Juldan Posted February 7, 2014 Author Posted February 7, 2014 Miałam dziś zapytanie o Majkę "czy nadaje się na psa podwórkowego do domu na wsi?" zgodnie z prawdą odpowiedziałam że nie. Byłaby na podwórku, bez budy... Maja zwiałaby z podwórka w trzy minuty... Quote
hop! Posted February 7, 2014 Posted February 7, 2014 Maja wymaga zainteresowania. Musi mieć zajęcie. Szybko się nudzi, a wtedy zaczyna psocić. Nie wyobrażam jej sobie biegającej bez opieki po podwórku, ani siedzącej po 8-9 godzin w pustym domu. Maja jest psem czynnym i bystrym. Quote
sandraNT Posted February 7, 2014 Posted February 7, 2014 witam :) majka podobna do mojej samby jest :) prawie Taki sam Charakter Maja :) musi non stop cos robic bo szybko sie nudzi a jak jej sie cos znudzi to szuka co zrobic :) skoczna tez jest :) ale woli otwierac furtki niz przeskoczyc a jak juz to nie idzie to hopsa przez plot :D ale no sama potrafi byc i spi sobie :) ale z niej wulkan energi :) pozdrawiamy i zyczymy oby majka trafila do wspanialego domu :) Quote
Juldan Posted February 7, 2014 Author Posted February 7, 2014 Cześć Sandra :) miło że zjawiłaś się na wątku Majki- może Maja i Samba mają wspólne korzenie- obie były wyciągnięte z jednego schroniska... Maja jest "specyficzna"- w domu z którego wróciła była grzeczna w czasie nieobecności w domowników- głupawki dostawała dopiero po powrocie Pańci... Quote
hop! Posted February 7, 2014 Posted February 7, 2014 Ja Maję bardzo lubię i uważam, że jest fajną, nietuzinkową, pogodną suczką, ale nie dla każdego. Potrafi się wszystkim cieszyć i reaguje spontanicznie. Przy mnie Maja raczej nie przegina. Jest zwykle posłuszna i patrzy ze zrozumieniem. Podczas mojej nieobecności (maksymalnie 3-godzinnej) Maja jest zamknięta w osobnym pokoju, bo wolę jej nie zostawiać z innymi psami bez kontroli. Zawsze dostaje zestaw zabawek. Mimo to, potrafi coś zniszczyć - a to podrze posłanie, a to wyskubie dywanik... ;) Od jakiegoś czasu Maja nie próbuje nawiewać. Wyszaleje się, wybawi i grzecznie wraca do domu. Oczywiście nigdy nie zostaje sama w ogródku. W nowym domu Maja może się zachowywać jeszcze inaczej. Nie ma reguły. Quote
Juldan Posted February 7, 2014 Author Posted February 7, 2014 hop! masz rację :) Maja próbuje na co pozwoli jej opiekun ;) jeśli tylko wyczuje że może wejść na głowę to wejdzie i bardzo trubno sprowadzić ją do parteru :) Dlatego wróciła z adopcji- Pani rozpuściła "Bestię" i się poddała :) Julita do kiedy Maja ma ważne szczepienie? Wiem że do marca- ile kosztują szczepienia w "Twojej" lecznicy? Quote
hop! Posted February 7, 2014 Posted February 7, 2014 Maja miała komplet szczepień 1 marca 2013 (Kora 20 maja 2013). Przeciwko wirusówkom wystarczy szczepić raz na 2-3 lata. Wścieklizna kosztuje 25zł. Mogę zaszczepić na początku marca - żaden problem. Quote
Juldan Posted February 7, 2014 Author Posted February 7, 2014 W takim razie proszę zaszczep ją p-ko wściekliźnie. [INDENT] [FONT=century gothic][SIZE=4][B][COLOR=#ff0000]Zapraszam serdecznie na nowy [/COLOR][URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/250878-30-i-50-og%C5%82osze%C5%84-na-hotelik-Majki-i-Kory-do-07-03-2014-do-21-00"][COLOR=#000080]bazarek ogłoszeniowy[/COLOR][/URL][COLOR=#ff0000]- tym razem można zamówić pakiety po 30 i 50 ogłoszeń- dochód oczywiście dla Majki i Kory[/COLOR][/B][/SIZE][/FONT] [/INDENT] Quote
sandraNT Posted February 8, 2014 Posted February 8, 2014 ha ha majka jest udana :D ale samba jak widzi ze za duzo jej wolno to tez robi co chce wiec musi byc na krotko trzymana :D jej urok mnie tu przyciagna bo wyglada jak moja sambulka :) jak jej nie pilnujemy to tez potrafi zbroic :D np uwielbia krasc jedzenie jak widzi ze akurat nikogo w poblizu nie ma :Dte psiury Maja cos w sobie :D trzeba konsekwentynm byc :D raz samba atakuje psa a raz nie wiec jest nie obliczalna i nigdy nie wiadomo kiedy jej cos nie przypasi. a majka jest piekna :) tez znajdzie swoj jedyny dom i kanape:) wierze w to bo sambusia tez dlugo czekala i ma :)oni Maja diabla wcielonego w sobie :D jak ostatnio czai sie zeby isc na kanape a jak wyszlam zu lazienki robiac prania i szukalam sambe to wiecie gdzie byla?? na kanapie pieknie malpiszon lezala :D wiec majka ma Charakter jak samba :P pozdrawiamy majke :) Quote
Juldan Posted February 8, 2014 Author Posted February 8, 2014 My też Was pozdrawiamy :) a może podesłać Ci koleżankę dla Samby? ;) żartuję :) Sandra- wczoraj znalazłam pierwsze zdjęcia Samby z psanatorium [URL]https://plus.google.com/u/0/photos/102295925868128255496/albums/5691663496328036497?authkey=CKiD6oKIiIulSg[/URL] to rude małe to moja Zuza- charakterek ma taki sam jak Maja i Samba :) Quote
sandraNT Posted February 8, 2014 Posted February 8, 2014 (edited) chetnie bm chciala 2 psiaka ale z zachowania sambusi to ona nie zaakceptuje 2 psa bo wiemy jak brata pies jest u nas czesto i spi to jak go chce poglaskacz to samba zazdrosna jest i leci go odpychac wiec ciezki ma Charakter co do psow albo probuje go zdominowac nie chce zeby inny pie spo blizu mnie byl taka zadzrosna jest ze nie raz trzba jej pokazac ze nie wolno a jak malego za smycz wezme to juz calkiem chce go atakowac z niej zadzirna suczka nie da sie to ja jestem jej pania a nie jego i koniec :D :( ale jak Ida spac to razem na kocyku spia przytuleni :) to takie male wredoty ale i jakie piekne do tego i kochane ile daja milosci :) moja sambusia nie do poznania bo pulpecik jest takie grobe futro ma ze masakra jak ja czesze to moge se poduszke zrobic :D trzeba zrobic zdjecia na samby Forum porownalne sambucha stara a nowa :d majka jak znajdzie dom to juz Taki jak sambusia ma :) a charaktery ciezkie ale idzie ich pokonac tylko nie wolno za duzo pozwalac bo wiemy po sambuchy :D Edited February 8, 2014 by sandraNT Quote
hop! Posted February 9, 2014 Posted February 9, 2014 Maja akceptuje inne psy, ale potrafi je zadręczać specyficzną, dość brutalną zabawą. Nie dociera do niej, że inny pies ma dość. W rezultacie psy przed nią uciekają albo bronią się zębami. Dlatego jak wychodzę, to Maję zamykam osobno. Quote
Juldan Posted February 9, 2014 Author Posted February 9, 2014 Maja lubi uszczypnąć, pociągnąć za sierść, ucho, ogon... i jest natrętna w zabawie. Byłaby idealną towarzyszką kota- je zostawia w spokoju :) Quote
sandraNT Posted February 9, 2014 Posted February 9, 2014 ha ha koty to moja nie lubi raz poleciala mi do kota kot pokazal pazury i przyleciala sie schowac z mna a tak to z z podworka przegania rudego kota :D no smba co do psow ma strasznie ciezki Charakter :Dgrupa psow sie boi luzem puszczana i schronienie u mnie szuka ale jak juz jest jeden pies to nie ma zlituj i go ustawia jak ona chce :D w zabawie mojego brata psa to musze ja schamowac bo no ma wiecej sily a to maly pies jest a jak takie duze cos go potraci w biegu to biedak wystraszony :D ma baba sile :D ciegnie za uszy lapy ogon :D nie ma latwo :D chcesz sie bawic musiszto przezyc:D tylko to dobre ze mam kontrole nad nia w zabawie bo moge ja odwolac jak za mocno z nim sie bawi :D z majka ciekawe jak by sie dogadali co moja z 100 suczek 2 lubi :D a moze jednak by sie polubieli i by szalay na podworku :) to co slychac na temat ajki to Maja te same charaktery :) Quote
Juldan Posted February 11, 2014 Author Posted February 11, 2014 Widziałam wczoraj Majkę :) To był wczoraj jedyny element dnia, który na chwilkę poprawił mi humor (wróciłam z wizyty p/a dla Kory... eh szkoda słów...) Majka przywitała się ze mną jak to Ona najpiękniej potrafi:) Cieszyła się całą sobą, skakała, gadała- o mało co nie wyskoczyła z siebie:) Quote
hop! Posted February 16, 2014 Posted February 16, 2014 Świrusy czyli Maja i Kofi... ;) [IMG]http://imageshack.com/a/img268/4415/zmby.jpg[/IMG] [IMG]http://imageshack.com/a/img585/3152/nd1x.jpg[/IMG] Quote
Asia i Fionka Posted February 26, 2014 Posted February 26, 2014 ZESIKAŁAM SIĘ !!! naprawdę... Skany wszystkich stron porobione Ha Ha Ha ale będzie śmiechu jak będę to czytać ludziom NO NIE MOGĘ Z TEGO !!! Quote
Juldan Posted February 26, 2014 Author Posted February 26, 2014 Asia i Fionka napisał(a):ZESIKAŁAM SIĘ !!! naprawdę... Skany wszystkich stron porobione Ha Ha Ha ale będzie śmiechu jak będę to czytać ludziom NO NIE MOGĘ Z TEGO !!! ???????????????????????? Quote
hop! Posted February 26, 2014 Posted February 26, 2014 Ktoś ma problem z nietrzymaniem moczu i szczególne poczucie humoru. ;) Quote
Asia i Fionka Posted February 26, 2014 Posted February 26, 2014 Oj będzie się działo !!! Ciekawe czy w prokuraturze będzie tak wesoło jak na tym wątku Śmiechu warte !!! Quote
Asia i Fionka Posted February 26, 2014 Posted February 26, 2014 NIE mogę z ludzi HIHIHI To wszystko puszczam dalej ! i będę ludzie widzieć co się tu pisało i działo normalnie sikam ze śmiechu i ludzkie głupoty Hahaha :)))))) Quote
Asia i Fionka Posted February 26, 2014 Posted February 26, 2014 Nie widzę tu Loczki ????? Co to ma niby być ? Z nią jest OK Loczki zrywają ze śmiechu boczki :lol: :) :) :) LOCZ :P Quote
Juldan Posted February 26, 2014 Author Posted February 26, 2014 Asia i Fionka napisał(a):Oj będzie się działo !!! Ciekawe czy w prokuraturze będzie tak wesoło jak na tym wątku Śmiechu warte !!! Nie zauważyłam żeby ktoś tutaj oprócz Ciebie boki zrywał i sikał ze śmiechu... Pyrdka napisał(a):Natalka to Ty skarbie? Pyrdka myślisz, że sama dała radę wysmarować tak "mądre" posty??? musiałby jej ktoś pomóc... Asia i Fionka napisał(a):NIE mogę z ludzi HIHIHI To wszystko puszczam dalej ! i będę ludzie widzieć co się tu pisało i działo normalnie sikam ze śmiechu i ludzkie głupoty Hahaha :)))))) Asia i Fionka napisał(a):Nie widzę tu Loczki ????? Co to ma niby być ? Z nią jest OK Loczki zrywają ze śmiechu boczki :lol: :) :) :) LOCZ :P Jeśli straszysz mnie prokuratorem to może napisz dokładnie kim jesteś i który mój wpis tak bardzo Cię dotknął. Quote
Asia i Fionka Posted February 26, 2014 Posted February 26, 2014 Mi nie jutro ludziom to powiem to będzie się działo :) Ja mam haczyk :P Całą masa tu jest takich, SPRAWIEDLIOWOŚĆ nadchodzi !!! Quote
Recommended Posts