Jump to content
Dogomania

4 roczne mikropsiaki pinczerki kolorowe do adopcji w schronisku! Szukamy DT, DS!

Recommended Posts

Posted

ta pogoda to jakiś obłęd!! poszłam dziś do schronu z mocnym postanowieniem zrobienia choć kilku zdjęć...a gdzie tam, lało tak, że aparatu nie dało się wyjąć :( to jakaś masakra :(

• Replies 442
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='piechcia15']ta pogoda to jakiś obłęd!! poszłam dziś do schronu z mocnym postanowieniem zrobienia choć kilku zdjęć...a gdzie tam, lało tak, że aparatu nie dało się wyjąć :( to jakaś masakra :([/QUOTE]

No niestety, na pogodę już nic nie poradzimy :(

Posted

[quote name='Joven']Ale z drugiej strony w schronisku wiele psów jest wystraszonych i przez to nawet agresywnych...moja Lulu nie dała się dotknąć w boksie, gryzła na metr...trzęsła się ze strachu.... a już 2 godziny pobytu w domu się rozluźniła i przylepiła do mnie i tak już jej zostało...owszem boi się obcych, nie lubi jak ktoś obcy na nią zwraca uwagę, warczy wtedy, ale to dobrze, istnieje szansa, że nikt jej nie porwie ;) także te psiaki mogą być zupełnie inne, jak dostaną dobry, ciepły dom.[/QUOTE]
Też tak myślę...

Posted

[quote name='ewu']Też tak myślę...[/QUOTE]
Sprawa w toku, zobaczymy co z tego wyjdzie. Czarnulek ma zdecydowanie najwieksze powodzenie, bo o niego się rozchodzi

Posted

[quote name='ewu']Też tak myślę...[/QUOTE]

Dziewczyny, ale przecież wiadomo w jakich warunkach żyły te psy i czego się można spodziewać. Psy - które nie były wyprowadzane na zewnątrz, za przeproszeniem lały i srały w domu, nie chodziły na smyczy. To nie są psy, które są takie ze strachu i stresu z powoda schroniska.
Nie mówię, że to nie jest do wypracowania, nawet w krótkim czasie, ale nie są to psy które po zabraniu do domu od razu staną się przylepami...

Posted

mamy dom dla jednego czarnucha :D:D tego z białymi skarpetkami :) Ludzie z Warszawy. Na początku chcą go wziąć w formie dt bo coś tam im się rodzinni pokomplikowało i w ciągu miesiąc dadzą znać czy psiak z nimi zostaje czy szukamy domu. Ludzie fajni, mieli juz psa sikającego w domu więc to ich nie odstrasza, blok całkiem zapsiony więc ewentualne szczeki nikogo denerwować nie będą :) tylko poprosili o pomoc w transporcie. Mówiłam, że w czw jeździ dziewczyna, ale na jutrzejszy czw nie byli jeszcze naszykowani więc trochę im to za wcześnie. Psa już zarezerwowałam.

czyli jeszcze tylko ...5 domów potrzebnych :)

Posted

[quote name='piechcia15']mamy dom dla jednego czarnucha :D:D tego z białymi skarpetkami :) Ludzie z Warszawy. Na początku chcą go wziąć w formie dt bo coś tam im się rodzinni pokomplikowało i w ciągu miesiąc dadzą znać czy psiak z nimi zostaje czy szukamy domu. Ludzie fajni, mieli juz psa sikającego w domu więc to ich nie odstrasza, blok całkiem zapsiony więc ewentualne szczeki nikogo denerwować nie będą :) tylko poprosili o pomoc w transporcie. Mówiłam, że w czw jeździ dziewczyna, ale na jutrzejszy czw nie byli jeszcze naszykowani więc trochę im to za wcześnie. Psa już zarezerwowałam.

czyli jeszcze tylko ...5 domów potrzebnych :)[/QUOTE]
Super:) :):)

Posted

[quote name='paula_t']Wspaniała wiadomość! :) Oby i reszcie się tak poszczęściło!
Udało się wyróżnić ogłoszenie?[/QUOTE]
Nie wiem, nie dostałam informacji:)

Posted

[quote name='piechcia15']mamy dom dla jednego czarnucha :D:D tego z białymi skarpetkami :) Ludzie z Warszawy. Na początku chcą go wziąć w formie dt bo coś tam im się rodzinni pokomplikowało i w ciągu miesiąc dadzą znać czy psiak z nimi zostaje czy szukamy domu. Ludzie fajni, mieli juz psa sikającego w domu więc to ich nie odstrasza, blok całkiem zapsiony więc ewentualne szczeki nikogo denerwować nie będą :) tylko poprosili o pomoc w transporcie. Mówiłam, że w czw jeździ dziewczyna, ale na jutrzejszy czw nie byli jeszcze naszykowani więc trochę im to za wcześnie. Psa już zarezerwowałam.

czyli jeszcze tylko ...5 domów potrzebnych :)[/QUOTE]

No to trzeba Kaśce powiedzieć, bo ta dziewczyna z Poznania też chciała czarnego.

Posted

[quote name='modliszka84']No to trzeba Kaśce powiedzieć, bo ta dziewczyna z Poznania też chciała czarnego.[/QUOTE]

Zgadałyśmy się już wcześniej :) Czarny pojedzie do domu w Warszawie a dziewczynie z Poznania pomogę szukać innego psiaka do adopcji, więc jak macie jakieś maluchy w typie czarnego które mogę polecić to piszcie. Podeślę też foty tych psiaków bo nie wiedziała wszystkich, może jeszcze któryś jej się spodoba. Wszyscy tylko czarnulka chcą....

Posted

[quote name='kasia14']Zgadałyśmy się już wcześniej :) Czarny pojedzie do domu w Warszawie a dziewczynie z Poznania pomogę szukać innego psiaka do adopcji, więc jak macie jakieś maluchy w typie czarnego które mogę polecić to piszcie. Podeślę też foty tych psiaków bo nie wiedziała wszystkich, może jeszcze któryś jej się spodoba. Wszyscy tylko czarnulka chcą....[/QUOTE]
Jest biedak , Radysy mu grożą...
[URL]http://4.bp.blogspot.com/-WDG0hY8Y_bQ/UZ416oWE30I/AAAAAAAAOlU/zmq7vh9iQtQ/s400/IMG_5910.JPG[/URL]
[URL]http://3.bp.blogspot.com/-5R9jAqr2N-A/UZ412yLHmfI/AAAAAAAAOlI/uRJZMkXwsJE/s400/IMG_5912.JPG[/URL]

Nie umiem fotek wklejać...:oops::oops::oops::oops:

Posted

[quote name='ewu']Jest biedak , Radysy mu grożą...
[URL]http://4.bp.blogspot.com/-WDG0hY8Y_bQ/UZ416oWE30I/AAAAAAAAOlU/zmq7vh9iQtQ/s400/IMG_5910.JPG[/URL]
[URL]http://3.bp.blogspot.com/-5R9jAqr2N-A/UZ412yLHmfI/AAAAAAAAOlI/uRJZMkXwsJE/s400/IMG_5912.JPG[/URL]

Nie umiem fotek wklejać...:oops::oops::oops::oops:[/QUOTE]

Możesz coś więcej o nim napisać? Wiek, charakter, waga tak pi razy oko? Myślę, że mógłby się spodobać... :)

Posted (edited)

[quote name='kasia14']Możesz coś więcej o nim napisać? Wiek, charakter, waga tak pi razy oko? Myślę, że mógłby się spodobać... :)[/QUOTE]
Piesek, niestety jest w przytulisku i niczego dokłanie o nim nie wiadomo....
Napisali, że ma 3 miesiące ale wg mnie jest starszy...
Tu nie widać ale jest bardzo chudy....
Będzie średni.

Edited by ewu
Posted

Taką informację zamieściły dziewczyny:
Frodo - jeszcze podlotek, ok. 3 miesięcy, krótkowłosy, będzie średniej wielkości, raczej drobny - pinczerowaty. Bardzo przyjacielski, czeka na ciepły domek. Prosimy o kontakt Ola 792783110, Jola 605608220.
Fotka , która pokazuje chudość

[url]https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/391380_453058401441886_1756551583_n.jpg[/url]

Posted

[COLOR=#ff0000][SIZE=4][FONT=lucida grande]ALARM !! ALARM!!![/FONT]
[FONT=lucida grande]Ktoś wczoraj do schroniska w Pabianicach podrzucił 7 mini szczeniaków!!! mają max5 tyg ale nie sa jeszcze samodzielne,potrzebują specjalnego mleka i karmy,n[/FONT][/SIZE][FONT=lucida grande][SIZE=4]ajlepiej Royal Starter dla najmłodszych. Musimy je gdzieś zabrać bo tu lada chwila umrą! To dla nich walka o życie!! Może ktoś z was wziąłby choć 2 na wychowanie?Znajdziemy im domy!! To dla nich być albo nie być.Będą małej rasy!! POMOCY
[/SIZE][/FONT][/COLOR][COLOR=#808080][FONT=lucida grande]
[/FONT][/COLOR]

Posted

[quote name='Madzik77'][COLOR=#ff0000][SIZE=4][FONT=lucida grande]ALARM !! ALARM!!![/FONT]
[FONT=lucida grande]Ktoś wczoraj do schroniska w Pabianicach podrzucił 7 mini szczeniaków!!! mają max5 tyg ale nie sa jeszcze samodzielne,potrzebują specjalnego mleka i karmy,n[/FONT][/SIZE][FONT=lucida grande][SIZE=4]ajlepiej Royal Starter dla najmłodszych. Musimy je gdzieś zabrać bo tu lada chwila umrą! To dla nich walka o życie!! Może ktoś z was wziąłby choć 2 na wychowanie?Znajdziemy im domy!! To dla nich być albo nie być.Będą małej rasy!! POMOCY
[/SIZE][/FONT][/COLOR][COLOR=#808080][FONT=lucida grande]
[/FONT][/COLOR][/QUOTE]
O Boże miłosierny....:(

Posted

Które z tych małych psiaków są najbardziej wycofane?
Serce mi pęka jak widzę takie maleńswa w takich miejscach.

Nie chcę nic obiecywać, ale może mogłabym wziąść ze 2 na BDT

Posted

Dziś wszystkie maluchy miały sesję zdjęciową, zapewne niebawem efekty więc czekajcie cierpliwie :) Jedynie czarny maluch nie dał się wyciągnąć - wszystkie są bardzo wystraszone i ciężko było je wynieść ale ta małpiatka kłapała ząbkami na prawo i lewo... :p Będzie można każdego z osobna poogłaszać, raz dwa pójdą

Posted

Super, że udało im się zrobić wszystkim zdjęcia, ja jak tylko się obrobię z tymi pakietami, które mam mogę je poogłaszać, tylko proszę o pomoc przy napisaniu tekstu :)

Posted

[quote name='paula_t']Super, że udało im się zrobić wszystkim zdjęcia, ja jak tylko się obrobię z tymi pakietami, które mam mogę je poogłaszać, tylko proszę o pomoc przy napisaniu tekstu :)[/QUOTE]
Napiszę każdemu psiakowi z osobna :)