Agata69 Posted April 27, 2014 Author Posted April 27, 2014 Pozorny spokój ale my pracujemy nad kolejnymi adopcjami. Dzisiaj wykonałam telefony do narszych świeżo wyadoptowanych. We wszystkich domach Ok: u Brego, Luny, znajdy, Maxa. Mikołaj postanowił dac dt jakiemus staruszkowi. Moze ktos chciałby byc matka/ojcem chrzestnym tej niby adopcji i sfinansowac opłate adopcyjną (50 zł)? mamy kilka typów, moze wy nam pomozecie. Ruda, 14 lat w schronisku ponad 5 lat. Stara i strasznie brzydka. Z rakiem na listwie mlecznej, znaleziona w lesie, przywiązana do drzewa. Super miła. Taki starszy biedak. Siwa mordka. W schronisku kilka miesięcy. Super fajna, miła suczka. Kilka lat w schronie, nikt jej nie chce. Wybierajcie, my nie potrafimy podjąc decyzji. Quote
mbaszeski Posted April 27, 2014 Posted April 27, 2014 Na razie jednego wezmę. Jest już druga buda. Tylko kojca brak. Chce starszego, brzydkiego pieska. Żeby ostatnie lata spędził w kochanym domu i żeby nie był psem X jak to bywa w schronisku tylko żeby był częścią mojej rodziny i kolegą moich piesków. Taki plan mam. Ambitny. W tyg chce coś ogarnąć. Każdy potrzebuje ciepła... nawet stary, brzydki, krzywy pies... Quote
jola&tina Posted April 27, 2014 Posted April 27, 2014 Mikołaj - brawo, brawo i jeszcze raz brawo!!!!! Quote
mbaszeski Posted April 27, 2014 Posted April 27, 2014 Więc zwracam się do was... Nie macie może jakieś siatki niepotrzebnej ? Nie mam z czego kojca postawić. Szukam takiego sponsora. Potrzebuje takiego czegoś najlepiej : http://www.siat-max.com/wp-content/uploads/2013/10/panele-ogrodzeniowe.jpg Quote
Agata69 Posted April 28, 2014 Author Posted April 28, 2014 Dobre wiesci z ds Brego - jest Ok i na dowód fotka. Quote
asiuniab Posted April 28, 2014 Posted April 28, 2014 [quote name='mbaszeski'] Taki plan mam. Ambitny. W tyg chce coś ogarnąć. Każdy potrzebuje ciepła... nawet stary, brzydki, krzywy pies...[/QUOTE] matko sklonuj się, proszę:) brawo, ja też tak robię:) Quote
jola&tina Posted April 28, 2014 Posted April 28, 2014 [quote name='mbaszeski']Więc zwracam się do was... Nie macie może jakieś siatki niepotrzebnej ? Nie mam z czego kojca postawić. Szukam takiego sponsora. Potrzebuje takiego czegoś najlepiej : http://www.siat-max.com/wp-content/uploads/2013/10/panele-ogrodzeniowe.jpgSponsor bardzo potrzebny!!!!!! W przeciwnym razie Mikołaj zrujnuje finansowo rodziców, albo rodzice wyrzucą Mikołaja z domu! Quote
mbaszeski Posted April 28, 2014 Posted April 28, 2014 Jeszcze tym bardziej że mam trzy 8nastki w jednym tygodniu. Ale damy radę . Prawda Agata ? MY NIE DAMY RADY ?! Quote
Jola i Czterołapy Posted April 29, 2014 Posted April 29, 2014 Rozliczyłam bazarek słodyczowo-kawowo-herbaciany :) Proszę Agatę69 o podanie konta do wpłaty na pw lub w wątku bazarku. Quote
Agata69 Posted April 29, 2014 Author Posted April 29, 2014 I zycie zweryfikowało nasze plany. Mikołaj dzisiaj przyjał na dt młodego psiego rozbitka. Młody, około 8 miesieczny srednipies znaleziony w miescie mał trafic do schronu, trafił do Mikiego. Strauszki musza chwile poczekac. Quote
asiuniab Posted April 30, 2014 Posted April 30, 2014 [quote name='Agata69']I zycie zweryfikowało nasze plany. Mikołaj dzisiaj przyjał na dt młodego psiego rozbitka. Młody, około 8 miesieczny srednipies znaleziony w miescie mał trafic do schronu, trafił do Mikiego. Strauszki musza chwile poczekac. czyli tego szczylka trzeba szybko do domu posłać!! chłopak ładnie się prezentuje, dobra kampania i szybko zwolni miejsce staruszkowi, bo jak wiemy One maja mniej czasu niż byśmy chcieli; Quote
mbaszeski Posted April 30, 2014 Posted April 30, 2014 Dziś przychodzi do mnie sąsiad go zobaczyc. Tylko jest problem. Dość duży. Właśnie leżę w łóżku z bolącą głową i temperaturą ... Quote
asiuniab Posted April 30, 2014 Posted April 30, 2014 [quote name='mbaszeski']Dziś przychodzi do mnie sąsiad go zobaczyc. Tylko jest problem. Dość duży. Właśnie leżę w łóżku z bolącą głową i temperaturą ...[/QUOTE] o nie kochany, Ty nam tu nie choruj, długi weekend przed nami;) Quote
mbaszeski Posted April 30, 2014 Posted April 30, 2014 Dziś 18 kolegi. W sobotę 18 koleżanki... Masakra jakaś. Ale dziś mam nadzieję że nowy tymczas znajdzie dom. Czekam na sąsiada. Quote
Agata69 Posted May 1, 2014 Author Posted May 1, 2014 Majówka, majówka... Wczoraj jeszcze był kwiecień, ale świętowalismy na całego. Przemiłe, dajace wiarę w to co robimy i siłę na nastepne działania spotkanie dwóch rodzin adopcyjnych. Ania , Artur, Radek i Kinga - czyli cały świat Lakiego, naszej Piesbookowej sieroty. I Grazynka - wszechświat Biszkopcika i pozostałych własnych 4 psów i 3 kotów. Takich domów chcemy dla wszystkich naszych podopiecznych! Wspaniali ciepli ludzie, szczęsliwe psy i ..... wymyte do czysta dzieci (Boksiu wylizał wszystkich). Zreszta zobaczcie sami. Quote
Agata69 Posted May 1, 2014 Author Posted May 1, 2014 I dla przeciwwagi: mamy takie sierotki, porzucone po niedzielnym targowisku, do adopcji oczywiscie. Quote
Agata69 Posted May 1, 2014 Author Posted May 1, 2014 Dostałam informację, ze spanielowa skarpeta przelała na konto opiekunki Azy jakąś kwotę (czekam na potwierdzenie wysokosci kwoty). Bardzo dziekujemy. Dzieki wam mozemy zrobic tyle dobrego. Jak tak przegladam watek to sama sie dziwię jak my to robimy. Ale to dzięki takim dobrym duszom i pomocy z róznych stron. Zrobiłam dzisiaj rozliczenie naszych finansów. Dług sie zmniejsza, teraz to niewiele ponad 500zł (watek rozliczeniowy). Quote
Agata69 Posted May 2, 2014 Author Posted May 2, 2014 Dostalismy 85, 42 zł z bazarku : http://www.dogomania.pl/forum/threads/252336-Rozliczamy-kawo-herbato-s%C5%82odyczowy-bazarek-do-15-04-2014?p=22106619&posted=1#post22106619 Bardzo dziękujemy za pomoc! Quote
Jola i Czterołapy Posted May 6, 2014 Posted May 6, 2014 Zapraszam na kolejny bazarek z udziałem (20%) dla psów z Włocławka: http://www.dogomania.pl/forum/threads/252413-Ciuchowo-butowy-bazarek-dla-Finki-Z%C5%82otych-Ps%C3%B3w-i-W%C5%82oc%C5%82awka-do12-05-2014?p=22060001#post22060001 Quote
Agata69 Posted May 6, 2014 Author Posted May 6, 2014 Wielkie dzięki za pomoc, jak miło ze pomagają nam obcy ludzie. Quote
mbaszeski Posted May 8, 2014 Posted May 8, 2014 (edited) Tymczas właśnie pojechał do domu. Trzymam kciuki za Aleksa :) Na zdjęciu ostatnie chwile z nim ;) Agata akurat była na stacji :) Edited May 8, 2014 by mbaszeski Quote
asiuniab Posted May 9, 2014 Posted May 9, 2014 [quote name='mbaszeski']Tymczas właśnie pojechał do domu. Trzymam kciuki za Aleksa :) Na zdjęciu ostatnie chwile z nim ;) Agata akurat była na stacji :) napisz coś o domku do którego pojechał? Quote
Agata69 Posted May 9, 2014 Author Posted May 9, 2014 [quote name='asiuniab']napisz coś o domku do którego pojechał?[/QUOTE] To moze ja: dom ok. 10 km za miastem, nowo wybudowany, duzy teren ogrodzony. Pies docelowo mieszka w kojcu, tzn. ma tam budę i jest zamykany kiedy trzeba. Spacery po lesie zapewnione. W domu sa 3 kotki przygarnięte, na razie na stopie wojennej ale ludzie swiadomie chca pracować. Dom zaprzyjaźniony, sprawdzony. Quote
Agata69 Posted May 9, 2014 Author Posted May 9, 2014 Szczeniaki ogarniete: Gizmo (czarny) adoptowany, Milka (łaciata) w dt, ds w drodze. Niestety do adopcji jest obecnie .... 12 innych szczeniaków. Nie moge wstawiac fotek, nie wiem dlaczego. Moze przesle foty Mikołajowi. Quote
Recommended Posts