sleepingbyday Posted November 27, 2013 Posted November 27, 2013 (edited) tezecie mestudio :-). prosiłam o rade wprost, praktyczną,żebysmy np się nie dublowali. nie o ogólny opis problemów wynikających z biedy. wiem, że wiesz o co mi kaman! jasne , że przyda sie wszystko, ale chciałabym, żeby to wszystko miało ręce i nogi. np raportujemy: poszły 3 paczki, było w nich to, śmo i owo, ale jakby ktoś jeszcze słał, to może niech kupi x, i y. ale juz śmego i owego nie trzeba, bo jest. w ten deseń. w czwartek będe robic zakupy i wysyłac, napisze, co poszło. [B]poranny edit [/B] bo myślałam sobie w nocy, co by tu wysłać i tak: [B]cisowianka [/B]planuje proszek do prania, mydło, szampon. to ja wyślę pastę do zębów (choć może corega tabs jest potrzebne?), płyn do podłogi, płyn do mycia naczyń, papier do pieczenia, śledzie, jakąś suchą kiełbasę. i sama nie wiem, co jeszcze. może coś wymyślę. dokłada się moja mama i rodzina mojej siostry. Edited November 28, 2013 by sleepingbyday Quote
mestudio Posted November 28, 2013 Posted November 28, 2013 No jaka dyskusja :-). Ja tylko zamelduję, że karma zakupiona, Brit 15 kg z jakimiś smakołykami - koszt 86 zł. Quote
sleepingbyday Posted November 28, 2013 Posted November 28, 2013 boszsz... dostałam amoku w tesku i jak dowlokłam się z jęzorem na wierzchu na pocztę t okazałosie, że ponad 12 kg targam. do tej pory mi ciepło :-) podaję spis, co poszło do mętkowa:\ papier toaletowy, kilka rolek do upychania reszty na miękko. 10 paczek chusteczek higienicznych w tym samym celu, takoż gąbki do mycia naczyń papier do pieczenia płyn do mycia naczyń pasta do czyszczenia garnków, rusztu, kuchni masa makowa z bakaliami słoik filetów śledziowych w oleju siatka pomarańczy szynka wieprzowa w puszcze konserwa golonkowa pasztet belgijski płyn do mycia róznych powierzchni pudełko skórki pomarańczowej do ciast konserwa tyrolska czekoladki, żeby też coś dla ducha było 1kg mąki paczka bulionów w kostce koncentrat pomidorowy olej kujawski pieprz, goździki i gałka muszkatułowa makaron salami, ale łagodne kasz agryczana groszek konserwowy filety z makreli w pomidorach i prawie cały czas myslałam o cukrze, ale w odpowiednim momencie zapomniałam, więc może cukier by się zdał? i pasty do zębów nie kupiłam, bo zafiksowałam się na tym corega tabs.... i chciałam kupic opłatek, ale w tesku jeszcze anioły nie chodzą. było już ta późno, że nie ogarnęłam wsadzenia jakiejs kartki z życzeniami, troche głupio tak bez słowa, ale trudno, przepadło. z tego wszystkiego ubezpieczyłam tą paczkę, co kosztowało całe 50groszy i chyba widać było po mnie amok, bo pani zaczęła mi reklamować konto w pocztowym oraz ubezpieczenie domu i samochodu... powinno dojśc jakoś na początku przyszłego tygodnia Quote
mestudio Posted November 28, 2013 Posted November 28, 2013 [quote name='Olena84']Rany jako tego dużo!!![/QUOTE] Też jestem pod wrażeniem :-). Quote
Javena Posted November 29, 2013 Author Posted November 29, 2013 [quote name='Olena84']Rany jako tego dużo!!![/QUOTE] Naprawde jestem zaskoczona. Bardzo dziekuję . BARDZO,BARDZO !!!!! Quote
mestudio Posted November 29, 2013 Posted November 29, 2013 Kochane - korzystajcie www. sendit.pl - koszt wysyłki paczki do 30 kg to 17 zł, bez targania, dźwigania. Quote
sleepingbyday Posted November 29, 2013 Posted November 29, 2013 no, dużo wyszło fakt, ale po pierwsze to 3 osoby się złożyły, a po drugie faktycznie mnie opętało. te świąteczne nastroje w supermarketach, masakra! łaziłam i co chwila widziałam coś, co może się przydać. idę wyegzekwować kasę od pozostałych darczyńców ;-). Quote
arim Posted November 29, 2013 Posted November 29, 2013 Ja też przygotowałam paczuszkę ( nie aż tak dużą ;( ) jak sleepingbyday,ale dołożę może jakiś grosik na cukier i jakieś drobiazgi.Paczka pójdzie we wtorek.Pisać co wsadziłam,żeby nie dublować się czy wysyłamy co kto może? Quote
sleepingbyday Posted November 29, 2013 Posted November 29, 2013 pisać, moim zdaniem. po co ja sie tak męczyłam z odczytywaniem paragonu ;-) weźcie się nie przywczajajcie, ze ja mam takie mozliwości, to naprawdę wyjątkowa sytuacja i sama jestem pod wrażeniem. torchę myśle, ze to dlatego, ze jak napisałam do mamy i siostry o pomoc dla ludzi, to w szoku były, ze niedla piesków i wyskoczyły każda ze sporej kwoty w nadziei, że normalnieję i żeby mnie nie zniechęcać ;-). Quote
Javena Posted November 29, 2013 Author Posted November 29, 2013 [quote name='sleepingbyday']pisać, moim zdaniem. po co ja sie tak męczyłam z odczytywaniem paragonu ;-) weźcie się nie przywczajajcie, ze ja mam takie mozliwości, to naprawdę wyjątkowa sytuacja i sama jestem pod wrażeniem. torchę myśle, ze to dlatego, ze jak napisałam do mamy i siostry o pomoc dla ludzi, to w szoku były, ze niedla piesków i wyskoczyły każda ze sporej kwoty w nadziei, że normalnieję i żeby mnie nie zniechęcać ;-).[/QUOTE] To jest dobre. Normalniejesz.....:evil_lol: Quote
Olena84 Posted November 29, 2013 Posted November 29, 2013 Miałam dzis jechac do marketu, ale chyba pojade jutro albo w niedziele, wiec też napsize co tam nakupiłam. Quote
Javena Posted November 29, 2013 Author Posted November 29, 2013 [quote name='mestudio']Zamówiłam 30 puszek Animonda Brocconis różne smaki. Koszt z dostawą 98,70. Jak dobrze pójdzie to do piątku dotrą puszeczki.[/QUOTE] [quote name='mestudio']No jaka dyskusja :-). Ja tylko zamelduję, że karma zakupiona, Brit 15 kg z jakimiś smakołykami - koszt 86 zł.[/QUOTE] Zaraz podliczam [B][COLOR=#006400][SIZE=5]Mamy w kasie 407,75 gr -185,40 =222,35[/SIZE][/COLOR][/B] Quote
Javena Posted December 2, 2013 Author Posted December 2, 2013 [B][COLOR=#3E3E3E][URL="http://www.dogomania.pl/forum/members/24097-sleepingbyday"]sleepingbyday[/URL] [/COLOR][/B]-[B]paczka dotarła [/B] [B][COLOR=#0000ff]mestudio[/COLOR]> karma dotarła. Radosci co nie miara. Bardzo dziekuję w swoim i Państwa imieniu.[/B] Quote
cisowianka Posted December 2, 2013 Posted December 2, 2013 (edited) Ja przepraszam paczki jeszcze nie wysłałam, zbieram produkty , no i też mam w pobliżu bdt w potrzebie [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/221173-PILNIE-POTRZEBNA-POMOC!-WCIĄŻ-CHOROBY-BDT-W-KŁOPOTACH-POMÓŻCIE-na-ŚWIĘTA!-post-1[/URL] No i zakupy już mam ale wysyłka w najlepszym wypadku pojutrze.: - proszek doprania - mydło (3 szt) - krem do rąk - szampon - makaron świderki x 2 - ryż - kasza jęczmienna - szproty w oleju x2 - czekolada gorzka i mleczna. Oczywiście zapakuje tak żeby zapachy się nie przeniknęly(chemia i art. spoż.) ;) Edited December 2, 2013 by cisowianka Quote
sleepingbyday Posted December 3, 2013 Posted December 3, 2013 ten link, co cisowianka powyżej wkleiła, to ludzie, ktorzy trochę mimo woli zostali bdt schorowanej suni po pseudo, i w sumie zostawieni bez pomocy, no to cisowianka im pomaga, ale samej ile można (no dobra, zrobiłam jakiś bazarek), ile się nastarczy? sunia psychicznie to chyba ponad rok dochodziła do siebie. zdrowotnie też, choć do końca się nie da, potrzebuje karmy hepatic. a ludzie -bardzo kiepsko, już mieli licytację mienia. strasznie nam zależy, żeby im pomóc świątecznie, bo choć na święta chcemy, żeby nie zostali sami, dostali wsparcie. Quote
TZmestudio Posted December 3, 2013 Posted December 3, 2013 Javena - czy pan nosi rozmiar buta 45 ?? TZmestudio Quote
Javena Posted December 5, 2013 Author Posted December 5, 2013 (edited) [quote name='TZmestudio']Javena - czy pan nosi rozmiar buta 45 ?? TZmestudio[/QUOTE] [COLOR=#000000]Jesli chodzi o buty .Pan nosi 42 ,Pani 36 .[/COLOR] Dotarła paczka od[B] arim -[/B]chyba. Pani Danusia bardzo zadowolona ,ze wszystkich produktów jakie otrzymała i te wczesniejsze i teraz. Powiedziała, cyt" Nigdy bym takich produktów nie kupiła ,bo żal byłoby mi pieniędzy" Chodzi zwłaszcza o słodycze.Raczej woli coś upiec sama. Bardzo dziekuje...jeszcze raz. Edited December 5, 2013 by Javena Quote
sleepingbyday Posted December 6, 2013 Posted December 6, 2013 javena, daj znać, jak moja paczka dojdzie, martwię się, czy słoik śledzi dał radę i nie zalał wszystkiego - owinełam w miękkie gąbki, ale nic nie wiadomo... Quote
Javena Posted December 6, 2013 Author Posted December 6, 2013 [quote name='sleepingbyday']javena, daj znać, jak moja paczka dojdzie, martwię się, czy słoik śledzi dał radę i nie zalał wszystkiego - owinełam w miękkie gąbki, ale nic nie wiadomo...[/QUOTE] [B]Twoja tez dotarła .Chyba wszystko było w porządku,bo nic nie mówiła .Teraz chciałam zadzwonić i dowiedzieć się o te śledzie,ale chyba jakas awaria.Może pozrywało sieć?[/B] Quote
arim Posted December 6, 2013 Posted December 6, 2013 [quote name='Javena'][COLOR=#000000]Jesli chodzi o buty .Pan nosi 42 ,Pani 36 .[/COLOR] Dotarła paczka od[B] arim -[/B]chyba. Pani Danusia bardzo zadowolona ,ze wszystkich produktów jakie otrzymała i te wczesniejsze i teraz. Powiedziała, cyt" Nigdy bym takich produktów nie kupiła ,bo żal byłoby mi pieniędzy" Chodzi zwłaszcza o słodycze.Raczej woli coś upiec sama. Bardzo dziekuje...jeszcze raz.[/QUOTE] Na zdrowie Państwu.Wsadziłam słodycze specjalnie,bo wiedziałam że szkoda będzie Pani wydać pieniążki na nie.Proszę,przy okazji powiedz ,że ta kawa jest bezkofeinowa i mogą spokojnie ją pić.(po niemiecku nie doczytają co na niej pisze ) Quote
sleepingbyday Posted December 6, 2013 Posted December 6, 2013 albo nie chciała robic przykrości ;-). choć mam nadzieje, ze te gąbki zdały egzamin. duje nieźle dziś :-) Quote
Javena Posted December 7, 2013 Author Posted December 7, 2013 [quote name='Javena'][B][COLOR=#3E3E3E][URL="http://www.dogomania.pl/forum/members/24097-sleepingbyday"]sleepingbyday[/URL] [/COLOR][/B]-[B]paczka dotarła [/B] [B][COLOR=#0000ff]mestudio[/COLOR]> karma dotarła. Radosci co nie miara. Bardzo dziekuję w swoim i Państwa imieniu.[/B][/QUOTE] [quote name='sleepingbyday']albo nie chciała robic przykrości ;-). choć mam nadzieje, ze te gąbki zdały egzamin. duje nieźle dziś :-)[/QUOTE] Juz pisałam wczesniej ,ze dotarła . Dodzwoniłam sie wreszcie wieczorem. Rybki doszły w całości ,bardzo dobrze zapakowane.:) Quote
Javena Posted December 7, 2013 Author Posted December 7, 2013 [quote name='arim']Na zdrowie Państwu.Wsadziłam słodycze specjalnie,bo wiedziałam że szkoda będzie Pani wydać pieniążki na nie.Proszę,przy okazji powiedz ,że ta kawa jest bezkofeinowa i mogą spokojnie ją pić.(po niemiecku nie doczytają co na niej pisze )[/QUOTE] Przekazałam ,ze kawa bezkofeinowa.:) BARDZO JESZCZE RAZ DZIEKUJE! Quote
Olena84 Posted December 7, 2013 Posted December 7, 2013 Moja przesyłka pojdzie raczej prezentowa pod choinke niz przydatna:( Quote
Recommended Posts