Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Co tam u naszego chudzielca słychać - jak wyniki badań? Jak chlopak się czuje, zachowuje? prześle dzisiaj trochę kaski dla Toya i wielkie dzięki SOS Dalmatyńczykom za szybką i udana akcję:Rose::cool2::cool2::cool2:

Posted (edited)

toyota napisał(a):
Fundacja SOS Dalmatyńczyki weźmie go pod swoją opiekę. Na razie organizowany jest transport, bo to ok. 300 km w jedną stronę.

Sprostowanie - SOS Dalmatyńczyki nie jest fundacją.

Przepraszam za pomyłkę. Nie obchodzi mnie osobowośc prawna SOS Dalmatyńczyki. Grunt, że chcą i mogą pomóc i są skuteczni. Ktoś mi zwócił uwagę na PW grożąc skutkami prawnymi. Ludzie- wyluzujcie trochę !

Edited by toyota
Posted

toyota napisał(a):

Przepraszam za pomyłkę. Nie obchodzi mnie osobowośc prawna SOS Dalmatyńczyki. Grunt, że chcą i mogą pomóc i są skuteczni. Ktoś mi zwócił uwagę na PW grożąc skutkami prawnymi. Ludzie- wyluzujecie trochę !

Fundacja czy nie, ważne, że pomogli i to tak szybko. Ode mnie poszły skromne 2 dyszki dla Toyka i duuuużo dobrych myśli. Mam nadzieję, że badania nic poważnego nie wykażą

Posted

toyota napisał(a):

Przepraszam za pomyłkę. Nie obchodzi mnie osobowośc prawna SOS Dalmatyńczyki. Grunt, że chcą i mogą pomóc i są skuteczni. Ktoś mi zwócił uwagę na PW grożąc skutkami prawnymi. Ludzie- wyluzujecie trochę !

Ale ludzie mają problemy:shake:.

Posted

toyota napisał(a):

Przepraszam za pomyłkę. Nie obchodzi mnie osobowośc prawna SOS Dalmatyńczyki. Grunt, że chcą i mogą pomóc i są skuteczni. Ktoś mi zwócił uwagę na PW grożąc skutkami prawnymi. Ludzie- wyluzujcie trochę !

Sara2011 napisał(a):
Ale ludzie mają problemy:shake:.

szkoda gadac...

Posted

Wyniki chłopaka okazały się nadspodziewanie dobre. Nie ma białka w moczu. Kreatynina w normie. Rewolucje żołądkowe były pewnie spowodowane jedzeniem w schronie, w każdym razie będziemy na to zwracać uwagę. Gorzej jest ze stanem skóry - ma liczne zmiany skórne, w niektórych miejscach z początkami grzybicy i niestety bardzo zaniedbane uszy, które trzeba koniecznie czyścić i codziennie zakrapiać bo dalmaty mają skłonności do chorób uszu, a te zaniedbywane mogą doprowadzić do utraty słuchu. Toy jeszcze jest w klinice, ale w weekend go zabieramy, psiak będzie leczony i chcemy go troszkę podtuczyć, potem pomyślimy o kastracji. Wszystkim, którzy nas wspierają dziękujemy. Toyota, a jak myślisz skąd się wzięło imię chłopaka ;)

Posted

Toy dziś został zabrany z kliniki i pojechał do hoteliku. Nie ma już problemów z żołądkiem. Dostał różne specyfiki na otarcia i problemy skórne no i na uszka. Chłopak jest cudny i bardzo łagodny. W hotelu dogadał się z innymi psiakami, które akurat biegały "luzem". i Toy jest bardzo ładnym psiakiem, jak się go troszkę podtuczy i wyleczy rany to będzie prawdziwym przystojniakiem

Posted

goki napisał(a):

będzie prawdziwym przystojniakiem

Jest prześliczny i spojrzenie już zupełnie inne, już widać szczęście w jego oczkach. Cudnie wygląda na tym śniegu.

• 1 month later...
Posted

Wszystkim, którzy trzymali kciuki za Toya chcę powiedzieć, że chłopak został wykastrowany i niedługo jedzie do nowego domu, mam nadzieję, że to ostatnia przeprowadzka w jego życiu :)

Posted

Wielkie dzięki za pomoc i serce okazane Toyowi... od piątku będziemy mieszkać razem- mam nadzieję, że będzie szczęśliwy:) Po weekendzie wrzucę fotki z pierwszych spacerów:)