Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzisiaj do domu poszły Buła i Kora - mieszkają u Oli. Poszedł tez śliczny biały piesek z bosku 20. Edliczek mieszka w boksie na prawych lewych ale zawsze to lepsze niż dziupla w której siedział, Fred mieszka a nieśmiałym wilczkiem, cieszy się psina wybiegiem i jeszcze jedne czarny wielki pies z prawych lewych co zawsze tam był mieszka teraz w boksie z psem Prawe Ucho (to suka chyba jest) zamiast Aresa który ma rope w nodze i jest na antybiotykach, na dniach bedzie szyty i kastrowany. Trafiły do nas w nocy 4 małe kotki bez matki... Mnożą się koty w niepojących tempie, nie ma miejsca na tyle sztuk... Dzisiaj byla inspekcja weterynaryjna, jutro labladorka Energia idzie do adopcji do Kolbuszowej, Mikser będzie miał kontrolę, Pamelka mieszka na hali bo coś dzisiaj ledwo szła... Jutro będzie vet i mu ją pokaże. Dredzik z hali ma jedno oko czerwone najprawdopodobniej od zęba, Klemens ma chyba chorą tarczyce, będzie lekarz pobierał psom krew i badał. Codziennie będzie przyjeżdżał i powoli przyjedzie całe schronisko i zrobi każdemu psu i każdemu kotu dokładny przegląd, założy takie karty informacyjne, będzie super. Co tam jeszcze.... Był pan Adzik pytać czy może oddać 20 psów...

Posted (edited)

Cieszą takie wiadomości....Był p.Adzik,bo sie boi ,ze ma nieszczepione.
Tym bardziej sie ciesze,że wysprzątałam gabinet i jest w miare czysto,jak nidgy chyba nie było.Dobrze,że zdążyłam.Dokupiłam przejrzystych pojemników,by było wszystko widoczne co jest gdzie.

Edited by halcia
Posted

A i jeszcze coś dla sabinki02;) Twoja karma zniknęła w mgnieniu oka nie tylko z tego wora, ale tez z misek;) Dzięki wielkie!!!

[IMG]http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/313993_343400572404567_234808843_n.jpg[/IMG]

Posted (edited)

[quote name='Ulka18']
[B]Sabinko[/B], super tą karmę zamowilas. Zeby sie tylko ją jakos dalo rozmnożyc, psiny by mialy więcej.[/QUOTE]

Niestety rozmnozyc nie dam rady, ale jeszcze im wysle nastepna paczke za jakis czas. :)

[quote name='Ramiel']A i jeszcze coś dla sabinki02;) Twoja karma zniknęła w mgnieniu oka nie tylko z tego wora, ale tez z misek;) Dzięki wielkie!!!
[/QUOTE]

Dzieki za foteczke! :)

Biedy schroniskowe wcinaja, a moje trzy królewny krzywia sie na taka karme. :shake:

[quote name='Ramiel']Dzisiaj do domu poszły Buła i Kora - mieszkają u Oli. Poszedł tez śliczny biały piesek z bosku 20. Edliczek mieszka w boksie na prawych lewych ale zawsze to lepsze niż dziupla w której siedział, Fred mieszka a nieśmiałym wilczkiem, cieszy się psina wybiegiem i jeszcze jedne czarny wielki pies z prawych lewych co zawsze tam był mieszka teraz w boksie z psem Prawe Ucho (to suka chyba jest) zamiast Aresa który ma rope w nodze i jest na antybiotykach, na dniach bedzie szyty i kastrowany. Trafiły do nas w nocy 4 małe kotki bez matki... Mnożą się koty w niepojących tempie, nie ma miejsca na tyle sztuk... Dzisiaj byla inspekcja weterynaryjna, jutro labladorka Energia idzie do adopcji do Kolbuszowej, Mikser będzie miał kontrolę, Pamelka mieszka na hali bo coś dzisiaj ledwo szła... Jutro będzie vet i mu ją pokaże. Dredzik z hali ma jedno oko czerwone najprawdopodobniej od zęba, Klemens ma chyba chorą tarczyce, będzie lekarz pobierał psom krew i badał. Codziennie będzie przyjeżdżał i powoli przyjedzie całe schronisko i zrobi każdemu psu i każdemu kotu dokładny przegląd, założy takie karty informacyjne, będzie super. Co tam jeszcze.... Był pan Adzik pytać czy może oddać 20 psów...[/QUOTE]

Ah jak milo slyszec (czytac) cos pozytywnego o Mielczakach! :)

Edited by Sabina02
Posted

Bardzo Was zapraszam serdecznie do mojego Billego, tyle czasu już siedzi, a takie cudo, moze się akurta ktoś zakocha :)

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/229877-Piekny-łagodny-kudłacz-Billy-pokochasz-Mielec?p=19419848#post19419848[/URL]

[IMG]http://images40.fotosik.pl/1409/ed791540d54a6e6b.jpg[/IMG][SIZE=2] [/SIZE]

Posted

wczoraj pan zbieracz - Adzik był w schronisku - chciał zostawić 20 psów. Tzn on nie chce ich oddawać ale sąsiedzi się czepiają i dla świętego spokoju przyszedł zapytać.

Posted (edited)

[quote name='lusinda']wczoraj pan zbieracz - Adzik był w schronisku - chciał zostawić 20 psów. Tzn on nie chce ich oddawać ale sąsiedzi się czepiają i dla świętego spokoju przyszedł zapytać.[/QUOTE]
Sąsiedzi zza płotu nie lepsi, suka labradorka z kudłatym psem, pewnie niedługo beda szczeniaki, masakra...

Juleczka, nie do końca grzeczna ;) sznaucereczka zaprasza do siebie na wątek :

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/229897-Mała-charakterna-sznaucereczka-jamniczka-Julka-daj-dom-Mielec?p=19421416#post19421416[/URL]

[IMG]http://images37.fotosik.pl/1471/94a219dc41a0f620.jpg[/IMG][SIZE=2] [/SIZE]

Edited by kaskadaffik
Posted

Nowa strona schroniska juz prawie skonczona, jeszcze kilkanascie psow mamy do sfotografowania i dodania. Prosze wszystkich o ogloszenia, niech te psiny ida do adopcji, mam nadzieje, ze do dobrych domow, chociaz tego nie jestesmy w stanie sprawdzic. Trzeba wierzyc, ze pojda w dobre rece.

Gdyby ktos mial przysmaki, karme sucha, mokra, to kazda ilosc jest potrzebna. Dziewczyny chodza codziennie, gdyby ktos sie chcial przylaczyc do byloby wspaniale. Kazda para rąk jest potrzebna.

Posted

o tak... każda parą rąk potrzebna nawet żeby pogłaskać i przytulić psiaki.... nie mówię już o pomocy w myciu misek i porządkach czy spacerach z psami.

Posted

Mokra karma jest najbardziej pożądana, dla kotów i psów. Nie musi to być karma z puszki. Zwierzaki lubią makaron, biały serek... W tym tygodniu szczepimy koty.

Posted

[quote name='KasiaKia']W środę wieczorem przyjeżdżam do Mielca na kilka dni, więc od czwartku mogłabym pomóc w schronisku.[/QUOTE]

doskonale;))

Lubosz idzie jutro do adopcji, dziś poszły dwa koty, tzn kotki te siostrzyczki dwie wariatki, jedna do krosna, jedna do mielca, i co tam acha labradorka poszła dzisiaj tez.

Posted

Super, ze Lubosz idzie do adopcji i to w wiadome rece :fadein: I ze kotusie poszly tez swietnie :klacz:

[B]Gdyby ktos z Was mial zwirek dla kotow, to PLS pamietajcie o mieleckich kotach, szczegolnie tych po zabiegach. Zwirek jest bardzo potrzebny[/B] :modla:

Posted

Lubosz !!! Moje kochane psisko.... z jednej strony rewelacja na wakacjach że pójdzie do dobrego domu, ale z drugiej strony będę za nim tęsknić bardzo bardzo bardzo..a do tego Lunka zostanie sama :( Ale ktoś już kiedyś mi powiedział, że po kolei moje ulubieńce znajdują domy: Czekolad, Magik, Rudy, Mikser, teraz Lubosz.... ciekawe ile z nich ma dobre i fajne domy :/

Posted

Chyba ostatnio ją trzymałam do zdjęć,ale ja często myle....a Aga zapomniała zeszytu w którym notuje... zeszyt jest u mnie.Ja ostatnio duzo jestem w schronisku,ostatnio znów sie /oprócz Oneczków/podkochuje w dwóch czarnulkach:Makowa Panienka i Malotek,zawaliste kruszynki!

Posted

Dla Małotka szykujemy jakiś lepszy boks, bo on tam biedny z podkulonym ogonkiem leży, a tak się cieszy jak człowiek przejdzie, że głowa mała;) Myślałyśmy z Ulką18, żeby go dać na koniec prawych lewych do psa Martusia, on taki dziadzio grzeczny;) A Szramek gryzie! Taki grzeczny piesek się wydaje i w sumie jest, ale zrobic cos przy nim z vetem to dla niego to jest ogromny problem;( Rzuca sie, gryzie, szamota, ech, żal patrzeć.

Posted

[quote name='Sabina02'][B]Ulka18[/B], Czy ta biedulinka jest w Mielcu? :-(

[IMG]http://sphotos-b.xx.fbcdn.net/hphotos-prn1/s480x480/603653_450977138256406_705072805_n.jpg[/IMG][/QUOTE]

Tak, to jest suczka Monia, od 2001 w schronisku :-( strasznie bidula przygasla ostatnio :-( Dam ja dzis na strone, zdjecia mamy z Halcia zrobione.
Mamy z Halcia kilka malych, starszych pieskow, ktore nam zapadly w serducha. Tych najstarszych bardzo żal, dobrze, ze sa chociaz regularnie dokarmiane przez wolontariuszy mieleckich. Poza Małotkiem, Monia sa jeszcze Chuck, Daria, chudziutki staruszek kremowo-bialy, Martus.

Lubosz jesli pojdzie, to mamy juz kandydatow do Luny np. Strzalke owczarka, ktory tez wiele lat siedzi w boksie bez wybiegu. Niech ida te psy, byle do dobrych domow. Nadal jest ciasnota w schronie tzn. czesc psow jest w boksach bez wybiegow, a szkoda, ze nie moga biegac.

Posted

[quote name='Ulka18']Tak, to jest suczka Monia, od 2001 w schronisku :-( strasznie bidula przygasla ostatnio :-( Dam ja dzis na strone, zdjecia mamy z Halcia zrobione.
Mamy z Halcia kilka malych, starszych pieskow, ktore nam zapadly w serducha. Tych najstarszych bardzo żal, dobrze, ze sa chociaz regularnie dokarmiane przez wolontariuszy mieleckich. Poza Małotkiem, Monia sa jeszcze Chuck, Daria, chudziutki staruszek kremowo-bialy, Martus.

Lubosz jesli pojdzie, to mamy juz kandydatow do Luny np. Strzalke owczarka, ktory tez wiele lat siedzi w boksie bez wybiegu. Niech ida te psy, byle do dobrych domow. Nadal jest ciasnota w schronie tzn. czesc psow jest w boksach bez wybiegow, a szkoda, ze nie moga biegac.[/QUOTE]

Ulka18, jak ją wrzucisz na strone, to ja wezme sie za jej reklame. Planuje jej zrobic tak:

1. wątek na dogo
2. banerek
3. pakiet 130 ogloszen od CatAngel
4. wyrozniona Tablice
5. ogloszenie w gazecie Dziennik Zachodni

Musimy jej pomoc!!!! :placz:

Posted

Malotek ostatnio cały dzień przesiedział w głębokiej dziurze,bo mu dokuczały i gryzły...małe rude cholery!
Sabinko sunia na stronie,czyli dobrze ja zapamietałam...

Posted

Luboszek i Entlik poszły dziś do domów. Panie które przyszły po psy wydawały się super, widać że mają podejście do zwierzaków i widać że psy będą miały super. Pani co zabrała Lubosza ma już trzy psy ze schroniska - Lubosz jest czwarty. Oby się zgrał z psiakami:)

Posted

Edliczka wziela chyba ta pani z soboty, ktora przyszla z corka. Moze dziewczyny mieleckie spotkacie kiedys Edliczka na spacerze :D
Lubosz - tyle sie psisko naczekalo, tyle lat juz siedzial. Wreszcie na wolnosci :fadein:

Monia i reszta psiakow juz na stronie, jeszcze mi 3 psy od obrobki zostaly.

A ta oneczka z tatuazem w jakim jest wieku?

Posted

ONka nie jest stara... Przekochana sunia, taka łagodna i zna komendy... Kotka Lara poszła do adopcji dzisiaj, amstaff dla pani z Warszawy zbadany. Jest zdrowy i będzie na dniach kastrowany. Oby tylko pani się nie rozmyśliła, bo szkoda by było.