krebona Posted April 16, 2013 Posted April 16, 2013 Witam wszystkich i bardzo liczę na to, że przeczyta to ktoś z wrażliwym sercem. Wczoraj po południu jadąc z synem samochodem przez lasek w pobliżu wsi Marianów niedaleko Zalewu Zegrzyńskiego zobaczyliśmy na poboczu 3 malutkie szczeniaczki - same suczki. Mają no oko około 4-5 tygodni. Kręciły się piszcząc po poboczu i na skraju asfaltu. Musielibyśmy nie mieć serca, żeby je tak zostawić (nie będę komentować moralności osoby, która je tam podrzuciła). Zabraliśmy je i do późnego wieczora jeździły z nami zanim trafiliśmy do domu. Garnęły się do nas niesamowicie i musiały przeżyć wcześniej ogromny stres, bo były tak spokojne i grzeczne, jak się szczeniakom nie zdarza. Dzisiaj najedzone i w poczuciu bezpieczeństwa, zachowują się normalnie - bawią się ze sobą, poszczekują, powarkują. Piją chętnie mleko z miseczki i jedzą namoczoną kocią suchą karmę - kiedy przygarnęłam ciężarną sukę i urodziła 8 szczeniąt to tak, za radą weterynarza, je dokarmiałam. Jestem przerażona tą sytuacją, bo mam już trzy przygarnięte suki w domu i kota - też podrzuconego. Nie mam możliwości zatrzymać ani jednego szczeniaka, a próbuję nie oddać ich do schroniska. Jeżeli jednak w krótkim czasie nie znajdę im domów nie będę miała wyjścia. Jeżeli ktoś chciałby przygarnąć niesamowicie słodkiego i bardzo spragnionego kontaktu z człowiekiem szczeniaka, proszę o kontakt - 600 87 44 11. Poniżej zdjęcie owych znajd: [IMG]http://imageshack.us/a/img22/7514/32282444.jpg[/IMG] [IMG]http://imageshack.us/a/img21/1695/37580420.jpg[/IMG] [IMG]http://imageshack.us/a/img15/3228/27336700.jpg[/IMG] Quote
tobilife Posted April 16, 2013 Posted April 16, 2013 Oh, ja niestety nie mam możliwości w moim małym studenckim mieszkanku posiadać więcej niż jednego psa, a mam już suczkę. jakim trzeba być człowiekiem, żeby przy drodze porzucić tak bezbronne istoty. Popytam znajomych, czy ktoś by nie zechciał przygarnąć, to niewiele i małe szanse, ale zawsze coś. Szkoda by było wydac je do schroniska. Takie maluchy, a już szykuje im się wizja krat. Smutne :c Quote
krebona Posted April 16, 2013 Author Posted April 16, 2013 Dziękuję za zainteresowanie. Szukamy i rozsyłamy wici na wszystkie strony. Mam nadzieję, że się uda. A ten, kto to zrobił ma się pewnie za dobrego człowieka, bo przecież ich nie zlikwidował. Fakt jednak, że cały ciężar i odpowiedzialność zrzucił na przypadkowe osoby (los nas przed tym zadaniem postawił). Quote
WiedźmOla Posted April 17, 2013 Posted April 17, 2013 Proponuję dać ogłoszenie do TOZu i schroniska, niech dadzą ogłoszenia na swojej stronie lub/i profilu facebookowym (o ile taki posiadają). Moc internetu jest niezastąpiona... A maluchy śliczne, na pewno szybko znajdą dom :) Quote
Patmol Posted April 17, 2013 Posted April 17, 2013 mają zrobione FB? i ogłoszenia na portalach internetowych? (tablica, gumtree itd) Quote
madziakato Posted April 17, 2013 Posted April 17, 2013 [quote name='WiedźmOla']Proponuję dać ogłoszenie do TOZu i schroniska, niech dadzą ogłoszenia na swojej stronie lub/i profilu facebookowym (o ile taki posiadają). Moc internetu jest niezastąpiona... A maluchy śliczne, na pewno szybko znajdą dom :)[/QUOTE] Dobrym pomysłem jest też wydarzenie na Facebooku! Quote
krebona Posted April 17, 2013 Author Posted April 17, 2013 Dziękuję wszystkim za podpowiedzi. Wszystko to już zrobiliśmy i jest pierwszy sukces- za 2 godz. oddajemy czarną sunię :)) Quote
rita60 Posted April 17, 2013 Posted April 17, 2013 Poproś moda o przeniesienie wątku do działu Psy do adopcji,to więcej ludzi zobaczy te malizny. Quote
ulvhedinn Posted April 17, 2013 Posted April 17, 2013 Maluchy są ładne, powinny szybko znaleźć domki. Koniecznie podpisuj umowę adopcyjna z zastrzezeniem sterylizacji po osiągnięciu dojrzałości!!!!!!! I... kurcze zmieniłabym sposób karmienia- mleko odstaw- czesto malce po krowim mleku maja biegunkę, kocią karmę lepiej zaminić na karmę dla szczeniaków, np RC babydog, Purina pro plan puppy itp- przy maluszkach trzeba uważać, bo łatwo chorują. Wartop by się wybrać do dobrego weta, niech zdecyduje czy juz można odrobaczać, raczej ani mama odrobaczana nie była i będzie to potrzebne. Quote
WiedźmOla Posted April 17, 2013 Posted April 17, 2013 [quote name='krebona']Dziękuję wszystkim za podpowiedzi. Wszystko to już zrobiliśmy i jest pierwszy sukces- za 2 godz. oddajemy czarną sunię :smile:)[/QUOTE] Super, super, super! :) [quote name='ulvhedinn']Maluchy są ładne, powinny szybko znaleźć domki. Koniecznie podpisuj umowę adopcyjna z zastrzezeniem sterylizacji po osiągnięciu dojrzałości!!!!!!! I... kurcze zmieniłabym sposób karmienia- mleko odstaw- czesto malce po krowim mleku maja biegunkę, kocią karmę lepiej zaminić na karmę dla szczeniaków, np RC babydog, Purina pro plan puppy itp- przy maluszkach trzeba uważać, bo łatwo chorują. Wartop by się wybrać do dobrego weta, niech zdecyduje czy juz można odrobaczać, raczej ani mama odrobaczana nie była i będzie to potrzebne.[/QUOTE] Popieram :) Quote
Recommended Posts