Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Byłyśmy z Olą wczoraj u Vegasa. Po prostu lepiej chyba nie mógł trafić :D Jak tylko nas zobaczył, to od razu zaczął skakać, szaleć, nie wiedział, na którą z nas się zdecydować ;) Wylizał nas dokładnie i potulił się. Chyba się ucieszył z naszej wizyty :D

Mieszka w Siewierzu, w domu z ogrodem. Wbrew temu, co tu było mówione wcześniej, ma swobodny dostęp do domu - nieraz nawet śpi ze swoim właścicielem w łóżku :evil_lol: Przy ładnej pogodzie szaleje na podwórku, kiedy jest zimno wchodzi do domu. Może też w każdej chwili wejść do piwnicy, bo jest otwarta. Vegas już się tak wycwanił, że do domu wchodzi sam bez pytania o zgodę :D Po prostu naciska klamkę, robi huk i już jest na górze :evil_lol: Pani bardzo chwaliła Vegasa - mówi, że jest bardzo fajnym, inteligentnym psem o świetnym charakterze. Bardzo dobrze się dobrali :) Nie sprawia większych problemów. Jest już na nowo zaszczepiony i odrobaczony. Ładnie mu się przytyło (nawet za ładnie i już mu lekko ograniczają jedzenie). Początkowo jadł wszystko, co mu wpadło w łapy, ale już zaczął wybrzydzać. Za to nie da się koło niego zjeść żadnej kanapki, ciastka czy innego smakołyku :eviltong: Jest bardzo przyjazny do wszystkich ludzi - od razu się na nich rzuca z miłością ;) Na inne psy szczeka przez płot. Na spacery raczej nie wychodzi ze względu na to, że mocno ciągnie (państwo stwierdzili, że muszą kupić szelki), a poza tyk w okolicy plącze się dużo psów bez smyczy (a jak wiadomo z Vegasem bywa różnie).

Oczywiście Vegas ma na sumieniu kilka grzeszków, ale są one wybaczane :) Zdarzyło mu się ugryźć weterynarza podczas szczepienia, wygonił półdzikie koty z ogrodu... Ale to wszystko nic, bo jest bardzo kochany i to widać :)

W czasie naszej wizyty chyba dwa razy zaliczył na dywanie krótką drzemkę na odzyskanie sił :)

Wrzucę jeszcze kilka zdjęć, które nie oddają jednak tego, co jest w rzeczywistości. Vegasowi ciężko zrobić zdjęcie, jak biega po domu z uśmiechem na pysku ;) Może Ola coś jeszcze doda :)

• Replies 61
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a tak Vegas obserwuje całą okolicę ;)

Państwo nas zaprosili bardzo serdecznie, żebyśmy wpadły jeszcze kiedy odwiedzić Vegasa. Może akurat kiedyś będzie okazja :)

Posted

Ja już jak dzwoniłam do tych Państwa byłam o Niego spokojna :D Naprawdę ludzie od razu wydawali mi się super ale nic nie pisałam :D :D :D
Cieszę się, że Vegasowi tak się poszczęściło i znalazł cudowny domek! :)

Posted

Ja nie mam nic do dadania, Beata napisałaś wszystko co trzeba bylo, dzięki ze wyreczylas mnie ;) Udusze za te durne pierwsze zdjecie :D No ale rzeczywiscie tak sie martwilismy a nie bylo po co. Super dom ma łobuziak

Posted

No świetne informacje i fotorelacja :) Czyli "złe" miłego początki :) Zawsze miło się jest pozytywnie zaskoczyć :) Fajnie dziewczyny, że pojechałyście!!! Pozdrawiam :)