Andrzej-Aka Posted April 25, 2007 Posted April 25, 2007 Paola06 napisał(a):Ślicznota będzie miała dzisiaj pyszny obiadzik:lol::lol: Przywież ma-ja dobre wiadomości:) A wierszyk super-:)ale dlaczego tylko Ambra-a ja??????? Hehe! No tak wyszło - w rzeczy samej - jesteś jako "Panienki". Na drugi raz pomyślę o roderyku dla Ciebie... Pozdrawiam Andrzej & Aka Quote
Paola06 Posted April 25, 2007 Posted April 25, 2007 Bosze-2minuty otwiera mi sie strona-Wam też??? Czekamy na relację ma-ja-mam nadzieję że będzie cieplutko:loveu: Quote
halbina Posted April 25, 2007 Posted April 25, 2007 Tak, adres ciągnie się jak flaki w oliwie, ślimacze tempo ma dogomania dziś... Czekamy na wieści i foteczki! Quote
madzia828 Posted April 25, 2007 Posted April 25, 2007 tempo ślimacze już czasem tracę cierpliwość:mad: aż mi się otworzy no to czekamy na wieści :p Quote
sisay Posted April 25, 2007 Posted April 25, 2007 A u mnie smiga :cool3: moze dlatego ze mam dla was piekne foteczki! :loveu: To lecimy: Bambus z Ciocia Kasia Zblizenie pycholka, strasznie slodki jest Pileczka to byl strzal w 10 Chlopak kocha pileczki Test na dzieci zdal spiewajaco z Ciocia Ambra i jej sunia Piesek jest baaardzo "boksiowaty" Niesamowicie pogodny, wesoly, odwazny i taki "hej do przodu". Nie reaguje na cmokanie, wolanie, ale moze po prostu byl zbyt przejety wizyta kilku osob i zamieszaniem. Bawil sie pileczka, pozwolil sobie wytargac ja z pyszczka. Ma przeslodkie, mieciutkie i miesiste fafelki! Moj syn Michal, ktory dal doskonaly popis niesubordynacji, wrzeszczal, biegal, klocil sie i robil gwaltowne ruchy - nie zrobil na Bambusie zadnego wrazenia. Mysle ze chetnie by sie z nim pobawil gdyby Michal byl bardziej pozytywnie nastawiony. Kasia widziala jak sikal - jak suczka nie podniosl nogi! Lekarze mowia ze ma najwyzej 3 lata, jak dla mnie jest duzo mlodszy, nie wiem czy dalabym mu 2, ale nie bede sie spierac Ma podwyzszony jakis wskaznik watroby, nie zrozumialam dokladnie ale beda jeszcze czekac na jakies wyniki. Ogolnie mowiac, ma problem z watroba Jakies 3 tygodnie musialby byc jeszcze na antybiotyku (zastrzyki) ale juz po weekendzie bedzie gotowy do odbioru! Nie jest duzym pieskiem, wydaje sie jeszcze mniejszy ze wzgledu na swoja chudosc, ale miesci sie w normie boksiowo-rodezjanowej Ucieka przez ogrodzenie wiec nie ma mowy o zostawianu go samotnie w ogrodzie. Mysle ze wszystkie podstawowe informacje przekazalam, co do kosztow jeszcze nic nie wiedzieli, mam dzwonic jutro Quote
halbina Posted April 25, 2007 Posted April 25, 2007 A kto tu się z nas nabijał, że się zachwycamy jego urodą... a teraz sam pisze: "Zblizenie pycholka, strasznie slodki jest "... Quote
Ambra Posted April 25, 2007 Author Posted April 25, 2007 ale ajne foteczki! Cioteczki dzis oficjalnie przejeły kuratele nad Bambo, przywiozły pełno jedzonka, smakołyków i mnostwo poaytywnej energii.:lol: Mnie Bambo powitał zaraz jak wysiadlam z auta - bo nawial 1szy raz przez ogrodzenie - nie chcialam żeby kontaktowal sie z moja sunią bo chorusi - ale psiaki uznały że nic im nie grozi i klocily sie o piłke:evil_lol: Jego stan sie naprawde poprawił - jest radosny siły ma b. duzo - jak pociagnie na smyczy to sie leciiiii, skory do zabawy z wilczym apetytem, Tak jak Ma-ja powiedziala w poniedzialek moze juz isc do nowego domku i tam sie dalej kurować. Wsakznik watrobowy przekroczony o te 11pkt. moze byc spowodowany jedzeniem schroniskowym np. ale jesli po nastepnym badaniou nie bedzie poprawy to bedzie musial dostac antybiotyk dzialajacy w wiekszej mierze na watrobe. Te biegunki tez moga byc z tym zwiazane. Moniczko napisz im smska albo zadzwon rano w sprawie tego testu jesli sie zdecydowalas na nie - bo ja cos czuje ze bedzie w hurtowni i mu zrobia... A Michałek przynajmniej sprawdził wszelkie mozliwe sytuacje na ktore pies jak anioł chyba cierpliwy nie zareagował niepozadanie! Quote
Ambra Posted April 25, 2007 Author Posted April 25, 2007 to czym mysmy sie wkoncu zachwycali? psim czy ludzkim meźcizną?:evil_lol: Quote
Paola06 Posted April 25, 2007 Posted April 25, 2007 Piękny Książe Bambus?czy Bambo? Wszystko jedno. Cieszę się bardzo że tak szybko nastąpiła poprawa:Cool!::Cool!::Cool!: I tak tylko jak pomyślę że od soboty gdy o godz.13 został wsadzony do klatki-i do poniedziałku w niej siedział-a wychodzący rano pan wet.nawet nie potrafił powiedzieć jak sie czuje TEN pies-to cos mnie zalewa i proszę nie zapominajcie o naszym spotkaniu i o tym żeby reszcie psiaków polepszyć tam warunki-choćby dostęp do podstawowej opieki weterynaryjnej. Weterynarz nawet w poniedziałek nie wszedł do izolatki żeby sprawdzić stan tam przebywających psów.:placz: Pewnie gdybyśmy się tam nie pojawiły to...... Bambus-jesteś szczęśliwcem:loveu::loveu::loveu: Quote
sisay Posted April 25, 2007 Posted April 25, 2007 Ambra napisał(a): Moniczko napisz im smska albo zadzwon rano w sprawie tego testu jesli sie zdecydowalas na nie - bo ja cos czuje ze bedzie w hurtowni i mu zrobia... Myslimy :roll: Musze skonsultowac, bo Bambus nasz wspolny przeciez jest! A co do Michala - jak ktos bedzie potrzebowal dziecko do testow, to polecam :lol: Quote
sisay Posted April 25, 2007 Posted April 25, 2007 Ambra napisał(a):to czym mysmy sie wkoncu zachwycali? psim czy ludzkim meźcizną?:evil_lol: Hmmm... :roll: Ja tylko nie wiem kim bardziej :loveu: A swoja droga, naprawde niesamowite jest ich podejscie do tych zwierzakow! Widac ze dla nich to przede wszystkim pies, a dopiero potem przypadek kliniczny. Milo widziec takich lekarzy! :multi: [edit:] PS. Nie robimy testu. Nawet gdyby wykazal nosowke, to leczenie byloby identyczne jak teraz, wiec nie ma to za bardzo sensu :) Quote
halbina Posted April 26, 2007 Posted April 26, 2007 Nikt do ciebie nie zaglądał dziś?... :shake: Quote
madzia828 Posted April 26, 2007 Posted April 26, 2007 to dobrze, że psiak czuje się lepiej oby tak dalej:p Quote
Ambra Posted April 26, 2007 Author Posted April 26, 2007 to ja se wypowiem! jade jutro do Orzesza - wprawdzie w sprawie zaczipowania szczepienia i paszportu dla charta ale przy okazji zajrze do Bambo! ucałuje go od Was jesli chcecie:cool3: pokaze Wam cos - caly czas mnie meczyło kogo on mi tak przypomina i doszlam dzis do tego : rok temu przyjechała do nas znajoma wetka i przywiozla takie cudo z odzysku: szukala mu domu, mial 5 miesiecy: a wiecie co to za rasa - mix? bokser z dobermanem....:shake: Babusik wybacz za zasmiecanie wątku Twojego:oops: Quote
olenka_f Posted April 26, 2007 Posted April 26, 2007 ode mnie prosze go wymiziać wygłaskać a jego cudny nochal wycałować Quote
halbina Posted April 26, 2007 Posted April 26, 2007 :-o szok, normalnie... ale i cudo, to fakt... :-o Quote
sisay Posted April 26, 2007 Posted April 26, 2007 [quote name='Ambra'] Czyzby? .... :roll: Moze Bambo ma rodzine o ktorej nie wie :) Co ja gadam, na pewno ma :p ale czy to TA ? Dla mnie i tak on ma cos z RR i jako taki szuka domku :cool3: Ale rzeczywiscie podobienstwo uderzajace! Quote
sisay Posted April 27, 2007 Posted April 27, 2007 Oj, nikt nie zaglada do naszego Bambo, a jemu sie domek kroi... :cool3: Prosze o kciuki, wyglada to baaaardzo obiecujaco! :loveu: Quote
Krypi Posted April 27, 2007 Posted April 27, 2007 Ja zaglądam, nawet na dwa fora i trzymam kciuki, bo Bambuś trafiłby super:) Dla psa po przejściach jest ważne, żeby od razu dom był właściwy. Quote
Ambra Posted April 27, 2007 Author Posted April 27, 2007 juz wrocilam z Orzesza - znowu tam spedzeilam 2 godziny ale w takim towarzystwie to 120 przyjemnych minut!!:cool3: dr Olivier rozkazal wybiegac rudego wiec w tym upale chwycilam za sznurek i zaczelam sie z nim bawic - pomimo ze ja zdrowa a on ponoc chory to mnie wykonczył, alram w aucie z chartem non stop mi wył, wiec musialam charta wypuscic, znowu mialam je izolowac, ale rzecz jasna w lecznicy sie spotkaly, pobawily chwile i ciagnely do siebie oba psiaki jak nie wiem. Baombo dzis jadł swieze surowe miesko bo jakies swiniobice było:-( wiec chlopak najedzony jak nie wiem! przytyl juz na moje oko, dobrze sie ma! i co istotne jakis dt wet. wypytuje o niego bochcialby go wziazc do swojego domku. Dr Piotr mial dzis w tej sprawie dzwonic do Ma-ja - cierkawe czy cos z tego wyjdzie - wiem ze by to jej duzo ulatwilo! Chlopak bedzie zdrowy i silny juz niebawem! ahhhhh....:loveu: Quote
Krypi Posted April 28, 2007 Posted April 28, 2007 Oby wyszło! Ale jeśli nie wyjdzie, to chętnie zadeklaruję dom docelowy u siebie. Nawet tak wykombinowałam, że gdyby trafił do domku tymczasowego do Poznania, a wiem, że taki brany był pod uwagę, to mogłabym odebrać psa z Poznania. Quote
sisay Posted April 29, 2007 Posted April 29, 2007 Dzieki za oferte :) Bambus juz prawdopodobnie jest w swoim domku w Mielcu :loveu: Czekam tylko na wiesci. Quote
halbina Posted April 29, 2007 Posted April 29, 2007 "W swoim", czyli docelowym domku?... Można już okazywać szczęście? Quote
Recommended Posts