Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nutusia napisał(a):
Czy to znaczy, że zostanie?...

Tak, ostatnio zmieniłyśmy taktykę i wydajemy tylko na łańcuch ;) lepiej nie pisać czego oczekujemy od innych, bo wtedy mamy przewagę nad tymi głupkami, którzy jak się rozgadają, to się wygadają :)

• Replies 135
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przepraszam dziewczyny, ale słowo pisane nie oddaje jednak do końca emocji ;) Tym bardziej mnie zdziwiła taka "sucha" informacja. Widocznie jeszcze za mało mam doświadczenia w adopcjach, żeby wywęszyć taki "myk"...

Posted

wiesz Nutussiu, bo my mamy taki myk, że pytamy czy budka już przygotowana i kojec szczelny i tu ich mamy!!!
A głupio tak pytać kiedy w ogłoszeniach zastrzegamy, że nie wydajemy psów do bud i kojców.
Oczywiście uogólniam bo niektore psy tylko takich warunków potrzebują ale to my znając ich decydujemy gdzie mają zamieszkać.

Posted

Dobra metoda. Wiem, że niektórzy robią takie zastrzeżenie w ogłoszeniach, żeby nie dzwonili ci, którzy chcą psa do kojca. Ale Wasz sposób jest lepszy. Ja tymczasuję zazwyczaj malutkie pieski, więc takiego zastrzeżenia nie robię, choć wiem, że i mikrusy w naszym pięknym kraju tkwią na cięższych od nich łańcuchach :(
Co do kojca... to gdybym takowy postanowiła zbudować dla swojego psa, musiałabym sama w nim zamieszkać, bo ja nie uznaję psa bez człowieka, czyli takiego, który nie może być w domu z ludźmi, jeśli chce.

Posted

asskasiek napisał(a):
jak się ma Bączek przytulas?

a może przyjedziesz go odwiedzić i Mudżina też ?
Przywiozłabyś przy okazji ten ,,mój'' plastikowy pojemnik :diabloti:.

Posted

Tak sobie pomyślałam, żeby może wykasować z ogłoszenia informację, że Bączek żył na łańcuchu. Może to odstrasza ludzi i myślą, że taki pies z łańcucha się np. nie nada do mieszkania w bloku...

• 2 weeks later...
Posted

Dziewczyna, która ogłaszała naszą Duszkę wypracowała taki system, że praktycznie codziennie, co drugi dzień kasowała ogłoszenie i wstawiała jeszcze raz - na kilku najpopularniejszych portalach. Skutek murowany ;) Dunia od dziś w cudownym domku :)

Posted

wiem że to się sprawdza bo niejednokrotnie o tym czytałam tylko to wymaga sporo czasu i wiecej pracy od ogłaszających. Jeśli jest jeden pies to pól biedy, gorzej gdy sie ogłasza po kilka. Rozmawiałysmy już kiedyś o tym i naprawdę trzeba będzie wdrożyć ten system bo niektóre psiaki zalegają nam już po 2-3 lata.

Posted

zapomniałam napisać że Bączek podziałał na moją psice jak żaden inny pies kręciła się koło siatki i zaczepiała go :) a ona raczej w nosie ma psie towarzystwo czyli w Bączku jest to "coś"

Posted

A może udałoby się nakręcić króciutki filmik i uwiecznić to "coś". Na niektórych portalach ogłoszeniowych można załączyć film i znam przypadki, że to "zadziałało" ;) :)