toyota Posted March 3, 2013 Author Posted March 3, 2013 Jeszcze w tamte strony ma jechać druga suczka z tych dzikich szczeniaków z Bydgoszczy. Zgłosiła się jakaś osoba z tamtych rejonów z ofertą BDT i ma być najpierw przeprowadzona wizyta PA, dlatego nie pojechała dzisiaj. Także jeszcze najprawdopodobniej będzie można połączyć koszty. Jednak ta osoba, która dzisaj jechała, ma zajęte najbliższe weekendy i lepiej gdyby trafił się transport szybciej jak tylko wizyta PA wypadnie pomyślnie, żeby mogły jechać obie. Nie wiem jednak jak umieścić 2 psy w małym aucie. Ta dzika suczka musiałaby jechać w transporterze, który zajmie cały tył. Inka musiałaby jechać z przodu obok kierowcy, nie wiem czy to realne, to jest 5 godzin drogi. Dzisiaj dziewczyny też jechały małym autem. Quote
kolejna kobietka Posted March 4, 2013 Posted March 4, 2013 czy Marcin moglby jutro jechac? rozmawialas z nim? i za ile? cioteczko obiezyswiat, czy czekamy kolejne dni (niewiadomo ile) na laczony transport, czy ma Ineczka jechac jak najszybciej? decyzja nalezy do ciebie z wiadomego powodu :) Quote
obiezyswiat75 Posted March 4, 2013 Posted March 4, 2013 moim zdaniem powinna jak najszybciej jechac Quote
toyota Posted March 4, 2013 Author Posted March 4, 2013 Marcin w tym tygodniu nie może, dopiero w przyszłym. Najpóźniej jutro poda koszty. Quote
kolejna kobietka Posted March 4, 2013 Posted March 4, 2013 napisalam na fb prosbe o transport na juz, okolice Świecia (kujawsko-pomorskie) - Białogard; to Świecie dlatego, ze nie moge napisac miasta... to chociaz w taki sposob... Quote
kolejna kobietka Posted March 5, 2013 Posted March 5, 2013 szkoda, ze jak wiadomo, ze na pewno wyjdzie, to nie moga jej na ten okolo tydzien umiescic gdzies w osobnej klatce ehhhh :-( nawet tej kroliczej, jak ona i tak caly dzien siedzi w budzie... ale rozmawialam z toyota i po prostu brak miejsc :sad: Quote
zerojeden Posted March 5, 2013 Posted March 5, 2013 Słuchajcie potrzebuję na już transport dla dwóch małych piesków koszalin-warszawa, białogard-warszawa, szczecin-warszawa....mamy miejsce dla dwóch psiaków w dt w wawie ale oferta wazna tylko do końca tygodnia. Może coś Wam się obiło o uszy BARDZO PROSZĘ bo one juz siedzą w schronie i siedzą zwłaszcza jedna :( Quote
kolejna kobietka Posted March 6, 2013 Posted March 6, 2013 Chlopak, ktory ma jechac z Ineczka (on startuje spod Bydgoszczy) strasznie duzo od nas zawolal, wiec chyba jednak poszukamy innego badz ewentualnie laczony... Halabajowko, a moze tutaj sprobujesz, najgorsze jest to, ze nie wiem skad ta Pani (Klaudia Małuj) startuje, to jest ogloszenie z watku transportowego na fb: Oferuje transport zwierzaków po całym kraju i na terenie Europy. Transport płatny, auto przystosowane do zwierzaków, mam własną klatkę 90x60x70 oraz lotniczy transporter vari kennel XL. Możliwość przewozu kilku zwierzaków jednocześnie i transportów łączonych. Ja osobiście zawodowo jestem kierowcą ciężarówki, trasy po 1300km i więcej nie stoją na przeszkodzie ;) 667105621 [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] Quote
kolejna kobietka Posted March 6, 2013 Posted March 6, 2013 powiedzial cos o 400 zl, ale ostatecznie 380 :crazyeye: :sad: toyota sie spyta, czy ewentualnie by wzial drugiego psa, ale on ma malutkie auto, a ten drugi mialby jechac w transporterze i prawdopodobnie by zajal az caly tyl, wiec gdzie Ineczka, z przodu? a nie wiadomo jak sie bedzie zachowywala, jeszcze zacznie skakac na niego, a to takie male auto przeciez ehhh a jeszcze jak toyota zadzwonila to sie pytal czy pies z domu czy ze schronu, bo pamietal jak nam wiozl jednego smierdziuszka ostatnio ;) wiec nie wiem, czy nie mialby nic przeciwko umiescic jej z przodu obok siebie nawet z tego powodu.. ostatnim razem okno otwieral... Quote
kolejna kobietka Posted March 6, 2013 Posted March 6, 2013 jak bedzie trzeba to oczywiscie zrobie bazarek cegielkowy, zobaczymy jak to sie potoczy...a teraz w miedzyczasie mam inny kolejny, o raju juz nie wiem w co rece wlozyc... Quote
toyota Posted March 6, 2013 Author Posted March 6, 2013 Gdybym zawiozła psa do Bydgszczy to tylko 50 zł mniej by wyszło, bo trasa Bydgoszcz- Koszalin i Grudziądz - Koszalin jest podobna, więc jest kwestia dopłaty 50 zł za dojazd do Grudziądza po Inkę i potem prosto do Koszalina. Strasznie drogo ! To wychodzi według kierowcy ok. 520 km w 2 strony (z dojazdem do Grudziądza). Quote
kolejna kobietka Posted March 6, 2013 Posted March 6, 2013 mysle, ze lepiej by bylo znalezc kogos, kto bez problemu wzialby 2 psy (wtedy dla nas wychodzi polowa kosztow), kogos kto ma transportery i auto do tego przystosowane... Quote
toyota Posted March 6, 2013 Author Posted March 6, 2013 [quote name='Hałabajówka']Słuchajcie potrzebuję na już transport dla dwóch małych piesków koszalin-warszawa, białogard-warszawa, szczecin-warszawa....mamy miejsce dla dwóch psiaków w dt w wawie ale oferta wazna tylko do końca tygodnia. Może coś Wam się obiło o uszy BARDZO PROSZĘ bo one juz siedzą w schronie i siedzą zwłaszcza jedna :([/QUOTE] Gdyby Inka pojechała do Koszlina, to dziewczyna mogłaby zabrać odpłatnie te 2 suczki i zawieźć do Warszawy. Startowałaby z Radziejowa. Zapytałam o koszty transoportu na trasie: Radziejów- Grudziądz, Grudziądz- Koszalin, Koszalin- Radziejów ( tylko Inka) albo Radziejów- Grudziądz, Grudziądz- Koszalin, Koszalin-Radziejów (przenocowałaby psiaki u siebie), Radziejów - Warszawa, Warszawa- Radziejów Co Ty na to ? Quote
kolejna kobietka Posted March 6, 2013 Posted March 6, 2013 a ten psiak z Bydgoszczy nie zabralby sie z Inka? Quote
zerojeden Posted March 6, 2013 Posted March 6, 2013 [quote name='toyota']Gdyby Inka pojechała do Koszlina, to dziewczyna mogłaby zabrać odpłatnie te 2 suczki i zawieźć do Warszawy. Startowałaby z Radziejowa. Zapytałam o koszty transoportu na trasie: Radziejów- Grudziądz, Grudziądz- Koszalin, Koszalin- Radziejów ( tylko Inka) albo Radziejów- Grudziądz, Grudziądz- Koszalin, Koszalin-Radziejów (przenocowałaby psiaki u siebie), Radziejów - Warszawa, Warszawa- Radziejów Co Ty na to ?[/QUOTE] Spytaj spytaj ale nie wiem czy coś u dziergamy na płatny transport :( A czemu Koszalin...bardzo prosimy do Białogardu :) Quote
toyota Posted March 6, 2013 Author Posted March 6, 2013 Ceny dziewczyna ma przystępne -47 gr/km. Wychodzi: I opcja- Radziejów- Grudziądz- Koszalin- Radziejów- 615 km- [B]289 zł [/B]II opcja -Radziejów- Grudziądz- Koszalin- 341 km- [B]161 zł [/B]i Koszalin- Radziejów (nocleg psiaków)- Warszawa -581km-[B] 273 zł [/B]Transport byłby w weekend. Nie jest to jeszcze pewne na 100 %, jutro po 21 byłoby to ostatecznie potwierdzone, czy kierowca będzie w Radziejowie w sprawach prywatnych. Normalnie startuje z okolic Radomia, więc się to nie kalkuluje. Ps. Jakoś tak mi ten Koszlin utkwił w pamięci, to chyba ta sama odległość dla określenia kosztów... Quote
toyota Posted March 6, 2013 Author Posted March 6, 2013 (edited) [quote name='kolejna kobietka']a ten psiak z Bydgoszczy nie zabralby sie z Inka?[/QUOTE] Na razie nie zrobili jeszcze wizyty PA, a to nowy użytkownik. Poza tym chyba im się nie spieszy, bo nie ogarniają kosztów. Edited March 6, 2013 by toyota Quote
zerojeden Posted March 6, 2013 Posted March 6, 2013 [quote name='toyota']Ceny dziewczyna ma przystępne -47 gr/km. Wychodzi: I opcja- Radziejów- Grudziądz- Koszalin- Radziejów- 615 km- [B]289 zł [/B]II opcja -Radziejów- Grudziądz- Koszalin- 341 km- [B]161 zł [/B]i Koszalin- Radziejów (nocleg psiaków)- Warszawa -581km-[B] 273 zł [/B]Transport byłby w weekend. Nie jest to jeszcze pewne na 100 %, jutro po 21 byłoby to ostatecznie potwierdzone, czy kierowca będzie w Radziejowie w sprawach prywatnych. Normalnie startuje z okolic Radomia, więc się to nie kalkuluje. Ps. Jakoś tak mi ten Koszlin utkwił w pamięci, to chyba ta sama odległość dla określenia kosztów...[/QUOTE] 25km jest od Koszalina do Białogardu :) Nie mamy takiej kasy dodatkowej żeby wyłożyć na transport :( taka kwota to jest na kilka dni jedzenia dla psiaków. Quote
toyota Posted March 6, 2013 Author Posted March 6, 2013 Ja wiem, ale skoro te tymczasy w Warszawie są bezpłatne, to naprawdę warto zapłacić jednorazowo za transport, żeby opuściły schronisko. Czy one mają jakiś wątek, zdjęcia ? Marcin z Bydgoszczy stwierdził, że takie same koszty do Koszalina jak i do Białogardu, dlatego drugiemu kierowcy podałam tylko Koszalin. Quote
kolejna kobietka Posted March 6, 2013 Posted March 6, 2013 faktycznie, ceny calkiem calkiem :) no to mysle, ze pozostaje trzymac kciuki do jutra! :) a ta opcja: "II opcja -Radziejów- Grudziądz- Koszalin- 341 km- [B]161 zł [/B]i Koszalin- Radziejów (nocleg psiaków)- Warszawa -581km-[B] 273 zł" [/B]nie dodala juz drogi powrotnej z Warszawy? Quote
toyota Posted March 6, 2013 Author Posted March 6, 2013 Przepisałam dokładnie sms- a, ale mam nadzieję, że dodała wszystko co trzeba, bo km sporo wyszło. Quote
zerojeden Posted March 6, 2013 Posted March 6, 2013 [quote name='toyota']Ja wiem, ale skoro te tymczasy w Warszawie są bezpłatne, to naprawdę warto zapłacić jednorazowo za transport, żeby opuściły schronisko. Czy one mają jakiś wątek, zdjęcia ? Marcin z Bydgoszczy stwierdził, że takie same koszty do Koszalina jak i do Białogardu, dlatego drugiemu kierowcy podałam tylko Koszalin.[/QUOTE] Nie mają wątku...jedna z nich [url]http://www.adoptuj-psa.pl/misia0113.html[/url]. Wiem że koszty są przystępne ale w sobotę wzięłam z tego samego schronu sunię tu jej watek zakładam [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/240796-Nika-trafi%C5%82a-do-schronska-po-%C5%9Bmierci-w%C5%82a%C5%9Bciciela-%28?p=20552291#post20552291[/url] jeszcze fotek nie ma. Po prostu nie mam skąd wytrzasnąć 300zl :( Quote
Recommended Posts