Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Myślę, że spłata długu w hotelu jest ważna, a dotyczy psów, więc jak go spłacimy, a tego jestem pewna, widząc zaangażowanie Dogomaniaków, Pani Asi będzie lżej. Tylko trzeba zastrzec żadnych więcej długów nie spłacamy, możemy pomagać w żywieniei leczeniu psów. Takie jest moje zdanie!!!

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

czesc ludzi na mnie naskoczyla, do czego maja prawo. ale po tym jak napisano na watku ze pani J. ma:
- prace, dzieki ktorej mialaby wplyw na losy psow,
- dofinansowanie na fundacje,
- jakis majatek, bo do tej pory nie wiem jaki, ale podobno ogromny, przekraczajacy kilkakrotnie majatki dogomaniakow zwiazanych z ta sprawa, to co ja mam sobie pomyslec. tak sie tym dlugiem przejelam bo nic nie wiedzialam wiecej ani o tej pani ani o fundacji. myslalam ze to jest sprawa super pilna, po tym jak doczytalam slowo komornik!!!
a tutaj nagle okazuje sie ze nie wiadomo za co jest ten dlug, ze psy sa zaniedbane, schorowane, niedozywione, a dlug dlugiem.
poza tym jednym jak sie okazuje jest pare innych, tez ogromnych. to co dzieje sie z tymi pieniadzmi.
jak dlugi rosna a psy marnieja, nierozumiem.
ale nie to chcialam napisac, po tym jak na watku zaczely wychodzic po kolei przerozne, wzbudzajace moje zdezorientowanie,sprawy, zwatpilam czy dobrze zrobilam wplacajac na ten dlug. w koncu pani joanna moze go splacic sama jakims obrazem czy mieszkaniem w wawie.
dlatego obstaje przy tym zeby polowa pieniedzy ktore wplacilam poszla na ibisa, bo on tego bardziej potrzebuje. dla niego 40zl to bedzie cos a w skali dlugu to kropeleczka w morzu.
i masz racje elainfo - czasem jest tak ze chce cos napisac i nie wiem w jaki sposob dlatego wychodzi to nieraz nietaktownie lub niegrzecznie akurat teraz mi slowka zabraklo.
i nie musisz mi anouk pieniedzy oddawac, tylko polowe przeznacz na ibisa!
i wszystko z mojej strony bedzie ok.
na dlug dawac juz wiecej nie bede, tylko na poszczegolne psy i tyle. bo dlug tej pani mnie nie obchodzi. a slowo przekret pojawilo sie w mojej wypowiedzi bo nie wiedzialam jak inaczej to nazwac.
pania joanne szanuje za jej dobre serce, bo sama bym chciala moc pomagac tylu psom naraz, ale jej niegospodarnosc teraz wlasnie wychodzi na jaw. tylko to mi sie nie podoba. ze doprowadzila do tych dlugow. a dogomaniacy je teraz splacaja. zamiast pomagac bezposrednio psom.

Posted

zalozmy ze na mnie tez ciazy komornik, nie robie z tego afery mimo ze mam 5.500 tys zl do splacenia. nikogo nie prosze zeby za mnie splacal, mimo ze jestem mloda jestem swiadoma moich czynow i ich konsekwencji.
no i biorac pod uwage ze przygarnelam psa ktorego mam teraz na utrzymaniu i ktoremu oprocz innego leczenia chce zafundowac operacje oczu.

Posted

Dług powstał z winy p.Joasi, z winy jej niegospodarności, bo przecież rósł i rósł, zanim trafił do komornika, a można było zapobiegać, a nie stać z opuszczonymi rękami.
Nikt nie kwestionuje jej poświęcenia i chęci ratowania psów, ale jednak obecnie przez tę niegospodarność psy są w beznadziejnych warunkach, a jej samej z nimi nie ma (nie wnikając w jej sytuację rodzinną).
Dług, to jej sprawa. Współczuję, ale sama spłacałam w obawie przed egzekucją różne sprawy (kto nie doświadczył, ten szczęściarz ;)).
Ogromną pomocą i szczęściem dla tej pani jest fakt iż pojawiła się Anuk 92 i zainicjowała akcję pomocy.
Nie ma żadnej pewności, że w przyszłości dług nie powstanie znów. Joanna sama spłaci i nauczona więcej długów robić raczej nie będzie. A psy teraz potrzebują tych pieniędzy. Poza tym...część psów jest bardzo zaniedbana i wymaga leczenia, na które p.Joanny nie stać. Nie wspomnę o dobku w stanie krytycznym, na którego leczenie wykosztowała się dogomanka. Wg opinii Joanny pies był w stanie dobrym...Może po prostu - przerasta ją ta chęć pomocy.

[B]A teraz - pytałam wcześniej, może zmienić nr konta fundacji Maja na nr konta AFN w aukcji Allegro?[/B]
[B]Pieniądze powinny trafiać na psy, a nie na dług, czy do komornika.[/B]

Posted

[quote name='anouk92'][I][I][B][U]Rozliczenie dotychczasowych bazarków:[/U][/B][/I]

[I]Pucka69 - 51 zł[/I]
[I]AiK - 50 zł[/I]
[I]Hund - 28 zł[/I]
[I]Tanina - 21 zł[/I]
[I]Czarna60 - 73 zł[/I]
[I]Alpina - 55 zł[/I]
[I]Nie podano nicka - 37 zł[/I]
[I]Sylwia i boksery - 150 zł[/I]
[I]Iczing - 45 zł[/I]
[I]Aisak102 - 50 zł[/I]
[I]Aisak102 - 150 zł[/I]
[I]Dea - 21 zł[/I]
[I]Agusiazet - 8,50 zł[/I]
[I]Julqa - 26 zł[/I]
[I]Ronja - 21 zł[/I]
[I]Ania-Sonia - 35 zł[/I]
[I]Tomcug - 100 zł[/I]
[I]pucka69 - 15 zł[/I]
[I]Mośka - 80 zł[/I]
[I]Ludwa - 20 zł[/I]
[I]LittleMy - 13 zł[/I]
[I]Warg2003Warg - 20 zł[/I]
[I]Katrinko - 25 zł[/I]
[I]Iga23 - 8 zł[/I]
[I]Waldi481 - 25 zł[/I]
[I]Em-chan - 50 zł[/I]
[I]Nanul - 15 zł[/I]
[I]Irysek (Agusiazet, Beatka) - 82 zł[/I][/I]
[I]Anna33 - 4 zł[/I]
[I]Julqa - 20 zł[/I]

[I][I][COLOR=red]dzień 11.06 - 1298,50zł[/COLOR][/I]

[I]Brakuje nam już "tylko" - 3,481 zł[/I][/I][/quote]
Agusia, wpłynęły, jak widać na w/w obrazku.

Posted

[quote name='KWL']W związku ze wczorajszym spotkaniem chciałbum przedstawić następującą prośbę, którą wczoraj uzgodniliśmy:
Bardzo prosimy o usunięcie ze wszystkich z wątków numeru konta fundcji Maja. Nie jesteśmy w stanie w żaden sposób monitorować wpłat i wypłat z tego konta. Jest to sprzeczne z przyjetym na tym forum standardem jawności finansowej a także naszymi normami etycznymi. W takiej sytuacji nie możemy nikomu sugerować wpłat na konto fundacji. Bardzo przepraszamy za zaistniałą dwuznaczną sytuację. Jednocześnie chcielibyśmy zadeklarowąć że postaramy się wyjaśnić wszelkie wątpliwości co do wpła już dokonanych. Niestety nasze chęci i dobra wola nie są tu decydujące.
Sugerujemy zastąpienie numeru fundacji Maja kontem AFN "psy z Zielonki". Wszystkie wpływające tam wpłaty zostaną rozliczone jawnie i zgodnie ze standardem forum.[/quote]
Czarodziejko, nie jestem decydentem, ale chyba powyżej jest odpowiedź na Twoje pytanie.

Posted

[quote name='Czarodziejka']Ludzie - pytam po raz 3, czy w aukcji Allegro ma pozostać nr fundacji Maja?
Allegrowicze czytają ten wątek, więc proszę nie bagatelizować...[/QUOTE]

Ja czytam Twoje pytanie i każdy czyta ale chyba nikt nie wie co odpowiedzieć :niewiem:

A czy w trakcie akcji możesz zmienić treść :cool3:

Posted

Bardzo dziękujemy Czarodziejko. Każda złotówka się liczy. 1 złotówka to 400-500g suchej karmy z marketu, a to dzień jedzonka dla niedużego pieska.
Ibisek niestety nie rokował żadnych szans :-( Ogólnie wewnętrznie schorowany z zaawansowaną spondylozą :-( Dla niego zycie było już cierpieniem, za TM znajdze odpoczynek i szczęście...

Guest Elżbieta481
Posted

A co z uczestnikami poprzedniej aukcji na allegro?
Co z samoglow?
Waldek

Guest Elżbieta481
Posted

A co ma być z uczestnikami poprzedniej aukcji?Co z samoglow która wylicytowała najwieksza ilośc cegiełek?
A jak juz wpłacili na poprzednie konto,to co?Ja uważam,że ksiązka nalezy sie Małgosi a w tej nowej ja ksiązki juz poprostu nie dam,bo nie mam.Co ma byc z ludzmi którzy już wpłacili?I na nowe konto wpłacac nie będa lub nie chca?Uznane zostanie,że ich oferta jest nieaktualna?
Dałem ksiązke by było miło,a wyszło jak zwykle:shake:
Waldek

Posted

[quote name='irysek']zalozmy ze na mnie tez ciazy komornik, nie robie z tego afery mimo ze mam 5.500 tys zl do splacenia. nikogo nie prosze zeby za mnie splacal, mimo ze jestem mloda jestem swiadoma moich czynow i ich konsekwencji.
no i biorac pod uwage ze przygarnelam psa ktorego mam teraz na utrzymaniu i ktoremu oprocz innego leczenia chce zafundowac operacje oczu.[/quote]
Irysku to nie jest dług Pani Joanny tylko Fundacji Maja.. nie jej prywatny tylko dług za to ,ze niemiała juz fizycznie gdzie umieszczac piesów i zdecydowała ,ze pozostaje jej tylko hotel. obraz o którym piszesz może jest wart najwyżej 500-700 pln.. i jest to jedna z bardzu niewielu rzeczy , bedacych własnoscia Joasi.. wiekszośc jej dobytku rodzinnego zjadły szczury, poplesniały od wilgoci itd itp.

jesli spłacimy ten dług.. napewno bedzie lzej Joasi.. bo w tej chwili to bardzo ciazy na niej.. i własciciel hoteliku nagabuje ja nagminnie bardzo niemiłymi smsami..o platnosc.

Posted

[quote name='paros']Ibis już za TM :-( :-([/quote]
o cholercia.. tego sie niespodziewałam.. mam nadzieje ,ze jest mu tam lepiej..:-( napewno jest mu tam lepiej..

Posted

[quote name='agusiazet']Myślę, że spłata długu w hotelu jest ważna, a dotyczy psów, więc jak go spłacimy, a tego jestem pewna, widząc zaangażowanie Dogomaniaków, Pani Asi będzie lżej. Tylko trzeba zastrzec żadnych więcej długów nie spłacamy, możemy pomagać w żywieniei leczeniu psów. Takie jest moje zdanie!!![/quote]

Agusia ty to chyba normalnie jakos telepatycznie czytasz w moich myslach.. dziekuję za te wypowiedź -dokładnie w 200% jestem tego samego zdania.

Posted

Waldi, usunęłam wpis o książce.
Wyszło, jak wyszło, ponieważ na początku nikt mnie nie uperzedził, żeby wpisać konto AFN.
Oczywiście, wyślij książkę zwyciązcy poprzedniej aukcji, jeśli nie masz adresu, podeślę na pw.

Guest Elżbieta481
Posted

Czarodziejko,jesteś w porządku..Ksiązke dam Małgosi,bo ona ją wylicytowała.
[SIZE=1]Adres znam[/SIZE]
[SIZE=1]Waldek[/SIZE]