Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Qrwa, no normalnie szczyt bezczelności. Kiedy zabiera się psa z kwarantanny trzeba się liczyc, ze wyskoczą niespodzianki. Taką pi...to bym za kulasy powiesiła. Idiotka skończona.

....nie no słów brak.

Ludzie na prawdę nie mają ZIELONEGO POJĘCIA jak wyglądaja schroniska w Polsce. Ciągle ślepo wierzą, że to ciepłe, wygodne hotele, w których pieski w zdrowiu i dostatku czekają na nowe domki.

Banda idiotów i tyle!!!

Posted

jestem załamana... We wtorek przyjedzie do was z ostrowca bardzo dużo psów i prawdopodobnie kotów... przygotowano już dodatkowe klatki. Więcej niz normalnie. żyć sie odechciewa:-(

Posted

[quote name='Reno2001']Qrwa, no normalnie szczyt bezczelności. Kiedy zabiera się psa z kwarantanny trzeba się liczyc, ze wyskoczą niespodzianki. Taką pi...to bym za kulasy powiesiła. Idiotka skończona.

....nie no słów brak.

Banda idiotów i tyle!!![/QUOTE]
Normalnie rece opadaja, czulam, że z ta baba beda problemy :angryy:
Wiedzialam juz wtedy, gdy mnie zjezdzila, za to, ze rzekomo nie odpisalam jej od razu w niedziele po powrocie ze schroniska. A na pewno dostala maila ze swiezymi zdjeciami i moimi obserwacjami suczki, szkoda, ze nie zażadalam potwierdzenia odczytania wiadomosci z poczty.

A kierownik tak wpisal sie w ksiedze gosci
[QUOTE]Szanowny Panie lub Szanowna Pani.
Suczka opuściła nasze schronisko bez biegunki i bez wymiotów.Opuściła schronisko w czwarty dzień po sterylizacji.Jako osoba kręcąca się koło weterynarii lub nawet pracująca w weterynarii bo tego dokładnie nie wiem powinien Pan wiedzieć że suczka w czwartym dniu po sterylce nie powinna jeść makaronu czy ryżu z mięsem tymbardziej że w dniu sterylki nie jadła a po sterylce dopiero w trzecim dniu na wieczór dostała troszeczkę pożywienia.Więc praktycznie cztery dni była na \"głodzie\". W czwartym dniu po sterylce Pani która bardzo chciała ją mieć zabrała ja do adopcji.I zaczęła jak pisze \"szukać\" co by suczka dobrego zjadła. I chyba przedobrzyła.Ja wiem że Pani która ją adoptowała jest wspaniałą osobą i chciała dla suczki jak najlepiej ale nie wyszło.U nas na jedzenie była bardzo wybredna. A to raz mięso z kurczaka podrobione i gotowane a to saszetka a w inny dzień tylko sucha karma.Można powiedzieć że była na specjalnych względach.Co do grzybicy to napewno nie u nas się tego cholerstwa nabawiła. Po pierwsze to była tylko 10 dni, a po drugie ona nie miała kontaktu z innymi zwierzątami. Była sama i to nie na wybiegu ale w budynku.Biorąc pod uwagę to że leczenie i to w Krakowie jest kosztowne jestem gotowy w każdej chwili jechać i zabrać suczke spowrotem do schroniska.Może to być i niedziela.Z poważaniem Kierownik Schroniska.
Andrzej, mail:mtoz, 2008-06-07 19:29:58[/QUOTE]

Iwop, co do psow z Ostrowca, to mysle, ze damy rade, byleby tylko oglaszac, oglaszac, oglaszac. Bez ogloszen psy beda tkwic latami w schronisku.

[B][COLOR="Red"]Dzisiaj dodalam nowe psy z Ostrowca, kierownik prosil o wpis o wydaniu do adopcji dopiero po kwarantannie. Na razie wiec tych dzisiejszych psow nie oglaszamy.[/COLOR][/B] Bedziemy miec nauczke po tej historii ze spanielka.

Posted

Ulka18 nie denerwuj sie! Są ludzie i zawiasy, jak to się mówi :mad: a takie pańcie to zmora . Tylko suni szkoda bo pańcia widać ma głębokie problemy z samoakceptacją. A wszak od dawna wiadomo, że najlepszą obroną jest atak... Wykonujecie Wszyscy WIELKĄ PRACĘ i jest naprawdę wiele osób, które to doceniają! Tylko robią to w ciszy... :thumbs:

Dziękuje bardzo za nadanie imienia na stronie mojemu Saifkowi! Jestescie kochane ! :thumbs:

Reno2001 za twoje zaangażowanie w przewozy piesków do Niemiec i związane z tym zakupy transporterków mam ochotę wystawić Ci ołtarzyk i się do Ciebie pomodlić :oops2: Żartuję! Ale naprawdę Kobieto JESTEŚ WIELKA!

Posted

Ulka,głowa do góry,nie wymiękaj,na debila co jakis czas sie trafi i nie ma rady.My od urzednika z Przemyśla usłyszałyśmy,że mamy poprzestawiane w głowie i mnóstwo różnych głupot,przemądzania.Uwaga też była taka ze szczeniaczkom koc nie potrzebny ,powinny lezeć na sianie.Chyba,zeby je zapach odurzył i odeszły.Nawet beci "dyplomatce" brakło nerwów na rozmoweZaczynam sie bać takich mądrych nadętych bo pod nich przechodza Orzechowce

Posted

[quote name='Ulka18']Normalnie rece opadaja, czulam, że z ta baba beda problemy :angryy:
[/quote]

nie nerwuj się - na głupotę nie ma rady...a moze na wszelki nie piszcie dokładnie z jakiego schroniska jest pies...no sama nie wiem:shake:

Czy nie dałoby rady jakoś zadaszyc tych otwartych, pod gołym niebem kojców? Bo przy .dziestu paru stopniach to i buda nie pomoze... Tak pomyślałam, żeby chociaż takie kawałki plandeki rozciagnąć na częsci kazdego kojca - co myślicie???? Przymocować je po obydwu stronach siatki - chociaż troszkę cienia byłoby...

ooo o czymś takim myslałam:
[IMG]http://images4.fotosik.pl/159/d5db299e7975c94c.jpg[/IMG]

są rózne rozmiary, one są zaoczkowane więc nie problem przymocować do siatki....

Posted

[quote name='Reno2001']Taka plandeka to dobry pomysł. Jakie są koszty???

[/quote]

wymiar 2 x 3 - 5,99 zł

a inne rozmiary i ceny można zobaczyć na innych przedmiotach tego uzytkownika:

[URL]http://www.allegro.pl/item371793902_plandeka_plandeki_mocna_2x3m_importer_f_vat_hurt.html[/URL]

trzeba by mniej więcej pomierzyć ile by było potrzeba i jaki najlepiej rozmiar, porozcinac na pół i nawet sznurkiem poprzywiazywac do siatki przez te oczka - zawsze to troszkę cienia da

Posted

[quote name='Reno2001']Czy w tym transporcie będzie jakis na prawde malutki psiak taki jak np. Bułeczka?
Mogę pozyczyc malutki kontenerek, ale nie wiem czy jest sens go zabierac, jeśli żaden pies w niego nie wejdzie. [/QUOTE]
[B]Reno, beda dostepne dwie klatki, jedna zakupiona przeze mnie, druga przez kierownika.
KLATKA DLA PSA K-93 Z MATĄ, WYMIAR: 92x63x74 cm

SUPER KLATKA DLA PSA DOG V 106x71x81 CM [/B]

Bedzie jechal taki malutki psiak Amberek, ciutke wiekszy niz Buleczka,
a moze to tylko futerko robi takie wrazenie, moze sie zmiesci do tego kontenerka?
[img]http://img167.imageshack.us/img167/4526/290306178ba3.jpg[/img]

[QUOTE]Czy nie dałoby rady jakoś zadaszyc tych otwartych, pod gołym niebem kojców?[/QUOTE]
Zapytam kierownika jak tylko poczta zacznie dzialac, bo sie chyba serwer zepsul, nie dziala strona i poczta schroniska. Zebysie to tylko dalo zamontowac, to mozna by kilka na probe kupic.

Matyldzia jedzie do domu do Warszawy w przyszla niedziele, z Panem Rafalem z Tarnobrzega. On tez wiozl Amora, ktorego adoptowala p.Grazyna w ubieglym roku.

Posted

Jeden z piesków ma obserwatora:
[URL]http://www.allegro.pl/item376355697_wciaz_czekam_moze_wlasnie_na_ciebie_maly_pies.html[/URL]
Pyta moze ktos o niego na maila?
Dzisiaj inna osoba z dogomanii, która tez robi allegro dla psów napisałam mi ze niektóre moje aukcje zamiast zdjec, maja tam gdzie powinny byc zdjecia tylko x, sprawdziłam tak jest. Chciałam więc dodać je ponownie, ale strona mieleckiego schroniska jest niedostępna, zastanawiam się czy tylko dla mnie czy w ogóle. Czy wam tez się tak dzieje ze zdjeciami kopiowanymi? bo mi się tak stało tylko z częscią z niich. Co teraz zrobić?:???::???:

Posted

[QUOTE]
[B]Zapytam kierownika jak tylko poczta zacznie dzialac, bo sie chyba serwer zepsul, nie dziala strona i poczta schroniska.[/B]
[/QUOTE] Dwa posty wyzej byla informacja, ze prawdopodobnie serwer schroniska siadl. Zdjecia sciagniete ze strony wobec tego sie nie wyswietlaja na aukcjach allegro. Musimy poczekac az chlopcy tworcy strony zajma sie problemem.

Posted

Sprzedałam na allegro [B]51[/B] cegiełek.
Do końca aukcji jeszcze [B]4[/B] dni.

Nie wiem jak wam, ale mnie wczoraj allegro przez kilka godzin tez nie chodziło...:mad:

Posted

Rzeczywiscie :crazyeye: wczoraj jeszcze wieczorem sprawdzalam, bylo mniej, a dzisiaj ktos kupil 10 sztuk cegielek :multi: Mam nadzieje, ze uda sie wszystkie sprzedac :kciuki:
A ja czekam na nici od Theriona :lol:

[URL]http://www.allegro.pl/item375351595_mix_labrador_golden_retriever_do_adopcji_.html[/URL]
Mam nowe zdjecia tego psiaka, wysle Ci mailem Reno.

Posted

[quote name='Ulka18']Dwa posty wyzej byla informacja, ze prawdopodobnie serwer schroniska siadl. Zdjecia sciagniete ze strony wobec tego sie nie wyswietlaja na aukcjach allegro. Musimy poczekac az chlopcy tworcy strony zajma sie problemem.[/quote]
Czytałam po moim wolnym co się dzieje nowego na forum, ale ta informacje przeoczyłam.:oops:

Posted

Rozmawialam z Murka, problem z serwerem bedzie zglaszac ze szpitala do Kuby/Adama. Niestety Kuba jest w Irlandii, a Adama strasznie ciezko zlapac. No i Murki laptop nie dziala w szpitalu :mad: Strasznie sie to wszystko zbieglo w czasie.

Z dobrych wiesci od Murki : bedzie miejsce dla malego pieska np. Aguska w hoteliku. To miejsce po malym Fafiku, musi byc maly gabarytowo piesek.
Na Aguska forum corgowe zebralo ok. 1000 zl, wiec na hotelik bedzie.

Posted

[B][SIZE="3"][COLOR="DarkSlateBlue"]Therion zalatwil nici do sterylek, az 50 sztuk :multi::multi::multi:
To sie kierownik ucieszy, nie bedzie musial kupowac[/COLOR][/SIZE][/B] :lol:

[img]http://img390.imageshack.us/img390/8022/dsc00510ib9.jpg[/img]

[img]http://img390.imageshack.us/img390/9571/dsc00515qn5.jpg[/img]

[img]http://img299.imageshack.us/img299/8951/dsc00517ku2.jpg[/img]

Napisalam maila do Kuby i dzisiaj wieczorem zajrzy co sie stalo z serwerem.

Posted

Dobrze Aga, że interweniowałyscie z tym serwerem, bo to działa bardzo na naszą niekorzyśc.

Super, ze nici juz doszły.
W przyszłym tygodniu nowa dostawa :cool3:.

[B]Sprzedałam kolejnych 10 cegiełek[/B] :crazyeye::crazyeye::multi::multi:!!!!!!!!!!

Posted

Super :klacz: to juz 300 zl na sterylki :multi: 3 srednioduze suczki lub 4 srednie beda mogly miec zabiegi :lol:
[QUOTE]
Dobrze Aga, że interweniowałyscie z tym serwerem, bo to działa bardzo na naszą niekorzyśc.

[/QUOTE] Niestety tak to jest czasami jak serwer nie jest firmowy kupiony za ciezka kase, tylko taki normalny jak np. na dogomanii. Zdarzaja sie awarie i nic na to nie poradzimy :roll: Kuba odpisal, ze zajmie sie problemem.

Jedna klatka juz jest w schronisku, druga w drodze - jedzie kurierem.
[QUOTE]
10 czerwca 2008 19:36 od Profil1 <[email protected]
[FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=darkslateblue][B]Klatka za pobraniem dotarła i zapłacona[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT]
[/QUOTE][COLOR=navy][B]A tutaj lista psiakow, ktore jada wraz z miejscami, gdzie beda mieszkac w Niemczech:[/B][/COLOR]
[QUOTE]
Kathi, schick Aga bitte die Liste und frag ob die Hunde so richtig sind!!!

[SIZE=3][COLOR=green][B]Collie/ Bochum
Der andere kleine Biala/ Sonja Streli
Figa/ Bochum wird abgeholt bei Gabi
Kirios/ Streli Wiesloch
Betty/ Wiesloch Streli
Collina/ Bochum Claudia
Brzusia/ Sonja Streli
Babunia / Klärt Gabi noch
Boxer Hana / Bochum GAbi.
Paula/Ramona
Amber/Sonja Streli
[/B][/COLOR][/SIZE]
[/QUOTE][B]Prosimy o mocne kciuki za sobote :modla:[/B]

[B][COLOR=blue]Reno, czy Justynka sie odezwala do Ciebie w sprawie noclegu?[/COLOR][/B]

Posted

[quote name='Ulka18']...
[B][COLOR=blue]Reno, czy Justynka sie odezwala do Ciebie w sprawie noclegu?[/COLOR][/B][/quote]

Tym razem bezczelnie wprosiliśmy się do Agusiazet :cool3:.
Nie chcemy naduzywac goscinności rodziców Justynki tym bardziej, ze za dwa miesiące znów pewnie bedziemy uśmiechali się do kogos o spanko :eviltong:.

Dobrze, ze klatki już docierają.
Ja jutro chyba pojade jeszcze na poszukiwania średniego kontenerka.

Posted

[quote name='Reno2001']Ja jutro chyba pojade jeszcze na poszukiwania średniego kontenerka.
Czy np. Amber ewentualnie będzie mógł jechac luzem u mnie na kolanach, lub pod :lol:??? [/quote]
Mysle, ze tak, Amberek jest malutki, troche strachliwy, ale zmiescic sie zmiesci. No i Figa moglaby tez isc pod nogi, ona jest bardzo kochana, na pewno bedzie szczesliwa mogac byc blisko Ciebie Reno.

Agusiu, dziekujemy za udzielenie gosciny Reno i Jarkowi :Rose:

Posted

[quote name='gnieszka']Mam pytanie, czy Paula, która jedzie do Niemiec, to taka mix-foksterierka mała?[/quote]

Dokładnie tak. Nie działa strona schroniska, więc nie mogę na nia odesłać :shake:.

Posted

Za 6 godzin konczy sie wyrozniona aukcja dla Rino, czy ktoś się nim interesował w ogole? Jeśli nie to dam go jeszcze raz na wyróznioną, ma prawie 1300 wyswietlen. Inny piesek na zwyklej od poczatku ma obserwatora:
[URL]http://www.allegro.pl/item376355697_wciaz_czekam_moze_wlasnie_na_ciebie_maly_pies.html[/URL]

Nie wiem z którego boksu on jest bo w opisie pisze tylko, że z Krosna. Może o niego ktoś pytał mailowo lub telefonicznie? Wiem, że poczta i strona dopiero zaczęły działać i nie da się wszystkiego naraz ogarnąć.