Jump to content
Dogomania

Petunia teraz Zosia w DS :). Inka w DS. Pozostał dług, prosimy o pomoc !

Recommended Posts

Posted

Jeszcze w tamte strony ma jechać druga suczka z tych dzikich szczeniaków z Bydgoszczy. Zgłosiła się jakaś osoba z tamtych rejonów z ofertą BDT i ma być najpierw przeprowadzona wizyta PA, dlatego nie pojechała dzisiaj. Także jeszcze najprawdopodobniej będzie można połączyć koszty.

Jednak ta osoba, która dzisaj jechała, ma zajęte najbliższe weekendy i lepiej gdyby trafił się transport szybciej jak tylko wizyta PA wypadnie pomyślnie, żeby mogły jechać obie.

Nie wiem jednak jak umieścić 2 psy w małym aucie. Ta dzika suczka musiałaby jechać w transporterze, który zajmie cały tył. Inka musiałaby jechać z przodu obok kierowcy, nie wiem czy to realne, to jest 5 godzin drogi.

Dzisiaj dziewczyny też jechały małym autem.

• Replies 678
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

szkoda, ze jak wiadomo, ze na pewno wyjdzie, to nie moga jej na ten okolo tydzien umiescic gdzies w osobnej klatce ehhhh :-( nawet tej kroliczej, jak ona i tak caly dzien siedzi w budzie... ale rozmawialam z toyota i po prostu brak miejsc :sad:

Posted

Słuchajcie potrzebuję na już transport dla dwóch małych piesków koszalin-warszawa, białogard-warszawa, szczecin-warszawa....mamy miejsce dla dwóch psiaków w dt w wawie ale oferta wazna tylko do końca tygodnia. Może coś Wam się obiło o uszy BARDZO PROSZĘ bo one juz siedzą w schronie i siedzą zwłaszcza jedna :(

Posted

Chlopak, ktory ma jechac z Ineczka (on startuje spod Bydgoszczy) strasznie duzo od nas zawolal, wiec chyba jednak poszukamy innego badz ewentualnie laczony...

Halabajowko, a moze tutaj sprobujesz, najgorsze jest to, ze nie wiem skad ta Pani (Klaudia Małuj) startuje, to jest ogloszenie z watku transportowego na fb:
Oferuje transport zwierzaków po całym kraju i na terenie Europy. Transport płatny, auto przystosowane do zwierzaków, mam własną klatkę 90x60x70 oraz lotniczy transporter vari kennel XL. Możliwość przewozu kilku zwierzaków jednocześnie i transportów łączonych. Ja osobiście zawodowo jestem kierowcą ciężarówki, trasy po 1300km i więcej nie stoją na przeszkodzie ;) 667105621 [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL]

Posted

powiedzial cos o 400 zl, ale ostatecznie 380 :crazyeye: :sad: toyota sie spyta, czy ewentualnie by wzial drugiego psa, ale on ma malutkie auto, a ten drugi mialby jechac w transporterze i prawdopodobnie by zajal az caly tyl, wiec gdzie Ineczka, z przodu? a nie wiadomo jak sie bedzie zachowywala, jeszcze zacznie skakac na niego, a to takie male auto przeciez ehhh a jeszcze jak toyota zadzwonila to sie pytal czy pies z domu czy ze schronu, bo pamietal jak nam wiozl jednego smierdziuszka ostatnio ;) wiec nie wiem, czy nie mialby nic przeciwko umiescic jej z przodu obok siebie nawet z tego powodu.. ostatnim razem okno otwieral...

Posted

Gdybym zawiozła psa do Bydgszczy to tylko 50 zł mniej by wyszło, bo trasa Bydgoszcz- Koszalin i Grudziądz - Koszalin jest podobna, więc jest kwestia dopłaty 50 zł za dojazd do Grudziądza po Inkę i potem prosto do Koszalina.

Strasznie drogo !

To wychodzi według kierowcy ok. 520 km w 2 strony (z dojazdem do Grudziądza).

Posted

[quote name='Hałabajówka']Słuchajcie potrzebuję na już transport dla dwóch małych piesków koszalin-warszawa, białogard-warszawa, szczecin-warszawa....mamy miejsce dla dwóch psiaków w dt w wawie ale oferta wazna tylko do końca tygodnia. Może coś Wam się obiło o uszy BARDZO PROSZĘ bo one juz siedzą w schronie i siedzą zwłaszcza jedna :([/QUOTE]

Gdyby Inka pojechała do Koszlina, to dziewczyna mogłaby zabrać odpłatnie te 2 suczki i zawieźć do Warszawy. Startowałaby z Radziejowa. Zapytałam o koszty transoportu na trasie:

Radziejów- Grudziądz, Grudziądz- Koszalin, Koszalin- Radziejów ( tylko Inka)

albo

Radziejów- Grudziądz, Grudziądz- Koszalin, Koszalin-Radziejów (przenocowałaby psiaki u siebie), Radziejów - Warszawa, Warszawa- Radziejów

Co Ty na to ?

Posted

[quote name='toyota']Gdyby Inka pojechała do Koszlina, to dziewczyna mogłaby zabrać odpłatnie te 2 suczki i zawieźć do Warszawy. Startowałaby z Radziejowa. Zapytałam o koszty transoportu na trasie:

Radziejów- Grudziądz, Grudziądz- Koszalin, Koszalin- Radziejów ( tylko Inka)

albo

Radziejów- Grudziądz, Grudziądz- Koszalin, Koszalin-Radziejów (przenocowałaby psiaki u siebie), Radziejów - Warszawa, Warszawa- Radziejów

Co Ty na to ?[/QUOTE]

Spytaj spytaj ale nie wiem czy coś u dziergamy na płatny transport :(
A czemu Koszalin...bardzo prosimy do Białogardu :)

Posted

Ceny dziewczyna ma przystępne -47 gr/km.

Wychodzi:
I opcja- Radziejów- Grudziądz- Koszalin- Radziejów- 615 km- [B]289 zł

[/B]II opcja -Radziejów- Grudziądz- Koszalin- 341 km- [B]161 zł [/B]i Koszalin- Radziejów (nocleg psiaków)- Warszawa -581km-[B] 273 zł

[/B]Transport byłby w weekend. Nie jest to jeszcze pewne na 100 %, jutro po 21 byłoby to ostatecznie potwierdzone, czy kierowca będzie w Radziejowie w sprawach prywatnych. Normalnie startuje z okolic Radomia, więc się to nie kalkuluje.

Ps. Jakoś tak mi ten Koszlin utkwił w pamięci, to chyba ta sama odległość dla określenia kosztów...

Posted (edited)

[quote name='kolejna kobietka']a ten psiak z Bydgoszczy nie zabralby sie z Inka?[/QUOTE]

Na razie nie zrobili jeszcze wizyty PA, a to nowy użytkownik. Poza tym chyba im się nie spieszy, bo nie ogarniają kosztów.

Edited by toyota
Posted

[quote name='toyota']Ceny dziewczyna ma przystępne -47 gr/km.

Wychodzi:
I opcja- Radziejów- Grudziądz- Koszalin- Radziejów- 615 km- [B]289 zł

[/B]II opcja -Radziejów- Grudziądz- Koszalin- 341 km- [B]161 zł [/B]i Koszalin- Radziejów (nocleg psiaków)- Warszawa -581km-[B] 273 zł

[/B]Transport byłby w weekend. Nie jest to jeszcze pewne na 100 %, jutro po 21 byłoby to ostatecznie potwierdzone, czy kierowca będzie w Radziejowie w sprawach prywatnych. Normalnie startuje z okolic Radomia, więc się to nie kalkuluje.

Ps. Jakoś tak mi ten Koszlin utkwił w pamięci, to chyba ta sama odległość dla określenia kosztów...[/QUOTE]

25km jest od Koszalina do Białogardu :)

Nie mamy takiej kasy dodatkowej żeby wyłożyć na transport :( taka kwota to jest na kilka dni jedzenia dla psiaków.

Posted

Ja wiem, ale skoro te tymczasy w Warszawie są bezpłatne, to naprawdę warto zapłacić jednorazowo za transport, żeby opuściły schronisko. Czy one mają jakiś wątek, zdjęcia ?

Marcin z Bydgoszczy stwierdził, że takie same koszty do Koszalina jak i do Białogardu, dlatego drugiemu kierowcy podałam tylko Koszalin.

Posted

faktycznie, ceny calkiem calkiem :) no to mysle, ze pozostaje trzymac kciuki do jutra! :)

a ta opcja:
"II opcja -Radziejów- Grudziądz- Koszalin- 341 km- [B]161 zł [/B]i Koszalin- Radziejów (nocleg psiaków)- Warszawa -581km-[B] 273 zł"

[/B]nie dodala juz drogi powrotnej z Warszawy?

Posted

[quote name='toyota']Ja wiem, ale skoro te tymczasy w Warszawie są bezpłatne, to naprawdę warto zapłacić jednorazowo za transport, żeby opuściły schronisko. Czy one mają jakiś wątek, zdjęcia ?

Marcin z Bydgoszczy stwierdził, że takie same koszty do Koszalina jak i do Białogardu, dlatego drugiemu kierowcy podałam tylko Koszalin.[/QUOTE]

Nie mają wątku...jedna z nich [url]http://www.adoptuj-psa.pl/misia0113.html[/url].
Wiem że koszty są przystępne ale w sobotę wzięłam z tego samego schronu sunię tu jej watek zakładam [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/240796-Nika-trafi%C5%82a-do-schronska-po-%C5%9Bmierci-w%C5%82a%C5%9Bciciela-%28?p=20552291#post20552291[/url] jeszcze fotek nie ma. Po prostu nie mam skąd wytrzasnąć 300zl :(