinczerowaty. Bardzo przyjacielski, czeka na ciepły domek. Prosimy o kontakt Ola 792783110, Jola 605608220. Fotka , która pokazuje chudość [url]https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/391380_453058401441886_1756551583_n.jpg[/url] Quote
Madzik77 Posted June 6, 2013 Posted June 6, 2013 [COLOR=#ff0000][SIZE=4][FONT=lucida grande]ALARM !! ALARM!!![/FONT] [FONT=lucida grande]Ktoś wczoraj do schroniska w Pabianicach podrzucił 7 mini szczeniaków!!! mają max5 tyg ale nie sa jeszcze samodzielne,potrzebują specjalnego mleka i karmy,n[/FONT][/SIZE][FONT=lucida grande][SIZE=4]ajlepiej Royal Starter dla najmłodszych. Musimy je gdzieś zabrać bo tu lada chwila umrą! To dla nich walka o życie!! Może ktoś z was wziąłby choć 2 na wychowanie?Znajdziemy im domy!! To dla nich być albo nie być.Będą małej rasy!! POMOCY [/SIZE][/FONT][/COLOR][COLOR=#808080][FONT=lucida grande] [/FONT][/COLOR] Quote
ewu Posted June 6, 2013 Posted June 6, 2013 [quote name='Madzik77'][COLOR=#ff0000][SIZE=4][FONT=lucida grande]ALARM !! ALARM!!![/FONT] [FONT=lucida grande]Ktoś wczoraj do schroniska w Pabianicach podrzucił 7 mini szczeniaków!!! mają max5 tyg ale nie sa jeszcze samodzielne,potrzebują specjalnego mleka i karmy,n[/FONT][/SIZE][FONT=lucida grande][SIZE=4]ajlepiej Royal Starter dla najmłodszych. Musimy je gdzieś zabrać bo tu lada chwila umrą! To dla nich walka o życie!! Może ktoś z was wziąłby choć 2 na wychowanie?Znajdziemy im domy!! To dla nich być albo nie być.Będą małej rasy!! POMOCY [/SIZE][/FONT][/COLOR][COLOR=#808080][FONT=lucida grande] [/FONT][/COLOR][/QUOTE] O Boże miłosierny....:( Quote
paula_t Posted June 6, 2013 Posted June 6, 2013 Ooooo matko:( Madzik, pisz gdzie się da, może załóż im osobny wątek:( Quote
Makila Posted June 6, 2013 Posted June 6, 2013 Które z tych małych psiaków są najbardziej wycofane? Serce mi pęka jak widzę takie maleńswa w takich miejscach. Nie chcę nic obiecywać, ale może mogłabym wziąść ze 2 na BDT Quote
piechcia15 Posted June 6, 2013 Posted June 6, 2013 nie za bardzo znamy ich charaktery.Sobota już tuż tuż więc miejmy nadzieję że nie będzie lało i uda nam się z nimi zapoznać :( Quote
piechcia15 Posted June 7, 2013 Posted June 7, 2013 pojechały dziś do dt. fajna dziewczyna wzięła je wszystkie !!! narazie są niepewne,zobaczymy. Jutro założę im wątek bo dziś już padam Quote
kasia14 Posted June 8, 2013 Posted June 8, 2013 Dziś wszystkie maluchy miały sesję zdjęciową, zapewne niebawem efekty więc czekajcie cierpliwie :) Jedynie czarny maluch nie dał się wyciągnąć - wszystkie są bardzo wystraszone i ciężko było je wynieść ale ta małpiatka kłapała ząbkami na prawo i lewo... :p Będzie można każdego z osobna poogłaszać, raz dwa pójdą Quote
paula_t Posted June 8, 2013 Posted June 8, 2013 Super, że udało im się zrobić wszystkim zdjęcia, ja jak tylko się obrobię z tymi pakietami, które mam mogę je poogłaszać, tylko proszę o pomoc przy napisaniu tekstu :) Quote
kasia14 Posted June 8, 2013 Posted June 8, 2013 [quote name='paula_t']Super, że udało im się zrobić wszystkim zdjęcia, ja jak tylko się obrobię z tymi pakietami, które mam mogę je poogłaszać, tylko proszę o pomoc przy napisaniu tekstu :)[/QUOTE] Napiszę każdemu psiakowi z osobna :) Quote
Recommended Posts