Jump to content
Dogomania

Stary pies nie trafi do Wojtyszek ..bez deklaracji na hotelik co dalej.....

Recommended Posts

Posted (edited)

Kochani tak krótko wyrzucono starego psa wilka , siedział kilkanaście dni w polu tam gdzie go zostawiono..To psiak ok 10 letni siada , daje łape , ładnie chodzi na smyczy lubi samochód ....Ma dziure w uchu i wycięte tak jakby ktos usunał mu tatuaż ...nie mogłam go tam zostawić bo gdyby go odłowiono trafił by do Wojtyszek a tam umieralnia nie miał by szans ...Złapałam go zabrałam do znajomwgo w kojec zaszczepiłam i dałam do hoteliku 4 łapy za Łodzią ...Teraz potzrebuje waszej pomocy żeby go tam utrzymac i próbować znaleźć mu jakiś domek , na stare lata ...Kot może mi , jemu albo nam pomóc sama nie dam rady ...A on no cóż on chce żyć dalismy naimie mu Poldek tak wybrały osoby na fb , które pomogły i w opłaceniu transporu ...

Edited by paulina02
  • Replies 160
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pies jest bardzo przyjacielski do ludzi,innych psów nie zbyt toleruje każdego obszczekuje,lubi być sam.Ma bardzo zniszczone zęby i prawdopodobnie że alergię pokarmową,bo bardzo się drapie i ma wygryzienia na skórze.Zmienię mu na kilka dni karmę na taką z jagnięciną i zobaczę czy będzie poprawa jeśli tak to trzeba mu będzie taką zamawiać.

Posted

Dobrze ze powstał ten wątek. Kochani, ja dowiedziałam sie o Polski z fb, kiedy jeszcze nie był Poldkiem, tylko starym psem na polu i wiedziałam ze po prostu TRZEBA pomoc. Mam nadzieję ze teraz kiedy jest nas wiecej, o pomoc będziemy łatwiej :)

Posted

Biedny piesek. Dobrze, że go Paulina znalazłaś. W polach pewnie długo by nie pożył.
Patrzę na to ucho, tak na końcu ucha nie robi się tatuaży. Moim zdaniem to jakiś inny uraz nie związany z tatoo.

Posted

Zapisuję wątek Poldusia :loveu:
Rozmawiałam wczoraj o biedaku z Amadorką
Faktycznie trzeba chłopaka przestawić na inną karmę

SKARPETA OWCZARKOWA przyznała Poldusiowi wsparcie finansowe
Trzeba się zastanowić, na co będą mu teraz pieniążki najbardziej potrzebne: możemy dofinansować pobyt w hotelu, kupić specjalistyczna karmę (jesli potwierdziłaby się alergia pokarmowa) lub pokryć koszty badań
Na zdjęciach Poldek wydaje się jakiś taki grubawy :roll:
Amadorka też zauważyła, że ma jakby zaokrąglony brzuszek
Nie sądzę, żeby to było z przejedzenia ...
Może jestem panikarą, ale moim zdaniem trzeba byłoby sprawdzić czy brzuch nie jest twardy, tkliwy i obserwować....
Nie zaszkodziłoby USG, ale z pieniędzmi pewnie krucho ....

Posted

Tak czekam za przelaniem obiecanych pieniążków z fb ...tak Polduś wyglada na grubaska mam nadzieje że to nie jakaś choroba ;(
Chłopak nie jest zamlody i pewnie nie będzie miał szansy na znalezienie jakiegoś domku , będzie trudno...a jak nie będzie też jakiś stałych deklaracji będe miała ciężko żeby samej go utrzymać w hoteliku...Ludzi tu mało na ten miesiąc będe miała na hotelik ale to moment minie....

Posted

A do tego jeszcze Poldek to alergik musi mieć jednak karmę specjalną,na razie daję mu moją z jagnięciną zobaczymy za parę dni jak po niej będzie się czuł,bo wydrapuje sobie skórę aż do krwi.Nie podaję jeszcze nic p/alergicznego żeby sprawdzić to jedzenie.

Posted

Oj to fatalnie.... daj znac jak tam po tej jagniecinie i powiedz jaka karma bylaby dla niego najlepsza to moze ktos zasponsoruje, a jak nie to zrobimy zrzute .... Dobrze byloby tez o tym napisac na wydarzeniu na fb bo to spore forum, dzieki ktoremu Poldek mogl pojechac do hotelu, na pewno ludzie pomoga.

Posted

paulina02 napisał(a):
Niby miał szczęście tylko że teraz trzeba go tam jakoś utrzymac a deklaracji na niego nie ma żadnych ..Na ten miesiąc mam z fb od ludzi ale na drugi nie mam ...

a jaki jest koszt hotelu?
Paulinko jak chcesz mogłabym przynajmniej zrobić bazarek cegiełkowy bo na razie nie mam jak inaczej pomóc...

Posted

Rozmawiałam z Amadorką
Poldek mimo zmiany karmy dalej się drapie :shake:
Uznałyśmy z Amadorką, że w tej sytuacji pieniądze ze SKARPETY przeznaczymy na diagnostykę Poldusia
Na początek: morfologia i biochemia, a potem zobaczymy ...
Trzymajcie kciuki za wyniki :thumbs: