agusiazet Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 Po Mielcu od świąt błąka się piękny owczarek niemiecki. Samiec, z kolczatką na szyi, potężny, ale nieagresywny pies. Myślałam, że wiem czyj on jest, ale ludzie się wyparli. Czy schronisko mogłoby go wyłapać? Jest już strasznie brudny i trochę chudy! Quote
yoko100 Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 [quote name='Ulka18'][B]Yoko[/B], ale Cie bukiet ominal :razz: Bedzie za to sterylka :p[/QUOTE] ja nie moglam bo do pracy lecialam a wiec on pojechał, nie lubie kwiatow bo szybko wiedna :) wiec zazyczylam sobie taki :) Quote
Ulka18 Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 Po Mielcu-troche za malo danych, zeby wiedziec, gdzie jest pies. Mielec to przeciez duze miasto, a ten post to zagadka dla kazdego. [quote name='agusiazet']Po Mielcu od świąt błąka się piękny owczarek niemiecki. Samiec, z kolczatką na szyi, potężny, ale nieagresywny pies. Myślałam, że wiem czyj on jest, ale ludzie się wyparli. Czy schronisko mogłoby go wyłapać? [/QUOTE] Pani chetna na szczeniaka pieska ma od poniedzialku wolne. Widac kadra nauczycielska, brrrr. Nie wiem dlaczego nie chce sie spotkac u siebie? Aha, Ciemka nie zgodzila sie na wizyte przedadopcyjna. Wiec jakby cos, to wiozloby sie psiaka w ciemno. [QUOTE] jeszcze się z Państwem skontaktuje, proszę napisać czy takie spotkanie możliwe by było w Jarosławiu? ja od poniedziałku będę mieć ferie, więc może szybciej się coś uda zdziałać w tym temacie. [/QUOTE] [B][I][U]STERYLKI CD oraz ADOPCJE. TO JUZ 4 PSIAKI W TYM TYGODNIU[/U][/I][/B] :multi: [QUOTE] Temat: Re: sterylki Od: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] Data: Pt Stycznia 14 2011, 7:18 am [B][COLOR=red]-Suczka biało czarna szorstkowłosa ze świetlicy ( Betka 2 ) 2 strona galerii - sterylka.[/COLOR][/B] [B][COLOR=red]-Suczka owczarek z Hali ( Mielec ) - sterylka.[/COLOR][/B] [B][COLOR=red]-Suczka airedale terier z Ostrowca ( koci wybieg ) - sterylka. [/COLOR][/B] [B][COLOR=seagreen]Adopcje[/COLOR][/B] [B][COLOR=seagreen]1.Bazylek - adopcja (wzieła go ta Pani co go znalazła )[/COLOR][/B] [B][COLOR=seagreen]2.Szczeniak piesek brązowy z czarnym nalotem z boksu przedszkolnego ( pod dachem )- adopcja[/COLOR] [/QUOTE][/B] Quote
rita60 Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 Ulka wiesz coś wiecej o tej suczce airedale terier ???????? Ulka podaj mi prosze dane do kontaktu,wezme sie za ta slicznotke. Masz jakieś foty małej,poza tymi na stronie schroniska ? Quote
Ulka18 Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 [quote name='rita60']Ulka wiesz coś wiecej o tej suczce airedale terier ????????[/QUOTE] Terierka p[SIZE=3][SIZE=2]rzyjęta 15.11.2010 z Ostrowca.[/SIZE] [/SIZE]Super suczynka do ludzi, mila i chce wyjsc z boksu koniecznie, zle sie czuje w zamknieciu, szczeka chcac zwrocic na siebie uwage. Psow innych nie lubi, na koty by chciala polowac. Jest wysterylizowana, zaszczepiona, zaczipowana - Komplet. Gotowa do adopcji, tylko chetnych brak. Ma allegro. Trzeba oglaszac. [quote name='rita60']Ulka podaj mi prosze dane do kontaktu,wezme sie za ta slicznotke. Masz jakieś foty małej,poza tymi na stronie schroniska ?[/QUOTE] Nie mam innych zdjec, gdybym miala, to od razu dodalabym na strone. Teraz to lepiej zdjec nie robic, jest wszedzie bloto. Chyba, ze poprosze Pania Ize o zdjecia suni z izolatki, gdzie przebywa po zabiegu. Agusia, moze sie uda zlapac tego onka, moze byc ciezko, jesli pies sie tak przemieszcza. Quote
agusiazet Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 Co do owczarka ja spotykam go w różnych miejscach, przeważnie z psami na spacerach, głównie koło mojego bloku. Ale i na polach na trasie na strefę i na Górce Cyranowskiej. Pies jest na prawdę piękny!!! Teraz niesamowicie brudny i trochę chudy:( Przeważnie nie mam wtedy ze sobą komórki:( Quote
rita60 Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 Rozumiem,narazie rusze z tymi co są...a dane do kontaktu,najlepiej na jakąś dziewczyne,nie schron:roll: Quote
eloise Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 dane do ogłoszeń na schron: [COLOR=black]W sprawie adopcji proszę o kontakt : Mieleckie Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt tel. +17 583 15 32 mail : [email][email protected][/email] lub [email][email protected][/email][/COLOR][COLOR=black][/COLOR] Sunia miała sporo ogłoszeń ode mnie- widać, zero reakcji :( Quote
kaskadaffik Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 Sunia ardlier terir jest po streylce i jest na hali obecnie. Nie wiedziałam wczesniej, nie miałąm aparatu, żeby dorobić zdjęcia, ale cudna jest i przytulaśna, noi bardzo wysoko skacze. Aga nie w ramach upomnienia, tylko przypomnienia, bo przegladałam galerię i Pandusia nie ściągnieta i [B]Pies duży rudy- mix golden[/B], wiek: 2 lata, mieszaniec[FONT=Times New Roman] 9.10.2010 Pies jest przy trzeciej budzie od bramy wjazdowej. Jest trochę nieśmiały i lękliwy wobec obcych. ================================================================================================= Pies mieszaniec golden retrievera, ma ok. 2-3 lat. Jest na wyb. 6, został przyjęty 28.08.2010. też jest w galerii, a jego juz na budzie nie ma. [/FONT] Quote
malawaszka Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 [B]plizzz zagłosujcie na missieek[/B] [url]http://www.dogomania.pl/threads/199771-KRAKVET-wybieramy-kandydata-na-stycze%C5%84[/url] Quote
agusiazet Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 [quote name='Ulka18']Nie mam innych zdjec, gdybym miala, to od razu dodalabym na strone. Teraz to lepiej zdjec nie robic, jest wszedzie bloto. Chyba, ze poprosze Pania Ize o zdjecia suni z izolatki, gdzie przebywa po zabiegu. Agusia, moze sie uda zlapac tego onka, moze byc ciezko, jesli pies sie tak przemieszcza.[/QUOTE] Będę chodzić z telefonem i w razie czego dzwonić do schronu. A ludzie, u których chyba pies mieszkał nie mają teraz psa, ale 100 % nie jestem pewna, że to ten sam! Quote
Foxowa Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 Dzisiaj wraz z pracownikiem zawiozłam psa, wielkości bordera. Pies wystraszony, z przeciętą łapą. Z tego co się dowiedziałam, pies mieszka koło kościoła. Ale coś dziwnie to wygląda, bo psa widywałam obok mojego bloku o różnych porach i zawsze w jednym miejscu, pod takim krzaczkiem. [IMG]http://lh3.ggpht.com/_2vgJc9VwrWE/TTCI1w-vKkI/AAAAAAAAABc/it2PTN35now/20110114082.jpg[/IMG] tak wyglądał 15 min później: [IMG]http://lh3.ggpht.com/_2vgJc9VwrWE/TTCIzRrN7UI/AAAAAAAAABU/i3940Fn5kXs/s512/20110114088.jpg[/IMG] Quote
halcia Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 Może by tam w okolicy rozwiesić ogłoszenia,ze taki i taki psiak został oddany do schroniska....może nie umiał wrócic do domu,a ludzie nie umieli szukać?Jeśli go nie chcą to i tak po niego sie nie zgłosza.Jeszcze mi przyszło do głowy,że zna schronisko jak taki uchachany nagle.wie,ze jedzonko regularne i pewne.Ogólnie psiaki ogarnia panik jak są zawiezione do schronu.A moze tylko dlatego,ze mu wreszcie ciepło i nie pada na głowe....:shake: Quote
GuniaP Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 Jest nowa lista uprawnionych do 1% i MTOZ jest już wpisany. Quote
Ulka18 Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 Nie mam informacji o adopcji tego psa, wiec nadal jest w galerii, moze teraz jest przeniesiony do innego boksu. Nawet jesli jest przeniesiony, to nie moge go zdjac ze strony, ani zmienic mu galerii, bo nie mam nowych zdjec. [quote name='kaskadaffik'][B]Pies duży rudy- mix golden[/B], wiek: 2 lata, mieszaniec[FONT=Times New Roman] 9.10.2010 Pies jest przy trzeciej budzie od bramy wjazdowej. Jest trochę nieśmiały i lękliwy wobec obcych. -> też jest w galerii, a jego juz na budzie nie ma.[/FONT][/QUOTE] [B][COLOR="#ff0000"]Zmienilam galerie suczkom sterylizowanym w ostatnich dniach, OGLASZAJCIE PLS[/COLOR][/B] :modla: [B]Nadalle[/B], ubierzcie sie dobrze na jutro, koniecznie gumowce i spodnie byle jakie, maluchy beda skakac, cieszyc sie, szczegolnie mala, krecaca kolka Anielka. Wyglaszcie szczeniaki od nas wszystkich. [B]GuniaP[/B], wielkie dziekuje za dobra wiadomosc :Rose: Quote
Reno2001 Posted January 14, 2011 Author Posted January 14, 2011 kamień spadł mi z serca z 1%. UFFFFFFF .... Quote
Nadalle Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 Cały czwartek chodziłam za gumowcami i albo nie było rozmiaru albo w ogóle nie było :roll: Ale znalazłam jakieś kaloszopodobne buty. A w schronisku można by sobie przebrać spodnie? Bo miałam plan wracać w tych samych ale boje się, że nie będą w stanie ;) Wygłaszczemy, wymiziamy za wszystkie czasy. Czyli mamy zameldować, że jesteśmy,że idziemy do szczeniaków, tak? Quote
kaskadaffik Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 Ania a nie masz aparatu? piesek czarny podpalany dzisiaj został przeniesiony przy mnie do tych szczylków w boksie przechodnim naprzeciw wyjścia ze świetlicy. Spodnie napewno musisz przebrać, jest straszny syf, bo wszystko rozmoczone, możecie sobie zostawić na swietlicy w reklamówce, Pani Iza napewno pozwoli, tylko wysoko, bo Wam psy rozniosą :)Kurtke i wogóle wszystko ubranie też radzę przebrać... Quote
agusiazet Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 Jutro ma cały dzień lać:( Dobrze, że jesteście młode i macie tyle samozaparcia, bardzo dobrze!!! Quote
Nadalle Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 Oj niestety ojciec wziął na delegacje, ale jeśli uda mi się złapać Karolinę to może ona ma. O no to super, hehe tak, ostatnio Jerzyk polował na moje rękawiczki ;D Quote
halcia Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 Dziewczyny,dorwać szmateks za 1 zł i to brać do schroniska,bo inaczej szkoda ciuchów.Nie da sie wyjśc czystym i nie śmierdzacym.Mozna tylko ten zapach polubić:evil_lol::eviltong:Zawsze mnie on "cieszył",bo miałam świadomość ile psów przytuliłam!!TRZYmajcie sie jutro!JAK któras nie bedzie miała dyzurnych ciuchów,to moze P.Iza coś udostępni ze "składu" byście brudne nie musiały wracać.GuniaP cudowna wiadomość.Dziękujemy!!!!:lol::lol: Quote
Nadalle Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 Ja na szczęście mam "schroniskowe" ubrania ale chyba się przejdę po nowe :D Oo ja też bardzo lubię zapach schroniska ! :lol: Quote
Ulka18 Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 Kasiadaffik, widzisz, jest ten rudy mix goldenowaty psiak, ja go widzialam jak bylam 30 grudnia w nowych boksach, Pani Iza ponizej potwierdza. [QUOTE]Od: [email][email protected][/email] Data: So Stycznia 15 2011, 7:57 am [B][COLOR="#0000ff"]Pani Agnieszko, ten Mix Golden co go szukacie to jest na nowych wybiegach ( Urząd Miasta) na wyb. 3 od targumu[/COLOR][/B][/QUOTE] Jesli chodzi o wytrwalosc, to my z Halcia, mimo, ze nie takie mlode jak Nadalle, tez mamy wiele samozaparcia i sil, bo nieraz w sniegu czy deszczu bylysmy w schronisku i bez narzekania. Halcia miala takie momenty, ze bez cygara 4 godziny wytrzymywala, a kto pali, ten wie, ze to dlugo. Gdybysmy mialy blizej do Mielca, bylybysmy czesciej, na pewno raz na tydzien. Mnie niedlugo stuknie 6 rocznica wolontariatu :D [B]Kasiudaffik[/B], moze Pani Iza zrobi zdjecia. Mam nadzieje, ze w koncu przestanie lac, spadnie snieg jak na styczen przystalo. [QUOTE]piesek czarny podpalany dzisiaj został przeniesiony przy mnie do tych szczylków w boksie przechodnim naprzeciw wyjścia ze świetlicy.[/QUOTE] Quote
Foxowa Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 Byłyśmy z Anią jakoś do 11.40. Pogoda niezbyt dopisała bo od 11 zaczęło intensywnie padać... Szczeniaki wygłaskane, wynoszone. Kilka zdjęć mam, ale tragicznej jakości, bo aparat miałam cały w błocie. :lol: Wieczorkiem wrzuce to co mam. Quote
Nadalle Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 Niestety nie posiedziałyśmy długo bo nie szło wysiedzieć. Te pchełki małe skaczą jak szalone :lol: Jedna podejrzewam sunia od szczeniaków cały czas siedziała na dachu budy aż mi na plecy skoczyła! Nie wiem, czy się bała zejść bo na zaczepki kolegi warczała. Ola ma ja na zdjęciach. Ale niebawem będzie więcej do bawienia bo dziś zauważyłayśmy, że na hali są szczeniory i to całkiem sporo... A swoją drogą mam do Ciebie [B]Ula [/B]pytanie ten stary pies co jest z tą suczką z przepukliną w ostatnim boksie jest "agresywny" czy można się do niego zbliżyć? Bo dziś zaczął podchodzić ale nie wiedziałam czego mogę się po nim spodziewać. Rodezjanki nie znalazłyśmy niestety a shar peika pojechała do domu :) Quote
Recommended Posts