Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='ocelot']Ja teraz w ogole się zastanawiam czy hotel to rozwiązanie dla niego.[/QUOTE]

A czemu nie? Ucieknie? Wg mnie pies z czasem się przyzwyczai i może znajdzie dom! A jaki to hotel?

• Replies 163
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='ocelot']Myślalam o hotelu u Neris, u Amadorki, albo[/QUOTE]

albo?????

U Neris płacę na Diarę i myślę, że to miejsce jest ok dla zwierzaków. Tego drugiego nie znam:( Może jakiś link:)

Posted

[quote name='agusiazet']albo?????

U Neris płacę na Diarę i myślę, że to miejsce jest ok dla zwierzaków. Tego drugiego nie znam:( Może jakiś link:)[/QUOTE]

albo mi się za dużo napisało:)
Nie wiem czy Amadorka ma link.

No zobaczymy czy Neris się zgodzi.
Wtedy transport, co będzie problemem i złapanie Miśka na Warszawskiej. On nie da sobie obroży założyć:(

Posted

[quote name='ocelot']albo mi się za dużo napisało:)
Nie wiem czy Amadorka ma link.

No zobaczymy czy Neris się zgodzi.
Wtedy transport, co będzie problemem i złapanie Miśka na Warszawskiej. On nie da sobie obroży założyć:([/QUOTE]

Amadorka nie ma linka z tego co wiem , można podać wyżłowy , tam są zdjęcia np.

W łapaniu Aniu Łukasz pomoże , ja mimo chęci nie dam rady :( problem może być z transportem .

Posted

Ano takie, że brakuje nam już tylko 90 zl. deklaracji stałych.
I zastanawiam się jak logistycznie łapanie Miśka rozegrać, bo będzie to duży problem.
Na razie daję sobię tydzień, dwa, może uda się znaleźć na Warszawskiej tymczas choć wątpię

• 2 weeks later...
Posted

A skąd. to będzie długo trwało. Misiek Oli pozwala się głaskać. Mój widok zniósł może 5 min, jak stałam ze 3 metry od niego. Bacznie mnie obserwował, spięty cały, potem nastąpiła ewakuacja w stronę rzecz jasna ulicy. No, ale... będziemy chodzić codziennie do niego. Damy obrożę Pani, której ufa.

Posted

[h=5]dzisiaj Misio nie uciekał, ale zerkał na mnie dość zainteresowany...:)
Kochani...!!!!:)
pewien Pan zgodził się na podwórku, tuż koło swojej oficyny na postawienie budy dla Misia:) Pani za którą chodzi będzie go przyzwyczajać do miejsca, że to jego dom. Miesięcznie za opiekę nad Misiem zapłacimy 100 zł. + koszty weterynaryjne i karma. nie wiem jak Wy ale nam się wydaje, że dla Misia to dobre rozwiązanie. Misiek będzie na swojej ukochanej Warszawskiej gdzie zna wszystko i wszystkich ale będzie miał swój kąt. jeśli Misiek się przyzwyczai będzie mógł urzędować w kuchni. Pewnie trochę zajmie zanim Misiek się do podwórka przekona i budy, ale chyba warto spróbować. teraz organizujemy budę dla Misia[/h]

Posted

Gosiapk napisał(a):
To dobre rozwiązanie :)

na fb się nie podoba.
najlepiej hotel. siłą zabieranie Miśka.
Mi się wydaje idealne. jest na swoim terenie, obok kobitki, które kocha. facet nie jest może ideałem, ale go nie skrzywdzi, w sumie nie bedzie się w miskowe sprawy wtrącał, a włascicielowi kamienicy i przeciwnikom powie, że to jego pies. wodę da i karmę.

Posted

ocelot napisał(a):
na fb się nie podoba.
najlepiej hotel. siłą zabieranie Miśka.
Mi się wydaje idealne. jest na swoim terenie, obok kobitki, które kocha. facet nie jest może ideałem, ale go nie skrzywdzi, w sumie nie bedzie się w miskowe sprawy wtrącał, a włascicielowi kamienicy i przeciwnikom powie, że to jego pies. wodę da i karmę.

Skoro się nie podoba komuś na FB to niech go ten ktoś przygarnie i stworzy mu lepsze warunki, albo sam zapłaci za hotel. Najłatwiej jest narzekać, tylko działać nie ma kto :/ A przecież Misiek będzie pod kontrolą, bo karma będzie dowożona co pewien czas.

Posted

Mi się wydaje, ze to najlepsze rozwiązanie. Oczywiście minie trochę czasu zanim od się przyzwyczai, że ma budę, ale metoda małych kroczków. warto chyba za to dać 100 zł. + karmę.
W hotelu może miałby lepiej, ale mniej swobody. I byłby kolejnym psem utrzymywanym przez nas miesiącami, latami.
Tu będzie w miejscu które zna i kocha.

Posted

[quote name='ocelot']dzisiaj Misio nie uciekał, ale zerkał na mnie dość zainteresowany...:)
Kochani...!!!!:)
pewien Pan zgodził się na podwórku, tuż koło swojej oficyny na postawienie budy dla Misia:) Pani za którą chodzi będzie go przyzwyczajać do miejsca, że to jego dom. Miesięcznie za opiekę nad Misiem zapłacimy 100 zł. + koszty weterynaryjne i karma. nie wiem jak Wy ale nam się wydaje, że dla Misia to dobre rozwiązanie. Misiek będzie na swojej ukochanej Warszawskiej gdzie zna wszystko i wszystkich ale będzie miał swój kąt. jeśli Misiek się przyzwyczai będzie mógł urzędować w kuchni. Pewnie trochę zajmie zanim Misiek się do podwórka przekona i budy, ale chyba warto spróbować. teraz organizujemy budę dla Misia

Zdecydowanie jest za:)

Posted

pan nie wycofuje swojej zgody:)
Mnie martwi to, że czeka na mieszkanie socjalne, ale jest 180 któryś i jak stwierdził jeśli Misio do niego przywyknie, a będzie ciężko... to zabierze w razie go ze sobą.
Pani Basia za którą chodzi będzie go tam prowadzać. Już wczoraj wszedł na podwórko:)za nią wołany oczywiście.

Może ja się mylę, ale chyba to lepsze dla psa który kocha wolność od hotelu. Choć może to błąd?