Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

agusiazet napisał(a):
Ja to machnęłabym na dług i kupiła lekarstwo! Ale wiem łatwo się pisze, ciężej wykonuje:(

... Na chwilę obecną Lusia ma minus 480 zł :( nie ma leków, karma się kończy...a jeszcze musi dostać wzbogacone osocze...
wet nie chce przyjąć Lusi-bo wisimy kasę :( leków też nie dostaniemy...koniec roku...weci chcą mieć czyste sytuacje do rozliczenia z fiskusem :(

Edited by Hope2
  • Replies 901
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Hope2 napisał(a):
... Na chwilę obecną Lusia ma minus 480 zł :( nie ma leków, karma się kończy...a jeszcze musi dostać wzbogacone osocze...
wet nie chce przyjąć Lusi-bo wisimy kasę :( leków też nie dostaniemy...koniec roku...weci chcą mieć czyste sytuacje do rozliczenia z fiskusem :(

ten dług nie jest aż tak ogromny :( zawsze jestem wdzięczna mojemu wetowi że przyjmuje nas mimo braku pieniążków :( wie że bezdomniaki po prostu przyprowadzamy a potem spłacamy dług. Strasznie jej szkoda :(:(:(

Posted

Martika@Aischa napisał(a):
ten dług nie jest aż tak ogromny :( zawsze jestem wdzięczna mojemu wetowi że przyjmuje nas mimo braku pieniążków :( wie że bezdomniaki po prostu przyprowadzamy a potem spłacamy dług. Strasznie jej szkoda :(:(:(

niestety-Lusia musi być u specjalisty...a on nie chce jej przyjąć bez uregulowania rachunków :( vetoryl (jeśli piszę z błędem-wybaczcie, jestem analfabetą w nazewnictwie medycznym) musi być kupowany za gotówkę-a jej nie mamy. Nie mamy tez na hotel :( insulina się kończy...

Posted

Hope2 napisał(a):
niestety-Lusia musi być u specjalisty...a on nie chce jej przyjąć bez uregulowania rachunków :( vetoryl (jeśli piszę z błędem-wybaczcie, jestem analfabetą w nazewnictwie medycznym) musi być kupowany za gotówkę-a jej nie mamy. Nie mamy tez na hotel :( insulina się kończy...

Fatalna sytuacja :( jutro usiądę i roześle wątek gdzie tylko się da. Musimy uzbierac na lekarstwa!!! Nie ma nic gorszego od braku pieniążków na leczenie.

Posted

Martika@Aischa napisał(a):
Fatalna sytuacja :( jutro usiądę i roześle wątek gdzie tylko się da. Musimy uzbierac na lekarstwa!!! Nie ma nic gorszego od braku pieniążków na leczenie.

ja zaraz będę rozsyłać-ale najpierw musze spacyfikować Zośkę, bo mi dziczeje...

Posted (edited)

Podreperuję konto Lusi ale wyłącznie na lekarstwa a nie na spłatę długu. Szkoda, że wet nie rozumie co to znaczy systematyczność w podawaniu leków w chorobach przewlekłych. :-( ile kosztuje insulina dla suni? wetyrol widziałam na FB, że ktoś się zaoferował z resztkami po swojej suni. Chyba kosztuje około 300 PLN ? Widzę, że pieniądze na Lusię idą przez konto fundacji. Deklaruję 100 PLN

Edited by Secia
Posted

[quote name='Alla Chrzanowska']Nie wiele już mogę, ale deklaruję 20,00 zł stałej + 30,00 jednorazowo na leki, proszę o dane do przelewu.

Wielkie dzięki:):):)

Dane do przelewu na konto Fundacji, koniecznie z dopiskiem dla Lusi:

[FONT=lucida grande]Fundacja na Rzecz Ochrony Praw Zwierząt[/FONT]
[FONT=lucida grande]MONDO CANE[/FONT]
[FONT=lucida grande]ul. Grodziska 13, 96-321 Żabia Wola[/FONT]
[FONT=lucida grande]NIP 5291801195[/FONT][FONT=lucida grande]

konto Bank Pekao S.A. 58 1240 6348 1111 0010 4518 3305

dla wpłat zagranicznych
pay pal : [email protected]
IBAN PL58124063481111001045183305
SWIFT PKOPPLPW [/FONT]

Posted

szlak mnie trafia jak czytam takie wiadomości. Pies umiera bo wet. "chce" kasy... przecież zarabia na zwierzętach domnych więc nie jest "biedakiem" a co by mu się stało jakby zrobił dobry uczynek i sprzedał leki po kosztach?
W przyszłym tygodniu dostanę pensję i przeleję chociaż parę groszy ale tylko na leki, nie na dług. Bo jak ona odejdzie to dług i tak zostanie...
Dokładnie ile wynosi koszt leków na miesiąc?

Posted

Secia napisał(a):
Podreperuję konto Lusi ale wyłącznie na lekarstwa a nie na spłatę długu. Szkoda, że wet nie rozumie co to znaczy systematyczność w podawaniu leków w chorobach przewlekłych. :-( ile kosztuje insulina dla suni? wetyrol widziałam na FB, że ktoś się zaoferował z resztkami po swojej suni. Chyba kosztuje około 300 PLN ? Widzę, że pieniądze na Lusię idą przez konto fundacji. Deklaruję 100 PLN

vetoryl kosztuje 305/m-c, insulina jest tańsza...ale nie wiem ile dokładnie kosztuje, a nie chcę skłamać...
Seciu kochana-wpisz w tytule przelewu Lusia-leki. Już z nesccą rozmawiałam, napiszę też do Kasi z Mondo.
Czy Twoja deklaracja jest stałą czy jednorazową? na razie wpisuję jako jednorazową...

Posted

terra napisał(a):
Przeleję dla Lusi na leki 20 zł.

edit. przelew poszedł.

Pięknie dziękuję w imieniu Lusieńki-wpisałam cioteczkę w deklaracjach jednorazowych

Posted

Alla Chrzanowska napisał(a):
Nie wiele już mogę, ale deklaruję 20,00 zł stałej + 30,00 jednorazowo na leki, proszę o dane do przelewu.

Pięknie dziękuję, widzę,że agusia czuwa od rana i przypomniała dane Mondo :)

Posted

mdk8 napisał(a):
szlak mnie trafia jak czytam takie wiadomości. Pies umiera bo wet. "chce" kasy... przecież zarabia na zwierzętach domnych więc nie jest "biedakiem" a co by mu się stało jakby zrobił dobry uczynek i sprzedał leki po kosztach?
W przyszłym tygodniu dostanę pensję i przeleję chociaż parę groszy ale tylko na leki, nie na dług. Bo jak ona odejdzie to dług i tak zostanie...
Dokładnie ile wynosi koszt leków na miesiąc?

Nie chcę się wypowiadać na temat wetów-wiadomo,że są różni...
Jak tylko sie dowiem dokładnie ile wynoszą koszty leków dla Lusi od razu tu wrzucę.
Karma to koszt 240zł za worek 12 kg (wiem, bo Zocha je te samą). U nas taki worek jest na 3-3,5 m-ca...Lusia jest większa od Zośki

Posted

maarit napisał(a):
W moim podpisie jest banerek bazarku Lusi, gdyby ktoś chciał...

alle ładny :) na wątku jest banerek do wątku (ale głupie zdanie ;) ) jak go odszukam, to wkleję sobie i przypomnę tutaj...i może na pierwszą wrzucić?

Posted

na ile starcza opakowanie wetyrolu? Czy pani, kóra zadeklarowała na FB pozostałość wetyrolu po swojej suni przyśle lek Lusi? moja deklaracja jest jednorazowa ale będę czuwać....